@nefrelius insanların aklıyla dalgamı geçiyorsun dostum anlayamadım.?
"bildiklerini başkasına söyledin mi?" diye soruyorlar. Evet söyledim ama bu "gidin böyle bug var yapın" gibi değilde "abi lost sebebi belki budur şu sistemde şöyle bi sıkıntıları vardı hala devam ediyorsa" şeklinde söylemler. Bu söylemlerin %100'ü aktif olarak nebulada oynayan yada oynamak isteyen oyunculara söylendi.
Bildiğin açıkları gidip oyunculara söyledin yani ? Sunucu yönetimine belirtmek yerine gidip oyunculara söyleyerek sunucunun zarar görmesini sağladın yani umarım yanlış anlamışımdır.Diyeceğim ama üsttede bana sıra gelmedi saldırmak için yazını görünce bile bile bir sunucuya saldırmak için insanları örgütlemişsin bunu anlıyorum. Bunları bilen birisi deneyip patlatmış demektir üzerindeki sorumluluğuda bir başkasına atarak kendini sıyırma derdine düşmüş demektir.Yazık diyorum başkada birşey demeye gerek yok.
#429501 Kabazanga:@nefrelius insanların aklıyla dalgamı geçiyorsun dostum anlayamadım.?
"bildiklerini başkasına söyledin mi?" diye soruyorlar. Evet söyledim ama bu "gidin böyle bug var yapın" gibi değilde "abi lost sebebi belki budur şu sistemde şöyle bi sıkıntıları vardı hala devam ediyorsa" şeklinde söylemler. Bu söylemlerin %100'ü aktif olarak nebulada oynayan yada oynamak isteyen oyunculara söylendi.
Bildiğin açıkları gidip oyunculara söyledin yani ? Sunucu yönetimine belirtmek yerine gidip oyunculara söyleyerek sunucunun zarar görmesini sağladın yani umarım yanlış anlamışımdır.Diyeceğim ama üsttede bana sıra gelmedi saldırmak için yazını görünce bile bile bir sunucuya saldırmak için insanları örgütlemişsin bunu anlıyorum. Bunları bilen birisi deneyip patlatmış demektir üzerindeki sorumluluğuda bir başkasına atarak kendini sıyırma derdine düşmüş demektir.Yazık diyorum başkada birşey demeye gerek yok.
Öncelikle fake hesap olmadiğini düşünerek dümdüz bu düşüncene saygı duyduğumu iletirim. Mesajin tamaminda zaten işine gelenlerin, işine geldigi kisimlari kendine göre kullanacagini tahmin ettiğimi ve bunun sorun olmadiğini belirttim. Yalniz kaçirdiğin nokta ben zaten adamlara söyledim. Girdim sunucularina bildiğim hatali komut veya sistemlerde ki yanlişlari söyledim. Hatta Lost olmaya sebep olabilen bir durumu direkt kendilerine, kendi clientleriyle oyuna girerek gösterdim. Major derecede sunucuya zarar verecek hiçbir şeyi tabi ki oyuncularla paylaşmadim. Benim hicbir alakam olmayan lost olaylarinda bile gelip bana yazan, bildigin varsa söyle düzeltsinler diyen nebula oyuncularina da "bu sistemde şöyle bir hatalari olabilir, söyleyin bi baksinlar" diyerekten bildiğim muhtemel sorunu söyledim. Ama kendileri oyunlarina girerek direkt olarak bildirdiğim durumlarda bir "teşekkür ederiz" demeyi bile çok gördü malesef :)
Sen bu sunucunun sorunlarını nereden biliyorsun ki diyenler icin cevabim da Royal UO olur tabi ki. Kendisi 2015 nebula pack temeli üzerine yapılmış bir sunucu ve bende bircok kez o sunucuda script destegi verdim ve ayni sorunlarla bende uğraştim. Nebula scripterinin işinin hiç kolay olmadigini en ben bilirim.
Bu konu uzarda uzar. En iyisi beklemek. Beklemek ve görmek. Sonuçta haklı olanın acelesi yok.
Türkiye de açık olan her sunucu degerlidir. Lütfen sunucu sahiplerini anlık sorunlar yüzünden yıpratmayın ve oyundan keyif almak amacıyla oynayın. Herkese iyi oyunlar dilerim.
#429499 Nefrelius:Saygıdeğer @Nefrelius;
Konudaki ilk mesajınız 16.10.2024 çarşamba günü sunucu kapanma durumlarıda mevcuttu bundan sonraki 2. mesajınız 27.10.2024 pazar günü sunucu sahiplerine yardımcı olduğunuzu söylemişsiniz. Ne zaman farkettiniz bu sorunları ? 27.10.2024 pazar günü mü yardımcı oldunuz sunucu sahiplerine?
Sizden başkası bu sorunlara vakıf mı ? Başkalarıyla paylaşımda bulundunuz mu çünkü siz benim saldırmama fırsat kalmadı diye belirtmişsiniz.Kim bu işte potansiyel sahibi ?
Umarım altından siz çıkmazsınız.
Hmmm... Bu öyle şıp diye cevaplanabilecek bir durum değil. Siz sadece bu konuda ki cevapları görerek böyle düşünmekte haklısınız ama özelden konuştuğum birisiyle tıpa tıp aynı kelimeleri kullanarak yazmanız dikkatimi çekti bende böyle özet bir cevap atayım dedim.ŞU LAF ŞURDA KALSIN "ben nebulayı rahat bırakmam" EN SONDA AÇIKLAMASI YAZIYOR.
Önce cevap tarihlerinden başlayalım; konu zaten 16/10/2024 günü açılmış bende bu platformun aktif kullanılmasını isteyen birisi olarak açık olan konuya kendimce "sorunlar düzelir sakin olun" mesajı yazdım. Sonrasın da konuya birçok yazan insan olmuş zaten. Bu platformu en yakından takip eden ve genel olarak script yardımı isteyenleri bile burada konu açmaya iten birisi olarak 2024-10-28 00:30 tarihinde yazılan ve direkt bir kişiyi hedef gösteren mesaja 2024-10-28 01:10 tarihinde cevap vermişim. Bu iki mesaj arasında ki konular beni ilgilendiren kısım değil. Kaldı ki bu 12 gün içerisinde ben istanbul kartalda çalıştığım şirketin eğitimindeydim.
BANA FIRSAT KALMADI sözüne gelirsek; Bu kendimce ben bişey yapmadım demek. Benim yapmak olarak adlandırdığım şeyler sunucuda olduğunu tahmin ettiğim hatalar. Örneğin .xxxxkontrol komutuyla kare atlanıyordu. Bandaj sisteminden kaynaklı anlık donma oluyordu. Ancak sunucu açıldığı gün zaten birçok sorunla uğraştıkları için 14/10/2024 tarihinde attığım bir page'ye cevap veremediler. Zaten bu konuyu açan kişinin de serzenişi ilgilenilmeme yönündeydi diye hatırlıyorum. Bende hiçbişey yapmadan çıktım ve oynayan arkadaşlara bak böyle sorun var bildirin düzeltsinler dedim. Ancak kendi ağzımdan çıkan bir söz ve bu olay okların bana dönmesine sebeb oldu.
Gel gelelim diğer mevzulara; Güvenlik tarafında hizmet aldıkları kişinin eski arkadaşıyım diyelim. Yaşadıkları bu sorunların sebebini bağlantı programı kaynaklı zannederek bu kişiyi çok darlamışlar. Clientin bağlantısını kırmak için çalışan birçok insan var ve bunlar bana "abi bu connectörün scriptini sen yazdın" gibisinden geliyordu. Bunu zaten clienti yapan kişiye defalarca ileterek bak kırdılar yada kırmışlar diyerek yol göstermeye çalıştım. Yani bir nevi ne iyi ne kötü taraf olarak iki kısım arasında aracı oldum. Bu kişide eskiden yakın olduğum birisi olduğu için sürekli beni aradı, yazdı ve "kanka bildiklerini söyle beni darlamasınlar, çok bunaldım" durumuna getirdi. Ben bu arada dediğim gibi eğitim için istanbuldaydım. Eve döndüğümde de tamam göstericem diyerekt oyuna girdim ve direkt olarak Jada'nın kendisine script kaynaklı bildiğim iki hatayı gösterdim. Sonrasında oyundan çıktım. Oyuna girerken girdiğim acc ismi, karakter ismi, IP adresim gibi hiçbirşeyi gizlemedim. Ben bu sorunları söyledikten sonra garip bir şekilde üzerime çok fazla gelen kişi olmaya başladı. Buna istinaden kendi sunucumun discordunda bile bir açıklama yazdım. Sonrasın da benim oyuna giriş esnasında eski client doğrulama kodlarını kullandığımı tespit etmişler ve beni sunucuya saldırmakla suçlayarak IP adresime bağlı karakterleri özel bir alana çekmişler. Bu esnada kendi orjinal clientleri bile doğrulamıyordu ve "web taraflı sorun dolayıyla böyle" deniliyordu. Sorun değil tabi ki varsa böyle birşey sonuna kadar araştırsınlar. Sonuçta doğrulanmamış clientle giriş yaparak sadece ağaç patch, oto inbin, oto ceset kesme vs gibi işlemler yapılır bunların hiçbirinin LOST olmakla bir alakası yok. Kaldı ki ben nebulada oyuncu olarak oynayan birisi değilim veya bunu kötü niyetle yayacak olsam clienti yapan kişiye bak böyle bi durum var düzelt bunu diye iletmezdim.
Günün sonunda burada sayfa sayfa yazılabilecek şeyleri çok özet şekilde yazmaya çalıştığım için buradan bile insanlar işlerine geleni alıp konuşacaktır. Bunda da bir sorun yok. Benim birşey yapmadığımı görmeleri için bir client açık bıraktım ve ben oyundayken hatta kendileriyle konuşurken karakter 2-3 kere LOST oldu. Bu durumda benim anlamadığım sunucunun ilk gününden beri olan sorunlar devam ederken ben kolay hedefim diye neden beni öne atmaya çalışıyorlar? Aynı sizin de sorduğunuz gibi "bildiklerini başkasına söyledin mi?" diye soruyorlar. Evet söyledim ama bu "gidin böyle bug var yapın" gibi değilde "abi lost sebebi belki budur şu sistemde şöyle bi sıkıntıları vardı hala devam ediyorsa" şeklinde söylemler. Bu söylemlerin %100'ü aktif olarak nebulada oynayan yada oynamak isteyen oyunculara söylendi. Sunucu sahipleri "istediğin zaman bize söyleyebilirdin" diyerek savunma yapıyor ancak kendileri sorun yaşarken yardımcı olmaya çalıştığınız zaman aynı bugün bana yapıldığı gibi "hmm demek bu hata biliyor ozaman yapan bu" diyerek direkt sizi hedefe koyuyor.İşin en kötüsü yardım etmek istediğim adam kendisine bu sunucuyu çok büyük referans gördüğü için tabi ki arada beni harcıyor. Bunu ilk yapışı değil daha öncede aynı şeyleri yaptı ancak akıllanmayan taraf biz olduk :) Bazen iyilikten kötülük doğar lafını dikkate almak gerekir.
Aslında benim kolayca hedefe koyulma sebebim yukarıda burada kalsın dediğim sözdür. Bu sözü herkes işine geldiği gibi kullandı. En başta kullanan kişide clienti yapan kişidir :) Yaptığım bir durum olsaydı utanır burada herkesden özür dilerdim ancak ortada yapmadığım bişey ve yaşadığı sorunları atacak hedef arayan bir topluluk var. Öncelikle sorunları client kaynaklı diyip cliente atmak istediler, sonra bu işin web tarafını yapana suç attılar, şimdide scriptlerde açık olduğunu bilen insana suç atıyorlar. Ben şimdi nebulada normal bir oyuncu olarak oynamaya başladım ve her LOST olmada kayıplarımın telafisi için page atacağım.
Olurda bir mahkemelik durum olursa tüm süreci, suçlamaları ve sonucu da seve seve paylaşırım. Sunucular açılır/kapanır, zaman gelir/geçer, insanlar olur/olmaz. Ne olursa olsun hiçbir zaman size yardım eden insanı "bu tehlikeli adam" diyerekt kolay hedefe koymayın. Varsa bu konuyla ilgili merak edilen özel bir konu açılabilir veya sesli sohpette güzelce tartışabiliriz.
"Hmmm... Bu öyle şıp diye cevaplanabilecek bir durum değil. Siz sadece bu konuda ki cevapları görerek böyle düşünmekte haklısınız ama özelden konuştuğum birisiyle tıpa tıp aynı kelimeleri kullanarak yazmanız dikkatimi çekti bende böyle özet bir cevap atayım dedim."
Şimdi sizin özelden kimle ne konuştuğunuzu bilmeme gerek yok çünkü burada kendi söyledikleriniz ile kendinizi hedef olarak göstermişsiniz burada benim gibi düşünen insanların da olduğuna inanıyorum aynı fikri paylaşmakta size ne düşündürdü bilemem.
"Oyuna girerken girdiğim acc ismi, karakter ismi, IP adresim gibi hiçbirşeyi gizlemedim. Ben bu sorunları söyledikten sonra garip bir şekilde üzerime çok fazla gelen kişi olmaya başladı. Buna istinaden kendi sunucumun discordunda bile bir açıklama yazdım. Sonrasın da benim oyuna giriş esnasında eski client doğrulama kodlarını kullandığımı tespit etmişler ve beni sunucuya saldırmakla suçlayarak IP adresime bağlı karakterleri özel bir alana çekmişler."
Bu yaptığınız iyiliğin karşısında sizi ne zaman özel alana çektiler çünkü oyunda 2 gündür sunucu çökmesi yaşanmıyor buradan müsebbibi sizmişsiniz mi demek gerekiyor ?
"ŞU LAF ŞURDA KALSIN "ben nebulayı rahat bırakmam" EN SONDA AÇIKLAMASI YAZIYOR."
Yani bunu neye güvenip yazdınız bilmiyorum ama işte burada dikkatleri üzerinize kendiniz çekiyorsunuz sonrada ben yardım ettim vs.. zaten açıkları var gibisinden yorum yapıyorsunuz kusura bakmayın bu bana mantıksız geliyor.
Ben size bir önceki mesajımda umarım altından siz çıkmazsınız diye belirttim bunu söylememin sebebide yazdıklarınızdan dolayıydı.
Netice itibarıyla şuan ping sorunu haricinde bu tarz kayıp olmuyor olmazda umarım ama bu işi kim tezgahladıysa emeline ulaştı oyuncuyu bezdirdi oyuncuların bir çoğu gitti insanların özgür iradesiyle oynamayı tercih ettiği bir sunucuyu kendi emellerine alet edenler yüzünden bitirdiniz bu güzel oyunu helal olsun.
#429495 Deathwave:
#legend
Account sistemi bakımda/kapalı ama neden bilgi yok gerçekten. Connector ilk günlerde aşırı indirmeden ertesi gün indirilebilir diyordu. Alternatif yapılmalıydı bence, ama sonradan ihlalden kaldırıldı uyarısı vardı. Muhtemel toxic arkadaşlar şikayet etti. Oyuncular link paylaştı falan filan.
Silencerin gittiğinden bu yana asır zaman geçti. Silencerin dönemi parlamış olabilir ama şuan yerel veya evrensel o kadar sunucu var ki :)) us Dc'yi takip ediyorsan bir kaç kişinin yorumu mevcut. Bir kaç kişi dediğim scp bilgisi olan kişiler. Eskiden birilerinin o yada bu yol ile paylaştığı nebula ocak packini bilen kişiler ve packin kötü olduğunu söylüyorlar(kaldı ki bu başlık altında Nefde demiş mesela). Eğer gerçekten böyleyse düzeltilemez miydi bunca sürede hala aynı haldeyse ? Önemli olan bu bence. Öte yandan yıllardır Piramitte de oynarım. Ama bu kadar janjanlı, kolay elde edilebilen diğer oynadığım sunucular gibi bu da kısa vadeli olmuştur. Neyse konu üçgen değil.Bu arada runebook bence donate bile satılabilir. Yada ne bileyim kat be kat zorlaştırılabilir daha da. Son dönem tekil adam kalmadı sunucuda guildler yüzünden. Adamlar nokta başı marklı zibilyon tane runeb kullanıyor. Action kısmına dönersen yaşayacak ve göreceksin. Dilini ısırtacaklar sana.
Herkese bir cevap vermiişsin mantıklı veya mantıksız emeğine sağlık.
nebula pack'i de kullandım, bahsettiğin bazı sunucularda da oynadım, scriptte yazdım sunuuda açtım vs vs fakat mevzu bu değil mevzu senin savunduğun kişiler o kadar saçma işler yapıyor ki aklın durur en son connectorü yapan eleman geldi benlik bi skıntı yok dedi bi ara scripter küstü yazmıyom size kod fln dedi dc de, en son staffın birisi playerdan anydesk fln istemiş. acayip eğlenceli bir hal almaya başladı sunucu ama emin ol savunulacak gram hakları yok rezillik içerisindeler.
düzelmez nebula çooook zor.
#429500 Honda:Nebula olur, pyramid olur başka server olur farketmez, bu saldırıları yapan kişi ruh hastası obezit kişilik bozukluğu olan embesilin tekidir buna eminin,
Lan 200 oyuncu oynatıyor diye bu kadar çen çen e ne gerek var
Katılmıyorum, kusura bakmayın ama ben de biraz linçleyeceğim. Bu tip saldırıları tabi ki tasvip etmesem de sen public bir hizmet veriyorsan (bu sadece UO veya Nebula için geçerli değil) her türlü önlemini almalısın. Yani bu şeye benziyor ben evimin kapısını açık bırakıyorum, hırsız girince de vah şöyle vah böyle diye yakınıyorum apartman sakinlerine şüpheyle bakıyorum veya yan komşum beni soydu diye orda burda dolaşıyoruma benzemiş. Yani burada bütün oyuncu şikayetleri belirtilmiş bu adamlar sokaktan parayla toplanıp burada konu açtırılmadı. Hepsi "kimse takmıyor", "bir önlem alınmıyor", "bir çalışma yapılmıyor" gibi bir çok konudan şikayetçi. Ayrıca bu şikayetler sadece burada yazılanlar, bir de bunun yazılmayanı gruplar arasında konuşulanları da var. Bu platformda bir çok sunucu açan var bunlara ben de dahilim ve açtığımız sunucularda herşeyden önce bu tip sorunları nasıl önleriz, gelecekte doğacak olan sorunları nasıl önleriz. Mevcut zaafiyetleri en etkili bir şekilde nasıl kapatırız. İleride doğacak olan zaafiyetlerin önüne nasıl geçeriz diye aylarca kafa patlatıyorduysak bu arkadaşlar da buna kafa patlatsın onu bunu tehdit etmekle uğraşacaklarına. Şahsen ben de Nebulanın 2000'li yıllardaki oyuncularındanım Ultima Online'a Nebula 2000 ile başladık diyebiliriz, benim ve bir çok kişinin gönlümde çok ayrı bir yeri var fakat şu an ki yönetim herkesin anısının içine etmiş durumda. Bunu artık birilerinin söylemesi lazım çünkü bu dile getirilmedikçe bu olaylar bitmeyecek "İş bilmez adamlar bu işlere kalkışırsa böyle olur" ben her zaman söylüyorum bunu sadece Nebula için söylemiyorum etrafımdaki sunucu açma niyeti olan herkese söylüyorum belirli bir tecrüben veya bilgi birikimin, seni seven ve bu işi bilen bir ekibin/çevren, bir yol haritan yoksa hiç bu işlere girme diyorum. Bazıları dinlemeyip giriyor 3 ay sonra hüsran ile sonuçlanıyor bazıları da dinleyip hiç girmiyorlar. Şu an ki Nebula yönetiminin hiç bir şekilde bir bilgi birikimi bir ekibi bir yol haritası, bir vizyonu misyonu hiçbirşey göremiyorum, mesela Nebulanın yönetim kadrosuna gidip "Nebulayı 3 yıl sonra nerede görüyorsunuz" diye sorsan muhtemelen soruyu havada yakacaklar. Yani o yüzden Nebulayı çok da gözünüzde büyütüp beklentiyi yüksek tutmayın. Bu bir karalama değil daha önce de benzerleri çok kere yaşadık yani bu iş bilmezlik ile sunucuda yüksek ping de olur sunucu da patlar sunucu da hacklenir kişisel verileriniz de sızabilir (kvkk ve kişisel veri günvenliği olayına hiç girmeyeceğim bile) herşey olabilir bunu anlamak için dahi olmaya gerek yok yani iş bilmez adamların bırakın bu camiaya ülkenin başına neler açtığı ortada. Daha önce de dediğim gibi Nebulanın sadece adı var.
Not: İş bilmezlikten kastım illa çok iyi teknik altyapı olmasından bahsetmiyorum bir grubu/topluluğu iyi yönetebilmek, kendileri anlamıyor bile olsa bu işten anlayan kişiler ile iyi ilişkiler iyi çevreler kurabilmek bile bir iştir.
günümüz ultima topluluğunda da ihtiyaç olan tek şey ad ama. O yüzden hala 200 kişi online oluyor nebulada. Herkes eleştiriyor yeri geliyor ben de sinirlenip eleştiriyorum ama alternatif yok. Yüzlerce server açıldı ve kapandı. Hiç bi server stabil değil. Kimse bi serverda toplanmıyor. Kimse kafasını kaldırmıyor artık başka serverlara çünkü herkes bıktı emeğinin silinmesinden ve serverın kapanmasından. En azından 3 yıl sonra nebula kapanmaz. Onu bildiğinden insanlar şuan burayı oynuyor.2 ay boyunca 120 pingin altına inmedi ve defalarca geri attı server akşamları 5 kere 10 kere ard arda connection lost verdi. Tüm bu eziyete rağmen hala playerı var serverın.
Geçiniz yani nebula şöyle nebula böyle. Adamlar istedikleri kadar kötü olsunlar yine de oyuncusu oluyor bu serverın.
#429560 osmancar:günümüz ultima topluluğunda da ihtiyaç olan tek şey ad ama. O yüzden hala 200 kişi online oluyor nebulada. Herkes eleştiriyor yeri geliyor ben de sinirlenip eleştiriyorum ama alternatif yok. Yüzlerce server açıldı ve kapandı. Hiç bi server stabil değil. Kimse bi serverda toplanmıyor. Kimse kafasını kaldırmıyor artık başka serverlara çünkü herkes bıktı emeğinin silinmesinden ve serverın kapanmasından. En azından 3 yıl sonra nebula kapanmaz. Onu bildiğinden insanlar şuan burayı oynuyor.2 ay boyunca 120 pingin altına inmedi ve defalarca geri attı server akşamları 5 kere 10 kere ard arda connection lost verdi. Tüm bu eziyete rağmen hala playerı var serverın.
Geçiniz yani nebula şöyle nebula böyle. Adamlar istedikleri kadar kötü olsunlar yine de oyuncusu oluyor bu serverın.
Gardaşım şimdi yaz yaz bitmez de bir tane yazayım dedim.
Pyramiduo , severim hepsi emek vermiş yapmış. farketmez pyramid olur nebula olur falan olur filan olur fakat Pyramid in bu konuda hakkını yemeyelim.
19 Yil 1 Ay 24 Gun 15 Saat 32 Dakika 53 Saniye
Son Item Res Tarihi | : 17/01/2020 21:00:00 (Full Wipe) |
Hocam sen sağlam server görmedin sanırım..
Şimdi ben işin aslını yazayım. herkes nebulaya neden başladı buna ben dahil ,
Sıfır bir server olduğu için .
Relax a buradan sesleniyorum. Res atın artık şu server a da bizlerde gelip oyun oynayalım. Lütfen multi sayısı max 2 olsun hatta multi olmasın.
NOT : nebula nın yeri hepimizde ayrıdır .. fakat ayrıdır diye diye ayrıldık :D
Kolay gelsin.
Tommy Corte