Merhaba serverdaki itemleri static yapmak istiyorumda bu mul tool u açtım freeze seçenegi var orda sphereworld .scp onu seçemiyorum UOX3 item.wsc o seçiliyor sadece ne yapabilirim ? yardımcı olurmusuunz
Server açık iken oyun içinden veya sphere'dan .serv.export items.wsc yazıp items.wsc'yi alabilirsin.

Ayrıca dökümanlarda staticleme ile ilgili bilgiler mevcut.

https://www.ultima-strike.com/dokuman/multool-kullanarak-static-yapmak-ve-kaldirmak << mesela bunun gibi:huh
Masaustune bir klasor ac once ve onun icine staidx0.mul,statics0.mul koy Multool'u acmadan once dilrsen serverdaki staticlerini ayarla ayarlarin bittikten sonra oyun icinde soyle bir komut yaziyorsun (serv.export items.wsc) yaziyorsun ve enterliyorsun ve o eylemden sonra Sphere klasorune (items) isminde bir dokuman atar sen o dokumani al o masaustundeki acmis oldugun yani icinde staidx0.mul,statics0.mul olan klasorun icine at sonra da sag ust kosedeki freeze butonu'na tikla ve ardindan o klasor icindeki staidx0.mul ve statics0.mul leri alip uo icina atiyorsun tamamdir..
freeze'a tıkladıktan sonra static dosyalarının boyutu artacaktır zaten fark edersin :)
Ya okudum yapıyorum şimdi freeze ye tıklıyorum işlem yapılıyor bitince hiç bi farkı yok tüm itemler gene aynı :S mul deilde formatını degiştiriyorum ondan olabilirmi bide mul olarak deneyim ben SErverdaki herşeymi static olur stoneler filan ? Yani i_set_stone misal gateler filan?
Ben Bosuna mı Döküman Hazırladım :(


Evet World Üzerinde ki Hersey Static Olur. Static olmasını istemediklerini world üzerinden sileceksin.Bu arada dökümanda hemen sağ üst menude(sayfalar) gözüküyor.(5. Sırada).Gözükmese belki bilmiyor dicem ama orda anlatılanlarla burada anlatılanlar arasında bir fark yok :) Sadece Topic acmayın ve cok az detaya ineyim dedim ama devamını getirecek zamanı okuldan bulamıyorum :)

Şimdi tekrar okudum gayet iyi acıklamısım :D Sen o freeze işlemini yaptıktan sonra umarım o staticleri uo klasorune atıyorsundur :p Aksi takdirde olmaması imkansız.Programı bastan indirip dene öyleyse :)
SaGolun npclerde static olmuyordur herhalde?
Master
59.2997
Npc ler olmaz ama npc spawnbitleri olur.
Evet spawnbitlerde item oldugu icin static hale gecer ve bir daha silemezsin.(Aslında silersinde bilmiyorsundur bu yüzden bosver, ugrasmaya gerek yok :) ) Herneyse alanlarını yap, static işleminide bitirdikten sonra döşe ne döşüceksen :)
Staticlikten çıkarmayı biliyorum Npclerde Statik olcak yani Misal banker Spawnlar degil Npc olarak duran bankerler misal birde World üzerindeki itemleri silmek için bir program söyleseniz
Master
59.2997
Axisle, Multoolla veya UO Sir adlı programla silebilirsin. Hepsi sitede mevcut. Hatta dökümanları gezersen static silimi hakkında bir döküman hazırlamıştım.
Static silimi demiyorum World üzerindeki misal tüm gateleri silecem veya item res atıcam tarzı Binekleri silicem filan Ya anlamadıgım şey binekler filan hayvanat bahçesindeki onlar statice işlermi?
Master
59.2997
Dünya üzerindeki Npc ve binekler static hale gelmez item res içinde forumlarda araştırma yap.
Slothere sagol ben ayarlıya durayım :P

Ya önceki yaptıgım şeyler static olmuyor onları saveden silip tekrarmı yapmam lazım :S

Bu konu Xazrael tarafından düzenlendi(2007-10-01 21:37, 16 yıl önce)
arkadaslar bu sekilde yaptım stadix0.mul fakat bunu mesela nasıl stadix0.asd yapabiliriz



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.