Tek kişi üstleniyorsa o kişi kesin zangindir ya :D Çoğu kişi zaten birisi sunucu açsın site açsın biz de yetkili olarak gelelim mantığındaysa bişey demiyorum !
?
dediginden anlamadım malesef
Proje derken ultima online projesimi?
Eğer uo projesi ise buna genel olarak kimse birşey söyleyemez.
Kimi sunucularda tek kişi karşılar, kimisinde yetkili kadrosu ortak öder, kimisinde ise eşya satışı yaparak bir kısmını ordan çıkarır ve üstünü tamamlar vs bu şekilde birçok yolla karşılanabilir.
yani diyorumki Ultima projesinin tüm masraflarını tek kişiye yüklemesek güzel olur kanaatindeyim.
Bu herkesin kişisel tercihidir karışamazsınki :)
HP-Nexiel : Bu herkesin kişisel tercihidir karışamazsınki :)

+1
Saçma Sapan Konular Açıyorsunuz...
Neophyte
-1.7
En mantıklısı üniversite öğrencisiysen kendini kısıtla gir bir işe asgari ücretle çalış 1 sene boyunca biriktirebildiğin kadar para biriktir kendi sunucu makineni al ama bunun elektrik faturası da var aldığın sunucuyu birde bölerek host işine girersen gelen paralar ile elektrik faturanı ödersin hatta fazladan para kalır o paralarla da istediğini yaparsın. :) Tabi iş bulmak var sonra o kdar para biriktirip o paralarla başka şey almak varken gidip sunucu almak var(o kadar paraya kıyıp) bide arkadaşların seni eğlenmeye çağırırsa o paralar 1 gecede biter. Neyse çok konuştum görüşlerim bunlar:)
Bi sunucu almak istersen 3 Milyarı gözden çıkartman lazım ;

Rock veya Tower kasa = 420 $
İntel @6600 yada E Serisi = 250 $
Skazzy Harddisc (500 GB) = 600 $ (Min fiyat)
Anakart (Skazzy ve İntel uyumlu) = 400 $
Cd Room vs.vs = 200 $

Toplam = 2618 TL + %18 KDV :)

Aldık bunu peki sonrası ?

Windows sunucuyu web sunucu olarak gösterirsen sadece asp sağlayabilirsin, genelde tüm siteler PHP dir. Neyse...

Windows 2003 yada 2008 Enterprise Linsansı alman gerekir 50 $ fln olabilir(Aylik)
Plesk lisansı gerekli = 35 $ da o desek (aylık)
Bant gerekli aylık 100mbit (Metronet) 150 TL de o desek

Gerisini düşün :)

Şuanda 4 tane pc ye sahibim :) (dedicated) aylık gider toplam 2000 TL civarı :) o kadar kolay değil yani ünide çalış vs.vs ile olmuyor :)

Not : Fiyatlar ortalama oranına göre verilmiştir.
sunucu kim almak istiyorki? :)
Master
59.2997
Gerçekten sunucu sahibi olmak sorumluluk ve finansal kaynaklar gerektirir. Eğer gerçekten sağlam hizmet vermek istiyorsan ayda belli başlı bir bütçeyi ayırmak zorundasın. En ucuzundan bir VPS ve bir web host alıp sunucu açmak ile gerçek sunucu sahibi olunmuyor, olamıyorlar ve bu sunucular en fazla birkaç aya kapanıyor. Ha diyeceksiniz, para verenlerin çok mu uzun süre açık kalıyor, tabi ki hayır ancak bu onların yöneticilik vasıfları ile alakalıdır. Kısacası gerçekten emek için emek vericem derseniz, bu işin altından kalkmak için belli başlı yatırımlar yapmak zorundasınız.

Ayriyetten son olarak gözüme çarpan bir ayrıntı, sanırım bir sunucu açmayı planlıyorsun. Yardım almak ayıp değil, bir şey sormakta öyle ancak bu yardımları tek bir başlık altında toplarsan ne forum kirliliği yaşanmış olur, ne de bu tarz tepkiler ile karşılaşırsın. Aynı sorunları olan kişiler de birkaç tane başlığa birden bakmak yerine sadece ilgili başlık altından tüm sorunlarına çözüm bulmuş olur.
tamam tşkler verdiğin bilgiler için :)
soyak ketenci gibi toplu konut sitelerinde yaşıyorsan oralarda yerel internet ağının işletmeciliği oluşur superonline vs vs gibi şirketler yerel fiberoptik sistem kurarlar 5 mbps 10mbps 20mbps 100mbps gibi hızdaki internet paketlerini 49tl ile 149tl arasında değişir.
böyle bi şansınız varsa:D gittigidiyora veya çevreden 2.el server makine edinebilirsiniz cüzi fiyata tercihiniz kesinlikle ruck olmasın deli gibi gürültülü olur:D
tüm bunları sağladıktan sonra geriye sabit ip almak kalııo oda çok bi mevla deil kablo nette 1tl yanılmıyorsam sonra arkadaşların dediği gibi lisanslı ürün almanıza gerek yok çünkü ne şirket kuruorsunuz nede fatura kesiyorsunuz indir windows server 2003ü kur sphereni piyasadaki çoğu serverlardan daha bomba olur ha bide az para yapıyım derseniz kurun iis 6yı web tasarımıda yapabiliorsanız çevrenizdekilere web sitesi ve web hosting satabilirsiniz. server bulamasanız bile özellikleri gzl olan kişisel bilgisayarınızla piyasadaki çoğu dandik sunucudan daha iyi verim alırsınız

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.