Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 2 senedir askerlik ve işten dolayı ultima civarlarında yoktum.Yeni neler gelişti neler oluştu hiç bilgim yok.
Geçenlerde kafama yatan bir arkadaş oldu sunucu açalım diye.Ama artık ultima'dan korkuyorum.Hem unuttum gibide sayılır :).Arkadasımı sivil hayattan tanıdıgım için bi araştırayım görüşelim dedim.Tabi sizlerede danışmak istedim.Şu an sanırsam Player Versus Player sunucular geçiyor.Sizden isteğim şu an ne tür bi sunucu üzerinde yoğunlaşabilirim veya ne tür sistemler olmalı.Ben şahsen sadelikten yanayım.Ek sistem item vs düşünmüyorum.Pvp'nin amacı action olmalı.Action'a önem verilmeli diye düşünüyorum.World'un ve Web'inde sadeliğini tercih etmek istiyorum.Sizce nasıl yapmalıyım.Pvp sunucusu açıcam tahminen.Neler olmalı neler olmamalı bilgilerinizi almak istiyorum.Tamda açmakta kararlı değilim aslında.Kitleye bağlı.Şimdiden herkeze teşekkür ediyorum.İyi akşamlar.
Öncelikle umarım istediğini yaparsın konu içeriği hakkında çok konu konuşuldu bu konuyla ilgili arama kısmına bakmanı tavsiye ederim.

Bu konu HP-Nexiel tarafından düzenlendi(2011-04-17 13:49, 13 yıl önce)
Konu hakkında konuşulabilir ama onlar farklı bana göre.Benim açmak istediğim farklı.
Düşündüğün fikir gayet güzel ve sade kalıcı olabilecek bir düşüncedir.Fakat sadeliği eşitliği tam anlamıyla koruyabilirsen tabiki sadelikten kastım sunucu içindeki action dengesini sağlıyacak yenilikleri oturtabilirsen sunucu olarak gayet güzel bir çalışma çıkabilir.Ama unutma orjinallik kadar yenilikte önemlidir.

Başarılar dilerim.
Snt : Düşündüğün fikir gayet güzel ve sade kalıcı olabilecek bir düşüncedir.Fakat sadeliği eşitliği tam anlamıyla koruyabilirsen tabiki sadelikten kastım sunucu içindeki action dengesini sağlıyacak yenilikleri oturtabilirsen sunucu olarak gayet güzel bir çalışma çıkabilir.Ama unutma orjinallik kadar yenilikte önemlidir.

Başarılar dilerim.


Aynen katılıyorum..
Eğer sade bir şey düşünüyorsan hiç bu işe başlama bile .. Sade derken kasıt nedir? Şuana kadar sade server oluşturduk diyipte yoldan bir pack bulup server açan çok adamlar gördük bunların da hiçbirisi tutunucu olmadı ya maddi ya manevi yada scriptsel yönden yok olup gittiler ..
Sadelikten kastım başka pack alıp koymak değildir.World'te Script'te ve oyun içindeki sadelik demek istedim.Yani işe yaramayan bir sistemi koyup ne yapıcam ?World'e bir sürü alan yapıp ne yapıcam ?Abartıcı rare renk-Abartıcı yeni binek çıkartıpta nabıcam.@Snt'nin dediği gibi orjinalliğini koyucam.Pvp'ninde amacı action'dur action'a yönelicem.Yani oyuncular daha çok ne ister diye araştırıyorum.Sadelik ve orjinallik 1.planda olması gerekli.2.plan sistemlerden neler öncelikte olmalı ?
ultima oyuncularına bak. herkesin kafasından geçen bir action, pvp cümlesi. gidin knight oynayın fghf
@Xantier kardeşim ben 2 senedir yokum ultima'da.Askerlik sebebiyle.Ama anladığım kadarıyla herkez pvp sunucularına yöneliyor.Pvp sunucularının da amacı ne?Action değilmi.Adam pvp sunucusuna rol yapmaya girmiyor ya.Knight ta hep action mu var sanki ?Adamlar action yapmak istiyor belki.Kimsenin fikrine karışılmaz.Saygı duyarım.
ne yazık ki oynadığım oyunun zevkinin içine eden bakteri gibi çoğalan sunuculara saygı gösteremem. tercih meselesi. ha beni neresi ilgilendiriyor bu sunucuların ? tabi ki de online bir oyun olduğu için diğer oyuncuların oyun anlayışını bozuyor.
@Xantier eski devirler bitti artık.Eskiden oynadıgımız sunucular kalmadı.Adamlar pp server'ı acıyor 1 hafta sonra kapatıyor kastığına yazık.Hem adam sunucusunun pack'ini paylaşıyor.Ben istemezmiyim uzun önürlü bir güzel rp server'ı.Ama yok artık oyuncular pvp'ye yöneliyor.Eskiden azmı kasardık.Guild'çe action'a çıkardık.Ama gerçekten artık kaldırmıyor gördügüm kadarıyla.Dediğim gibi 2 yıldır uo ile ilgilenmiyorum.Ama girdim bi araştırdım içler acısı gibi.tr.cx li server açanlar packlerini paylaşanlar.Bunların en başlı başı hatası script pack paylaşmaktan ve birilerine bişeyler öğretmekten kaynaklanıyor.Öğretmiyeceksin ki yapamıyacak.Öğretincede seni tanımaz oluyorlar doğru degilmi ?
Şu durumda yapılabilecek hiçbirşey olduğunu zannetmiyorum. Çok fazla aşırıya kaçmadan oyuncuyu zorlamadan (ph+item) actionu özendirici player sayısı azken sıkılmasını engelleyecek pvm etkinlikleri düzenler world'e dokunmazsan bir ihtimal oyuncu gelebilir. Ama gelincede yok silah vurmuyor yok warlock silaha zehir sürsün warlock ölmesin warlock kral olsun atın üstünden bazuka atsın gibi isteklerle karsılasırsın sonra sıkılır bilgisayarı kapatırsın gibime geliyor.
@Mysterious bilgilerin için teşekkürler.Gerçekten oyuncularla uğraşmak çok zor.Hele türk vatandaşıyla.Vallah hiç bilmiyorum ne yapcam ne etçem :)Aslında en iyisi açmamak.Açıpta ne kærım olcak ki.Hiç birşey tabi.Kafam karmakarışık.Biraz sağa sola baktımda bir sürü sunucu var.Tabi buradaki reklamlardan ayrı.Bide artık oyuncular korktular sunuculardan.Hemen açılıp kapanıyor diye.Aslında en büyük hata script vs gibi şeylerde yardım edenlerde.Adam komple pack yayınlıyor.Ondan sonrada ultima dünyasında server çoğalmıcak.Tabi çoğalır.Adam 20 tl ye vps alıyor bi tr.cx li site tamamdır :).Anlamış değilim daha çok çöküyor ultima.Neyse kafanızı ağrıtmayım daha fazla.Zaten sizde biliyorsunuzdur.Önerileriniz için teşekkür ettim.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.