Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Aktif bir UO sunucusundaki vampir loncam bünyesindeki klanlar.. Oraya ekledikçe buraya da eklerim.

Malkavian




Kahin Malkav'ın bildikleri ve görebildikleri çoğu yaratık için fazladır (belki Nosferatu için değil) ama o daha fazlasını istermektedir. Aklına yeryüzündeki her yaratığın zihnine ulaşmayı ve onları kontrol etmeyi koyar. Bir gün bu amacını gerçekleştirmek amacıyla zihnini önce şatosuna, sonra yakındaki bir kasabaya, şehre, ülkeye... İpin ucu kaçar gider ve Malkav zihnini tüm dünyaya açar lakin kontrolü yitirmiştir ve zihnini açtığı dimağların yükü onu delirtmeye yeter. Malkav belki delirmiştir ama tüm zihinleri tatmıştır ve büyük bir bilgelik kazanmıştır ve deliliği sadece kendini aşırı zorladığında ortaya çıkmaktadır. Malkav'ın aklına Caine'i kandırmak gelir ve bu aklına geleni yapar, deliliğini bahane göstererek akla gelebilecek her türlü sapkınlığı yapar. Bir gün Caine bu yalanı öğrenir...

Caine odaya göz gezdirir ve gözüne Malkav çarpar. Parmağıyla onu işaret eder ve "Sen ki kahin olan, sen ki görüşü belki benden bile geniş olan... Beni kandırdın ve insanları sadece zevkin için katlettin, 'daha da ötesi' için bana ihanet ettin. Artık bahane olarak gösterdiğin deliliğin senin kimliğin olacak, sen her nereye gidersen seni gölgen gibi takip edecek." der.

Malkav korkuyla gözlerini açar ve başını iki yana sallar. "Yo, yo, yo, hayır, yo, yo, yo..yoah..yoahah..yoahaha,yoahahahahahahahahaha!!!" Histerik bir şekilde kahkaha atmaya başlar Malkav ve yüzünde çarpık bir gülümseme ve korkudan büyümüş gözler ile boşluğa bakar durur. İkizinin bu halini gören Arikel irkilir.



Ata: Malkav

Lakap:Deliler

Genel Özellikler ve Davranışlar: Onlar kesinlikle delidirler ama bu deliliğin arkasında ne yattığını kimse bilemez. Onlar için delilik bir lanet değil bir hediyedir. "Delirmeye başladığını hissettiğinde ona karşı koymaya çalışma, daha da derine in..." der yaşlı Malkavianlar. Gangreller ise Malkavianlar için der ki "Eğer bir Malkavian konuşuyorsa dinle. Eğer bir Malkavian harekete hazırlanıyorsa oradan ayrıl. Eğer iki Malkavian bir aradaysa arkana bakmadan kaç!"
Çeşitli davranış bozukluklarını gösterirler ve bu her tür için farklı olabilir. Örneğin bir Malkavian şizofren olabilirken diğeri aşırı paranoyak olabilir. Sonuç ne olursa olsun özlerinde delilik ve bilgelik yatar; hayata bir şakaymış gibi bakarlar. Eşek şakalarını çok severler; ölümlerine mal olsa bile.

Toreador




Güzeller güzeli Arikel'in sahip olduğu tutku ve şehvet insanları katletmesine neden olabilecek kadar büyüktür. Arikel kendisinden güzel olduğunu düşündüğü tüm dişileri katleder. Bir gün çok yakışıklı olan Nosferat'a aşık olur ve ona sahip olmak ister. Onu takip eder, evini, karısını, çocuklarını görür. Ona sahip olamamanın acısı onu öylesine yaralamıştır ki Nosferat'ın ailesini katleder.

Caine torunu Arikel'ın irkildiğini fark eder ve gözlerini ona doğru çevirir. "Sen, güzel olan Arikel. Güzelliğe olan düşkünlüğün insanları amaçsızca katlemeni sağladı. Bundan sonra güzel olan her şeyin kölesi olacaksın." der. Çarpıkça gülümseyerek devam eder "Dikkatli ol da bir heykelin azametine dalıp güneşin ilk ışıklarında sonunu getirme.

Ata: Arikel

Lakap: Sanat Aşıkları

Genel Özellikler ve Davranışlar: Giyimleri modaya uygun ve düzenlidir, sanat onlar için bir yaşam şeklidir. Onlar insanlarla en yakın klandır muhtemelen. Vampir sosyetesinde önemli bir yer tutarlar ve en iyi partileri verirler. Onlar konuşurken seslerinin tınısında kaybolabilirsiniz. Eğer kanı kadehle içen bir vampir görüyorsanız bilin ki o bir Toreador'dur.

Ventrue



Belki başta masumlardandır Veddartha. Kinci ve kibirli değildi kraliyet soyundan olmasına rağmen. Ama seçici olması çileden çıkartırdı hizmetkarlarını ve akrabalarını. Vampire dönüştüğünde de devam etti bu seçiciliği sadece belli kanları içer diğerlerini israf ederdi. Hatta insanlar ve vampirlerin barış içinde yaşadığı şehirde sırf hayvan kanını sevmediğinden insanlara bile saldırmıştı. Bir çok vampir bunu ayıplardı. Ama onun lanetlenmesine sebep olan şey bu değildi, o atasına saldıran ilk vampirlerdendi ve Caine'in onu lanetlemesi için yeterli bir sebepti.

Caine tahtının sağ tarafına bakar ve yanında oturan torununu işaret ederek söze girer "Sen asil ama yozlaşmış olan Veddartha. Çocuklarımı, atalarını katletme hatasına düşmüş olan zavallı çocuğum... Bugünden itibaren içtiğin ilk kanın grubu bundan sonra da içebileceğin tek kan grubu olacaktır. Başka tür bir kan içmeye kalkarsan kan içinde boğularak can vereceksin.

Ata: Veddartha

Lakap: Mavi Kanlılar, Asiller

Genel Özellikler ve Davranışlar: Kibirlidir, seçicidir, soyludur(!) Ventrue. Vampir prensleri çok büyük bir istisna olmazsa Ventrue'lardan seçilir. Nosferatu, Malkavian, Brujah gibi klanları değerli varlıklar yerine koymazlar ve onlarla görüşmezler ama onlardan bir şeyler öğrenebilmek için aracılara servet harcarlar. Tüm bunların yanında onlar birer savaşçıdır. Hepsinin yüksek savaş kabiliyetleri bulunur ama ellerini kirletmekten hoşlanmazlar, sonuçta onlar kral(!) biz kim?.

Assamite



Haqim güçlü ve kudretli bir vampirdir. Arap yarımadısında düzeni sağlamak için hükümdar seçilmiştir. Adaletli ve mantıklı kararları ile saygı duyulur. Ancak her Ademoğlu gibi Haqim'in de bir gün can sıkıntısı baş gösterir ve bu sıkıntı hiçbir yolla çözülemez. Affedilemez suçları işleyen vampirlerin cezası ölümdür. Bir gün Haqim yine ölüm cezası verdiği bir vampiri izlerken içini sadistçe bir neşe kaplar. Artık Haqim kendini tatmin etmek uğruna ölüm cezalarını gelişigüzel vermekte ve zevklenmektedir. Bir gün kendini tutamaz, bir vampire saldırır ve onu yok eder. Bunu yaptığında inanılmaz bir haz alır, yeniden doğmuşa döner. Bir gün Caine bu yaptığını öğrenir...

Caine odayı yeniden süzer. Sarıklı olan ve bağdaş kurarak oturmuş olan torununu görür. Gözlerini kısarak söze girer "Benim adaletli çocuğum, en çok senin bu hallere düşmene şaşırıyorum. Sen ki insan ırkının bile saygı gösterdiği, Cennetteki Babamızın dinlerine bağlı olanlar üstünde bile dürüstlüğün ve adaletin sayesinde yer bulmuş Haqim... Senin cezan ölümün karanlık yüzüne tutkun olmak. Artık öldürmeden duramayacaksın ve insanlar içindeki tüm saygınlığını yitireceksin. Diğer vampirler de senin tarafından öldürülmekten korkacağından senden kaçacak ve sadece kendi evlatlarınla yaşayabileceksin.

Ata:Haqim

Lakap: Katiller, Müslümanlar, Araplar

Genel Özellikler ve Davranışlar: Onlar birer katildir. Bundan ötesi değillerdir aslında. Canınızı sıkan birileri mi var? Assamiteleri bulun ve onlara ödeme yapın, sorununuz hallolacaktır. Assamiteler bir vampirin kanına baktığında onun tüm klanının kanına köle olur ve engellenemez, doyulamaz bir açlık baş gösterir. Ventruelar tek kana, Assamiteler de tek klana mahkum olurlar ve sadece onlardan beslenirler. Ancak Assamiteler Nosferatu gibi çirkinleşmemek, Malkavian gibi delirmemek için onlardan uzak dururlar. (İstisnalar görülmüştür)

Brujah



Filozof Troile düşünüyordu yine; insan, vampir, tanrı ve hayat üstüne. Bir anda kafasında adeta şalterler attı ve yakınındaki bir parça parşomeni kapıp yazmayı başladı. Golconda'ya giden yolun haritasını çiziyordu. Yazdıkça yazıyordu, durmadan usanmadan. O anda bir ses tüm dikkatini dağıttı "Efendi Troile..." . Troile ağzından akan salyalar ve büyümüş gözleriyle döndü hizmetkarına; sonra da parşomene. Kendini ne kadar zorlasa da hatırlayamadı neler yazması gerektiğini ve sinir krizi geçirmeye başladı. İnsanken sinirli olan ama bu siniri büyük boyutlara ulaşamayan, vampirken yine sinirli olan ama gücünden dolayı bir evi yok edebilecek güce sahip olan Troile şimdi de geçirdiği krizlerin en büyüğünü geçirdi ve tüm şatosunu, içindeki 8 kölesiyle beraber, yok etti. Caine bunu öğrendi ve...

Cezalandırmada sonlara doğru gelen Caine tahtının sol tarafında duran Troile'a döndü ve söze girdi "Arif Troile... Senin duyarlı olmanı - Irad kadar bilge ve kültürlü olmanı isterdim. Ama sen bu umudumu boşa çıkardın. Senin lanetin şudur ki artık sinirlerini hiç kontrol edemeyeceksin. Bunun boyutları öyle sınırlara varacak ki birinin nefes alışını beğenmediğinde bile tüm dikkatin dağılacak ve onun peşine düşeceksin."

Ata: Troile

Lakap: Filozoflar, Punkçılar, Acayipler, Kaslar

Genel Özellikler ve Davranışlar: Günümüzde onlara punkçılar denir. Hemen hemen hepsi Harley Davidson'larının üstünde göç eden, dövmeli tiplerdir. Tarih sayfalarına bakmamız gerekirse Brujahlar atalarının izinden giderek felsefi niteliklere önem veren bir klan olarak devam etmişlerdir fakat nesiller arttıkça bir yerde halka kopmuştur ve bilgelikleri magandalıklarının altında ezilmiştir. Onlar asabidir, güçlüdür ve savaştan çekinmezler. Bazılarının IQ'ları tabanda dolaşmasına rağmen fiziksel güçleri tavandadır [ABD gençliği]. Bunlara rağmen tüm klan yozlaşmamıştır; halen var olduğu söylenen, sayıları iki elin parmaklarını geçmeyen, bir Brujah kavimi vardır. Bunlar bir milenyumu devirmiş vampirlerdir ve büyük lanetlerinden minimal düzeyde etkilenirler. Kendilerine "True Brujah" derler. Tarihin bilinmeyen bir döneminde ortaya çıkan bu kavim kurulduğu günden sonra hiçbir üye kabul etmemiştir.


Tremere



Vampir Erik kara büyüde zamanla ustalaşmıştır. Güçleri öyle sınırlara ulaşmıştır ki hayvanları, hatta mistik yaratıkları kontrol edebilecek güce gelmiştir. Fiziksel olarak zayıf olan Erik zekidir ve nesil atlamak istemektedir ancak üçüncü neslin çoğunun çok güçlü olmasından dolayı çıkmaz içinde kalır. Sonunda çok güçlü olan ama tamamen barışçıl olan Saulot'a saldırmayı aklına koyar. Önce ona iyi niyetli görünerek yanına yaklaşır sonra onu kandırarak damarlarındaki tüm kanı emer ve üçüncü nesle yükselir. Vampir sosyetesince kabul edilir ancak uzak durulur.

Ata:Erik

Lakap:Büyücüler

Genel Özellikler ve Davranış: Kara büyü ile uğraşan büyücü ve cinci (warlock -evet biraz saçma oldu-)lerdir. Kibirlerini açıkça göstermezler, Saulot'u diablerie ettikleri için mahçup görünürler ancak atalarının bunu yapmış olmasından hayvani bir haz duyarlar. Tremere'lar özünde tehlikeli yaratıklardır ve Tzimisce klanıyla akrabalardır (Erik çok çok büyük ihtimalle bir Tzimisce'ydi). Suçlarını örtmek, onlardan eser bırakmamak için sayıları bir elin sayısını geçmeyen hayatta kalabilen Salubri'leri yok etmeye çalışırlar.


Lonca bünyesine yeni klanlar eklendikçe güncellenecektir.


Ayberk "Blacksin" Özen

Bu konu Algos tarafından düzenlendi(2011-01-09 00:05, 13 yıl önce)
O Kdr Uraşmışın Bari bi yorum yazalım Eline Sğlk
Güzel =)
Evet World Of Darkness Clanları gayet Hoş olmuş

Lasombra , Followers of Seth , Gangrel , Giovanni , Nosferatu , Ravnos , Tzimisce , Salibru , Baali , Lamia vs. Hatta Uzak Doğu Vampirlerini de Eklersek hoş bir yazı haline gelebilir Sanırım vampire the masquerade Güzel Bir sistemdir hatta

Bu konu Fream tarafından düzenlendi(2012-07-04 09:53, 11 yıl önce)
4-5 sene oldu bunu yazalı, hevesim kalmadı o kadar devamını getirmeye.
birazını okuma fırsatım oldu güzel olmuş sanamı ait bunlar
Yazı evet, diyar WW-WoD.
Banned
-3
Eline sağlık

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.