Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Merhaba arkadaşlar,

Eski olanlarınız bilir eskiden bu nacizane forumun aktif kullanıcılarından/scripter biriydim hatta demin baktım script öğretilerinden menu yapma dökümanım halen durmakta (:, derken üniversite başladı uo bitti, eski arkadaşlıklar söndü, e haliyle scripting unutuldu gitti. Birçok serverda staff kadrosunda bulundum bunlardan ilki sevgili galentosun uo gameriydi (: Neyse ağırdan sadede gelmek gerekirse, ultima oynadığım(player) bunca yıl içerisinde en beğendiğim orta dünya isimli serverdı, ne yazıkki ömrü kısa sürdü benim ve birçok insanın tadı damaklarında kaldı. Artık eskisi kadar vaktim ve bilgim yok bu konu hakkında o yüzden bu projeye maddi ve tecrübe olarak katkı yapacağım. Burdan işinin ehli scripterlar/programmer lar arıyorum. google da bakındım orta dünya haritalı bir türk serverı bulamadım. belki yok belki ben bulamadım ama epey hoş bir fikir gibi duruyor. Orta dünya haritası fikri sabit onun dışında her türlü fikre açığım. Sadece işini en iyi yapanlarla çalışacağım. Bir arkadaş projenin baş elemanı olacak ve herşey ondan sorulacak benden değil ama bu arkadaşta her konuda bilgili, tecrübeli ve alanının en iyisi olmalıdır. Bu çoğu arkadaş için bir fırsat olabilir bana göre, maddi yükümlülük olmadan istediğini yapabileceği.

Sona geldiğimde, eğer herhangi bir forum kuralını çiğnediysem sevgili Uğurdan ve sizlerde özür dilerim. Epey bir zaman oldu şayet. (: Projede yer alıcak altyapıya sahip olmayan arkadaşlarında yapıcı yorumlarını bekliyorum.

Not: Eklemeyi unuttum, üst düzey görev alıcak arkadaşlar Istanbulda ikamet etmeleri tercihimdir bu iş sanal ortamdan yürümüyor malesef. En iyisini yapmak için yüzyüze olmak önemli diye düşünüyorum.
Teşekkürler.


Bu konu Slimmer tarafından düzenlendi(2011-02-15 01:42, 13 yıl önce)
Selam

Çok iyi bir düşünce diger sunucuları görüyoruz uo yu katleden serverlar bulunmakta hala ama bir orta dünya projesi veya başka bi map uo ya can katabilir. İnsallah düşüncelerini gerçekleştirirsin.
Sizin gibi biriyle çalışmayı çok isterdim açıkcası ama yaklaşık 50 gunluk yoğun tempom olacak.Ondan sonra kendimi yavaş yavaş internetle tanıştıracağım (evet öss : p) Ondan sonra, 2 kişi olarak başladığımız çok değişik bi proje ile uğraşacağız.Ne yapacağımızı burdan açıklamayacağım.Şartlarımız şu, Bu server bizim önceliğimiz değil.Önceliğimiz iş,okul,kariyer,eğitimdir.Elimizden geldiğince en hızlı şekilde oyun dinamiklerini düzenlemeye çalışacağız.Bunları niye anlatıyorum dersen, çok farklı bir oyun ile insanları karşılayacağız bu yüzden ultimanın sosoria,ilshenar gibi haritalarını istemiyoruz ama dediğim gibi, 2 kişi olduğumuz için map editingden anlamadığımız için mecbur kullanacağız.İşin ehlili bir map editor bulabilirseniz yeni harita yaparsa, 10 12 aya kalmaz oyunun betasını yayımlayabiliriz.Oyun diyorum farkettiyseniz.Çünkü ultima online'ı konseptinden çıkarıp tamamen karakter simulasyon oyunu yapma gibi uçuk bir projemiz var.Küçük ipuçları verelim...Diğer arkadaşım mul editing ile ilgileneceğini söyledi.Scripting de bana yardımcı olacak ve birkaç dil bildiği için yararlı bir eleman[web desing vsvs].Bende oyunun dinamiklerini kontrol ediyorum.Fikir üreticisi ve scripte uygulayıcıyım.Şuanda boş vaktimiz olduğu için spheredeki scriptlerin hepsini gözden geçiriyoruz bir sürü sileceğimiz türden script mevcut.Oyundaki hemen hemen bütün nesneleri kullanabilecek,yapabilecekler.Değişik skillere sahip olacağız.Sabırla bu işin üstesinden gelcez.Şahsen ben aklımdaki oyun dinamiklerini servera aktardığımda aşırı lagden oynanmayacak hal alacak kesin : D işin şakası tabi, Tek başıma bile oynarım.Ufakta Bi Lore (hikaye) giydirdik mi tadından yenmez diye düşünüyorum.Eğer uzun soluklu projeler ilgini çekerse konuşalım, sonuca varalım derim.
Orta dünya bi çok kez denendi ve tutmadı umarım tutar.
Benim şahit olduklarımda eskiden ya editten yada maddi kaynak yetersizliğinden kaynalanıyordu kapanmalar orta dünya serverlarında. Tutmayıpta kapanan ben açıkçası şahit olmadım ama son 2-3 senede varsa örnekleri orasını bilemeyeceğim. Ben bu heyecanı hissediyorsam benim gibi birçok arkadaşta vardır diye düşünüyorum.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.