Silindi
Merhaba arkadaşlar,

Uzun yıllar bu ortamın içinde kaldım eskiden beri beni tanıyan arkadaşlar vardır illaki iyi - kötü çok dostluğum oldu çok gördüm geçirdim bilgi birikimine sahip oldum, bugün bir girip bakayım dedim ve hala;

belli başlı eski sunucular dışında ayakta kalan bir sunucu olmadığını,
hala forumda sanki sabit olan ''world builder yada scripter aranıyor'' yazısının durduğunu,
insanların emülatördeki hatalara hiç kafa yormayıp direk topic açtığını,
reklamsız, desteksiz, hayali sunucular peşinde koşulduğunu,
hala hata dolu 55r emülatörler kullanıldığını,

gördüm ve içimden acaba bu oyun eskiyormu? ultima nereye gidiyor diye sordum?
gerçekten artık bu oyunun bi seviyesi kalmadığını ve yeni nesillerin bu oyunu öğrenmek için kafa yormadığını düşünüyorum acaba siz neler düşünüyorsunuz :)
Ultima'ya alternatif olarak birçok oyun var. Özellikle insanların pc'leri ve bağlantıları iyi olduğu zaman grafikleri daha iyi oyunlara yönelmeye başladılar.. zaten sunucu acılıp kapana kapana artık millette sogudu kasmaktan.
Adept
4.3
Eskiyor.

Hem oyuncu sayisi azaldi, hem de buna oranla isin teknik seviyesiyle ilgilenenler azaldi. Birkac sene önce oyunu belli noktalara tasiyan cok daha fazla Developer vardi. Bu etki özellikle Türkiye'de daha cok hissediliyor. Yabanci sunucular Roleplay kavrami ile hayatta tutuluyor.
Kaçın luciana geri döndü !!:bagirma
Ultima Online öğrenilmesi kolay olmayan bir oyun oyuna yeni başlayanlar direk pvp serverlarında oynuyorlar bu nedenle oyun hakkında fikirleri olmuyor rp shardların akttırılması pvplerinde adam akıllı hal alması gerekiyor bence.
Silindi
Banned
0
Arkadaşlar PVP sunucuları zaten fiyasko, bu oyunda sabahlara kadar yaptığın actiondan aldığın zevki o karmaşayı başka bir oyunda yaşayamıyorsun gerçekten bu oyunu oynamak isteyen çok kişide var fakat gerekli kalitede sunucular yok.

Neran bunun en iyi örneklerini bilen birisi sensin açtığınız bir sunucu baya tutulmuştu ve kapanmıştı, ikinci sunucuda oyuncu patlaması olacaktı fakat açamadınız bile, artık birşeyler yapmanın zamanıdır diye düşünüyorum ben.
Merhabalar,

Aslında bu tarz başlıklar olsa da güncel olarak konuşmak ve tartışmak iyidir her zaman.

Ben şunun farkına vardım, eskiden günlük yaşantımızda arkadaşlarımızla sohbet ederken konu bilgisayar olduğu zaman Ultima-Online ya benim tarafımdan ortaya atılırdı ya ad arkadaşlarım tarafından ve bir anda curcuna olurdu "aa sende mi oynuyorsun? hangi sunucudasın?" gibi dialoglar geçerdi. Ancak 1-2 ay önce başıma bir olay geldi 2.5 yıllık arkadaşım Ultima oynuyormuş ve ben bunu sadece birkaç ay önce fark ettim. Tesadüf muhabbet sırasında Ultima Online lafını ortaya attım öyle bir aklıma gelmişti ve bunun farkına vardık.

Kendisi Ultima Online hakkında çok fazla bilgiye sahip değil, ancak şunu fark ettim Power Play sunucularını kötü biliyor o sunucular Ultima değil diyor ve oyunu Player Versus Player sunucularında öğrenmiş, şuanda tam olarak oynamıyor ama oynamak istiyor. Kendisine oyunun geçmişini ve amaçlarını anlattım ve bunların yeni farkına vardı. Şimdi Power Play sunucusunda oynamak istiyor. Demek istediğim şu ki; Yeni oyuncular, knight online, wow gibi online oyunların free serverlarında orjinale göre çok daha kolay kasabildikleri ya da hiç kasmadıkları için Ultima Online ile tanıştıklarında böyle bir izlenime kapılıp PVP sunucularını tercih ediyorlar.

Bir diğer konu şudur ki; Şuanda oynamayı bekleyip, düzgün sunucu bulamadıkları için oynamayan, yıllarca açık olmasına rağmen tercih etmedikleri sunucular yüzünden beklemede olan birçok arkadaşım ve onların arkadaşları var. Türkiye'de şu da bir gerçek ki, Oyuncular; "eski sunucular artık baydı ve yenilik istiyoruz." deseler de, aslında yenilik diye can atan insanlarımız hiçbir zaman yeniliğe ayak uyduramıyorlar. Biz ne yaparsak yapalım, oyuncu ne isterse istesin, Türk oyuncuları olarak Ultima Online'ı nereden baksanız 6 ya da 7 yıl gibi bir zamanla geriden takip ediyoruz. Her geçen gün takip etme hızımız azalıyor. Öncelikle Türk oyuncular olarak şu zihniyetimizi ve mantığımızı değiştirmeliyiz. Oynadığımız oyuncuları kendimize gerçekte de düşman gibi görmemeliyiz. Ancak hepimiz biliyoruz ki bu çok zor hatta hiç bir zaman olmayacak.

Artık Ultima Online oyuncuları öyle bir hale geldi ki, Ultima Online değil de sanki Counter-Strike oynuyoruz. Bir kişi geliyor ve diyor ki; " xxx diye bir sunucu açılmış hadi millet oraya gidiyoruz." sonra bir bakıyorsunuz bu oyuncuları gören diğer oyuncular action yaptığımız ya da takıldığımız aile orada diyip oraya gidiyor. Yani artık oyuncularımızda kaliteli sunucular için hiçbir platformu takip edip aktiflik göstermiyor. Halbuki oyuncuların genel olarak sunucular üzerinde özgürce tartışabileceği ortam sunulmuşken değerlendirmemeleri ve bir, iki arkadaşlarının sözüyle sunucu incelemesi yapmadan başlamaları bu oyunu ne kadar ilerletebilir ki?

Saygılarımla
Tymaron
Novice
12.5
Her sunucu eleştirileri karalama kampanyası olarak görürse olacağı budur.Herkes kendini mükemmel zannediyor bu yüzden gelişme kaydedilmiyor.

UO eskimedi dersek yalan söylemiş oluruz ancak zaten hiç bir sunucu 500 online görmüyordu ki 200 online can sıksın.Az sunucunun faydalarını eski sunucular ortamın kalitesine göre kendi lehine çekti.Çekemeyenler hatırlanmıyor çekenlere ise büyük bir özlem olarak bakılıyoruz.

UO büyük sayıda oyuncu kaybetti ancak yine her zaman yeterli sayıda oyuncu toparlama şansı var.Çünkü son 3-4 yılı saymazsak hiç bir zaman itici bir oyun olarak görülmedi her zaman biraz kafa karıştıran oyun olarak gözüktü.Grafik bakımından geride olması ise bence bir dezavantaj değil avantajdır.
Ultima Online zaten baya baya eskidi ve Anemon'un dediği gibi ''Ultima'ya alternatif olarak birçok oyun var''. Bir arkadaşımızın dediği gibi pvp shardlara yönelen yeni oyuncular var ve oyundan bir gram zevk almıyorlar. Zaten yeni nesilde 2d oyunları pek sevmiyor. Biraz oyunu gündemlere taşıyan yenilikler, görsellerde değişiklikler olsa gerçekten beğenilecek bir oyun. Role Play çerçevesi içinde tabi.. Ama sanmıyorum ki bunlar olacak; bu oyun çoğumuzu burada birleştirdi, arkadaş yaptı fakat dahada insanları tanıştıracağını sanmıyorum. Neyse zaten Mortal Online diye bir oyun çıktı, ultima online gibi birşey, ama 3 boyutlusu. Onu bi denemeyi düşünüyorum ehehe
@Some_one , Bence mortal yerine Darkfall online dene trial'ı var Mortal'ı katlar.Oyun aşırı hardcore ultima online ın aynısının wow görünümünde olanı.Gerçi wow demek yanlış ama en basit şekilde böyle anlatabilirim.Mortal online animasyonlar vs vs tam bir fiyasko.Darkfall online daha iyi.At üzerinde savaşmak büyüler Targetsız atmak.Okçuluk ve kılıç savurma mount and blade deki gibi.Ben oynadım aşırı iyi bi oyun darkfall online.Ha pek newbie dostu değil onuda söyliyim.Ultimada ilk zamanlarında oynadıysan zaten yadırgamazsın bu olayı.
Aslında bazı şeyleri yanlış düşünüyoruz. Şimdi yeni ultimaya başlamıyor diyoruz değil mi ? Evet neden başlasın ki? Sen oyuna yeni başlayan 14 yaşındaki bir çocuğa "bebeye bak" "yaşın kaç senin" "bu serverda çoluk çocuk yeri" tarzı ithamlarla başlarsanız değerlendirmeye tabi ki başlayamazlar. Buradaki arkadaşların çoğu ergenlik dönemi içerisindeyken başladı bu oyuna yalansa yalan diyin. Ama gelin görünkü şu an alttan gelecek gençleri kimse istemiyor. Adam guildine adam alır yaşı 18 altındakileri almaz. Ya eskiden staff için 18 yaş sınırı istenirdi sadece ki o bile her sunucuda öyle değildi. Gelelim sunucu ve oynayan kişi sayısına. Sphere olarak konuyu ele alırsak eskiden varsa oynayan 1500 kişi (anlık maksimum) Şu andada bu rakam en az 800. Sadece alternatiflerin artması playerların dağılmasına sebebiyet verdi. Şimdi sağlam sunucular ne diyor. Biz kapanmıyoruz eşitlik olsun diye ve herkeste her char olmasın diye burada ph yok. (ör: revo , nebula ) Ama sonuç ne artık oyuncular biliyor oyunu. Bugün siz hiçbir oyuncuyu +6 silahla aksiyona çıkartamazsınız. Oturur deliler gibi kasar. Alır power vanq öyle çıkar. En en kötü ihtimal force ile çıkar. Ama bizim zamanımızda olay hırstan ziyade eğlence olduğu için a katana ile dolaşan pklar görebilirdiniz. Şimdi ben Revo oyuncusuyum. Account res geldi herkeste her char olmasın diye ph combat hariç 0 a indi. Gelin görün kü bende 11-12 tane char mevcut. Bunu ilk başladığım zaman o oyunun çok tatlı olduğunu söylediğimiz zaman yapamazdım çünkü o kadar bilgili değildim. Tabiri caizse işin puş.luğunu bilmiyorduk. Ben nebula northdan oynarken reg param olmazdı kasmak için. Zar zor 60 yapmıştım. Bu ice dungeonda orc camp var ya orada mage elfler mi ne vardı hatta spawndı orası :) Neyse orada polar bear yaparak mage kasar aynı zzamanda reg kasardım. Mageden 15'er reg loot çıkıyor diye. Ve mutluydum. Ama gelin görünkü şu an herşey çok farklı.

Yeniliğe açık olmakla birlikte sunucuların yenilikleri hep çok dengesiz. Ya dengeyi bozuyor. Ya bug çıkartıyor. İstenen yeniliklerde yapılmıyor. Ben her fırsatta dile getiriyorum. Revo'dan nefret ediyorum. Bu kadar ilgisiz bir staff kadrosu , cebinden kuruş çıkmayıp para kazanmasına rağmen bu kadar ilgisiz bir yönetici/scripter bir tek burada var. Ama hala buradayım. Niye korkuyorum başka bir sunuucda kasmaya. Sonuçta buranın parasını verdiğimiz için kapanması pek ihtimal dahilinde değil. Adam zaten ilgilenmeden parayı atıyor cebe o nedenle sıkıntı yok. Hayalperest olmaya luzüm yok. Kendi cebinden ödediği parayla açılan her sunucu elbet birgün kapanacaktır. Sponsorlada kapanacaktır. Ancak ve ancak ne zaman yöneticinin cebine iyi kötü bir miktar para girerse o zaman sunucular kapanmamaya başlayacaktır. Benim kafamda para kazanmak için iyi bir fikir mevcut aslında ama ilgilenemeyeceğimi bildiğimden insanların emekleriyle oynamak istemiyorum.

Ultima'nın ileriye gitmesini istiyorsak :
1. Sunucular sitelerinde sıfırdan başlayanlar için bir çok döküman bulunduracak.
2. Sunucular u-s gibi yerlere reklam vermekten ziyade adsense gibi farklı yolları deneyip başka oyunseverleride çekecek.
3.Sunucularda yaşa ayrımı gözettirilmemesi sağlanan bir ortam oluştururlacak.
4.Stafflar daha ilgili olarak yeni başlayanlara yardımcı olabileek şekilde bilgi verecek.
5.Bütün sunucular son sürüm emulatöre ve cliente geçmek için çabalamalıdır.
6.Yaratıcı orjinal sistemler ör:ben sevmesemde futbol maçı etkinliği gibi etkinlikler oyuna yeni başlayanları vay be çok eğlenceli herşey var burada demesini sağlayacaktır.

Yazımı okuyan arkadaşlara teşekkür ederim daha yazacak onlarca şey var ama artık ben çok yoruldum.

Saygılar.
Ultima Online Cok Oyuncu Kaybediyor :(
yorumsuz
Bu olay yeni değilki arkadaşlar.Askere gitmeden önce yani 2009'da bile ultima düşüşlerdeydi.
arkadaşlar pvp serverların rahatlığı insanların biraz uğraşıp kasıyım değilde 2 rotting arasında mare alayım düşüncesi bu oyunu bu hale getirdi önceden yani pvp serverlar bu kadar çeşitlenmeden önce sadece roleplay olduğu için insanların kasmaktan başka şansı kalmıyordu pvp serverlar azalana yada kalkana kadar bu düşüş sürer gibime geliyor.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.