Öncelikle Uzun zamandır bunları bilmediğinizi ama bazı şeylerden şüphelendiğinizi çok iyi biliyorum.
Şimdi başlayalım uzun uzadıya yazmaya. Nebula nedir ? Son 3 yıldır kimlerin elindedir ? Bu server için neler yapılmıştır?

Baştan başlıyorum. Rheme dönemi ile.
Rheme dönemi serverin çöküşleri ve görmezden gelişleri dönemi diyebiliriz. Neden mi?
Rheme isimli şahıs bu serverda ki tüm playerleri salak sanıp editin alasını açık açık yapan şahıstır.
Örnek vermek gerekirse Redfox'a verilen binek saatleri, Silentium'a yapılan (Özellikle Elemriel'e) editler. Çift tıklanan binekler
serverda speede ve her türlü programa göz yumulması bunu yapan başka adamların banlanması ama Others'ların gözden kaçması. (Banlanan her Others playerinin itemleri diğer acclerine aktarılmıştır.)

Sonrasında Gilderoy dönemi.
Bu dönemi çok seviyorum eğlenceliydi. Neden mi?
Gilderoy'un spawn saatlerini sarkıtması Silentium'lara binek almaması için her türlü yanlışı yapması ve Soe'lerin baş kankası olması.
Milletin hit pointleri düşürmesi ve öldürmesi, Leles'lere her türlü editi basması ve donateyi vermesi , silahlarını editlemesi ve bunun gibi bir çok olay. (Tabi bu olayda da banlananlar oldu korkmayın devamı aşağıda)

Ara not: Bunları yüzeysel geçiyorum bilin diye. Çok ilginç bir şey ekliyim bu dönemlerde Cyanide her olaya şahit ve tanık olmuş ama bir şey yapmamıştır.

Gelelim Cyanide dönemine;
Cyanide bu servera ilk komple reset geldiğinde (charlar dışındaki herşeye) gelmiş bir şahsiyettir. Ozamanlar vent vent gezerek makine parası toplamışlar bir dolu söz vermişler ve hiç birini tutmamışlardır.
- Bu Cyanide tekrar serverin başına niye geldi ? Niye çalışılır gibi gözüküldü ?
İşte burda donate olayı geliyor. Cyanide'nin parası bitmiş ve kısa süreden çabuk para kazanmak zorundadır.
Hemen o dönem tek oynayan Silentium loncasından tanıdıklar kafeye çağarılır verilir gaz verilir gaz. Şunu da yapıyoruz bunuda yapıcaz destek olun donate sistemi getirelim arkamızda olun aldırın denilir.
Donateler aldırılır. (O donate paraları ne yapılmıştır az sonra anlatacağım.) O süre zarfında saçma sapan buglar düzeltilmiş 2-3 gün 1 hafta server ile ilgilenilmiştir. Player patlaması olmuş server 200 civarı kişileri görmüştür.
Bu süre zarfında site, yapılacaklar konusunda Silentium loncası Cyanide'ye sonuna kadar destek vermiş yalnız Cyanide tarafından sanılan gibi kimseye edit yapılmamıştır Silentium loncasından.
Silentium loncası şöyle böyle diyenlerin bildiğinin aksine Cyanide ve staff kadrosundan edit bazında Silentium loncası hiç bir yardım görmemiştir.

Şimdi son olarak Donate paralarını anlatalım ve sorularımıza geçelim.
O Donate paraları 1.5 ayda 5 milyar civarı olmuştur. Üstüne birde Cyanide'nin şahsi 500 milyon karşılığında servera getirdiği ve edit bastığı loncaları, insanların paraları bu paraya dahil değildir.
Donate paraları ile Cyanide şahsına laptop , laptop çantası , mouse ve klavye , telefon almıştır. Merak edenlere. 100 milyon civarınıda kendi staff kadrosuna dağatmıştır. (toplam 100 her bireye 100 değil yanlış anlaşılmasın sakın.)

Gelelim sorulara ki mevzuları sanırım bu sorularda daha iyi anlayacaksınız.

Neden Rheme ve Gilderoy'un yediği her bir naneyi bilen Cyanide bunlara karşı çıkmadı ve yumurta kapıya dayanınca mecburiyetten banlandı bu kişiler ?
Neden düşünce Nebula'nın kendi bünyesinde dönen bir şirket yapmaktı da o paralar sonuna kadar yenildi ?
Neden bazı kişilere keyfi ban , jail atıldı ?
Neden para alıp edit yapılıp servera adam çekildi ?
Neden staff alımı yapılmıyor ?
Neden stafflar sadece arkadaşlarından oluşuyor ?
Neden log okunmuyor ?
Neden bundan 3 ay önce herkesin T.C. kimlik nosunun hacklendiğini o md5'lerin çözüldüğünü ve bu yüzden accountlarda ki gizli soru olayı değiştirildi ?
Neden bunca sorun varken donateden sonra oluşan hiç bir sorunla ilgilenil miyor ? (Yok paraya mı doyuldu ?)
Neden insanlara her bir düşüşte toplantı yaptırılıp beyinleri yıkanıyor ve ilerisi hiç olmuyor ? (Zamanında vent vent gezip topladığınız paralarda verdiğiniz sözler , donate gelirken verilen sözler , son İzmir toplantısında verilen sözler)
Neden Silencer hiç yok ve olmamışken varmış gibi gösteriliyor ?
Neden yeri geldiğinde Silentium loncasının banlar açıldı ? (Küfürü 4 ve 4den yüksek olan adamlar, staffa söven adamlar ve bunun gibi.)
Neden gururlu bir adam olduğunu iddaa edip Soe loncasının editten banlanan elemanlarının banları açıldı? (Size bu olayda ana avrat küfür edenlerde dahil.)
Neden Silentium loncasının tameleyemediği mareler Silentium loncasına aitmiş gibi onlara verildi ?
Neden Silentium loncasının gelecek her yenilikten haberi oldu ?
Neden Silentium loncasına bukadar yardım edilirken göstermelik jailler atıldı ?
Neden alınan donatelere fatura kesilmedi ?
Neden fatura isteyen adamlar banlandı ?
Neden fatura isteyen adamlara Silentium loncası elemanları tarafından (yanlış) fatura gönderildi ?
Neden msn veya facebook yolu ile arkadaşlar dinlendi ve bunlara doğru yol alındı ?
Neden Soju nickli staff hem oyuncu (Black Dragons üyesi) hem staff olarak durum belli olana kadar oyun oynatıldı ?
Neden Alessea Winters isimli player bir dönem hem staff hem oyuncu olarak oynatılmıştır?
Neden Psyduck nickli staff kadrodan ayrıldı ?
Neden Easy Uo gibi programların sonuna kadar kullanıldığını bilerek kullanılmıyormuş gibi davranıldı ve bunlara hiç karşı çıkılmadı ? (Silentium size bu programın çalıştığını kanıtladı zaten) (Birazdan bende forumda yayınlıyacağım çalışan Easy sürümünü korkmayın :D )
Neden Donatesi çok olan player gruplarına saygıda hiç kusur edilmedi :D ?

Bu server son 5 yıldır çoluğun çocuğun elinde ve son 5 yıldır kimsenin görmediği, bazı kişilerin gördüğü ama ispatlayamadığı, bazı kişilerin kesin bildiği ama konuşamadığı bir server. Hani Silencer döneminde ki Nebula varya onla alakası bile yok. Eski yeni tüm oyuncular bıktırılmış durumda.
Lagdan, programdan, kuralsızlıktan, kuralları arkadaşlarına göre yorumlayan staffdan ve editten oynanmaz durumda. Bunları herkesin bilmesini istedim. Çünkü midesizce hala bu serverda ben iyiyim demeye çalışan yetkililer var. Herkes bu oyuna zevk için bakarken milletin ne olduğunun öğrenilmesini istedim.
Biz parayı veren düdüğü çalsın diye oynamıyoruz küçücük çocuklarıda zengin edelim hukuksuzluk yapsın kendine harcasın diye vermedik bu paraları. Kendi eğlencemiz ve doğru işler yapılsın diye verdik. Güvenmekle çok büyük hata ettik.

Daha anlatmadığım , atladığım, ayrıntılara girmediğim, unuttuğum okadar çok şey var ki. Rheme'nin editi basıp logları silmesi gibi, staffların isteyene turnuva kazandırması gibi, kişilerin evini silip yerine arkadaşlarına ev kurdurması gibi. Para dışında da dönen çok olay var da okurken sıkılın istemedim.
Easy Uo çalışma mantığını anlayanlar için Nebula'da çalışan Easy Uo buyrun link: https://www.*********.com/files/EGkv1340989974.html

Daha elde olmayan diğer programları bulamadığım için özür dilerim. From Abyss, İzmir Cardinals yada Soe size tedarik edebilir umarım.

Dipnot: Sormak istediğiniz yada hatırladığım bir şey olursa herşeye açığım bilgilerinize. (İnşallah başlık silinmeden yeterince insan okur.)

Ek olarakta bundan sonra Donate almış 4 kişi olarak toplu kesilen faturayı(kendi çapınızda) baz almaksızın notere tutturduğumuz belge ile hukuk mücadelemize başlıyoruz. Kaybettiğiniz T.C. kimlik numaralarımızın hesabıda dahil olmak üzere her sorumuzun cevabını orada alırız.
Aynı zamanda Maliye'ye de olan şikayetlerimiz bugün geçerli kılınmış en yakın zamanda araştırma başlatılıcağı bilgisinide aldığımızı belirtiriz. Saygılarımızla Nebula Player.

Bu konu Ghlahn tarafından düzenlendi(2012-06-29 23:55, 11 yıl önce)
Altta kalmasın, entersanmış bu.
Fazlasıyla enteresan bir olay hiç sıkılmadan okudum bu kadar bilgi çok fazla.
Gerçekten çok ilginç Nebula gibi güzel ve büyük bir serverin böyle durumlara düşmesi. Yıllar sonra bu konu için online oldum u-s'yede. Utanılası bir durum bence.
nebula teotla uğraştığından beri düzgün ve güzel değil ki. 2006dan sonra falan olmalı. o zamana kadar deli gibi eğlenirdik tabi güzelim serverdı
Bu düşüncene katılmıyorum. Nebula teottan sonrada güzel bir serverdı ama bu yapılanlar gerçekten üzücü. En azından nebulanın ayrı bir havası vardı.
Master
59.2997
Bazı şeyler Cyanide'ın gelişiyle apar topar Smyrna'ya taşınmasından, sitenin, uzantının herşeyin değişmesinden belliydi. Yazılanlarda en şaşırdığım Silencer'ın uzun zamandır sunucuyla bağlantısının olmadığı yer oldu. Adamın sırf adını kullanıp onca şey yapılıyor, oyuncu kandırılıyorsa yazıklar olsun.
Smyrnaya taşınınca ne olmuş ki? Tamam Doruknet kadar büyük değildir. Fakat smyrnada yılların hosting şirketidir.Smyrnaya sorun oyun sunucusu için hosting satıyormusun deyin(dedicated) vereceklerini hiç sanmıyorum. Diğer konuları bilemem tabi :S
Smyrna, çook eskiden burada farklı bir isimle host satıyordu diye hatırımda kalmış.
Nebula artık eski nebula değilki
Slothere : Bazı şeyler Cyanide'ın gelişiyle apar topar Smyrna'ya taşınmasından, sitenin, uzantının herşeyin değişmesinden belliydi. Yazılanlarda en şaşırdığım Silencer'ın uzun zamandır sunucuyla bağlantısının olmadığı yer oldu. Adamın sırf adını kullanıp onca şey yapılıyor, oyuncu kandırılıyorsa yazıklar olsun.

Benim bildiğim silincer teot olaylarından hemen sonra elini ayağını çekti nebuladan ben bunu bütn oyuncuların bildiğini düşünüyordum açıkcası.
Gerçekten üzücü bir durum; bağış olarak toplanan paraların bir vergisi olmalı ve faturalandırma yapılması gerektiğini zannetmekteyim, Nebula'nın buralara gelmesinin sebebi kişisel herkes menfaat peşinde sunucunun aylık gideri en fazla 1.000 Türk Lirası iken aşırı derecede bağış toplanması da hata burada wikipedia olsun donate sistemi adı altında üyelerinden para alan küçük ve büyük çaplı kuruluşlar hedeflerini ve şuana kadar bağış yapılan miktarı belirtirler sürekli bağış almazlar bu bir ticari menfaat'tir diye düşüyorum, benim için bir hayal kırıklığı değildi nebula tatlısıyla acısıyla iyi günlerle anmak istediğim bir sunucu olmuştur, en azından güzel hatıralarla anardım ama şuan bu konuyu görüp merak edip okuduktan sonra ki fikrim değişti artık nebula eski nebula değil biz neden kendimizi kandırmışız aldatılmışız aldanmışız psikolojisi oluştu, bundan sonrası ne olur bilinmez tabi ki burada yazılanlar ispatlanmadığı sürece ortada hukuki ve ahlaki bir suçlu/suçlular SEN SUÇLUSUN! böylesin diyemeyiz, karşı tarafı da konuşturmak dinlemek lazım, tenezzül etmeyip açıklama yapmazlarsa zaten kabul etmiş sayılırlar yada kendilerine çok güveniyorlardır.
Banned
-3
Dün gece bu başlığı sildim fakat belli ki yüksek derecede karalama politikası yapılmış, çalışmalara başlanmış. Kolay gelsin.

Bu kadar şeyin cevabını istiyorsanız gelip sorabilirdiniz de, konuşma loglarını koyarak belirtebilirdiniz de hiç problem olmazdı benim için fakat madem ki karalama politikası ile içinde yalan dolan olan yerleriyle beraber çalışma yapıyorsunuz biraz cevap vereyim size. Anlamamak, inanmamak için tabii ki elden gelen yapılacaktır sizler tarafından, önemi yok. Şeffaf bir yönetim yapıp nerelerde hata yapılmışsa, nerede hatalarımız olmuşsa belirtmemiz, oyunculara açıklamamız belli ki evrilip çevrilip sömürülmüş.

Kulaktan dolma hikayelerle yazılan yazılara cevap vereyim, karalama politikanızda belki bir kaç cümlemi seçer kullanabilir ve rant elde edebilirsiniz.

Rheme konusu : Rheme konusu nedeniyle 2 sene evvel İstanbul'a Silencer ile toplantı yapmaya gittim. Kararlar alındı, yapılacaklar konuşuldu ve gerekli bir şekilde düzenleme yapıldı. İnanmayan çıkabilir tabii ki fakat Silencer'ın mailı hala oyunda bulunmakta, aktif kullandığı. Oradan mail atarak sorulabilir.

Gilderoy konusu : O kadar çok şey geçiyor ki konuşmalarda ki Gilderoy İzmir toplantısına geldiği zaman playerları konuşturtarak yüz yüze iletişim sağladım kendisi ile. Ortada ne gizlediğim bir şey vardır ne de açıklayamayacağım bir hareketim. Oyuncular kendi varsayımlarını, gördüklerini, yorumladıklarını anlattılar. Gilderoy'da olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Haberiniz varsa toplantıdaki konuşmalardan bunu da öğrenmişsinizdir. Donate Puanı verme konusuna gelirsek, yiğidi öldür hakkını yeme mantığını savunurum. Gilderoy ile alakalı olmayıp, Juares isimli staff ile alakalıdır. Bunu da sanırım söylemediğim, açıklamadığım bir oyuncu yok. Açıklama gibi bir zorunluluğum yokken de, merak eden her oyuncuya anlattığım bir şeydir.

Bana geleyim, ben hiç bir şey yapmayan bir adamım bunları görüp nedense. Nebula 2 sene evvel Silencer tarafından bana verildi istememe rağmen. Ultima Online'a ayırdığım zaman ne yazık ki kısıtlı. Belirli zaman aralıklarında ince detayına kadar ilgilenebiliyorum, bunu da herhalde bilmeyen eski oyuncu yoktur. Rheme olayı da, Gilderoy olayı da bütün stafflar ile tartışılmış bir konu. Kararlar verildi ve gerekleri yapıldı. Görmezden gelme gibi bir durumumda hiç olmadı, zamanında biraz konuları bilen oyuncular (2 sene önceki konuları) en küçük şeyde Nebula Staffı içerisindeki hiyerarşi kuralını çiğneyerek yapılan hataları üstlerimin suratına vurduğumu bilir. Kendimi övmüyorum yazılarda ama hiç tanımadığınız birisi için çok yanlış ithamlarda bulunuyorsunuz.

Gelişime gelecek olursak ; İlk komple item res diye tabir ettiğiniz zamanı bilmem. Nebula ile ilgili çalışmaya başladığım dönem Nebula'nın hacklendiği, bakıma alınıp 1-1,5 hafta sonra tekrar bakıma geçtiği dönemdir. O dönemin ownerları Rheme ve Pointer'da bana gelip rica ettiler yardım etmem için. Bende pekala diyerek kırmadan işimi yaptım. Hatta çalışmanın ortalarında "Abi bu kadar uğraşma kapatalım boşver" demelerine rağmen çalıştım. 24 gün süren alt yapı değişikliğinden sonra işimi bitirip Nebula'dan ayrıldım. Sonrasında staff kadrosundan edindiğim, sevdiğim Ewan, Herus, Nava, Rheme gibi arkadaşlarım staff olmam için ısrar etti bende kırmayarak dışarıdan destekçi olarak staff oldum. Game Master olarak Nebula'da başladım.

Hack nedenleriyle bakım işleri bittikten sonra saldırı kısmı geldi. Oyuncularımızda hatırlar, connector site ile entegre olduğu için açılmıyor, site açılmıyordu. Doruk.NET'e yüz binlerce defa telefon etmemize rağmen, yüz binlerce defa mail atmamıza rağmen hiç bir önlem almadılar, yardım etmediler. Staff içi tartışmalar oldu bu dönemde de, ayrıldım staff kadrosundan. Sonrasında Silencer beni arayarak kadroya geri dön dedi. Döndüm, tekrar Doruk.NET ile görüştük Silencer'ı araya koyduk ama değişen bir şey olmadı. Yeni Makine alalım, Silencer İstanbul'da bir datacenter a yerleştirsin dedik, işler rast gitmedi. Sonrasında İzmir'e koyma kararını netleştirdik. Vent Vent gezerek tabir-i caiz ise dilenci demeye çalıştığınız olayıda açıklayayım. Makine 2400 TL civarındaydı. Bizde "sadece" guildları bilgilendirdik. Durum budur, bu işten çıkmak için de yapılması gereken budur dedik ve anlattık. Ortalama 600 TL toplandı oyunculardan da, sağ olsunlar destekte bulunanlar oldu. Biz de bu paranın üstünü tamamlayıp yeni makineyi aldık. Bu işi yaptığımız için dilenci olduk şimdi. Makineyi aldıktan sonra teknik sıkıntıların geçtiği dönemler oldu, bunları forumda da zamanında açıkladım. 6.6 Gbitlik saldırının, firewall ın oyuna girişi engellemesi gibi problemleri dile getirdik. Bir oyuncumuzda sağ olsun bir web makinesi için yardımda bulundu (tower). Web makinesini de alarak firewall ı takıp yüksek ayarlara getirerek işleme soktuk. Bunları da eski oyuncuların bilmediğini hiç sanmıyorum.

Sonrasına gelelim, ben geçen sene Nisan aylarında sunucuyu işlerimin yoğunluğu sebebiyle stafflığı bıraktım. Yerime de benden sonra gelen en rütbeli olan Gilderoy'u koydum. Bunu da bilmeyen yoktur sanırım. Bu senenin Şubat-Mart aylarında tekrardan çağırıldım. Yazdan beri ısrar eden Staff arkadaşlarım, iletişimi olan oyuncular ve en son onların gitmesiyle Silencer'ın ettiği rica sebebiyle de geri döndüm. Para için geri dönüş yapacak olsaydım emin olun Nebula'ya değil, 1-2 firmaya geri dönüş yapardım. Bir insanın cep telefonunun olması, lap topının olması, bilgisayarının olması eğer ki Nebula'ya bağlanırsa sanırım ben bundan 4-5 ay önce yaşamıyordum. Belli ki yaşayabilecek bir durumum yokmuş. Güzel saçmalamışsınız.

Gelelim şu Silentium arkadaş çağırma olayına, ben kimseyi cafeye çağırmadığım gibi kendileri benden habersiz gelmiştir. Devamına gelecek olursak, gaz verme olayını bir kez olsun yapmamışımdır. Kendileri Nebula'ya geri dönmem için gaz vermeye gelmiştir. Bu insanlarla yüz yüze görüşme olayını da edite bağlamanız oldukça saçma olmuş. Sanırım burada yüz yüze konuşmak isteyipte geri çevirdiğim 1 kişi dahi yoktur. Neyse bu konuya da sonra değineceğim. Silentium'a da arkamda olun şöyle böyle demişim ilginçtir, Silentium acaba ne kadar bu konuda düşüncelidir, bu konuda adımlar atmıştır gidip kendilerine sorabilirsiniz. Böyle bir konuşma olmadığı gibi, böyle bir olayın olabileceğinden bahsetmişimdir. İsteyen her kişide gelip, karşılıklı kahve içerken planları sorabilir. Görüşmek isteyen hiç bir guild mensubu olmayan kişilerde oldu, adları duyulmuş olan guild üyeleri/liderleri de oldu. Konuşup sorunları dinleriz, oyuncu ile beyin fırtınası yaparız kötü oluruz, dinlemeyiz kendimizi oyunculardan uzak tutarız yine kötü oluruz. Komik.

Şu donate harcaması vs vs kısmında öyle güzel yalanlar var ki, ben bile okurken acaba yaptım da, acaba para geldi de ben mi hatırlamıyorum dedim. Nebula'ya gelen loncalara edit basmışım, para almışım öyle de güzel yalan konuşmuşsunuz ki. Hangi guild gelmiş para karşılığı edit basmışım merak ettim. Nasılsa fake bir account ile geri döneceksiniz, o kişilerin adlarını buraya yazın eğer ki olmuşsa da bende Nebula'yı bırakırım arkama bile bakmam.

Gelelim şu harcamalara ; hiç bir şey yapmamışız oturmuşuz para yemişiz vs vs kısmına. 5 milyar cebime almışım Nebula stafflarına toplamda 100tl vermişim (herhalde 15tl olarak paylaştırmışım). Öncelikle bu kısım hakkındaki bilginiz minimumken nasıl bu kadar konuşmuşsunuz merak ediyorum. Komik. Açıklama yapılabilecek bir yan bile görmüyorum ne yazık ki.

Nebula şirket değil, fatura kesmiyor gibi söylemler olmuş. Bilmeden konuşulan bir yer daha. Çok istekliyseniz, fatura koçanını da, kesilmiş örnek bir faturayı da, kaşeyi de gösteririm. Oradan görürsünüz hangi vergi dairesi olduğunu, hangi vergi numarasıyla kayıtlı olduğunu. Maliyeye gider şikayet edersiniz. Fakat mahkeme açacağız, maliyeye vereceğiz gibi artık tamamen gülerek baktığım yazıları yazmayı bırakın. Bunu önceki başlıklarda da yazım, madem ki çok haklısınız, madem ki siz sözde değil iştesiniz açın şu gözünü sevdiğimin mahkemesini arkadaşlar. Madem ki Nebula vergi kaçakçısı, Nebula şirket değil ama bir ticari gelir elde ediyor gidin Maliyeye şikayet edin. Bunlar zor şeyler değil, 1 saatinizi alır Maliyeye şikayet etmek. Fakat işinize gelmediği ap açık ortada, burada bu yazıları yazmak, yargılamanın olmadığı doğruları saptırabileceğiniz yerde kesen bol sallamak kolay. Bende diyorum ki bunca hatalarımız var gidip bir zahmet Mahkeme'de karşıma çıkın, gidin Maliye'yi yollayın. O zaman bende burada sonucu yazarım. Bakalım hukuksuzluk diye bağırdığınız burada, hukukun verdiği kararı da açıklayabilecek konumda olacakmısınız. Daha burada sözde adaletten bahsedip, sözde Mahkemeden bahsediyorsunuz ama daha şahsi kimliğinizi ortaya koyamıyorsunuz. Hayırdır, Mahkemede de mi adlarınızı belirtmeyeceksiniz, mahkemede de mi modem resetleyerek şikayette bulunacaksınız?

Benim sözüm açık ve nettir. Aylardır şu mahkemeye vereceğiz haksızsınız diye konuşan bir grup var. Kimisi banlandı, kimisi hala oynuyor. Bir zahmet şu mahkemeyi açında, şurada sağa sola saldırarak yalan konuşarak doğru benim demeye çalışacağınıza mahkeme önünde kim doğru görelim. Atıp tutmakla olmuyor bu işler arkadaşlar.

TCK'yı da çok rica ediyorum sorgulatın. TCK'ları biz çözüldü vs gibi olaylar nedeni ile değil, Power Hour açtığımız zaman anahtar olarak değiştirdik. TCK'yı da zamanında hala eski pinlerini, şifrelerini koyan kişilerin accountı korumak için zorunlu kıldık. Çok rica ediyorum sizden o mahkemeyi açın, bunu da orada belirtin. Mahkemeden konuşup daha kural kanun bilmeden atıp tutuyorsunuz.

Maliye memurlarını da bekliyorum, işlem sonucu da burada çok merak eden oyuncu var ise duyuracağım sizin içinizde rahat olsun. Fakat bunca laflar edip, sözde bu kadar işlem yapmış olup, Nebula'da oynanmaz böyle lanet bir sunucu diyip neden hala fake accountlarla, modem resetleye resetleye giriyorsunuz ve Nebula'da oynuyorsunuz bu da benim için ap ayrı bir sorudur.

Silencer konusunu da şurada ap açık belirteyim artık. Biz Silencer'ı Staff Kadrosu bölümünde geçirirken inanın sizler kadar düşünmedik. Silencer 2006'dan beridir Nebula'ya giriş yapmıyor. Fakat giriş yapmamasından sonra 6 senedir de adı yazmaktadır. Yazmasının sebebi 6 senedir ortada gözükmeyen bir kişiden rant almaksa, ne dediğinizi şaşırıyorsunuz demektir. Kendisiyle sohbet ederken de söylerim. Nebula'ya adını veren, Nebula gibi bir projeyi hayata geçiren Silencer nickli bir kişidir ve bu kişi gitse de, gelse de saygıdan dolayı isim olarak geçecektir Nebula'da. Merak ediyorum forumlarda Silencer accountı ile birisi bir şey mi duyurdu, ya da oyunda bir staff Silencer nicki ile mi gözüktü de siz "Silencer burada gösteriliyor ama yok" diyorsunuz. O kadar büyük dert ettiniz ki, kendisi ile aramızda olan iyi niyetli bir duygudan yaptığımız şeyi bile karaladınız. Sağ olsun hala yardım gerekirse elinden geleni yapar, hal hatır sorar, kendisine Nebula ile alakalı gelen mailları bana yollar. Oyuna girmez, foruma girmez, arada bir eski oyuncularla konuşur ve oyuncu beklentilerini söyler. Nebula'yı açıp, projeyi başlatıp 6 sene boyunca en zor döneminde yönetmiş bir kişinin adını hala saygıdan yazmamız da kötü bir şey ise, diyecek lafımız yoktur.

Bu başlığı bilerek bırakıyorum, karalama politikası için elinizden geleni yapabilirsiniz. Eminim arada çıkıp "Yürüyün be" diyen konular hakkında bilgisiz olup sadece laf atmak için, dedektifçilik oynadığını düşünen insanlarda çıkacaktır. Toplayabilirsiniz o kişileri. Sinek küçüktür ama mide bulandırır diyerek giriştiğiniz işlere de karışmayacağım. Devam ettirin, elinizden geleni ardınıza koymayın arkadaşlar ve artık çok rica ediyorum o mahkemede açılsın, o maliye memurları da gelsin. Sonuçlar ortaya çıktığında hala ne karalaması yapmaya çalışacaksınız, yeni versiyonda ne yalanlar bulup, ne saçmalıklar yapacağınızı da merak ile bekleyeceğim.

Bu konu ShR tarafından düzenlendi(2012-06-30 23:04, 11 yıl önce)
açıkçası patlatılan hesaplardan abimin tcsini arattırıp bütün bilgilerine ulaşabildiğimden beri pek şüpheli bakıyorum ben zebula yönetimine, hala daha patlamakta olan bir database var.
Xantier Seni tanımamaktayım ama bir kaç aksiyonundan haberdar oldugun için söylediğin konusunda şüphelerim var .


Bunun dışında ...

" NEBULA Eski Staff Adım Stigmata "

Nebula Stafflığı yapmış biri olarak belirtmek isterim ki. Olaylar öyle görüldüğü gibi değil.
Rheme ve Gilderoy ile izmirde buluşmada tanışıp konuşmuş bulunmaktayız.

Rheme 'in edit yaptığı vs. gibi şeyler söylemişsiniz Lakin kendisini RL'dende tanırım birilerinin arkadaşı olması tutupta onlara yardım edeceği anlamına gelmiyor. Kendisi adam gibi adam dır. Tutupta burada saçma sapan laflar yazılmasının anlamı yok.

Rheme spawn a tıklamış Spawndan binek çıkartmıştır. vs. denmişti bir dönem. Rheme bunların hepsinin açıklamasını yaptı. Konuşuldu. Hatta geçen seneki toplantı da Edit isteyen arkadaşlar olmuştu açık açık kendilerinin es kaza player isimlerinin öğrenilmesi dahilinde banlanacağını söylemiştik. böylede oldu.

Gilderoy Kısmına gelelim ...

Gilderoy gerçekten askerlik dönemi dahilinde de tek kuruş cebine para girmeyen bir yere hala destek verip gerek maddi gerek manevi yardımlarını devam ettirmiştir. Askerden geldiği gibi sunucula ilgilenmeye devam etmiştir. Kaldı ki insan ayırmaz bir çok staffın aksine oturur dinler herkesi ... ( Bence boşta konuşsa bir çok player Dinliyor genede o da tabi onun kanaati )

Cyanide Kısmına Gelelim :

Cyanide sunucu ile karı olmadan ilgilenen bir arkadaşım kendisini yaklaşık olarak 7-8 senedir tanırım. Nebula UItima Online sunucusunda Kimseye KIYAK geçmediğinden ötürü arası bozulan arkadaşlarını biliyorum hemde fazlasıyla. Bunun dışında ben Staffdan ayrıldıktan beri neler oluyor fikrim yok ama şunu belirtmek istiyorum....


Doruk Net Nebula.Gen.Tr Domaininin Aktarılmasını yapmadığından ötürü nebula.web.tr Adresine geçilmiştir.
Bunun yanı sıra Doruk NET 'E büyük firma diyen arkadaşlarım Doruknet'in daha kendi datacenterında barındırdığı NEBULA makinasından haberi yoktu aranılıp ulaşıldığında. Daha sonrasında makinadan yedek çekilmesi vs. istenildiğinde dünyanın zorluğunu çıkarttılar.

Smyrna ile her an iletişim halinde olup her an makinaya ulaşılabildiği için çalışılmakta gerçekten kaliteli hizmet vermektedirler.

Neyse buraya kadar bunlar arkadaşlar. Senelerdir Nebula şöyle nebula böyle yok o sunucu böyle o sunucu şöyle falan...
2 tane playerın canı sıkılıp Ortada Elle tutulur bir kaydı kuydu olmadan bık bık edecekleri istedikleri yeri karalayacakları şeylere hak vermek düşündürücü.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.