@Michaell

Baya zaman olmuş ama teşekkür ederim uğraşıp yardım ettiğin için...

Tam istediğimi aldım şimdi. Gerisini ben hallederim, takıldığım nokta allshow açmadan banka açtırmaktı onuda sen çözmüşün çok sağolasın =))
Ama dediğim gibi çok sakat bir durumda şuanda. Bunu daha stabil hale getirmen lazım. Açtırmakla bitmiyor içindeki itemi hareket ettiremiyorsun falan filan. Üstte yazdığım yazı üzerinden gidersen biryere varabilirsin belki. Rica ederim :)
Michaell : Ama dediğim gibi çok sakat bir durumda şuanda. Bunu daha stabil hale getirmen lazım. Açtırmakla bitmiyor içindeki itemi hareket ettiremiyorsun falan filan. Üstte yazdığım yazı üzerinden gidersen biryere varabilirsin belki. Rica ederim :)

Yok zaten ben devamını getirmiştim. Allshow aktif helde scripti tamamladım...

Daha sonra allshow'un açık olduğunu fark ettim. Ondan buraya yazdım, sağolsun sende uğraşmışsın baya yardımın oldu...
yok ya 10 dk falan uğraştım önemli bişey değil. Zaten sphere kurcaktım bi ara bişeyler vardı kafamda ona bakmak için vesilesi oldu bu da =) Gene takıldığın noktalar olursa bu başlık altından sorabilirsin. Görürsem yardımcı olmaya çalışırım.
eyw tşk ederim
Sunucumdaki ortak banka sistemi için, senin gibi bir başlangıç yapmıştım. Daha sonra bir oyuncunun diğer oyuncunun bankasını açamadığını farkettim. Daha sonra banka yı account.tag a kaydettirip oyuna girişte girilen oyuncunun bankasını bu account.tag taki banka yaptım.

Maykılın verdiği kod da itemleri hareket ettiremediğini söyledi. Type ı ile falan oyna belki olur. Tabi o bankayı aldığı oyuncuya geri vermesi falan filan. Bug oluşturma :)
@Caos

Evet ortak banka sistemi güzel... f_onchar_create altında mı değiştiriyorsun acılan charın bankasını

Fakat benim uğraştığım char listeletip düzenletme işiydi. Michaell'in verdiği kod işime yaradı, bankada düzenletme yapıp işlemi tamamla gibi bir buton koydum. İşlem tamamlandığında tekrar o adamın bankasıyla değiştiriyor.

Ama bug olayına gelince bug çıkması muhtemel adam işlemi yaparken ölürse, yada oyundan çıkarsa vs vs şeyleri göz önünde bulundurmak lazım.

Senin yaptığın ortak banka sistemi de mantıklı olabilir. Daha sağlıklı gibi sanki...

Peki bu ortak banka sisteminde banka ağırlığı değişiyor mu ? Sonuçta 5 char kullancak o kasayı
Master
59.2997
stones'daki sistem gibi bankaya kutu vb. bir şey koyup onun içerisinde eşyayı atınca diğer karaktere aktarmasını yapabilirsin. işlemi tamamlaya basmadan atıp oyundan çıkarsa veya başka bir şey olursa ne olacak? bunları iyice göz önüne al derim. riskli iş.
Riskli değil dikkatli yaparsan yazılımı sorun olmaz. player eventlerinde @logout @gethit @death gibi triggerlere geri yollamayı gerçekleştirimen lazım. bide spherewikiden trigger listesini açıp tek tek gözden geçir başka hangi durumlarda geri yollatmamız gerekebilir diye.
@slothere

İtem aktrama tarzında bir sistem istemediğim için onla uğraşmadım...

Ama dediğin gibi işte aktarma bitmeden çıkarsa, ölürse, vs vs bir şeyler olursa bug olmuş olacak o kısıma kadar geldim. Şimdi onun üzerinde mantık yürütmeye çalışıyorum bakalım.
Master
59.2997
sphere'da her daim risk vardır. esenyel vendor sisteminde arkadaşın bankada yapmak istediği sistemin aynısını hazırlamıştım. her daim bir yerde bir açık kalıyor. isterseniz tüm triggerlarda işlem yaptırın. kulağı zaten bacak arasından tutmaya çalışıyorsunuz birde üstüne stabilleştirmek için diğer yollarıda devreye sokmaya kalkıyorsunuz. bunları dikkate alın derim. olmayacak diye bir şey yok tabiki ama olur diye kesin konuşmamak lazım.
Yani biraz pamuk ipliğine bağlamak gibi olacak ama test ede ede stabil hale gelebilir bence. Her ihtimali düşünmek lazım.
İstedikten sonra olmayacak bir şey yok. Uğraşıyorum boş zamanlarda eğer yapabilirsem tam anlamıyla paylaşırım burada.

Zaten takıldığım kısımları size soruyorum veya yabancı sitelerden araştırıyorum. Güzel ve stabil bir sistem çıkartırız inşallah
Expert
34.0001
Slothere : ref kullanın. tag'e mag'e gerek yok. bankanın hangi şartlarda göründüğünü vs hatırlamıyorum fakat karmaşık yol istersen açmaya çalıştığında bankanın bir kopyasını t_eq_script tipinde karakterin üzerine verip onu gösterebilirsin. en sonunda işte çantayla işi bittiğinde tekrardan diğer karakterin çantasının içindekileri bununla değiştirebilirsin.

eşyanın birebir kopyasını istiyorsan newdupe kullan.

en doğrusu ve güvenlisi bu biliyor musunuz, başkasının bankasını üstüne alma falan çok saçma.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.