Herkeze saygılar bu konuya biri çözüm bulsun artık ultima bitiyor bir server açtık isim vermek istemiyorum karaktersizlerin birileri oyuna girip lag sokuyor hareket edilmiyor sphere kitleniyor bir çözüm bulamadık anca çar banlanınca çözüm oluyor oyunu bunun yüzünden kapatmak zorunda kaldık.

YOKMU BİR ALLAHIN SEVGİLİ KULU BU KADAR EMEK VERİP ULTİMA BİTMESİN DİYE UGRASIYORUZ ÇÖZÜMÜNÜ SÖYLEYECEK.

Merhaba. Yaşadığınız durum çok üzücü.

Ancak kendimce birşeyler söylemek isterim.

Ultima Online bitmiyor. Oyunun oyuncu kaybetmesinde ki ve zarar görmesinde ki en büyük sebep; bilgisi ve yetkinligi bir sunucu işletmeye veya ilerletmeye yetmeyecek olan kişilerin, hevesleri uğruna sağdan soldan buldukları derme çatma packler ile sunucu açması ve sonra kendikerini playerlerlikten çikip geliştirici olmuş zannediyor olmasidir.

Bir sunucu açmak yerine açik olan ve tarzi size en uygun olan sunucularda oynamak daha kesin bir cözüm.

Öte yandan yaşadiginiz sorunun sebebi muhtemelen script kaynakli bir sorgunun oyuncu tarafindan sonsuz sorguya sokulmasi olabilir. Genellikle runebook scriptleri, taming staff scriptleri bu sonsuz döngülere sebep verebilcek eşyalarin başinda gelir. Bunlari çözmek için bahsettiginiz hesabin tüm haraketlerini loglatabilir, sonrasinda da ne yaparak bu laga sebep verdigini bulup çözebilirsiniz. Mesela gunumuzde herkesde makro destekli klavye ve mouseler var. Adam 0.1ms de runebooka cift tiklayacak bir makro ayarlar ve burda olusan paket trafigi sunucu tarafinda lag yaptirtabilir. Özellikle 56b emulator kullaniyorsaniz böyle sistemlerin optimizaayonuna cok dikkat etmek gerekir.

Umarım sorununuzu en kisa sürede halleder ve oyundan keyif alarak vakit geçirmeye devam edersiniz :)

Sorunu çözemedim bilende yardımcı olmuyor bir bilen yardım eder diye bekliyorum. 

belli triggerların altına ya da custom scriptlerin belli yerlerine (nefrelius'un belirttiği gibi) writefile kullanarak olan biteni takip edebilirsin.

#429556 Eren Karahasan:

Herkeze saygılar bu konuya biri çözüm bulsun artık ultima bitiyor bir server açtık isim vermek istemiyorum karaktersizlerin birileri oyuna girip lag sokuyor hareket edilmiyor sphere kitleniyor bir çözüm bulamadık anca çar banlanınca çözüm oluyor oyunu bunun yüzünden kapatmak zorunda kaldık.

YOKMU BİR ALLAHIN SEVGİLİ KULU BU KADAR EMEK VERİP ULTİMA BİTMESİN DİYE UGRASIYORUZ ÇÖZÜMÜNÜ SÖYLEYECEK.

*--------------------------

Bir kaç seçenek mevcut.

Şuanda sadece bunun birtanesini test ettiğimde sonuca ulaştım oda "Mysql" bağlantısı yaptıysanız herhangi bir uygulamaya bağlı ini den "0" a getirin ayarı faydalı olacaktır. 

Ayrıca şunu belirteyim, önceki dönemlerde "VPN" veya benzeri programlar kullanıldığında çok etkilemiyordu fakat "VPN" kullandığınızda "ping" in direk 250 oranlarına çıktığını göreceksiniz benim şuana kadar donme problemlerim bu grupta normale döndü.

Kimin fake hesabisin bilmiyorum fakat bana bulaşmaya, rahatsız etmeye, üzerime suç atmaya kalkma.

Günün sonunda kendini rezil olmuş ve dışlanmış şekilde bulmaktan daha fazlasını elde edemezsin.

Kendi acizlikliğinizden dolayı sorunlarınızı çözemeyip insanları hedefe koymaktan vazgeçin.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.