Anladım umarım sizde sıkıntı yaşamazsınız... Sonuçta herkesin ortak amacı ultima online ruhunu yaşatabilmek... Yaşatmak değil öldürüp menfaat sağlamaksa işte bu zaten baştan yanlış...

Saldırıyı Amentesin yaptığı kesin... Sizden hiç şüphelenmedik zaten, yolunuz açık olsun...

Saygılar.
ondrgnc :
redbull* : git makinanı sağlam al korumaları yap. onlar istediği kadar saldırsınlar. zaten işi cok iyi bilip yapan kisiler olduklarını zannetmiyorum. Forumlarda saldırı var öle var böle var diye yakınmaya gerekmi var ? elinizde ip adresleri hatta ankara diyorsunuz. Ee o zaman hala ne ağlıyosunuz ? gidin dilekceyi verin bu kadar basit yani ? emek var diyorsunuz öle var böle var dimi. bırakın allah askına. bir sphere sunucusu artıık en fazla 5 güne hazırlanıyor . Asıl göremediğiniz sey bu tür konuları buraya tasıyarak kendinizi acındırıyosunuz sanki ağlıyo gibisiniz kendi düşüncem size taş atmak fln niyetinde değilim. ama öyle görünüyor yani. herşeyi zaten söylemissiniz ciddi sekilde tepki gösterilmeli diyosun elinde herşey var git göster tepkini. hemende destek olmadıgımız zaman ultima online işte bu yüzden gelişmiyor. Cok klişe laflar bunlar. bence ultima online fazlasıyla gelişti ama Türk oyuncuların beyinleri oyun oynama zevkine musait bir oyun değil ultima online.

Redbull kimsenin ağladığı yok! Babalar gibi serverimizi yine açtık, birkaç gün geri gitti ama tekrar toparlarız... Yaşanan şeyler aşılamayacak sorunlar değil, sadece oyuncularımızın emekleri boşa gitti... Bizler yine elimizden geldiği kadar kayıplarını telafi etmeye çalışıyoruz. Benim derdim bu aciz insanları ifşa etmek! Herkes bu insanların ne mal olduğunu görsün. Bilişim suçlarına zaten gittik yakında cezalarınıda çekerler... Mesajımı dikkatli okursan bize saldırı var bizi kurtarın diye cümlem yok, yani yardım talebim olmadı kimseden... Yeni açılacak serverlara player toplamak için hali hazırda ki serverlara saldırı düzenleyerek oradan gelecek playerlere el açma dönemi bitmeli diye düşünenlerdenim...

Ne kadar sağlam makina da koysan ne kadar sağlam korunsanda yine biyerlerden patlama ihtimalin var. Evadaki redbull musun bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam sizinde geçen gün web siteniz patlamıştı... Geçenlerde serverinizde gümlemişti... Buda demek oluyor ki herkes patlayabilir... Yapanı biliyorsan sende ifşaa et hep beraber karşılarında duralım...

Saygılar...

neyi ifşa ediyorsunuz ki adam başka serveri hacklemiş diye neden onun serverında oynamiyayim? esas bu tür hack yiyen sunucularda oynanmaz.

not: saldırı için değil hack için konuşuyorum zamanınız ve paranız varsa istediğiniz ultima sunucusunu oynanmayacak hale getirirsiniz kimsenin de elinden bir şey gelmez, bu ayrı bir konu.
Bu şekilde düşünen playerlere anca amentes gibi sunucuların ihtiyacı var... Kim saldırı yaparsa daldan dala atlarsın... Sana ve senin gibi sunucu sahiplerine başarılar dilerim... Tabi yaptığınız işin neresi başarıysa...
Şuan için sorunu çözdük gibi görünüyor, açıkların birçoğunu kapattık. Gerek olduğu taktirde iletişime geçerim, tekrardan desteğin için teşekkürler.
Master
59.2997
Nelph :
Slothere :
redbull* : git makinanı sağlam al korumaları yap. onlar istediği kadar saldırsınlar.

Bu saldırıların makinanın sağlamlığıyla alakası yok. Network koruması lazım. Onun için de gereken cihazların fiyatlarını karşılayabilecek firma Türkiye'de pek bulamazsın. 30-40 liralık vps satan firmalardan o hizmeti alman neredeyse imkansız. Hadi diyelim en iyi firmayla çalışıyorsun cihazlar sağlam onda bile %100 garantin yok. Kimse zaten çıkıpta %100 garanti veremez. Ne alt yapısı olup, ne cihazlara sahip firmalara gerekli çoğunluk sağlandıktan sonra neler yapılıyor görüyoruz. Bkz: anonymous olayları. Koskoca NASA bile bazı saldırıların önüne geçemiyor.

Bilgin arkadaş sayısı fazla burada, istersen daha detaylı bilgi verebilirler. Nacizane bilgimle sana bu kadarını söyleyebilirim :)

Sphere silinmesinin tüm suçu sizde. Güvenmediğiniz 3. şahıslara gidip makina teslim ederseniz; bilmediğiniz, adını sanını duymadığınız, ne olduğu belirsiz kişilere connector vs kuracak diye teslim ederseniz bırakında silsin, istediğini yapsın. Alıntı scriptlere de dikkat etmek lazım. Kör kütük bilgisiz her scripti eklerseniz bilgisayarınızdaki herşeyi silebilirler.

Botnete , ddosa %100 çözüm sağlanabiliyor artık. Yıl 2012 oldu NASA bile saldırı alıyorsa halen onların sorumsuzluluğudur.
Ancak Türkiyede hiçbir kimse 1 vps'ye özel yazılım firewall kurmaz. Bassi geçilen firewalların yazılımları aylık en az 250$'dan baslıyor.
Kendimden bassedersekde mysqli ve connectörün bulunduğu hostingi sorf.org'da barındırıyorum. Tabi biraz tuzlu oluyor ama sonucta aldığının karşılığını vermen gerekiyor.

Sunucu makınanda sphere portu hariç hiçbir açık port vermediğin müddetçe sunucu makınana saldırılar dandik windows firewall bile engeli sağlıyabiliyor. Verdiğim linkte iletişim telefonları var bi görüşün derim.

Ne tür saldırı yediğinizi nasıl sizi engellediğini açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım.


https://sorf.org

Firma bana hiç güven vermedi. Birkaç güvendiğim yerde okuduğuma göre de saldırıları kendileri düzenleyip sonra düzeltiriz diye satmaya çalışıyorlarmış. Ne kadarı gerçek bilemem tabiki ama kendi görüşümde bu şekilde. Ddos'u tamamen tüm paketlerinde engelleyebiliyoruz diyebiliyorlarsa sahip oldukları bağlantı ve cihazların ne olduğunu merak etmedim değil. Öyle bir şey olsa diğer firmalar havlu atar he yerde bundan bahsedilirdi. Kısacası sanmıyorum :) Ayrıca bunca yıldır sırf bu işe kafa patlatanlar, üzerinde çalışan firmalar var. Onlar bile tamamen garantisini veremiyor.

Windows firewall'un engelledikleri bellidir. Zaten yazılımsal firewall'la ilgili bir durum da yok ortada. Engellemek için hangisinin gerçek hangisinin sahte olduğunu saptamak lazım. Saptaman için de tek tek kontrol etmen lazım. Eğer kökten engellerim dersen tüm bağlantıları kesmen gerekiyor :)

NASA yorumun gülümsettirdi :) Onca üst düzey işi bilen adam bir şeyleri bilipte yapıyordur değil mi? NASA'dan bahsediyoruz yani. Mahalle programcılarıyla çalışmıyorlardır. Bizim Türk belediye sitelerine benzetmemek lazım onları. :)
Expert
34.0001
bilgisi olmayanlar fikir yürütmese çok sağlıklı olacak bir konuymuş.

ağzı olan konuşuyor ya.
Expert
34.0001
niye üstüne alındın tatlım ?
Silindi
Expert
34.0001
Şekilsiniz ya.
sorf.org iyidir. Eğer koruyamazsa da %100 para iadesi yapar. Ama evet saldırıları kendilerinin yaptığına dair iddaalar da yok değil.
Nelph : %100 diyebiliyorsa yaklasık 6 aydır hiçbir sorun yaşamadığım için önerdim. Para iadesi garantisi diyor yaparlarmı yapmazlarmı bılmem ama ben ilk sitesine girdiğimde bana yeterince güven sağladı.

@Kell Canım zaten konunun bir amacı yok lafta bir konu. Laf olsun diye konuşma sende


%100 garantiyi veren firma zaten yalan söylüyordur. Ben gözlerimle şahit oldum adamlar 100mbitlik SYN atack durdurmak için 3 tane firewallı gözümün önünde çatır çatır yaktılar. Sırf deney buda yani. Zannettiğiniz olayların fiziksel etkileri vardır. Micro işlemciler kisacasi PIC lerin bir kaldırma kapasitesi var. İşlemciyi yormaya başladığı zaman ya sistem kendini resetler bu şekilde ulaşılamaz hale gelir yada ruhuna el fatiha olur dediğim gibi direk aşırı ısınmadan PIC'i elinize alırsınız. 100mbit'lik bir ddos saldırısı büyük ihtimalle syn yada fin üzerinden yapıldığını düşünürsel 100'lük bir firewall'ın bunu kesmesi bile garanti değil. %100 de 100 diye bir şey dünyada yok zaten.
Arkadaşlar bence bazı işsiz güçsüz evde bütün gün internet başında takılan arkadaşların biryerlerini kaldırmaktan başka birşey yapmıyorsunuz bu yorumlarla. Adamların yapabileceği hiçbirşey yok. Kaç yıldan beri ultimanın her türlü konumunda yer aldık emin olun şu dediklerinizi yapabilecek adamlar sayılıdır onlarda ultima oynamaz zaten. Abartıyorsunuz bazı olayları eğer ortada bir saldırı vs varsa buda sizin hiç bir güvenlik önlemi almamış olmanızdan kaynaklı bu olaylar 2 yıl öncede vardı 3 yıl öncede vardı. 50 tl verip makina alan tüm sunucuların başına geldi bunlar. Yani anlatmak istediğim Saldılar & Yapanlar tarzında bir başlık açıcak kadar büyütülecek bir olay yok ortada insanları gaza getirmeyin boşuna.
Umarım anlatabilmişimdir.
sorf.org'u bende duydum hatta araştırdım. Adamlar 350.000$'lara birşeyler alıyor fakat yanılmıyorsam daha ofisleri bile yok. Tek bir çalışan var o da serkan mı ne galiba.

Ayrıca eklemek isterim ki %100 garanti diye birşey yoktur. Diyen varsa diğer arkadaşların dediği gibi yalan söylüyor.
Some_one : sorf.org'u bende duydum hatta araştırdım. Adamlar 350.000$'lara birşeyler alıyor fakat yanılmıyorsam daha ofisleri bile yok. Tek bir çalışan var o da serkan mı ne galiba.

Ayrıca eklemek isterim ki %100 garanti diye birşey yoktur. Diyen varsa diğer arkadaşların dediği gibi yalan söylüyor.

Sahibi r10'da moderatördü bir ara, hâla öyle mi bilmiyorum. Hatırladığım kadarıyla elektronikçi dükkanı vardı, öyle yürütüyordu. Ayrıca benim bildiğim %100 koruma garantisi değil %100 geri iade garantisi veriyorlar.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.