Merhaba,

Smf forum üzerinden oyuna kayıt yaptırmak istiyorum. Kurduğum smf forumda kayıt bolumundeki members kısmındaki şifre bilgisini nasıl çekebilirim. Bildiğim kadarı ile smf SHA1 ile şifreliyor, ben bunu normal sifre olarak tekrar nasıl MD5'leyebilirim ?

Detaylı bilgisi olan bu konuda yardımcı olabilecek veya hesap sistemi hakkında mysql bilgisi iyi olan kişiler yardımcı olabilirse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler herkese.
 

 Kısa cevap SHA1'i gerip çevirip MD5'leyemezsin. SMF core dosyalarına girip, SHA1 olan şifreleme sistemini MD5'e çevirmen gerekiyor. Ha tabi üye olanı otomatik olarak sphere'ye nasıl kayıt edeceğini bilemiyorum açıkcası.

SMF core dosyaları hangileri, düzgün ve eksiksiz değişim nasıl yapacağım ? Hangilerini değiştireceğim ki md5 olarak kaydetsin.Kaydedilen verileri sphere_serv_triggers'dan nasıl çektirebilirim ?

Bunlar hep soru şimdilik..

Yada sıfırdan üyelik sistemi gerekiyor, bu konularda yardımcı olabilecek kimse yok mu ?

Bu soruların cevabı için SMF sistemine hakim olman gerekiyor. Belki önceden yazılmış hazır sistemleri satanlar vardır.

Öncelikle SMF hakim değilim, Sizin için biraz inceledim.

Sources klasöründe Subs-Members.php 644. satırda SHA1 formülü mevcut ve $regOptions['password'] variable da postlanan şifrenin işlenmemiş hali.

$regOptions['register_vars'] arrayına yeni bir kolun ekleyebilirsiniz ama MYSQL den manuel olarak aynı isimde kolon eklemeniz gerekecek veri tabanına şifresiz halini aktarabilmek için.

 

Sphere den veritabanını okutup "on account save"(Function hatırlayamadım) de is_activated kısmını okutup sorgu yapabilirsiniz.

 

Dip Not = SMF panelden kayıtta sadece UNIICODE karakter kullamını seçmen gerekecek seçili değilse, otomatik olarak öyle kuruluyor SMF. Yoksa herkes Staff account açabilir :)

 

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.