Merhabalar arkadaşlar..

Ben uzun bir süre boyunca sphere v0.55r4 2.0.3 client ve Aos ile çalıştım. Fakat değişimlere ayak uydurarak ve 55r4'de ki çalışma alanının kısıtlanması sebebiyle v.56b 5.0.3 client ve Ml 'ye geçtim. Gördümki bir çok yenilik gelmiş bunlarla iligili olarak çalışmaya başladım fakat kafamda bazı soru işaretleri var.

Öncelikle eskiden verdata'mıza yeni itemlerimizi ekliyor onları oyuna aktarıyorduk fakat client 5.0.3de verdata diye birşey artık yok anladığım kadarıyla gerekli dosyalardan direk okuyor. Bu dosyalar hakkında bazı bilgilere sahibim fakat yanılgılarla karşılaşıyorum sizden istedğim npc item gump vs bu gibi dosyalar hangi dosyalarda bulunur ve bir itemi oyuna aktarırken hangi program ile o itemin yada npc'nin koduna bakmalıyım. Mulpatcher, İnsede Uo, Gump editor vs programlardan kodlara bakarak script'e aktardığım zaman uyuşmuyor farklı item ve npclere çıkıyor. Bu client kafamı gerçekten karıştırdı bi okadarda beni heyecanlandırarak aklıma değişik fikir ve projeler getirdi. Çalışma alanımı zenginleştirdi.

Bir başka konu ise client 5.0.3'de gördüğüm bi başka yenilik ise Character select menüsündeki Elf ve Human seçenekleri. Burada Elf ırkı pasif durumda bu ırkı seçemiyoruz bunu aktif etmenin bir yolu varmıdır uygulayan varmı?

Son olarak ; client'imde yazan

 

UO version 5.0.3 ( Patch 0 ) 


Buradaki Patch 0 UOPATCH ile alakalı bir şey midir?

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.  Şimdiden teşekkürler.



Bu konu anil562 tarafından düzenlendi(2020-04-22 01:15, 4 yıl önce)
Aynı sorunları bende yaşıyorum yardım edecek birisi yokmu??
Arkadaşlar yardım edebilecek kimse yokmu ??
Patch 0 yazısı uo patch ile alakalı şu an 74 e kadar patch yapabiliyorsunuz client 6x e geçiş yapıyor ve yenieklenen bir kaç npc var.
Gump fln eklemek için gumpart.mul dosyasını editlemen gerekli anim için anim.art ki art dosyaları da sanırım gumpart a eklenebiliyordu.Yeni item ve anim e pek gerek yok zaten 5x clientlerde.
gumpart.mul dosyasında gördüğüm bi itemi oyuna nasıl aktarabilirim peki kodları uyuşmuyor..
Ben de ml kullanıyorum ve insideuo dan bakarak kodladığım gump id leri uyuşmuyor . Uyuşan bi program var mı ya da çözüm nedir bilgilendirirseniz sevinirim.
@anil562

Elf ırkını seçebilmek için patch yap.
Patch 0 , ultimayı yüklediğinden beri yaptığın patch sayısı demek. AOS yüklesen daha fazla ML yüklesen daha az gösterir.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.