2 sene sonra makinama yeniden sphere kurduttun öncelikle onu söyleyeyim
Bankayı açtırmayı başardım.
[function selam]
for 0 <eval <account.chars>-1>
ref1= <account.char.<dlocal._for>.uid>
if !(<ref1> == <src.uid>)
ref2=<ref1.findlayer.29.uid>
ref2.cont <src.findlayer.21.uid>
ref2.type t_container
src.update
src.bankself
ref2.open
ref2.type t_eq_bank_box
ref2.cont <ref1>
src.update
endif
endfor
Bu kodda diğer charın bankayı senin çantana getiriyor ( invis bir şekilde ) ve açıyor. Ve açar açmaz geri eski yerine diğer charın bankası haline getirip diğer chara yolluyor. Bu şekilde bankayı açabiliyosun içindekileri görüyosun falan fakat karakter gm olmadığı için kendi bünyesinde olmayan bir itemi hareket ettiremiyor.
ref2.type t_eq_bank_box
ref2.cont <ref1>
kısmını kaldırdığımızda da bankası açılıyor içindeki itemi oynatabiliyosun içine item atabliyosun. Fakat bu şekilde itemi tekrar eski chara göndermemiş oluyoruz. Orda açıkçası ben de tıkandım. Yani öyle komplike bir sistme kurmak lazım ki, player işi bittiği zaman işim bitti gibi bir buttona basıcak ve o banka tekrar bu 2 satır kodla asıl sahibine dönecek. Bu şekilde oluyor. .selamla komutunu gircek player item takasını yapacak açılan menüde işim bittiye basack ve bankayı eski yerine yollayacak. Player buttona basmazsa yada oyundan düşerse çanta yok olur

O yüzden @death @logout @gethit vsvs gibi triggerlere bu komutu ekleyip her şart altında bankayı sahibine yollamak gerekir. tabi banka uidini ve banka sahibinin uidini bir taga kaydedip o tag üzerinden işlemlendireceksin yukarıdaki gibi refler üzerinden değil. Vaktim sınırlı olmasa daha komplike bi sistem yazardım ama artık gerisi sana kalmış. Temeli budur devam ettirmek sana kalmış =)