Master
59.2997
Eşya Sabitleme

Öncelikle ilk yapmamız gereken Multool programını indirmek,

Burdan indirebilirsiniz..

Oyun içersinde sabitlemek istediğimiz alanları hazırlıyoruz. Ancak dikkat etmeniz gereken olay player ve staffların kullanıcağı hiç bir itemi sabitlemeyin bunları staff lar dahil hiç kimse kullanamaz, kaldıramaz. (Örn; Kapı, wooden box, gate ..)

Oyun içersinde yetkili karakteriniz ile girip .serv.export items.wsc yazıyoruz. Daha sonra Ultima-Online ile alakalı bütün program ve clientleri kapatıyoruz


https://img257.imageshack.us/img257/1958/images1tg8.jpg

Daha sonra Sphere klasörüne girip items.wsc dosyasını kopyalıyoruz.


https://img256.imageshack.us/img256/7183/images2wb8.jpg

Önceden indirdiğimiz Multool programının içersindeki bütün dosyaları bir klasör içerisinde toparlıyoruz. Ultima Online klasörüne girip statics0.mul ve staidx0.mul dosyalarını bu klasörün içersine kopyalıyoruz. Daha sonra kopyaladığımız items.wsc dosyasını o klasörün içersine yapıştırıyoruz.


https://img181.imageshack.us/img181/5851/images3wk5.jpg


Programımızı çalıştırıyoruz. Üst kısımdan "Freeze Statics" bölümüne tıklıyoruz.

UYARI=STATIC VE STAIDX DOSYALARININ YEDEKLERINI MUTLAKA ALINIZ!

Item file to freeze into statics: bölümüne items.wsc dosyasının yolunu belirliyoruz. Örnek olarak Multool klasörümüz C: de olsun. items.wsc dosyası da C:/Multool içerisinde olduğu için o bölüme C:/Multool/items.wsc yazmamız gerekli. (İlla C: de olması gerekmiyor. Yeri doğru gösterdiğiniz sürece istediğiniz yerde kullanabilirsiniz..)

Statics files the items should be added to: bölümünde üstte anlattığımız gibi statics0.mul dosyasının yerini belirleyelim C:/Multool/Statics0.mul olsun buda.
Staidx0.mul da aynı şekilde olacak. Yani C:/Multool/Staidx0.mul

Altta ufak bir kutucuk var All diye. Eğer o kutucuğu işaretlersek sunucu üzerinde bulunan bütün eşyaları sabitleyecektir. Eğer işaretlemez iseniz yanda item type sini belirlediğiniz eşyaları sabitleyecektir. Biz hepsini sabitleyelim. O Yüzden All kutucuğu işaretli olsun. Herşeyi tamamladığınız tamam üstteki "Freeze" buttonuna basıyoruz, birkaç saniye bekledikten sonra dünya üzerindeki bütün eşyalar sabitlenmiş oluyor.


https://img526.imageshack.us/img526/1368/images4eo7.jpg

Daha sonra C:/Multool içersindeki statics0.mul ve staidx0.mul dosyalarını ultima online klasörüne atıyoruz ve oyuna giriyoruz. Oyuna girdiğimizde alanların sabitlendiğini görüyoruz. Yaptığımız alanları tamamen siliyoruz.




Sabit Alanları Silmek
Oyuna giriyoruz. Öncelikle sabitliğini kaldıracağımız alanın üst köşesine gidip koordinatlarını alıyoruz. Koordinat alabilmek için köşeye gidip .where yazıyoruz. Çıkan sayıları bir kenara yazıyoruz.


https://img522.imageshack.us/img522/8710/images5jr7.jpg

Daha sonra alt köşeye gidiyoruz. Oranında koordinatını bir kenara yazıyoruz. Ancak alt köşede koordinat alırken yüksekliğide alıyoruz. Örnek olarak alanımız 5555,1123,12 böyle ise en sondaki 12 rakamı yüksekliği gösterir. Eğer hiç birşey yazmıyorsa oranın yüksekliği 0 dır. Üst köşede yükseklik almamıza gerek yok.


https://img120.imageshack.us/img120/6008/images6ma2.jpg

Statics0.mul,staidx.mul dosyalarını Multool klasörüne atıyoruz. Bütün Ultima Online programlarını kapattıktan sonra multool programını çalıştırıyoruz. Üst kısımdan Clear Statics bölümüne giriyoruz. Statics0.mul ve staidx0.mul dosyalarının yerini belirliyoruz.

Geldik en önemli yere. Burada çok dikkatli olmalısınız. Eğer yanlış bir tane bile rakam yazarsanız yanlış yerleri silebilirsiniz. Koordinatlarımıza bakıyoruz. Üst köşe 5396,1090, alt köşe 5409,1104 idi.

Üst koordinatlardaki 5396 rakamı X1, 1090 bölümü Y1 yerine yazılacak
Alt koordinatlardaki 5409 rakamı X2, 1104 rakamı Y2 yerine yazılacak. Yükseklik var ise Y2 nin yanına eklenicek. Örn; 1104,0

Koordinatları doğru şekilde girdiyseniz üstte "Clear" buttonuna basıyoruz.Birkaç saniye bekliyoruz ve alanımız silinmiş bulunuyor. Multool klasöründeki statics0.mul, staidx0.mul dosyalarını Ultima-Online klasörüne atıp oyuna giriyoruz ve alanların silindiğini görüyoruz.


https://img184.imageshack.us/img184/952/images7or0.jpg

Başka sorusu olan bana ulaşabilir.
ellerine sağlık gökberk bilmeyenler için çok güzel bi tutorial olmuş
Hmms... biliyorduk ama gökberk güzel olmuş yine eline sağlık^^
Cok isime yaradı saol ellerine saqlık
Ukalalık Etmek Gıbı Olmasında..Axıs Multoola Gore Daha Saglıklı Bı Program Degılmı..
ama benim gördüğüme göre axis2 de bu static tools özelliği kaldırılmış. Yani olması gereken yerde yok.
Statıc Tooldan Bahsedıyorsun Heralde..Bende Axıs 0.13 De de Cıkmıyordu Ama Settıngten Ayarlamalar Yaapınca Cıktı..
Fazla çakmadığım için ayarları çakmamışımdır :D
Eline Saglık Slothere Herkezin işine çok Yarayacagı Bir Program...
çok sağol
Paylaşım için teşekkürler

Axis in kullanımı çok daha kolay bence

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.