#429483 osmancar:

açıldığından beri 3 haftadır saldırı altında olmalarından dolayı bu tarz bağlantı problemleri yaşanmış olmasın?

Tahmin edin kim saldırıyor

a. diğer sunucu sahipleri

b. eski küskün guilder

c. ultima online'dan nefret eden bir psikopat.

Açıklama da yapıldı ayrıca. saldırı var dendi. Türkiyedeki ultima online'ın kaderi bu. 20 senede aynıydı hala aynı. Ne zaman bir sunucu parlasa o zaman birileri üzerine çöküyor.

adamlar flooddan tut, makro delaylarına kadar her ayarı değiştirip engellemeye çalışıyorlar. En başta connectöre captcha bile denemişlerdi. Özellikle haftasonu ve akşam saatleri kasıtlı olarak birileri serverı patlatıyor. server kasıyor, donuyor, dc veriyor.

açıklama gelmemesinin de sebebi discordun engellenmesi. Server sahibi arkadaş dc'ye girmek istemiyor güvenlik sebepleriyle. Diğer staffların hepsi sürekli açıklamalarda bulundular. Ama onların da elinden bişey gelmiyor.

Yani şu saldırı harici bi eleştiri olsun hak veririm. Sistemsel eksikler de var. Ama sürekli aldıkları yanlış kararları anket düzenleyerek düzelten de bi yönetimi var.

Hocam forum diye bir bölüm var , kapat DC u forumdan adam gibi duyurunu uyarını anketini yap , 

Saldırıya gelince , bu beklenen bir şeydi , önlem alsana , önlemi ben mi alayım, onlar önlem alacak , olmadı manuel ACC. Alımları yapacak , oda olmadı herkese bir hesap oda olmadı sunucunu Türkiye'ye taşı yurt dışına kapat gelen saldırıyı dava et , server tam oturunca kismi yurt dışına açılmaya başlarsın, 

"Admin DC a girmek istemiyor güvenlik sebebi ile "

Bu bir çözüm değil , DC yasaksa kullandırtma , 

Kısacası başarılar elbette ki emekler çöp olmasın fakat plan program pratik zeka sıfır , 

Saldırıyı kim yapacak , diğer serverlar , Amerika world of Warcraft saldıracak değil ya , ya relaxtır ya da başkası, 

#429484 Honda:

Saldırıyı kim yapacak , diğer serverlar , Amerika world of Warcraft saldıracak değil ya , ya relaxtır ya da başkası, 

Herşeyi anlarım ancak isim vererek direkt suçlamak doğru birşey mi?
Benim içinde nebulaya saldırdı vs deniliyor. Daha bana fırsat kalmadı diyorum...
Bugün nebulada ki script kaynaklı sunucu kapanması veya karakter atlaması ile ilgili bildiğim, gördüğüm bir hatayı girip scripter olan JADA'ya direkt ilettim. 
Kendisiyle ufak bi sohpet etme şansımda oldu. İnşallah sorunlar düzelir ve oyuncuları oynar.
Burada sunucu tarafında sorunlar illa ki olur. Bende bu tarz sorunlarla uğraşıyorum. Önemli olan sorunun kaynağını bulabilip hızlı reaksiyon almak.

Burada elde kanıt olmadan isim vermek ve hedef göstermek doğru birşey değil. Canınız sıkılmış, yaşadığınız duruma üzülmüş olabilirsiniz ama sebepsiz yere insanları suçlamamalısınız. Elinizde kanıt varsa paylaşırsınız hep birlikte eleştirisini yaparız ancak dümdüz sallamak bu oyuna zarar vermekten başka bişey olmaz.

Nebula köklü sunuculardan birisi. Umarım sorunlarını tektek çözerek ilerler. Scripterinin işi kolay değil. Bu packi temel alarak açılmış olan başka bi sunucuyu adam etmekle ben uğraştığım için nasıl bir pack ile uğraştığını en iyi ben bilirim. Adamın nasıl bi mayın tarlasında gezdiğini bilmedenn ne sunucuya nede başkalarına sallamak hoş bir haraket değil.

Dostum suçlayanlar elbette olacaktır kimseyi suçlamak istemiyorum ama yoldan geçen birisi de kasıtlı olarak 3 haftadır da saldırı yapmaz yani. Şurda toplasan 1000 kişilik bi komüniteyiz. Ben sizin youtube'daki toplu muhabbetlerinizi dinledim. Orada geçmişteki server sahiplerinin yeni serverlara saldırdıklarını söyleyenler vardı. Şuan ben şu server sahibi bu server sahibi yapıyor demiyorum ama muhtemelen onlardan biri yapıyordur.

Yani 1 değil 2 değil tam 3 hafta ve duracak gibi de değil. Nasıl önlem alınır bi bilgim yok. Fakat yurtdışını banlamak da istemiyorlar nerden baksan 5-10 oyuncu var ordan bağlanan. Stafflar da ciddi kalabalık ve sinirli bi kitleyle uğraşıyor adamlar ve ellerinden geleni yapıyorlar. Ya hostinge saldırı var ya da oyun içi bişeyleri patlatıp duruyor birisi. He yine haklısın oynayamıyoruz ama burda şikayet edeceğin yönetim değil saldıran insanlar.

Yani bu oyun aslında bitmiş falan değil 500-600 online multili tekil nereden baksan 150-200 kişi vardı nebula 3 haftadır.Gayet her şehir kalabalıktı, her madende olay çıktı, Yew ağzına kadar tamer charlarla doluydu.

Ultima ölmedi ama işte bu tipler öldürüyor başka bişey değil. Gelip de burda şikayet ediliyor yok nebula şöyle, yok sahibi böyle. Şuanki durumun sorumlusu yönetim falan değil. Ha şu da var eskiden çok hataları oldu mu? oldu. Ama şuan ciddi ddos alıyor ve ona rağmen ayakta durmaya çalışıyor server. İnanın yeni ve adı duyulmamış bi server olsa mumkün değil açık kalamazdı.

#429486 osmancar:

Dostum suçlayanlar elbette olacaktır kimseyi suçlamak istemiyorum ama yoldan geçen birisi de kasıtlı olarak 3 haftadır da saldırı yapmaz yani. Şurda toplasan 1000 kişilik bi komüniteyiz. Ben sizin youtube'daki toplu muhabbetlerinizi dinledim. Orada geçmişteki server sahiplerinin yeni serverlara saldırdıklarını söyleyenler vardı. Şuan ben şu server sahibi bu server sahibi yapıyor demiyorum ama muhtemelen onlardan biri yapıyordur.

Yani 1 değil 2 değil tam 3 hafta ve duracak gibi de değil. Nasıl önlem alınır bi bilgim yok. Fakat yurtdışını banlamak da istemiyorlar nerden baksan 5-10 oyuncu var ordan bağlanan. Stafflar da ciddi kalabalık ve sinirli bi kitleyle uğraşıyor adamlar ve ellerinden geleni yapıyorlar. Ya hostinge saldırı var ya da oyun içi bişeyleri patlatıp duruyor birisi. He yine haklısın oynayamıyoruz ama burda şikayet edeceğin yönetim değil saldıran insanlar.

Yani bu oyun aslında bitmiş falan değil 500-600 online multili tekil nereden baksan 150-200 kişi vardı nebula 3 haftadır.Gayet her şehir kalabalıktı, her madende olay çıktı, Yew ağzına kadar tamer charlarla doluydu.

Ultima ölmedi ama işte bu tipler öldürüyor başka bişey değil. Gelip de burda şikayet ediliyor yok nebula şöyle, yok sahibi böyle. Şuanki durumun sorumlusu yönetim falan değil. Ha şu da var eskiden çok hataları oldu mu? oldu. Ama şuan ciddi ddos alıyor ve ona rağmen ayakta durmaya çalışıyor server. İnanın yeni ve adı duyulmamış bi server olsa mumkün değil açık kalamazdı.

Bende oynuyorum oyunu bu gece 02:00 dan bu saate kadar karakter oyunda hiç düşme olmadı, ping makul değerlerde tamam hadi saldırı var düzelttik sorarım size bahsettiğiniz 1000 kişilik kitlenin şuan yaş ortalaması 30-35 bu insanlar çalışıyor, şurda nostalji yapalım dedik oyun oynayalım dedik ki belki aramızda çok iyi scripterlar çok zengin kişiler var kendi sunucusunu açmakta terettüd dahi etmeyecek ama iş güç vs yüzünden ilgilenmek istemeyen buna ramen gelmişiz oyuna girmişiz çok merak ediyorum:

1 Runebook 20Dk de mi yapılır ? diye sordum cevap : Runebook oyundaki en önemli eşya az bile diye cevap geli
30dk içerisinde maliyeti çıkarsan inscription ile 22k gold mu kazanılır?  diye sordum : 4 hesap açıp kasabilirsiniz diye cevap geldi (ki account sistemi kapalı)

diyorum ki 4 günlük tatil var insanlar oynamak istiyor account free yapın onu bile beceremiyorlar ki hadi web master yok abi scripter saçma sapan scpler yüklüyor sürekli al acc free ilerleyen zamanda bak çözümüne mail tanımla, pin koy telefon no koy bişi koy yani..

Ultimayı başlatanda NBL idi Bitirende NBL oldu ne yazıkkı burda Tommy Corte 'nin de bahsettiği gibi bu gereksiz EGO bunları bu hale getirtdi. Nebulanın savunulacak bir yanı kalmamış.

arkadaşlar bir şeyi tam olarak anlayamamış olabilirsiniz. 

Ben nebulayı kötülemek için bir yazı yazmadım  tam tersi ciddi bir eşeltiri var yazının detayında .

Burada sorun şu ; 

2024 yılında bir sorunu ( bu sorunlar 24 senedir var )  1 saatte çözemiyorsanız burada ciddi bir sorun var demektir.

Biz diyoruz anya adam diyor konya . biz diyoruz lag olur sorun değil  saldırıda olur  sorun değil biz yanındayız fakat  DC olmasına gerek yok forumdan  ( insanları muhattap ) alan bir yazı yaz be kardeşim çok mu zor .. 

Arkadaşlar anlayışınız için teşekkür ediyorum

Lag sorunumuz şu sebepten .

Saldırıları sizlerle anlık paylaşıyorum , şu oldu bu oldu ,

SErveri dünyaya kapatıyoruz türkiyeye alıyoruz ! saldırı olursa gelen saldırı ülke içi olacağı için direk savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. 

gibi açıklamalar zor olmasa gerek .

ayrıca bu kadar sorun varken dc taki , 

vay efendim  ilerde çok güzel etkinlikler olacak yok efendim ödüller olacak  yok efendim falan da filan..

Yahu kimse bir şey istemiyor , siz sistemli ve düzgün  ilerleyin yeterli :D

Tabiki yolunuz açık olsun. 

Fakat bu Nebula için deil bir çok server için durum aynı. yani sarı pohta oynuyorduk lacivertine geçersin en fazla .

Hizmeti  yanlış anladılar .

#429487 Legend:
#429486 osmancar:

Bende oynuyorum oyunu bu gece 02:00 dan bu saate kadar karakter oyunda hiç düşme olmadı, ping makul değerlerde tamam hadi saldırı var düzelttik sorarım size bahsettiğiniz 1000 kişilik kitlenin şuan yaş ortalaması 30-35 bu insanlar çalışıyor, şurda nostalji yapalım dedik oyun oynayalım dedik ki belki aramızda çok iyi scripterlar çok zengin kişiler var kendi sunucusunu açmakta terettüd dahi etmeyecek ama iş güç vs yüzünden ilgilenmek istemeyen buna ramen gelmişiz oyuna girmişiz çok merak ediyorum:

1 Runebook 20Dk de mi yapılır ? diye sordum cevap : Runebook oyundaki en önemli eşya az bile diye cevap geli
30dk içerisinde maliyeti çıkarsan inscription ile 22k gold mu kazanılır?  diye sordum : 4 hesap açıp kasabilirsiniz diye cevap geldi (ki account sistemi kapalı)

diyorum ki 4 günlük tatil var insanlar oynamak istiyor account free yapın onu bile beceremiyorlar ki hadi web master yok abi scripter saçma sapan scpler yüklüyor sürekli al acc free ilerleyen zamanda bak çözümüne mail tanımla, pin koy telefon no koy bişi koy yani..

Ultimayı başlatanda NBL idi Bitirende NBL oldu ne yazıkkı burda Tommy Corte 'nin de bahsettiği gibi bu gereksiz EGO bunları bu hale getirtdi. Nebulanın savunulacak bir yanı kalmamış.

Nebula da üst yetkililer hariç diğer Seer ve Gm'ler bence sistemlere pek vakıf değiller yeterli bilgileri yok umut verici cevaplar vermeleri bilmediklerinden kaynaklıdır diye düşünüyorum. Account sistemleri evet şuanda pasif konumda bir an evvel aktif etmeleri gerekiyor bende sizin gibi başından beri oyundayım oldukça sorun yaşandı düştük kalktık ama oynamaya devam ediyoruz şuan tek problem bazı oyuncuların oyunda ölmesi üzerine "tanıdıklarına" sunucuyu geri aldırmak için saldırtmaları gibi geliyor bu sorunla 2 3 defa karşılaştım.

Bu arada en son söylediğiniz Ultimayı başlatan NBL bitiren NBL cümlenize katılmıyorum. Ego'lu insan; havasından geçilmeyen kendini herşeyden üstün görmek demektir. Yönetimden Jada'yı her gördüğümde adam agresif konuşmaları tavırları ama ben adama kızmıyorum çünkü adamın işi page bakmak değil sunucu sorunlarıyla ilgilenmek ama Ultima oyuncusunuda unutmamak lazım insanı deli edebilecek bir yapıya sahiptir bunu kimse inkar edemez yönetimin ilgisiz olduğunu da kimse iddia edemez size denk gelmemiş olabilir ama sabahın 5'ine 6'sına kadar uğraştıklarına şahidim. 

Düzeltilmesi gereken şeyler var mutlaka düzelecektir ben Nebulayı seviyorum oynamayada devam edeceğim isteyen oynasın istemeyen oynamasın özgür irade.

Gerçekten bir çuval incir nasıl berbat edilir, onu görüyoruz. Potansiyelini, kendi çizgisinden vazgeçerek kaybettiler. Nebula'nın kendine has bir tarzı vardır. Bu tarzı günümüze uyarlamaya çalışırken; kendi tarzından fazlasıyla ödün verdi. Hiç mi hiç uzatmaya gerek yok. Düzgün çalışan bir bağlantı programı, geri alınma problemleri falan. Ben pes ettim. 

Berbat olan birşey yok bence berbat etmeye çalışanlar var demek daha doğru olur.

#429492 Illumunati:

Berbat olan birşey yok bence berbat etmeye çalışanlar var demek daha doğru olur.

Tamam, bir çuval incirden kastım Nebula, berbat edenler de shardı yönetmeye çalışanlar zaten. Malzeme ortada, her şey düzgün diyen varsa piyasada bir sürü olumlu örnek var. 

Account açmaya çalışıyorum fakat https://account.nebula.web.tr/ adresi çalışmıyor. Yetkiliye ulaşıp soruyorum, şu an bakımda ve yeni account açtırmıyoruz diyor. Manuel kullanıcı oluşturun oynayayım diyorum , bir cevap alamıyorum. 

Bir hevesle tekrardan başlayayım dediğim Ultima serüveni Nebula ile hiç uğraşmadan uzun yıllardır taş gibi ayakta olan Pyramid ile devam etmeme sebep oldu.

Bu şekilde yönetecekseniz yönetmeyin arkadaşım.

Se lam larrrr,

US discordda aktif bir uyeyim/ Nebuladada oyle. tabi öyledi diyeyim çünkü bir süredir DC takip ediyorum. yazılmış çizilmiş haklı olan kısımlar var keza yanlış olan kısımlar da. yiğidi öldür hakkını yeme hesabı, yorum yapmayayım dedim dedim ama şifreyi sıfırladım giriş yaptım vallahi :) nasıl olduysa şifreyi unutmuş Google şifre yöneticim.

#utku çakır

Hacı abi yönetimden kimseye doğru düzgün cevap yok demişsin. 
Client hatalı diyerek giremediğini bildirmişsin, oyuna girememişsin. Foruma üye olmuşsun ve onaylanmamış. Yani oyuna girsen diyeceğim ki oradan sordun, hayır. Discorda girdin desem adamlar oyun hesabına bağlıyorlar ve dc çok önemli. Sövüp sayamıyorsun çünkü bir daha almıyorlar dcye. Velhasıl dc'ye de giremedin demektir bu, oyuna giremeyen doğal olarak dcyede giremez çünkü bu guildler işin b*kunu çıkarıyor o kadar sahte hesap açıyorlar ki o kadar olur yani.. Geriye dönüyorum ve şimdi tekrar soruyorum, Nebula'nın burada bir bayisi distribütörü yokken ve sen de karşılık alamayacağın bu senaryoda; yeni açtığın u-s hesabından cevap rica ediyorum nereden cevap istedin alamadın mesela? Bana bunu kanıtla senin adına çatır çatır discorddaki arkadaşlarımı da dahil edeceğim konuya hakkını savunacağım.

Pc uzmanı olmana gerek yok. adam saldırıdan dolayı robot kontrolü koymuş. kontrolör sitenin sanırım trafiği patlıyor orası da çöküyordu o dönem. adam yeni dns'e geçtik dedi dc'den ön bellekleri temizleyin dedi. hayatında hiç mi kullandığın tarayıcının geçmişini silmedin ? 

Nebula'yı zorluyorsun mesela, kendine garezin mi var? niye free 2 play bir oyun için sinir oluyorsun, stres atma amacı taşırken? kızdığın bir sunucuyu şikayet etmeye başlık açmışsın, hala daha "giyiş şoyununu çöşenley buydan buyunabiyiy" diyorsun :)

#Lucretius
Tekilim tanıdık tanımadık alayına saldırırım ben orada. Dc'den de kim oldugumu yazabilirim sana. Velhasıl haklı olunan bir konu var. Bence ui/ux kısmında outlands takip edilmeli her yer için. Arayüzde haber paylaşılan bir bölüm yok. Ama forumları da çalışmıyor değil, çünkü asırlık üyeliğim var ve girişte yapabiliyorum. Ha! Sunucuya res attılar foruma atmamışlar atıl duruyor orada da bence sıkıntı var.

#NefBEY

Planlanan tarihten 2 gün sonra falan açıldı. Guildçe res isteyen arkadaşlar, 'açın sunucuyu, oynarken yaparsınız dediler güncellemeleri'. Fakat artık saldırı mıdır, yoğunluk mudur bilemem sürekli dns değişti ve beklenen şekilde gitmedü server.
Bu arada daha sıra bana kalmadı demişsin abi, hem saldırdılar manası var o işin içinde hem de 'ben daha saldırmadım' bile diye de anlaşılabilir. Sil bence yazındaki o bölümü, polemiğe açık yani, durmasın.

#kabazanga

Abi sana katılmıyorum. PH köküne kadar zor olmalıydı. Burda çok fake var, guildlerin absürt zımbırtıları. Günlerini versin ki kasmak küfürmüş, argoymuş, yok alan ihlaliymiş gözü korksun adamın. Yahu tekil adamız adamlar destardı 40 kareden kapatıyor. Kalabalıklarda 10 saniye sürmüyor onlar icin bu işlem.

#legend

Account sistemi bakımda/kapalı ama neden bilgi yok gerçekten. Connector ilk günlerde aşırı indirmeden ertesi gün indirilebilir diyordu. Alternatif yapılmalıydı bence, ama sonradan ihlalden kaldırıldı uyarısı vardı. Muhtemel toxic arkadaşlar şikayet etti. Oyuncular link paylaştı falan filan.
Silencerin gittiğinden bu yana asır zaman geçti. Silencerin dönemi parlamış olabilir ama şuan yerel veya evrensel o kadar sunucu var ki :)) us Dc'yi takip ediyorsan bir kaç kişinin yorumu mevcut. Bir kaç kişi dediğim scp bilgisi olan kişiler. Eskiden birilerinin o yada bu yol ile paylaştığı nebula ocak packini bilen kişiler ve packin kötü olduğunu söylüyorlar(kaldı ki bu başlık altında Nefde demiş mesela). Eğer gerçekten böyleyse düzeltilemez miydi bunca sürede hala aynı haldeyse ? Önemli olan bu bence. Öte yandan yıllardır Piramitte de oynarım. Ama bu kadar janjanlı, kolay elde edilebilen diğer oynadığım sunucular gibi bu da kısa vadeli olmuştur. Neyse konu üçgen değil.

Bu arada runebook bence donate bile satılabilir. Yada ne bileyim kat be kat zorlaştırılabilir daha da. Son dönem tekil adam kalmadı sunucuda guildler yüzünden. Adamlar nokta başı marklı zibilyon tane runeb kullanıyor. Action kısmına dönersen yaşayacak ve göreceksin. Dilini ısırtacaklar sana. 

#farmatek
Hocam senin üyelikte yeni. Tabii ki her yeni üyelik demek değildir ki sahte hesap ama yorumun hiç ama hiç gerçekçi değil. Yıllardan beri aynı adam var işin başında. Teknik konular için site sayfasında kadro belirtilmiş her sunucuda olduğu gibi, farklı kişiler var. İtham ettiğiniz kişi tek başına değil diğer serverlar gibi. Bu arada emanet diyorsun da abi adam basmıştır parayı almıştır, silencer çak mı yaptı sence devrederken ?

#corte
Vaayy eski oyuncu gördüm sanki :) egodan sebep bu haldeler dediyse adam kimse, dcde yaz geç abi. dökülsün ortaya ego doğru mu yada suçu atma mı ? en azından connectorcu değişir neyin ne olduğunu görürüz

#honda

valla belirtilen bir güvenlik önlemi yok. yada bugüne kadar x bir sunucuda cisco firewall aldık diyen mi çıktı da şimdi bunlardan bunu bekliyoruz bilemedim. tek gördüğümüz clientte bi robot kontrolü olduğu. bu Türkiyeye taşıma konusunu xxxmedia guildi de çok çok söyledi ama yorum gelmedi bilemiyorum, bilmediğim yerde de yorum yapmak doğru olmaz.

*-*-*-*-*-*

veee son olarak ILLUMINATIII

Üstad "üst yetkililer hariç seer ve gmler bence sistemlere vakıf değil demişsin", yeterli bilgileri yok da demişsin. vakıf olup bilmelerine de hacet var mı ? bilemedim. Seer/Gm dediğin adamları guildlerin "ilgi" diye isteklerine karşın alındı. adamlar yeni başlamış oyuna. neye vakıf olacaklar mesela? script mi yazdırmayı düşündün, sistemi değiştirmeleri gerektiğini mi ? acc sstemi mi yazsın konnektormu? yönetim kadrosunda kime ne iş yazdılarsa o işi yapmaları gerekmiyormu?. Seerde aldıysan seer baksın pageye scripter değil. sunucu sorununu dediğin şey neyse çözmek varken page bakmak sonuç olarak sorunu cozmez degilmi?
Kısaca boru ustası çağırıp eve basmış suyu kovayla dışa mı attırmak mantıklı, yoksa boru ustasına boruyu tamir etmek ve eve dolan suyu durdurmak mı ? bu arada sunucu sorunu dediğin olayı biraz açar mısın ? nerede yazıldı ben hiç okumadım öyle birşeyi, link rica ediyorum senden. 

Sonuçta bu sunucuda oynayan bilir guildler son donemde tekil mekil kimseyi bırakmadılar. Client degisesiye kadar da yazılım kullanan baya insan vardı yine bunlardan. Biz son dönemde ekip olarak yorum atmayı bıraktık çünkü kopmalardan bizde sıkıldık biz gibi sıkılan eski adamlarda var fakat yenilerde var. Yeni adamlardan bir cogu bariz sekilde sadece olumsuz yorumlarda devreye giriyor sadece oyunu gömüyor. At izi it izine karıştı diyebilirim. Çokta toxic topluluğuz başka serverlar genelde birbirine saldırır, oyuncusuda dadanmıştır diye düşünüyorum. Sitemkar oyuncu, yardım etmek isteyen oyuncu, bilgisi olan oyuncular discordda birbirlerine el uzattılar hep mesela. Gömse bile bu adamlar yarar da sağlamaya çalıştı ama dediğim gibi herkesin şikayeti gerçekçi de gelmiyor. Bizde müzdaribiz, bir adım geri çekildik izliyoruz vakit oldukça giriyoruz. Ama göre göre de yersiz yorum atanları şahsen duramadım. Ha bu arada bende yardım etmedim dcde bu arada onu da diyeyim. Yersiz yorum atanlara diss attım ben şuan çatır çatır sunucunun eksiğini yazarım, ama kendileri benim yapacağım eksilerin 1/100'ini yazamaz onu da net söylüyorum.

Has oldschool Ultima oyuncularına, Ultima için emek veren oyunun arkasındaki kişilere ve son olarak bunca yıl U-S'yi açık tutan emekçilere selam olsun..
[Kimseyi etiketlemedim, rahatsızlık vermek istemem]

Bu konu Deathwave tarafından düzenlendi(2024-10-31 01:57, 2 ay önce)
#429495 Deathwave:

Se lam larrrr,

US discordda aktif bir uyeyim/ Nebuladada oyle. tabi öyledi diyeyim çünkü bir süredir DC takip ediyorum. yazılmış çizilmiş haklı olan kısımlar var keza yanlış olan kısımlar da. yiğidi öldür hakkını yeme hesabı, yorum yapmayayım dedim dedim ama şifreyi sıfırladım giriş yaptım vallahi :) nasıl olduysa şifreyi unutmuş Google şifre yöneticim.

#utku çakır

Hacı abi yönetimden kimseye doğru düzgün cevap yok demişsin. 
Client hatalı diyerek giremediğini bildirmişsin, oyuna girememişsin. Foruma üye olmuşsun ve onaylanmamış. Yani oyuna girsen diyeceğim ki oradan sordun, hayır. Discorda girdin desem adamlar oyun hesabına bağlıyorlar ve dc çok önemli. Sövüp sayamıyorsun çünkü bir daha almıyorlar dcye. Velhasıl dc'ye de giremedin demektir bu, oyuna giremeyen doğal olarak dcyede giremez çünkü bu guildler işin b*kunu çıkarıyor o kadar sahte hesap açıyorlar ki o kadar olur yani.. Geriye dönüyorum ve şimdi tekrar soruyorum, Nebula'nın burada bir bayisi distribütörü yokken ve sen de karşılık alamayacağın bu senaryoda; yeni açtığın u-s hesabından cevap rica ediyorum nereden cevap istedin alamadın mesela? Bana bunu kanıtla senin adına çatır çatır discorddaki arkadaşlarımı da dahil edeceğim konuya hakkını savunacağım.

Pc uzmanı olmana gerek yok. adam saldırıdan dolayı robot kontrolü koymuş. kontrolör sitenin sanırım trafiği patlıyor orası da çöküyordu o dönem. adam yeni dns'e geçtik dedi dc'den ön bellekleri temizleyin dedi. hayatında hiç mi kullandığın tarayıcının geçmişini silmedin ? 

Nebula'yı zorluyorsun mesela, kendine garezin mi var? niye free 2 play bir oyun için sinir oluyorsun, stres atma amacı taşırken? kızdığın bir sunucuyu şikayet etmeye başlık açmışsın, hala daha "giyiş şoyununu çöşenley buydan buyunabiyiy" diyorsun :)

#Lucretius
Tekilim tanıdık tanımadık alayına saldırırım ben orada. Dc'den de kim oldugumu yazabilirim sana. Velhasıl haklı olunan bir konu var. Bence ui/ux kısmında outlands takip edilmeli her yer için. Arayüzde haber paylaşılan bir bölüm yok. Ama forumları da çalışmıyor değil, çünkü asırlık üyeliğim var ve girişte yapabiliyorum. Ha! Sunucuya res attılar foruma atmamışlar atıl duruyor orada da bence sıkıntı var.

#NefBEY

Planlanan tarihten 2 gün sonra falan açıldı. Guildçe res isteyen arkadaşlar, 'açın sunucuyu, oynarken yaparsınız dediler güncellemeleri'. Fakat artık saldırı mıdır, yoğunluk mudur bilemem sürekli dns değişti ve beklenen şekilde gitmedü server.
Bu arada daha sıra bana kalmadı demişsin abi, hem saldırdılar manası var o işin içinde hem de 'ben daha saldırmadım' bile diye de anlaşılabilir. Sil bence yazındaki o bölümü, polemiğe açık yani, durmasın.

#kabazanga

Abi sana katılmıyorum. PH köküne kadar zor olmalıydı. Burda çok fake var, guildlerin absürt zımbırtıları. Günlerini versin ki kasmak küfürmüş, argoymuş, yok alan ihlaliymiş gözü korksun adamın. Yahu tekil adamız adamlar destardı 40 kareden kapatıyor. Kalabalıklarda 10 saniye sürmüyor onlar icin bu işlem.

#legend

Account sistemi bakımda/kapalı ama neden bilgi yok gerçekten. Connector ilk günlerde aşırı indirmeden ertesi gün indirilebilir diyordu. Alternatif yapılmalıydı bence, ama sonradan ihlalden kaldırıldı uyarısı vardı. Muhtemel toxic arkadaşlar şikayet etti. Oyuncular link paylaştı falan filan.
Silencerin gittiğinden bu yana asır zaman geçti. Silencerin dönemi parlamış olabilir ama şuan yerel veya evrensel o kadar sunucu var ki :)) us Dc'yi takip ediyorsan bir kaç kişinin yorumu mevcut. Bir kaç kişi dediğim scp bilgisi olan kişiler. Eskiden birilerinin o yada bu yol ile paylaştığı nebula ocak packini bilen kişiler ve packin kötü olduğunu söylüyorlar(kaldı ki bu başlık altında Nefde demiş mesela). Eğer gerçekten böyleyse düzeltilemez miydi bunca sürede hala aynı haldeyse ? Önemli olan bu bence. Öte yandan yıllardır Piramitte de oynarım. Ama bu kadar janjanlı, kolay elde edilebilen diğer oynadığım sunucular gibi bu da kısa vadeli olmuştur. Neyse konu üçgen değil.

Bu arada runebook bence donate bile satılabilir. Yada ne bileyim kat be kat zorlaştırılabilir daha da. Son dönem tekil adam kalmadı sunucuda guildler yüzünden. Adamlar nokta başı marklı zibilyon tane runeb kullanıyor. Action kısmına dönersen yaşayacak ve göreceksin. Dilini ısırtacaklar sana. 

#farmatek
Hocam senin üyelikte yeni. Tabii ki her yeni üyelik demek değildir ki sahte hesap ama yorumun hiç ama hiç gerçekçi değil. Yıllardan beri aynı adam var işin başında. Teknik konular için site sayfasında kadro belirtilmiş her sunucuda olduğu gibi, farklı kişiler var. İtham ettiğiniz kişi tek başına değil diğer serverlar gibi. Bu arada emanet diyorsun da abi adam basmıştır parayı almıştır, silencer çak mı yaptı sence devrederken ?

#corte
Vaayy eski oyuncu gördüm sanki :) egodan sebep bu haldeler dediyse adam kimse, dcde yaz geç abi. dökülsün ortaya ego doğru mu yada suçu atma mı ? en azından connectorcu değişir neyin ne olduğunu görürüz

#honda

valla belirtilen bir güvenlik önlemi yok. yada bugüne kadar x bir sunucuda cisco firewall aldık diyen mi çıktı da şimdi bunlardan bunu bekliyoruz bilemedim. tek gördüğümüz clientte bi robot kontrolü olduğu. bu Türkiyeye taşıma konusunu xxxmedia guildi de çok çok söyledi ama yorum gelmedi bilemiyorum, bilmediğim yerde de yorum yapmak doğru olmaz.

*-*-*-*-*-*

veee son olarak ILLUMINATIII

Üstad "üst yetkililer hariç seer ve gmler bence sistemlere vakıf değil demişsin", yeterli bilgileri yok da demişsin. vakıf olup bilmelerine de hacet var mı ? bilemedim. Seer/Gm dediğin adamları guildlerin "ilgi" diye isteklerine karşın alındı. adamlar yeni başlamış oyuna. neye vakıf olacaklar mesela? script mi yazdırmayı düşündün, sistemi değiştirmeleri gerektiğini mi ? acc sstemi mi yazsın konnektormu? yönetim kadrosunda kime ne iş yazdılarsa o işi yapmaları gerekmiyormu?. Seerde aldıysan seer baksın pageye scripter değil. sunucu sorununu dediğin şey neyse çözmek varken page bakmak sonuç olarak sorunu cozmez degilmi?
Kısaca boru ustası çağırıp eve basmış suyu kovayla dışa mı attırmak mantıklı, yoksa boru ustasına boruyu tamir etmek ve eve dolan suyu durdurmak mı ? bu arada sunucu sorunu dediğin olayı biraz açar mısın ? nerede yazıldı ben hiç okumadım öyle birşeyi, link rica ediyorum senden. 

Sonuçta bu sunucuda oynayan bilir guildler son donemde tekil mekil kimseyi bırakmadılar. Client degisesiye kadar da yazılım kullanan baya insan vardı yine bunlardan. Biz son dönemde ekip olarak yorum atmayı bıraktık çünkü kopmalardan bizde sıkıldık biz gibi sıkılan eski adamlarda var fakat yenilerde var. Yeni adamlardan bir cogu bariz sekilde sadece olumsuz yorumlarda devreye giriyor sadece oyunu gömüyor. At izi it izine karıştı diyebilirim. Çokta toxic topluluğuz başka serverlar genelde birbirine saldırır, oyuncusuda dadanmıştır diye düşünüyorum. Sitemkar oyuncu, yardım etmek isteyen oyuncu, bilgisi olan oyuncular discordda birbirlerine el uzattılar hep mesela. Gömse bile bu adamlar yarar da sağlamaya çalıştı ama dediğim gibi herkesin şikayeti gerçekçi de gelmiyor. Bizde müzdaribiz, bir adım geri çekildik izliyoruz vakit oldukça giriyoruz. Ama göre göre de yersiz yorum atanları şahsen duramadım. Ha bu arada bende yardım etmedim dcde bu arada onu da diyeyim. Yersiz yorum atanlara diss attım ben şuan çatır çatır sunucunun eksiğini yazarım, ama kendileri benim yapacağım eksilerin 1/100'ini yazamaz onu da net söylüyorum.

Has oldschool Ultima oyuncularına, Ultima için emek veren oyunun arkasındaki kişilere ve son olarak bunca yıl U-S'yi açık tutan emekçilere selam olsun

Ula helal olsun sana , zahmet edip herkese cevap yazmışsın, free 2 play bir oyun için bu kadar emek yani ne bileyim ,

Yazdıklarım eklenmemiş ilgin.

Şöyle ki ben Nebula ve yönetimin emeklerine saygı duyuyorum. Gerçekten cevapsız soru bırakmıyorlar bu konuda iyiler ve hakikaten ilgililer diye düşünüyorum , tek sorun şuki ; bu ilgi ve alakalarını düzgün bir şekilde biz oyunculara iletemiyorlar diye düşünüyorum.

Bakınız ben eleştiririm , herkes  güzel bir dille herkesi eleştirebilir bu çok doğal bir durum. Buna kimse alınmasın kırılmasın darılmasın . 

Lakin ego ufacık var yok değil   törpülesinler. 

Amma en önemlisi  Yahu skill kasıyorsun birşeyler yapıyorsun hoooppp oyun geri gitti , ama insanı bıktırıyor . lag desen keza aynı şekilde insanı hakikaten bıktırıyor . 

Eklemek gerekirse ;

Kendilerine gerçekten içtenlikle  başarılar diliyorum. ve hiç bir server ile kıyaslamıyorum.

Emeklerine saygı duyuyorum. 

Discord a gelince ;

Bende dc tan ayrıldım sebebi ise ;

Yahu oyunda sürekli lag vb sorunları görünce insan dc a girip sorma gereği duyuyor ve  soruyorsun . fakat empati ile yaşayan bir insan olduğum için ; eee bu insanlar sürekli senin salak saçma sorularını cevaplamak için mi zaman ayıracaklar diye düşünmedim değil , düşündüm ve onları rahat bırakmak için kendim ayrıldım. bu tamamen o kişi ve kişilere olans aygımdandır . 

Öyleya herkesin bir hayatı var , sen  oyun oynayackasın diye adam sürekli sana cevap mı yetiştirecek . 

Buradan ilgi ve alakalarına teşekkürlerimi iletiyorum, düzeldiği gün  tekrar oynarız neden oynamayalım .. 

Bu konu Honda tarafından düzenlendi(2024-10-30 19:40, 2 ay önce)
#429485 Nefrelius:
#429484 Honda:

Herşeyi anlarım ancak isim vererek direkt suçlamak doğru birşey mi?
Benim içinde nebulaya saldırdı vs deniliyor. Daha bana fırsat kalmadı diyorum...
Bugün nebulada ki script kaynaklı sunucu kapanması veya karakter atlaması ile ilgili bildiğim, gördüğüm bir hatayı girip scripter olan JADA'ya direkt ilettim. 
Kendisiyle ufak bi sohpet etme şansımda oldu. İnşallah sorunlar düzelir ve oyuncuları oynar.
Burada sunucu tarafında sorunlar illa ki olur. Bende bu tarz sorunlarla uğraşıyorum. Önemli olan sorunun kaynağını bulabilip hızlı reaksiyon almak.

Burada elde kanıt olmadan isim vermek ve hedef göstermek doğru birşey değil. Canınız sıkılmış, yaşadığınız duruma üzülmüş olabilirsiniz ama sebepsiz yere insanları suçlamamalısınız. Elinizde kanıt varsa paylaşırsınız hep birlikte eleştirisini yaparız ancak dümdüz sallamak bu oyuna zarar vermekten başka bişey olmaz.

Nebula köklü sunuculardan birisi. Umarım sorunlarını tektek çözerek ilerler. Scripterinin işi kolay değil. Bu packi temel alarak açılmış olan başka bi sunucuyu adam etmekle ben uğraştığım için nasıl bir pack ile uğraştığını en iyi ben bilirim. Adamın nasıl bi mayın tarlasında gezdiğini bilmedenn ne sunucuya nede başkalarına sallamak hoş bir haraket değil.

Saygıdeğer @Nefrelius;

Konudaki ilk mesajınız 16.10.2024 çarşamba günü sunucu kapanma durumlarıda mevcuttu bundan sonraki 2. mesajınız 27.10.2024 pazar günü sunucu sahiplerine yardımcı olduğunuzu söylemişsiniz. Ne zaman farkettiniz bu sorunları ? 27.10.2024 pazar günü mü yardımcı oldunuz sunucu sahiplerine?

Sizden başkası bu sorunlara vakıf mı ? Başkalarıyla paylaşımda bulundunuz mu çünkü siz benim saldırmama fırsat kalmadı diye belirtmişsiniz. 

Kim bu işte potansiyel sahibi ? 

Umarım altından siz çıkmazsınız.

Saygıdeğer @Nefrelius;

Konudaki ilk mesajınız 16.10.2024 çarşamba günü sunucu kapanma durumlarıda mevcuttu bundan sonraki 2. mesajınız 27.10.2024 pazar günü sunucu sahiplerine yardımcı olduğunuzu söylemişsiniz. Ne zaman farkettiniz bu sorunları ? 27.10.2024 pazar günü mü yardımcı oldunuz sunucu sahiplerine?

Sizden başkası bu sorunlara vakıf mı ? Başkalarıyla paylaşımda bulundunuz mu çünkü siz benim saldırmama fırsat kalmadı diye belirtmişsiniz. 

Kim bu işte potansiyel sahibi ? 

Umarım altından siz çıkmazsınız.

Hmmm... Bu öyle şıp diye cevaplanabilecek bir durum değil. Siz sadece bu konuda ki cevapları görerek böyle düşünmekte haklısınız ama özelden konuştuğum birisiyle tıpa tıp aynı kelimeleri kullanarak yazmanız dikkatimi çekti bende böyle özet bir cevap atayım dedim.

ŞU LAF ŞURDA KALSIN "ben nebulayı rahat bırakmam" EN SONDA AÇIKLAMASI YAZIYOR.

Önce cevap tarihlerinden başlayalım; konu zaten 16/10/2024 günü açılmış bende bu platformun aktif kullanılmasını isteyen birisi olarak açık olan konuya kendimce "sorunlar düzelir sakin olun" mesajı yazdım. Sonrasın da konuya birçok yazan insan olmuş zaten. Bu platformu en yakından takip eden ve genel olarak script yardımı isteyenleri bile burada konu açmaya iten birisi olarak  2024-10-28 00:30 tarihinde yazılan ve direkt bir kişiyi hedef gösteren mesaja 2024-10-28 01:10 tarihinde cevap vermişim. Bu iki mesaj arasında ki konular beni ilgilendiren kısım değil. Kaldı ki bu 12 gün içerisinde ben istanbul kartalda çalıştığım şirketin eğitimindeydim. 

BANA FIRSAT KALMADI sözüne gelirsek; Bu kendimce ben bişey yapmadım demek. Benim yapmak olarak adlandırdığım şeyler sunucuda olduğunu tahmin ettiğim hatalar. Örneğin .xxxxkontrol komutuyla kare atlanıyordu. Bandaj sisteminden kaynaklı anlık donma oluyordu. Ancak sunucu açıldığı gün zaten birçok sorunla uğraştıkları için 14/10/2024 tarihinde attığım bir page'ye cevap veremediler. Zaten bu konuyu açan kişinin de serzenişi ilgilenilmeme yönündeydi diye hatırlıyorum. Bende hiçbişey yapmadan çıktım ve oynayan arkadaşlara bak böyle sorun var bildirin düzeltsinler dedim. Ancak kendi ağzımdan çıkan bir söz ve bu olay okların bana dönmesine sebeb oldu.

Gel gelelim diğer mevzulara; Güvenlik tarafında hizmet aldıkları kişinin eski arkadaşıyım diyelim. Yaşadıkları bu sorunların sebebini bağlantı programı kaynaklı zannederek bu kişiyi çok darlamışlar. Clientin bağlantısını kırmak için çalışan birçok insan var ve bunlar bana "abi bu connectörün scriptini sen yazdın" gibisinden geliyordu. Bunu zaten clienti yapan kişiye defalarca ileterek bak kırdılar yada kırmışlar diyerek yol göstermeye çalıştım. Yani bir nevi ne iyi ne kötü taraf olarak iki kısım arasında aracı oldum. Bu kişide eskiden yakın olduğum birisi olduğu için sürekli beni aradı, yazdı ve "kanka bildiklerini söyle beni darlamasınlar, çok bunaldım" durumuna getirdi. Ben bu arada dediğim gibi eğitim için istanbuldaydım. Eve döndüğümde de tamam göstericem diyerekt oyuna girdim ve direkt olarak Jada'nın kendisine script kaynaklı bildiğim iki hatayı gösterdim. Sonrasında oyundan çıktım. Oyuna girerken girdiğim acc ismi, karakter ismi, IP adresim gibi hiçbirşeyi gizlemedim. Ben bu sorunları söyledikten sonra garip bir şekilde üzerime çok fazla gelen kişi olmaya başladı. Buna istinaden kendi sunucumun discordunda bile bir açıklama yazdım. Sonrasın da benim oyuna giriş esnasında eski client doğrulama kodlarını kullandığımı tespit etmişler ve beni sunucuya saldırmakla suçlayarak  IP adresime bağlı karakterleri özel bir alana çekmişler. Bu esnada kendi orjinal clientleri bile doğrulamıyordu ve "web taraflı sorun dolayıyla böyle" deniliyordu. Sorun değil tabi ki varsa böyle birşey sonuna kadar araştırsınlar. Sonuçta doğrulanmamış clientle giriş yaparak sadece ağaç patch, oto inbin, oto ceset kesme vs gibi işlemler yapılır bunların hiçbirinin LOST olmakla bir alakası yok. Kaldı ki ben nebulada oyuncu olarak oynayan birisi değilim veya bunu kötü niyetle yayacak olsam clienti yapan kişiye bak böyle bi durum var düzelt bunu diye iletmezdim. 

Günün sonunda burada sayfa sayfa yazılabilecek şeyleri çok özet şekilde yazmaya çalıştığım için buradan bile insanlar işlerine geleni alıp konuşacaktır. Bunda da bir sorun yok. Benim birşey yapmadığımı görmeleri için bir client açık bıraktım ve ben oyundayken hatta kendileriyle konuşurken karakter 2-3 kere LOST oldu. Bu durumda benim anlamadığım sunucunun ilk gününden beri olan sorunlar devam ederken ben kolay hedefim diye neden beni öne atmaya çalışıyorlar? Aynı sizin de sorduğunuz gibi "bildiklerini başkasına söyledin mi?" diye soruyorlar. Evet söyledim ama bu "gidin böyle bug var yapın" gibi değilde "abi lost sebebi belki budur şu sistemde şöyle bi sıkıntıları vardı hala devam ediyorsa" şeklinde söylemler. Bu söylemlerin %100'ü aktif olarak nebulada oynayan yada oynamak isteyen oyunculara söylendi. Sunucu sahipleri "istediğin zaman bize söyleyebilirdin" diyerek savunma yapıyor ancak kendileri sorun yaşarken yardımcı olmaya çalıştığınız zaman aynı bugün bana yapıldığı gibi "hmm demek bu hata biliyor ozaman yapan bu" diyerek direkt sizi hedefe koyuyor. 

İşin en kötüsü yardım etmek istediğim adam kendisine bu sunucuyu çok büyük referans gördüğü için tabi ki arada beni harcıyor. Bunu ilk yapışı değil daha öncede aynı şeyleri yaptı ancak akıllanmayan taraf biz olduk :) Bazen iyilikten kötülük doğar lafını dikkate almak gerekir.

Aslında benim kolayca hedefe koyulma sebebim yukarıda burada kalsın dediğim sözdür. Bu sözü herkes işine geldiği gibi kullandı. En başta kullanan kişide clienti yapan kişidir :) Yaptığım bir durum olsaydı utanır burada herkesden özür dilerdim ancak ortada yapmadığım bişey ve yaşadığı sorunları atacak hedef arayan bir topluluk var. Öncelikle sorunları client kaynaklı diyip cliente atmak istediler, sonra bu işin web tarafını yapana suç attılar, şimdide scriptlerde açık olduğunu bilen insana suç atıyorlar. Ben şimdi nebulada normal bir oyuncu olarak oynamaya başladım ve her LOST olmada kayıplarımın telafisi için page atacağım.

Olurda bir mahkemelik durum olursa tüm süreci, suçlamaları ve sonucu da seve seve paylaşırım. Sunucular açılır/kapanır, zaman gelir/geçer, insanlar olur/olmaz. Ne olursa olsun hiçbir zaman size yardım eden insanı "bu tehlikeli adam" diyerekt kolay hedefe koymayın. Varsa bu konuyla ilgili merak edilen özel bir konu açılabilir veya sesli sohpette güzelce tartışabiliriz. 

Nebula olur, pyramid olur başka server olur farketmez, bu saldırıları yapan kişi ruh hastası obezit kişilik bozukluğu olan embesilin tekidir buna eminin, 

Lan 200 oyuncu oynatıyor diye bu kadar çen çen e ne gerek var

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.