Herkeze açılış var diye sms çektiler. Clientları hatalı oyuna giriş yapılamıyor. 

Yönetimden kimseye doğru düzgün ne bi cevap ne başka bişey yok.

Sorunun ne olduğunu kendileride bilmiyorlar sanırım.

Foruma üye oluyorsun onay yok. Muhattab yok.

Bende buraya yazdım.

Oyuna giriş sorunu kendi çözebilen varsa buradan paylaşabilir.

Ultimaya başlayayım az kafa dağıtalım derken sinir hastası ettiniz bizi teşekkürler.

Serverınızdan emin olmadan kimseye sms atmayın bir daha... 

Saygılar herkeze.

Benim merak ettiğim bir soru var; çok eski oyuncu musun? yani bu smsleri acaba çok eskiye dayanan veritabanına göre mi attılar ? Account res diye duydum, eski hesabın ile mi giriş yapılıyor? yoksa yeni hesap mı almak gerekiyor. Soruyorum çünkü dediğin gibi sitelerin de bir açıklama vs göremedim.

Bu arada gerçekten forumları çalışmıyorsa; çözümü olanlar yazarsa süper olur.

Çok eski oyuncusuydum. Herkeze atmışlar , res atmışlar sanırım 1 gün kastık sonrası full sorun.

Ve inanılır gibi değil yani. Forumda herkez köpürüyor adamlarda yaprak oynamıyor. Sanırım serverı başkasına devrettiler ve yeni sahipleri tecrübesiz.

Yok dns değişmiş,yok cmd komutundan şunu yap bunu yap. Sanki herkez PC uzmanı. Sorun ne kimse anlamıyor.

Belki giriş sorunu çözen birisini burdan bulabilir. 

Nebulaya giriş saglanmıyor dns problemi ile cozuluyor sanırım buda buyuk sıkıntı başka sw bakmak en iyisi

Yaşadığınız durum çok üzücü. Nebula türkiyenin köklü sunucularından ancak çok göz önünde olmak bazen iyi olmuyor.
Çok fazla online oyuncusu olduğu için muhtemelen ilgilenememişlerdir bu durumlarda sakin kalmak en iyisidir.

Şuan türkiye genelinde hosting kaynaklı sorunlar olduğu doğrudur.
Benim de açık olan sunucum var ve sürekli DNS değişti, operatör kaynaklı, altyapı güncelleniyor diyerekten 1 aydır ne ping sorunumuz bitti ne anlık baglantı gitmeleri :)
Yani belki Nebula sunucusunun sahiplerinin de başı aynı dertte olabilir. Uygun bir dil ve uygun yollarla iletişim kurulduğu taktirde ilgileneceklerine eminim.

Türkiye de ultima online adına yapılan her işi öyle yada böyle desteklemek gerekir. Hemen kızıp köpürmek bir çözüm üretmiyor. Ancak duyduğum kadarıyla yoğun talep üzerine erken açmak zorunda kaldık gibi konuşmalar olmuş tabi bazen acele edince gözden kaçanlarda olabilir. Zamanla düzelticeklerine inanıyorum :)

bunu tamamen şaka amaçlı söylüyorum kimse şahsi olarak üstüne alınmasın ama Nebula UO oyuncusu CHP seçmeni gibi, sevmiyor ama yine de oynuyor.

Eski bir nebula oyuncusu olarak resten sonra yeniden başladım.İlk gün 400 player çekti sunucu ama daha sonra discord kanallarında yaptıkları açıklamada sunucu ve websitelerine saldırı yapıldığını dile getirdiler. Eğer nebulada oyuncu isen dc ye bakabilirdin nebulayı karalamak için açılmış bir konu bu.Sunucuda yaşanan bir sorun varsa gider forumunda yada discordunda paylaşırsın burada çözüm olacağınımı sanıyorsun diyeceğim ama senin oyuncu olmadığını ve sunucuyu karalamak için bu konuyu açtığını biliyorum.Üstte sunucu listesi var bak oradan nebuladaki sayıya bakarsan sunucu patlakmı değilmi anlarsın( 426 Online) .Kayıt sistemi sorunsuz mobil onaylı olarak geliyor clientle alakalı bir sorunda yok çatır çutur oynanıyor valla =) herneyse u-s bence bu konu açanları bi araştırsın çünkü birilerinin sunucusuna adam çekmek için kimi neyi kötüleyeceğini şaşırmış bu arkadaş :D

#429465 Kabazanga:

Eski bir nebula oyuncusu olarak resten sonra yeniden başladım.İlk gün 400 player çekti sunucu ama daha sonra discord kanallarında yaptıkları açıklamada sunucu ve websitelerine saldırı yapıldığını dile getirdiler. Eğer nebulada oyuncu isen dc ye bakabilirdin nebulayı karalamak için açılmış bir konu bu.Sunucuda yaşanan bir sorun varsa gider forumunda yada discordunda paylaşırsın burada çözüm olacağınımı sanıyorsun diyeceğim ama senin oyuncu olmadığını ve sunucuyu karalamak için bu konuyu açtığını biliyorum.Üstte sunucu listesi var bak oradan nebuladaki sayıya bakarsan sunucu patlakmı değilmi anlarsın( 426 Online) .Kayıt sistemi sorunsuz mobil onaylı olarak geliyor clientle alakalı bir sorunda yok çatır çutur oynanıyor valla =) herneyse u-s bence bu konu açanları bi araştırsın çünkü birilerinin sunucusuna adam çekmek için kimi neyi kötüleyeceğini şaşırmış bu arkadaş :D

Arkadaş kötülemiş belki ama sen de biraz fazla iyilemişsin gibi ilk gün meraktan girip bakmak için kayıt olmaya çalıştım ne kayıt olabildim ne de oyuna girebildim. (Sadece yaşadığımı söylüyorum) Neyse sonra eş dosttan bir hesap bulup gireyim dedim bu sefer de ya launcherdan başlata bastığımda client açılmıyordu ya da client açılsa da oyuna tam girişte oyundan atıyordu, ayrıca benim etrafımdaki herkes de aynı sorunu yaşadı. Mevcut halihazırda girmiş olanlar için zaten sorun yoktu ama yeni girişler yapılmıyordu. Ayrıca zaten bu sorunları kendileri de geçici olduğunu söylediler. Hiç sorun yokmuş gibi burda anlatman olmamış. Sonra herkes gibi ben de fazla uğraşmadım ve sildim 

iyilemeye gerek varmı bilmiyorum online sayısı orda bak 434 olmuş şuan demekki kayıtta olunuyor clientte açılıyor oyunada istedikten sonra giriliyor tek sorun ph düşük yetkililer u-s ye bakıyorsanız ph açın birde multi sayısını ellerseniz seviniriz.  Senelerdir bu dos saldırı mevzuları var zaten  her sunucuya yapılıyordu adamlar bir res attı baktı oyuncuda akıyor önüne gelen saldırma derdine düşmüş bence saldıranlar için iki çift laf edilmeli. Tabi saldıranlar bu platformdan değilse ? 

Bi düzeltme ekleyeyim char kasmam gerek oyuna geri dönüyorum oyuna başlayacak olan varsa yardımcı olmaya çalışırım ailemle seviliyorsunuz u-s şimdilik görüşmek üzere

#429465 Kabazanga:

Eğer oyuna girebilirsem sana gerçek oyuncu olduğumu kanitlayabilirdim. Warlock,fisher, mage kastim. Bir kaç skillim kaldı. Oyundan zevk almaya başlayacağım an bu sorunlar çıktı. Benim dedim adamlarda sorunun ne olduğuna dair ne bı net bilgi var. Ne bı çözüm var ne bi ilgi var. Derdim bu oynamak istiyoruz oynayamiyoruz. Eski client getirsinler duzelene kadar bişey yapsınlar yani. Millet yazmış forumlarına. Evden giriyorum , işten giremiyorum diye. Kimi diyor sabah oynuyordum akşam giremedim. İş şansa kalmış heralde.. Ama böyle olmaz yani seri çözüm uretirsin idarelik biseyler yaparsın. Onlarca kişi öylece bekliyor. 

#429474 utku çakır:
#429465 Kabazanga:

Eğer oyuna girebilirsem sana gerçek oyuncu olduğumu kanitlayabilirdim. Warlock,fisher, mage kastim. Bir kaç skillim kaldı. Oyundan zevk almaya başlayacağım an bu sorunlar çıktı. Benim dedim adamlarda sorunun ne olduğuna dair ne bı net bilgi var. Ne bı çözüm var ne bi ilgi var. Derdim bu oynamak istiyoruz oynayamiyoruz. Eski client getirsinler duzelene kadar bişey yapsınlar yani. Millet yazmış forumlarına. Evden giriyorum , işten giremiyorum diye. Kimi diyor sabah oynuyordum akşam giremedim. İş şansa kalmış heralde.. Ama böyle olmaz yani seri çözüm uretirsin idarelik biseyler yaparsın. Onlarca kişi öylece bekliyor. 

Bende ilk günden beri oyanayan oyunculardanım sorun yaşadıkları doğru düzeltmek için çalışan ekip olduğu da doğru ancak ben herhangi bir girememe sorunu yaşamadım client ile alakalı bir durum olmadığı kesin sorun ilk gün aldıkları ddos saldırısından sonra oldu ancak şuanda bildiğim kadarıyla bir sorun yaşanmıyor girişlerde sorun yok girip oynuyoruz gayette memnunum kendi açımdan. Benim anlamadığım buraya bu konuyu açınca çözüm bulabildiniz mi? Yoksa hala giremiyormusunuz 

Selam, uzun zaman oldu bende öyle gezinirken gördüm hatta Nebula mı dedim bir gireyim bakayım ama hiç beklediğim gibi değil çok üzücü bir durum, haftasonu olmuş account sistemi yok, connector'ü indiremiyorsun yani bende bir webmaster değildim ama en azından bir connector linki atabilirdim forumlarıma falan yada geçici süreli forum üyeliğini falan bağlayabilirdim scripterlık yaparken. 

@Nefrelius dediği gibi çok köklü bir sunucu ama sanırım nebula Silencer 'ın gitmesiyle bitti ve dahada toparlanamayaak, pyramid bile çok daha köklü bir hal aldı nebulaya göre.

@System_Error da dediği gibi Nebula artık bizim için bir CHP oldu bencede her birileri nebula açıyoruz dediğinde gidip bi sandık başında bekliyoruz akşama yine aynı :)

Şahsıma munasır olarak söyleyebilirim ki üzücü şeyler... Umarım düzelir ve istedikleri başarıyı elde ederler.

Yönetim kadrosu değişmesi gerekiyor.. Maalesef tepe yönetiminde olan insanlar, artık uo ile bir alakası kalmamış kişiler kadrosunda olduğu sürece nebula ilerleyemez. Geçmişe doğru baktığımızda, nebulanın uo dünyasına damga vurduğunu görürsünüz. Ama şuan nebulanın sahibi konumundaki kişi uo ve teknik işlerden zerre kadar anlamadığı için bu durum yaşanıyor. Bence ona bırakılan emanete sahip de çıkamıyor. Bu eleştrileri bile kâle almayacak kadar da kibirli bir insan kendisi. Eğer kendisine verilen emanetin değerini ufacık biliyor olsa, elini eteğini çeker nebula üzerinden. İşte o zaman nebulada birşeyler oluyor diyebiliriz.

sırf şuraya yorum yazmak için uyuyan hesabımı uyandırdım.

Öncelikle merhaba ben Tommy Corte  ,

Buraya kayıtlı bir tommy corte hesabım evet  var fakat kayıtlı mail adresi ( [email protected] )  google tarafından silindiği için şifremi sıfırlayamadım. 

Herneyse gelelim asil konumuza.

Herkese giden mesajdan bana da geldi . Bir heyecan ile giriş yaptım .  Karkater açtık  oynamaya başladık. 

1.5 gün sorun yoktu fakat 1.5 günün sonun da 2. gün yani giriş problemi yaşamaya başladık. 4 gün oyuna giremedik. client i yapan arkadaşa ulaştım. uğraşları sonucu client sorununu kısmen çözmüştü ve kendisine teşekkür ediyoruz.

Fakat arkadaşın söylediği bir cümle  çok üzücü ,

-Ego dan sebep bu haldeler...

Neyse olur böyle şeyler  oyun bu dedik vs.vs.vs. oynamaya devam fakat bitmeyen lag ve dc sorunu zaten oyunu silmemize neden olan etkenlerden derkeeennn tabiki değil , 

Oyundan  kopmamıza neden olan olay  admo bilmem ne nickni hatırlayamadığım  yönetici . 

onlarca sorun varken ki bunları göz ardı ederek oynamaya devam ediyorduk , bu arkadaş hala  umut pompalıyor.

Vay efendim çok güzel günler gelecek vay efendim çok güzel etkinlikler olacak vay efendim  şöyle  şeyler olacak böyle  şeyler olacak ..

Yahu arkadaşım bizler artık  40 ı devirdik ve senin kitlen  30 üstü bir kitle . neyin kafasını yaşıyorsun adam gibi açıklama istiyoruz adam hala  umut pompalıyor.

Yahu adam akıllı bir açıklama yapsana , 25 defa dc yemişiz 30 defa girememişiz  10 saattir lagdan koyun kesemiyoruz sen hala gelmişsin bize umut pompalıyorsun.

Ya bi de get  kimse çocuk değil alternatifsiz değil. aldım wow time ı tekrar girdim wow keyfim yerin de .. sen düşün biz ne düşüneceğiz.

Demem o ki ,

yönetim önce  alçak gönüllü ve ifade edip bir şeylerin ilerleyişini  oyuncusu ile paylaşsın lütfen.

egolu olmayın .. 

NOT : bu hesabım 2011 de açılmış alınmış ve bir tane mesaj atmadım . bugün o gün . 

teşekkürler.

açıldığından beri 3 haftadır saldırı altında olmalarından dolayı bu tarz bağlantı problemleri yaşanmış olmasın?

Tahmin edin kim saldırıyor

a. diğer sunucu sahipleri

b. eski küskün guilder

c. ultima online'dan nefret eden bir psikopat.

Açıklama da yapıldı ayrıca. saldırı var dendi. Türkiyedeki ultima online'ın kaderi bu. 20 senede aynıydı hala aynı. Ne zaman bir sunucu parlasa o zaman birileri üzerine çöküyor.

adamlar flooddan tut, makro delaylarına kadar her ayarı değiştirip engellemeye çalışıyorlar. En başta connectöre captcha bile denemişlerdi. Özellikle haftasonu ve akşam saatleri kasıtlı olarak birileri serverı patlatıyor. server kasıyor, donuyor, dc veriyor.

açıklama gelmemesinin de sebebi discordun engellenmesi. Server sahibi arkadaş dc'ye girmek istemiyor güvenlik sebepleriyle. Diğer staffların hepsi sürekli açıklamalarda bulundular. Ama onların da elinden bişey gelmiyor.

Yani şu saldırı harici bi eleştiri olsun hak veririm. Sistemsel eksikler de var. Ama sürekli aldıkları yanlış kararları anket düzenleyerek düzelten de bi yönetimi var.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.