Okudukça gözlerime inanamadım. Ne yapıcağımı bilemeyip bir anlık tedirginlikten sonra ultima online denince Türkiyede akla gelen ilk site olan sitemize bu yazıyı paylaşıp tüm oyuncuları bilgilendirmeyi kafama koydum. Lütfen sayın yöneticilerimiz de yazıyı okuyup eğerki yanlış yere açtıysam affola. Resmen sinir krizi geçiriyorum şu anda.

Konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum ama böyle bir yazı geldi elime çıldırmış durumdayım gayet içeriği hepimizin hissettiği ve inanmak istemediği bir yazı. Ama artık tak etti. Son item res ile beraber bu y‎azı kesinliğe kavuştuğuna inanıyorum. Lütfen herkesin okuması adına bu bilgilendirmeyi çok bulmayın.

NEBULA, OYUNCUSUNU NASIL APTAL YERİNE KOYUYOR? nedra MARKET DIŞINDA NASIL PARAYI KIRIYOR? SİZLER, YANLIZCA OYUN OYNADIĞINIZI SANARKEN TEZGAH NASIL İŞLİYOR? NASIL DOLANDIRILIYORSUNUZ?
Bu yazıyı bu siteye yazmamın tek amacı, oyuncularına köpek gibi davranan ve her alanda aşağılayan fakat dışarıya güzel bir şey yapıyormuş havası veren Nedra nın ve Nebula nın şu anki gerçek yüzünü görmenizi istediğim içindir. Bazılarınız, aha ban yemiş Nebula yı kötülüyor diye düşünebilirsiniz. Ne ban yedim ne de başka bir şey. Tamamen bu adaletsizliğe karşı durduğum ve bu tezgahı ifşa etmek için yazdığımdan şüpheniz olmasın.

Yazının devamında okuyacağınız olaylardan sonra bu sunucuda oynamak veya market satın alıp, almamanız size kalmış bir şey. Ben bu kadar haksızlığa dayanamadım ve sunucuyu ban yemeden, jail yemeden Nedra ve From Abyss saz arkadaşlarının adi tutumu yüzünden bıraktım.

Ultima Online ın, önde gelen sunucularından ve bu sunucuları, Türkiye de bir avuç kalmış Ultima Online oyuncusuna tanıtan, en büyük siteden yazıma başlamak istedim. Yazılarım bu güzelim siteye belki ters olabilir fakat bilgilendirme amaçlı yazıyorum ve asla üslubumda kötü bir kelime kullanmayacağım.

Şu anda bir çok siteye reklam veren, orada burada röportaj yapan Nedra yönetiminde ki Nebula, en berbat dönemini yaşıyor. İsmine yakışır bir sunucu olacağına, gittikçe dibe vuruyor. Keşke Cyanide in dönen oyunlardan haberi olsa da, duruma müdehale etse. İyice, 13-14 yaşındaki çocukların bağış adı altında, paraları cukkalanan bir sunucuda kimse sesini çıkarmıyor. Gelelim başlangıca

3...
2...
1...
Sunucudaki Itemler Bir Ayda Nasıl Kasıldı ve Hangi Guildler Nasıl Faydalandırıldı?
Hiçbir iyi sunucuda bu kadar basit bug bırakılmaz. Nebula nın altı olarak görünen sunuculara girdiğinizde bu bugın hiçbir zaman meydana gelmediğini, sunucu sahiplerine sorulduğunda; bu kadar basit bir bugı ve amatörce bir hatayı Nebula nasıl yapmış diye şaşırdıklarını kaynaklarıyla anlatacağım. Sunucuda bildiğiniz üzere vendor sistemi üzerinden bir çok oyun, item ve savaş dinamiklerini etkileyecek bu buglar kullanılıp, sonuna kadar sömürülmüşdür ve bu buglar aniden kapatılarak diğer oyunculara çaktırılmadan resmen örtbas edildi. Peki burada emeğiyle oynayan oyuncular bunları farketmiyor mu? Şu anki serverdaki her itemin ateş pahası olması ve bir anda çıkan enflasyonun nedenini sorguluyor herkes.

Nedenlere başlayalım;
Sunucuya komple reset geldikten sonra öncelikli olarak şu anda aynı sunucunun forum unda moderatörlük yapan oyuncuların ve şu anda namı diğer Nedra (Owner), herkesin bildiği çocukluk arkadaşının başını çektiği From Abyss guildinin, söz konusu olan bu vendor bugını sonuna kadar sömürülmesine izin verdiğini ve en ufak ceza almadığını biliyor muydunuz?

Nedir Bu Vendor Bugı?
Nebulada klasik ev önü pre-vendor yerine kendi city pre-vendor sistemlerini inatla kullanmalarının asıl sebebi bu bugı edit mayetinde kullanmaktır.

Vendora eklediğiniz her itemi, bu bug ile dupeleyebilirsiniz. Bu bug, fixlenmeden önce sunucuya giren itemin ve paranın haddi hesabı olmadı. Sunucuda, büyük guildlerin ellerindeki tüm paralar ve itemlerin tamamı bug parası ve tüm değerli itemlerle actionda olmasının sebebi bugla dupelenmiş itemler olmasıdır. Bu vendor sisteminde, hangi iteme incelemek için tıklarsanız ağırlığınız da artış gerçekleşiyor. Anlayacağınız sanki item, o anlık üstünüzdeymiş gibi kabul ediyor. Vendor sistemine eklediğiniz hiçbir şey dupelediğiniz anda kaybolmuyor. Yani vendora eklediğiniz ürünler, bugı devreye sokunca vendorunuzdan kaybolmuyor ve çantanıza düşüyor. Yani dupeleniyor.
Nasıl yapılır bu vendor bugı?
Vendora bag içinde para eklenmiyor.Fakat boş bir bag alıp, içine boş bir potion keg koyup üstüne bag koymaya çalıştığınızda torba, torba içine giriyor. İç içe aldığınız 2.torbanın içinde atıyorum 10m check koyuyorsunuz.

10m i, 20m yapma ve devamında milyonları, trilyon gold yapma durumu
Torba içinde torbayı vendora eklediğinizde vendora para eklemiş oluyorsunuz. Sonra bu torbaya 10m fiyat biçiyorsunuz. Başka bir karaktere giriyorsunuz mesela o karakterinizde 60000 gold piece paranız var. 10m check i koyduğumuz poşeti satın almaya gidiyoruz ve poşeti açtığımız an statusünüzde (bankanızda) 10060000 gold pice görünüyor. 60 k oldu size 10m 60k. Sonra olmayan bir parayla 10m lik checki satın alıyorsunuz. Ve 10m paranız oluyor.

Bu torbayı hayali paranızla aldığınızda hem vendorunuza aldığınız için 10m para gidiyor. Hemde satın aldığınız için 10m paranızda üstünüze geliyor yani olmayan bir parayı 20m dupelemiş oluyorsunuz.

8 Ay Sonra Silentium Guildi Yakalanır
Bu sistemle bir gecede 1T, yanlış duymadınız 1T para basan Silentium üzerine sistem fixlenmiştir. Fakat bu para bugı kim bilir ne zamandır biliniyor ve sunucudaki bulunan paranın neredeyse tamamı buglı. Bundan dolayı da sunucudaki fiyatlar, aşırı derecede item olmasına rağmen uçmuş vaziyette ve enflasyon hat safhada. Sunucuya giren çıkan parayı takip dahi etme gereksinimde bulunmayan kendine Owner diyebilen Nedra, bu bugı bulduğunda 8.ayıydı.

Tabi uyanık Nedra mızın da bugdan haberi var, fakat birileri aşırıya kaçınca kimseyi yine banlamayıp, Cyanide den gizlice sümen altı yapıp, bu bugı fixliyor.


Ara bilgi: Gamemaster edit yapmadan nasıl gerçek para kazanabilir?
Sunucudaki tüm bu +15 bolluğu, her yerden invul set fırlaması ve donate harici kimsede bitmeyen bank stoneların tamamı bu buglı sistem ile elde edilmiştir. Bu itemlerin tamamını, From Abyss de oynayan çocukluk arkadaşı aracılığıyla nakite çevirdiğinden ve bu sistemden haberdar olan Nedra, donate sistemi gelirini alan Cyanide e çaktırmadan sistemin cılkı çıkınca fixlemiştir.

• Vendora, bilet sistemindeki biletlerden 60000 civarı ekleyip, vendoru açıp gidip bilet sistemindeki çöpe tıkladığınızda o biletler üzerinizde göründüğünden bilet dupeleyebiliyorsunuz.Biletlerle, aynı şekilde sistemdeki bank stone / +15 silah / Invul Set / Castle / Leather Dye / Rare Dye gibi değerli şeylerin tamamını saniyede elde edebilirsiniz. Hatta bilet stok butonu ile kendinize 10m bileti, ortalama 3-5dk içinde kasabilirsiniz. Malum çakarlarda engellerler sistemi ama stok her zaman kalır.

• Vendora, blackrock ingot eklersiniz, vendoru açarsınız bank yazarsınız bankadaki ingot store u last object ile açıp ingotları doldurabilir. Yani dupelersiniz. Her türlü ingotu bu yolla çoğaltabilirsiniz. Hemde sınırsız vaziyette. Şu anda sunucudaki setlerin % 90 ı buglıdır. Yüzde 10u emekleriyle yapan saf oyuncuların ürünleridir. En çok da içimi acıtan budur.

• Vendora, blackrock/envai çeşit set eklersiniz. Bank yazarsınız, armor bag i last object ile targete alır, setin parçalarını tek tek eklersiniz. Yani dupelersiniz.

• Vendora, değerli Draglet derilerinin hepsini yumuşatılmış biçimde eklersiniz. Tailor karakterinizle, elinize skinning knife alıp bu vendora eklediğiniz deriye tıkladığınız anda çantanıza kesilmiş draglet derisi düşer. Vendorunuzdaki deri asla kaybolmaz. 20 adet yumuşatılmış Dragleat derisini sürekli keserek milyonlarca değerli deri elde edersiniz.

Serverdaki tüm büyük guildlerin özellikle de Nedra nın koruduğu From Abyss guildinin guild kasalarındaki bu setlerin tamamı bu bug ile yapılmıştır. Nedra nın koruduğu dedim kim iş yapan pazarlamacısını işten atar? Aslında personeli demeliydim.
• Vendora, Craft görevlerinin malzemelerini eklersiniz ve çok kısa sürede hiç malzeme harcamadan gerek Craft görevlerini yapabilir aynı anda da CP kasabilirsiniz. Gerekse enchant gibi serverın en zor sistemini 1-2 gün gibi bir sürede 100leyebilirsiniz. (dupelenir.)

• Vendora, recall scroll eklersiniz, gidip runebookunuzun recallarını doldurursunuz. (dupelenir hatta hiç malzeme harcamadan doldurursunuz.)

• Vendora, her çeşit potu 250 dolu şişe içerisinde eklersiniz. Sonra çantanızdaki boş kege çift tıklayıp bu vendordaki potları seçtiğinizde 1 saniye içerisinde 250 lik dolu keg üretebilirsiniz. Doldurduğunuzda boş şişeler yere düşer. Şişelerde dupelenir. 250 dolu şişe vendorunuzda kalır ama keginiz dolar.Sunucudaki neredeyse tüm dolu kegler bu sistemle yapılıp vendorlara milyon tane eklenip satılmaktadır. Yani hem şişeleri hemde kegi dupelersiniz.

• Vendora balık ağı ekleyip, ağ depo deedine tıklayıp balık ağı gibi yapılması gıcık ve değerli bir itemi depolayabilirsiniz. Vendordan silinmez ama ağ depo deed i dolar. Yani dupelersiniz.

-Vendora eklediğiniz Craft için ne item gerekiyorsa onu dupelersiniz. Mesela golem yapmak istiyorsunuz hali hazırda golem malzemelerini bir torba içinde vendora eklediğinizde vendorda değilde sanki sizin inventorynizdeymiş gibi tepki verdiği için tinker tool ile golemi yaptığınızda çantanızda malzeme olmasa bile Golemi üretir. Vendordaki malzemeleriniz kaybolmaz. Sınırsız olarak golemi üreterek dupeleyebilirsiniz.

Bilet, Golem,Deagleat, Balık ağı, Craft Hammaddeleri ve Potlar sadece birer örnek, sunucudaki, bu değerli bow olan yew bow, golem, dragleat, invul, 15 silahların ve bütün zor itemlerinin gırla olmasının asıl sebebi budur. Size sanıyorsunuz ki hazine sistemi veya npc dropları çok iyi. Sunucunun ownerı kaşar olursa, emeğiyle bu itemleri kasan saf, masum oyuncular nasıl aptal yerine konduklarını asla anlayamaz. Sümen altı, örtbas edilerek fixlenen buglar ile ilgili bir açıklama forumda yapılmamasının sebebide para kazanma hırsıdır.
Daha akla gelmeyen, bu vendora eklenip üretilerek shape değiştiren, stok edilen (vendor üzerinden pişmemiş balığı pişirerek dupe / reg store ile reg ekleyip dupe yapıp satma vs.vs.vs.) Oyuncuların forumdan isyan etmesi Soju (Admin) ve G oauld (Admin) devreye sokmuş ve Nedra ya ivedilikle bu bugı fixletmişlerdir.

Nedra, o zamanlar görevi sadece development dı. Şu gün, nasıl olduysa sunucu ortağı olmuş. 27 yaşındaki bu uyanık arkadaşımızın hayatını araştırdığımızda böyle bir sunucuya ortak olabilecek kadar büyük bir sermayesi olmadığını da öğrenmiş bulunuyoruz.

Neden bu buglar 8 ay sonra fixlendi? Kim fixledi?
Basit bir oyun hilesi gibi görünüyordu
Bu ve bunun gibi vendorda serverdaki ne kadar değerli ne item varsa dupe olarak ortada dolaşmaktadır. Bu buglar, sunucunun 2013 aralıktaki atılan resten sonra 2014 Şubat ayından itibaren bulunup taraflı olarak 7-8 ay boyunca nedranın arkadaş grubunun kullandığı ve hiç birinin en ufak jail cezası dahi yemediği buglardır. Bu bugları, Nedra yapıldığını bildiği halde fixlemek zorunda kaldı.

Peki neden bu bugları bildiği halde 8 ay sonra fixledi?
Bu buglar bir çok oyuncunun eline geçince çığrından çıkmış bir vaziyete bürününce. Forumda değerli item, binek, set, dragon derisi vs. fazlalığıyla ilgili isyan başladı. Bunun üzerine Soju (Admin) ve G oauld(Admin) olaya el atıp takibe başladı. Bu bugları görür görmez, bu kadar amatörce bir bugın nasıl bu sunucuda olabilidiğine kendileri bile inanamadı ve Nedra ya fixletti. VE BU OLAYLARIN TAMAMI CYANIDE IN HABERI OLMADAN YAPILDI.

Salak mısınız ne markete para vereceksiniz daha ucuza ben size veririm söylemleri
Nedra ownerlığa yükselene kadar bu bugların tamamını biliyordu ve bu bugları yandaş oyuncularına kullandırtarak GERÇEK PARA ile o guilde üye olan oyunculara ve yakın çevrelerine çocukluk arkadaşı aracılığıyla satmaktaydı. Hiçbir şekilde kendi dupe işine girişip Cyanide i karşısına almadı. Zaten her item dupelenebiliyordu.
Önceleri böyle şerefsizlik yapmazlar diye düşündük
Öncelikle bizler bu bugı, From Abyss guildinin bir üyesinden görüp işkillendik ve ghost charlarla takibe aldık. Saatlerce bu adam vendorunun önünde ne yapıyor acaba sorusuyla işkillendik ve bir baktık vendorunda para var. Kim, neden vendorunda 10m check i, 10m e satsın? Bunun amacı nedir diye düşündük. Statüs e bir baktım poşeti açtığımız var check üstümüzde veya bankamızda gibi göründüğünü farkettiğimiz an tezgahı öğrendik ve çözmemiz de uzun sürmedi. Nedra, owner olana kadar markete giren donate gelirlerinden 1 kuruş para almamaktaydı. Edit yapmadan, bu bugı çocukluk arkadaşı üzerinden dupeledikleri itemleri satarak zaten cebini inanılmaz derecede doldurdu. Neden donate e yönlendirtip kendisinin ucuza satıcağı malın parasını Cyanide e kaptırsın ki

Bu bugları, Soju (Admin) ve G oauld(Admin) yani Cyanide(Owner) tayfası öğrenince, masum numarasıyla vay arkadaş neler yapmışlar ayağı yapıp tek tek fixlemeye başladı. Bu ve bunun gibi bugları bulunmadıkça da fixlememeye devam etti. Hep bulunduğunda o kısmı fixleyip gerisinin yollarını açık bıraktı. Hatta bu From Abyss guildine tanınan ayrıcalıkları gören Cargamoni (Gamemaster) stafflığı bırakmıştır. Kendisi bu durumdan bıktığını, kuralları From Abyss e uyguladığında karşısında Nedra yı bulduğunu belirtmiştir.

Baktılar ki item dupelenmiyor, çözüm üretildi. Ban atılan hesapların itemleri From Abyss e gitmeye başladı. Millet forumda neden ban yedim? Jaile girmem gerekiyordu diye yüzlerce post açtı ama direk silindi bu postlar. Yani gerçek parayla satış hala devam etmekte ve market müşterileri salak yerine konmakta
From Abyss guildinin tüm banka ve ev itemleri ortaya çıksa sunucudaki rezaletin boyutunu anlarsınız. Her oyuncusunun tek tek bu bugları köküne kadar 8 ay boyunca yapmış olup bunlarla kendilerini ön plana çıkarmaktadırlar. Kalelerinde bulunan ghost karakterlerimizle yazışmalarında bu bugı yaptıktan sonra keyif konuşmalarının screenshotları hiçbir işlem görmediği gibi bu screenshotları ifşa ettiğimiz için forumdan uzaklaştırıldık. Hala bu buglı itemleri kullanmaları ve gerçek parayla satışları devam etmekte. Sürekli hazıra dağ dayanmaz mantığı itemleri azaldıkça besleyecek adam bulamadıklarından kan kaybetmektedirler.


Nedra son dönemde neden bu kadar agresif?
Bazı Ultima Online destek kanallarına tarafsız, oyuncularıyla ar-ge ilişkisi olan, asla yandaş olmadığı iddiasında bulunan, forumda oyuncularına köpek çeken bu şahsiyetsiz bugün sunucunun Owner ı oldu. Yani donate sisteminden bir geliri oldu. Kendi çapında ne oyundan ne de script geliştirmekten anlamadığı halde 2-3 ay gibi kısa bir sürede kademe atlayıp donate parası kazanmak risksiz olduğu için tatlı geldi.
Fakat işine gelmeyen bir durum olduğu anda From Abyss bug üyeleri müşteri bulamadığında, server oyuncu kaybettiğinde, sistemleri sürekl, güncellemeye gidip, tarafsız görünmeye çalışan taraflı kişi olarak büyük Ultima Online sitelerine & forumlarına acil röportajlar vermektedir.
Bu yazımın üzerine şu anki sunucunun clientindan da biraz bahsedelim. Script bilgisi, yalnızca copy-paste olan Nedra nın bildiği halde düzenleyemediği bir çok hali hazırda clienti kırma olayları. Oyuncusunu bu kadar aptal yerine koyan bir sunucuda oynamak isteyen kararını kendisi vermelidir.

• Autoclicker ile binek-pot-silah seçimi
• Automap ile kırık clientte sözde yasaklanmış olan mapin kullanılması
• Uopilot ile her türlü maden, log vs. EasyUo mantığını kullanılabilecek
her türlü scriptin çalışması
• Ağaç Patch / Duvar Patch gibi tüm patchlerin çalışması (hot...hackten tutun diğer tüm
mul dosyalarıyla oynamanızda kırılması, en küçük çocuğun bile yapabildiği olaylar.
Client, bu dosyaları her türlü yemektedir.)
• Her türlü ata in bin, 1.silaha otomatik poison, 2.silaha otomatik poison sürebilen
koordinatlı 3rd party programlarının çalışması. Ve daha nicesi...

***r.com gibi hakkıyla oynanacak birçok sunucunun reklamını yapan, kaliteli bir sitenin takip edildiğini hepimiz biliyoruz. Böyle sitelerimiz olmasa gerçekleri hiçbir yerde duyuramayız. Tarafsız site, ***r.com sana teşekkürler.
Son olarak size bugün çekilmiş kırık client ile 2-3 screen shot yollayım da daha net gözünüz gönlünüz açılsın Nebula nın çok iyi geliştirilmiş, hatasız ve şeffaf bir server olduğu hakkında

Bu konu Ghlahn tarafından düzenlendi(2014-12-05 16:14, 9 yıl önce)
kardeş beğenmiyorsan oynamazsın bu kadar basit,oynayan da bunları kabul ederek oynar.

**r.com 'unda tarafsız olduğunu nereden çıkarttın? bu dediğine herkes güler be kardeş

Bu konu Ghlahn tarafından düzenlendi(2014-12-05 16:14, 9 yıl önce)
Neophyte
26.6001
Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.