Fream :
Cyanide Kısmına Gelelim :

Cyanide sunucu ile karı olmadan ilgilenen bir arkadaşım kendisini yaklaşık olarak 7-8 senedir tanırım. Nebula UItima Online sunucusunda Kimseye KIYAK geçmediğinden ötürü arası bozulan arkadaşlarını biliyorum hemde fazlasıyla. Bunun dışında ben Staffdan ayrıldıktan beri neler oluyor fikrim yok ama şunu belirtmek istiyorum....


Buraya bende katılıyorum, fakat diğerleri hakkında yorum yapamam.
kardeşim verdiğin linkin ortasındaki ******* kısım nedir?
0.1
kardeşim geçen yılın konusunu uplamandaki amaç nedir ?
Amacı tahmin edilebilinecek şeyler;

- Sunucudan banlanmıştır.
- Jail cezası almıştır.
- Sunucuya zarar vericek illegal programları arıyordur.

Bu maddeler böyle artar gider..
multi isitiyorsan sanal makine kurabilirsin :D
Ticari konularda vergi nosu felan olabilir ama paypaldan ücret çok rahat geri alınabiliyor 4 ay öncesne kadar

Bunun nedeni nedir acaba
Uzun zamandır sadece arada girip okuyordum başlığı görünce okudum. Sunucunun geçmişiyle ilgili bir kaç şey karalamak için log in oldum.

Öncelikle Nebula'nın Silencer'li zamanlarından bahsedeyim biraz. Nebula'nın tekrar Nebula North olduğu zamanlarda Taksim'de yapılan staff mülakatı sonucunda Silencer ve Hellmaster ile görüşerek sunucuda göreve başladım. Benim zamanımda sunucuda Silencer, Hellmaster, Microchip gibi Locus Quann zamanından o zamana sunucuya emek vermiş kişiler vardı. Aynı toplantıda scripter olarak takıma dahil olan Lucas isimli staff burada söylemek istemediğim bir suçtan dolayı staff kadrosundan uzaklaştırıldı. Bu sunucuda bazı problemlere sebep oldu. Bu dönemde Nebula hala doruk.net tarafından host ediliyordu. Sürekli bağlantı problemleri yeni çıkan online oyunların artmasıyla azalan oyuncu potansiyeli sunucuyu güç durumda bıraktı. Oyuncu kadrosu günden güne azaldı.

Silencer o zamanlarda Koç Üniversitesi'nde okuyordu. Dönemi uzadığı için ekstra para verdi. Dolayısıyla bir sonraki dönem okulu bitirmek için vaktinin çoğunu okula harcaması gerekiyordu. Doruk.Net ile yaşanan hosting problemi de devam etmekteydi. Yine sıradan bir aylık buluşmamızda değerlendirme yaparken Silencer sorunların hostingden ziyade sphere'den de kaynaklandığı belirtti ve scripting açısından da daha kolay ve sorunsuz bir platform olan RunUo'ya geçmenin daha mantıklı olacağını söyleyerek bu yönde ortak karar alındı. (Bu tarihe kadar Nebula, Staff üyelerine dağıttığı "Nebula Axis" programından kontrol ettiğim kadarıyla Bronx'un scriptleri hala aktifti) Hatırlarsanız RunUo sunucusu o dönemde de mevcut durumdaydı fakat kullanıcısı yoktu. Oranın her şeyi ile Razor isimli bir arkadaşımız ilgileniyordu. Kısacası o toplantıda sunucuların birleşmesi yani sphere'nin kaldırılıp RunUo ile yola devam edilmesi kararı alındı.

Bu karar alındığında sunucular sürekli göçüyor lag problemi ve easy uo sorunu yaşanıyordu. Sorunlar çözülse de başka sorunlar ortaya çıkıyordu. Neticesinde RunUo'yu aktif etmek için Sphere'yi test sunucusuna çevirdik. Player normal zamanlarda 20-25 civarında seyretmeye başlamıştı. En son toplantıda Silencer ve Razor RunUo'nun açılacağını söyledi. İki kişi World Builder olarak RunUo ya girip World Build yapmaya başladık. Harita problemleri ve eksiklikleri çok fazlaydı. Sıfırdan yeni bir dünya oluşturduk neredeyse yaklaşık 1 ay sürdü bu süreç. Bu süreç zaafında diğer Word Builder arkadaşım stafftan ayrılma kararı aldı. Ben de tek başıma kaldım fakat işin %80'ini bitirmiştik.

Bu son dönem herhangi bir toplantı olmadı. Silencer'den haber alamadık. Aradığımızda ya da o zamanın meşhur MSN programından yazdığımızda okulun çok yoğun olduğunu zamanının olmadığını projeyi erteleyebileceğimizi söylüyordu. Bu olaydan kısa bir süre sonra Silencer'dan sonra sunucunun ikinci adamı olan başından beri RunUo'ya karşı çıkmış Hellmaster'da görevden ayrıldı. Staff kadrosunda bir iki kişi vardı. Sphere server bitmiş haldeydi. Runuo projesi durdurulmuştu buluşmalar bitmişti. Kısacası herkes kendi işine gücüne bakar olmuştu. Uzun bir süre kimseden ses çıkmadı. Sonra Silencer'in sphere serveri başkasına sanırım bu başlıktaki ilk yazının başında geçen (Rheme) kişisine verildiğini öğrendik. Kendisinin İzmir'den olduğu haricinde başka bir bilgim yok. Silencer ile konuşmalarını da tam olarak bilmiyorum. Daha sonraları birlikte görev yaptığımız ortak bir staff arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla oyuncu kadrosundan olan bir kişi bu işi yapabileceğini söyleyip Nebula'yı Silencer'den devralmış. Zaten okul işleriyle uğraşan, kendisiyle ilgilenecek bir staffı olmayan sunucu da eski bir efsane olarak kapanıp gitmesin devam edebilsin diye Silencer Nebula'nın dosyalarını bu kişiye teslim etmiş. Doğru ya da yanlış orası tartışılır bir karar fakat Nebula'nın son dönemleri tam olarak bu şekilde.

Buradan okuduğum kadarıyla sonrasında bir çok edit olayı account silme vent vent gezip para isteme gibi bir çok olay meydana gelmiş. Nebula mail sistemine geçip paralı olduğunda staffın ağzı bayağı bir yanmıştı. "para veriyorum tabii ki sorunumu çözeceksin" "para veriyorum beni ne hakla jaile atarsın" gibi bakış açıları türemişti. Nebula'da oyuncunun önünde yetkili staffın invisden çıkması önemli bir suçtu. O dönem Hellmaster "GM'in oyunun içinde aktif bir yanı yok. Bir tanımı yok olmamalı. Olabildiğince az müdahale etmeli sorunları yapabiliyorsa dışarıdan çözmeli Game Master'ı oyunun içinde hiç bir kaba koyamazsınız" gibi bir bakış açısı vardı bu konuda. Yani ona göre Game Master masaüstü FRP oyunlarında Dungeon Master(DM) rolünde olmalıydı. YouTube videolarından baktığım kadarıyla yeni nebulada böyle bir durum söz konusu değil. Oyuncuyla geyik yapan GM bile var. Bunu şu sebeple anlattım. Bu gibi olaylar uzun vadede oyuncunun GM'e olan bakış açısını olumsuz yönde etkiler. GM'in oyuncu gibi algılanmasına neden olur zamanla oluşabilecek samimiyetten ya da düşmanlıktan çeşitli çevreler etkilenebilir problemler çıkabilir. Nitekim yazıda görüldüğü kadarıyla böyle de olmuş görünüyor.

Netice olarak Sanane'den sonra uzun süre oynadığım, daha sonra görev yaptığım güzel zamanlar geçirdiğim hala görüştüğüm güzel arkadaşlar edindiğim sunucunun bu hale gelmesi gerçekten üzücü bir durum. Tek tesellim başlık tarihinin eski olması. Umarım şimdi her şey daha iyidir. Herkes daha mutludur. Yeni çıkan online oyunları full kalite oynamak için ekran kartlarına 1000 lira verilen şu dönemde 8mb ekran kartının açtığı Ultima Online'nı hala oynayanlara teşekkür ederim.

Tilion
Nebula Eski Staff
ShR :

Hack nedenleriyle bakım işleri bittikten sonra saldırı kısmı geldi. Oyuncularımızda hatırlar, connector site ile entegre olduğu için açılmıyor, site açılmıyordu. Doruk.NET'e yüz binlerce defa telefon etmemize rağmen, yüz binlerce defa mail atmamıza rağmen hiç bir önlem almadılar, yardım etmediler. Staff içi tartışmalar oldu bu dönemde de, ayrıldım staff kadrosundan. Sonrasında Silencer beni arayarak kadroya geri dön dedi. Döndüm, tekrar Doruk.NET ile görüştük Silencer'ı araya koyduk ama değişen bir şey olmadı. Yeni Makine alalım, Silencer İstanbul'da bir datacenter a yerleştirsin dedik, işler rast gitmedi. Sonrasında İzmir'e koyma kararını netleştirdik. Vent Vent gezerek tabir-i caiz ise dilenci demeye çalıştığınız olayıda açıklayayım. Makine 2400 TL civarındaydı. Bizde "sadece" guildları bilgilendirdik. Durum budur, bu işten çıkmak için de yapılması gereken budur dedik ve anlattık. Ortalama 600 TL toplandı oyunculardan da, sağ olsunlar destekte bulunanlar oldu. Biz de bu paranın üstünü tamamlayıp yeni makineyi aldık. Bu işi yaptığımız için dilenci olduk şimdi. Makineyi aldıktan sonra teknik sıkıntıların geçtiği dönemler oldu, bunları forumda da zamanında açıkladım. 6.6 Gbitlik saldırının, firewall ın oyuna girişi engellemesi gibi problemleri dile getirdik. Bir oyuncumuzda sağ olsun bir web makinesi için yardımda bulundu (tower). Web makinesini de alarak firewall ı takıp yüksek ayarlara getirerek işleme soktuk. Bunları da eski oyuncuların bilmediğini hiç sanmıyorum.


Valla bende birkaç sene geç de olsa denk geldim. Okudum şimdi de ; Berkay kardeş ben samimiyetinize güvendim ve çocukluğumun geçtiği Nebula için bi kuvvet de ben olayım dedim. Dediniz ki forum makinesi alır da oyun makinesi ile ayırırsak şuan ki sıkıntılarımız gidecek. Öyle mi, öyle. Kaç para eksiğiniz var 1.000 TL. Ben Berkay Özonur'du sanırım soyadın. Sana şahsi hesabına 1.000 TL gönderdim. Siz makine aldınız vs. Benide çok güzel onurlandırdın, sıkıntılar geçince bana teşekkür ettin. Tabiki hiç birini yapmadın :) O zaman karşılığında birşey beklemedim ki bekliyor olsaydım o senelerde akabinde ilan ederdim ben bunu yaptım bu sunucuya sen ne diyorsun diye. O zamanlar bulunduğum guild ler ile ilgili meselelerde çok haksız yere zarara uğradım. Ses etmedim.

Şimdi bundan sonra ki kısmı siz diğer konuyu takip eden arkadaşlara ileteyim, baktım bir numara yok falan bir teşekkür birşey yok, olmadığı gibi bizim yolladığımız paranın esamesi de geçmez oldu. Aradan bir iki sene geçti. Ondan sonra ben dedim ki oğlum siz naptınız nettiniz geri yolla paramı madem durum buydu bu sefer yanıt gelmedi. Araya eski oyun zamanımdan tanıdığım saygıdeğer abimizi soktum. Makine almış şimdi değersiz bir makine yani senin para dedi. Yollasın dedim. Ben iletirim dedi kendisinden bana bir dönüş olmayınca bende önemsemedim iş, güç varken konu gene kapandı. Bir süre sonra kendisine aklıma gelince mahkemeye veririm iade et o zaman yolladığım parayı vs. yazdım. O ara iş güç gene ilgilenemedim. Üzerinden 1 sene geçmiştir sanırım. Sonra benim ultima duygularım kabardı gene. Hadi herşey olmuş bitmiş. Be haram nedir bilmez misin ? Ben seninle ödeşmeye gelmişim. Sana değil nebula'ya çocukken başladım diye oyuna dönmüşüm. Adamlar donate sistemi getirmiş. Mail attım; Berkay para falan geldi geçti. Olan oldu, söylenen söylendi ki benim sana yazdığım birkaç mail dışında ne yanına gelip sana bir zararım dokundu, ne seni rahatsız ettim, ne 1.000 TL de bir hacker gruba verip dağıtın bu sunucuyu dedim, ne şikayet durumu, para ile ilgili seni afişe ettim vs. vs. O para nereye gittiyse makine mi alındı ne olduysa oldu. Donate puanı olarak ver parayı, helalleşelim bende şurada tekrardan biraz oynayım diye geldim oradan item falan alır oyunda fazla vakit harcamadan eğlenirim. Adam bana mahkeme falan diyordun. Sana ben birşey vermem gibi bir şey yazdı :) Yani sonradan item res yemiş sunucu zaten. Hani sanal bir ortam. Ben işte bu noktada karakter konusunda bir düşündüm. Yani ben olsam hani doğruya doğru şimdi adamın bir katkısı var Allah razı olsun, bana birkaç kelam etti mahkeme falan ama onun sebebi de belli. Çıkıp da millete iki kelam edip beni afişe de etmedi. Sanal vereyim iki donate puanı neyse de konu kapansın dese zaten item res ile olan da giderdi :) Taş attın kolun mu yoruldu gibi bir mesele hani.

Yani üşenmesem İzmir'de İkon Cafe'yi devir aldığını duyduğumda gidecektim. İnanıyorum ki gitsem oturup konuşsak ordan el sıkışır konuyu tatlıya bağlardık. Ancak gerçekten üşendim. Yani ben ne bir guild arkama alıp bir şeyler kovalamışım, ne başka bir şey yapmışım. Adamları o dönemde birşey sanıp, geçmişte bizim için yeri önemli olan Nebula ismi ile bir sanıp yolladığım desteğin karşılığını ben bu şekilde aldım.

He bunu bunca zaman sonra neden yazdım ;

Orada Cyanide kardeşimizin savunmasını gördüm. Toplamda 600 Tl toplandı sağolsun oyunculardan, üstünü biz tamamladık makine aldık yazmış. Silentium'un verdiği paradır o. Benim iş bankası hesabına kendisine yolladığım parayı şova dönüştürüp kimseye söylemediğim için, kendisi de kimseye söylememiş olacak ki doğal olarak ben-kendisi-belki bir de staff daha biliyordur çünkü o dönemde yanında biri daha vardı unuttum nick neydi ama bizim 1.000 TL meğer öyle hiç olmuş gibi anlıyorum şuan. He artık okuyan herkes bilsin. Madem bir kıymetimiz yokmuş, burada konuşulan yalana kayıtsız kalmamak da benim son görevim olsun :) He sonuçta kendi ellerimle zorlama olmadan, fatura talep etmeden attığım bir paradır. İş Bankası eğer seneler öncesi de olsa genel merkezlerine rica etsem kendilerinden bir makbuzu bana ulaştırsalar buraya koyarım dekontu net şekilde eğer sanmam ama kendisinden bir yalanlama gelirse. Sonuçta senesi belli, iş bankasından iş bankasına havale olduğu belli, 1.000 TL net rakam belli. Alıcı adı soyadı, gönderici adı soyadı belli. Açıklama kısmına belki yazmış bile olabilirim yardım falan diye aklımda kalmamış.

Sadece şu amaç ile yazdım yazımı; Ben Mert adamım. Herkes delikanlı olsun, mert olsun. Doğru konuşsun isterim. Yanlış ile yalan-dolan ile işimiz olmaz.

Şimdi eğer amacı dışında bir kuruş cebine girdiyse benden yana haram olsun. Bunu kendinden başka Allah bilir. Eğer gerçekten de sunucu için harcadıysa yolladığım desteği de sonradan bana donate olarak vermem bana böyle böyle yazmıştın dediğin için de alacağın olsun, çok da önemli bir şey değil sadece bir geç kalmış minnet, teşekkür sembolü idi eğer yapsaydı :)

Başka diyeceğim yok. Ben çocuktum Nebula vardı. Hala Nebula var. Ama görünen o ki o döneme damgasını öyle bir vurdu ki bu isim Ultima-Online camiasında onun etkileri ile hala Nebula var sanki gibi geldi bana.

Foruma ilk yazım. Bunca sene oyuna her başladığım da Jorman Uo Loop indirmek için kullanırım hesabımı :) Yanlış bir şey yazdıysam, alışılagelmemiş bir dil kullanmışsam forum kullanıcılarından özür dilerim.

Herkese iyi çalışmalar,

İyi günler.

Bu konu raptor_ tarafından düzenlendi(2015-08-22 09:58, 8 yıl önce)
Slothere : Bazı şeyler Cyanide'ın gelişiyle apar topar Smyrna'ya taşınmasından, sitenin, uzantının herşeyin değişmesinden belliydi. Yazılanlarda en şaşırdığım Silencer'ın uzun zamandır sunucuyla bağlantısının olmadığı yer oldu. Adamın sırf adını kullanıp onca şey yapılıyor, oyuncu kandırılıyorsa yazıklar olsun.

Xlore : Smyrna, çook eskiden burada farklı bir isimle host satıyordu diye hatırımda kalmış.

Cyanide zaten Smyrna'nın sahibidir. Sydras döneminde makinayı aynı şekilde Smyrna'ya taşımış ve editten banlanan birisidir.
Hiç yapıcı olanı görmedim hep yıkıcı yıkma tarafında olanları gördüm yapmayın nebula kaç yıldır bir cok kişiye hizmet verdi sıkıldı isen veya iseniz gidip başka sunucularda bulunablirsiniz destan gibi yazı yazmaya gerek bile yok insanların hep kötü seyleri söylenir hiç iyi yaptıkları degil

Nebula'yı korudugumdan dolayı yazmıyorum en ufak baglantım bile yok nebula ile ilgili ama az yapıcı olun artık lütfen yıkıcı degil.

Bu konu Chaplin tarafından düzenlendi(2015-08-25 03:40, 8 yıl önce)
Yok yani benim bir beklentim, talebim yada bir içinde bulunduğum mücadele yok. Sadece tesadüf bir program indirirken konuyu gördüm, ilgimi çekti okudum. Birkaç sene önce yazılmış, cevaplanmış. Orada görünce yazayım istedim. Tamam ben kimseye söylemedim gerek duyup bu zamana kadar ama sonuçta devlet sırrı değil. Ben onca zamanımın geçtiği sunucuya bir vefa örneği gösterdiğimi düşündüm, zor durumlarında bilgisayar aldım daha ne yapayım :) Karşılığında da kendilerinin takdiridir bana bunu yaptı bakın diye belirtmek istedim. Bir de kendisi ise Berkay 600 lira toplandı üzerini cebimizden koyduk yazmış. Ondan dolayı da belirtmek istedim. Bir yere varacağından değil yani. Ben yalan yanlış gördüm mü ortada düzeltmeden duramam. Kişilik itibari ile. Neyse sonuçta emek veren insanlara başarılar dilerim ki gördüğüm artık marketti bilmem neydi karşılığını da almaya başlamışlar maddi olarak.

Herkese iyi günler dilerim.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.