Arkadaslar bir newbiefied bag scripti yapmaya calistim , Khadras sagolsun..
Özellikleri ; İcine atilmasini engellediklerim atilmayacak örn:Silah
Söle bişi yaptim ama olmadi yani bag acilmiyor neden olabilir ? Sphere 56B

[itemdef i_bag_n]
name Newbiefied Bag
id i_bag

on=@create
color 07a1

on=@click
message @07a1 [ <serv.name> ]
message @39 Newbiefied Bag
return 1

On=@dropon_self
if (<argo.baseid> == i_sword_warcleaver) || (<argo.baseid> == i_evil) || (<argo.baseid> == i_warlock) || (<argo.baseid> == i_elven_composite_longbow) || (<argo.baseid> == i_katana_vanq) || (<argo.baseid> == i_spear_vanq) || (<argo.baseid> == i_poison_tunic) || (<argo.baseid> == i_poison_sleeves) || (<argo.baseid> == i_gloves) || (<argo.baseid> == i_poison_cap) (<argo.baseid> == i_poison_sleeves) || (<argo.baseid> == i_leggings) || (<argo.baseid> == i_robe_mg) || (<argo.baseid> == i_robe_kamis)
else
src.sysmessage Bunu koyamazsiniz.
return 1
endif
xwerswoodx üyesi avatar
[itemdef i_bag_newbie]
defname=i_bag_newbie
id=i_bag
Name Newbiefied Bag

On=@Create
color=020
attr=attr_newbie

On=@Click
Message @048 [<serv.name>]
Message @056 [Kaybolmaz]
Message @020 <Name>
return 1

On=@dropon_self
if (<argo.baseid> == i_sword_warcleaver) || (<argo.baseid> == i_evil) || (<argo.baseid> == i_warlock) || (<argo.baseid> == i_elven_composite_longbow) || (<argo.baseid> == i_katana_vanq) || (<argo.baseid> == i_spear_vanq) || (<argo.baseid> == i_poison_tunic) || (<argo.baseid> == i_poison_sleeves) || (<argo.baseid> == i_gloves) || (<argo.baseid> == i_poison_cap) (<argo.baseid> == i_poison_sleeves) || (<argo.baseid> == i_leggings) || (<argo.baseid> == i_robe_mg) || (<argo.baseid> == i_robe_kamis)
return 1
else
src.sysmessage Bunu koyamazsiniz.
return 1
endif

şunu dene bir
Beyler konuyu acmişken ayni konudan bir sorunu daha ortaya koyayim yardiminizi bekliyorum ;

mesela bir bilet alani yapicam , Safe olucak playerler birbirine dalamiyacak ama sadece bilet canavarina dalabilicek ve atla girilmiyicek nasil yapabilirim ?
xwerswoodx üyesi avatar
onları şöyle yapacan sanıyorum ki burda gateye verecen at ile giderken atı bankaya veya üstüne atacak ama açamayacak adamlara dalmaması için ise sanıyorum on=@char mıydı ne öyle bir komut vardı araştır biraz ben bilmiyorum sen newbie bagın sondurumu ne onu söylermisin oldumu yolladığım?
binek için bir döngü ve atack için on=@atack ile başlayan bir döngü yeterli olur..

on=@attack
eğer saldırdığın şey a_rotting_corpse değilse...
sistem mesajı saldırmak yasakkkkkk
tekrar dön 1

ha birde aynısı büyüler için..
Scriptsel olarak yazarsan sevinirim
Engellemek Çok Kolay Aslında Yapanlardan Biliyorumda Ben Çakmıom Yardımcı olabilsek keşkem
xwerswoodx üyesi avatar
atacker : binek için bir döngü ve atack için on=@atack ile başlayan bir döngü yeterli olur..

on=@attack
eğer saldırdığın şey a_rotting_corpse değilse...
sistem mesajı saldırmak yasakkkkkk
tekrar dön 1

ha birde aynısı büyüler için..

On=@Attack
if !(<src.attack> == a_rotting_corpse)
src.sysmessage Saldirmak Yasak
return 1

gibi bişi demek istedi sanıyorum bende tam anlamadım :D
eh yazınca tadı kalmıyor... eminim yazarsın sende..

bir zamanalr bende yazamazdım herkes gibi..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.