Merhaba bi problemim var bi harita yaptım, bunu statics0.mul ve staidx0.mul olarak multool yardımıyla haritaya ekleyebiliyorum ancak o zaman bütün sunucudaki (mesela britaindeki) bütün kapılar, eşyalar da sabitleniyor ve multoolda ben belirli bi alanı static yapma seçeneğini göremedim. Nasıl bir yol izleyerek belirlediğim alanı static yapabilirim?
dostum yanlış hatırlamıyorsam freeze statics bölümünde "item type" diye bir yer var oraya static yaptıgın type yi yaz bide "all" diye bi kutucuk var oraya tıklarsan herşeyi staticler.
Alanları yapmadan önce sphereworldu sil [EOF] kalacak sekılde ondan snra dene
wsc alırken sadece static yapacağın alana göre wsc al.Mesela yaptığın alan 20*20 lik bir alan.Alanın orta yerine gelip .serv.export asd.wsc 0,11 gibi bir değer yaz.Eğer .serv.export asd.wsc yazarsan sunucuda bulunan tüm itemleri static alırsın buna kapılar ve diğer eşyalar da dahil.Ayrıca sadece belli bir item tipini seçecek olursan sadece o itemi sabitler.Farklı farklı itemlerin bulunduğu bir alan için de saçma bir hareket olur.

Yapabileceğin en iyi şey alanların tek tek wsc lerini alıp patchlemek olacaktır.
@Syntax
.serv.export asd.wsc 0,11 buradaki 0,11 aciklarmisin lutfen. karaterin neresine gore aliyor bu degerleri ?

ornek

()()()
()K()
()()()
digelim alan () lar yani 3 x 3 bi alan K karakter. bu alani nasil alirim formul nedir? Simdide sagol.
Şöyle gösterelim;
0,3 yazdın diyelim

x x x x x x x
x x x x x x x
x x x x x x x
x x x X x x x
x x x x x x x
x x x x x x x
x x x x x x x

Senin bulunduğun yeri X olarak alacak olursak etrafta bulunan x ler wsc ne kaydedilecek olan dosyalardır.

Not : Senin bulunduğun yeri de sayıp sağ,sol,ön ve arkadan 2 şer kare alıyor da olabilir tam olarak test etmedim.1,2 kare oynayacak şekilde ayarlarsın ;)
oh simdi oldu oki anladim :). soyle dersek .serv.export asd.wsc x, y x i henuz anlamadim ama eve gidince deneyecegim y de bulundugun yerden iti baren kac kare alim oluyor. 3 se her yonden 3 er tane aliyor. cok saol Syntax yeni yapacagim yerler icin cok isime yarayacak :)

@Bloody
Bence sende bunu bir dene obur turlu cok detli oluyor. Bende ilk basta butun itemlari sabitlemistim kapilar falan cok sinir olmustum ama bu yontemle sanirim cok daha kolay ve endisesiz yapabilirsin.
eger yanılmıyorsam bulundugun yerden ileri ve geri dogru Y Sag ve Sola dogru X olması lazım yani programı bilmiyorum sdece mantıklı düşününce bu geldi aklıma :D
sunucuyu yedekledikten sonra komple nuke atıp static işimi yaptıktan sonra tekrar koydum, teşekkürler halloldu :)
oda bi cozum tabi :)
@PeterJoseph
dedigin dogru aslinda mantik o sekilde ama iste uo farkli bisi kullandilarsa bilemeyiz :D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.