Selam arkadaşlar, dikkatimi çeken bir konu varki iki veya üç yıl öncesine kadar Türk sunucularında yaygın olmayan hatta neredeyse kullanılmayan illegal programlar günümüzde inanılmaz derecede yaygınlaştı ve bence ultima online'ın doğa'sına uygun olmayan giriş, çıkış ve benzeri konularda zorlayıcı olan connector'lü sunuculara dönüşmek zorunda kaldı. Şuanki durumda bunu gösteriyor mecbur connector kullanıyoruz fakat benim fikir alışverişi yapmak istediğim bulabilirsekde çözüm bulmak istediğim konu connector olmaksınız sunucumuzun güvenliğini başka hangi alternatiflerle sağlayabiliriz, hep beraber biraz kafa patlatalım teşekkürler.
Novice
12.5
Özgür Nebula'dayken script üzerinden speedi engellediğini söylemişti.Daha sonraki dönemlerde sorunlar yaşadığını ve kaldırdığı söylemişti.

Açıkçası ne tür hileler var o konuda da pek bilgim yok.Speed'ten başka çok büyük sorun olarak görülen bir şey var mı ?
Öyle bir alternatif ne yazık ki sphere üzerinde bulunmamakta. RunUO ve diğer emülatörler hakkında bilgim yok ancak client ile sphere ilişkisi biraz zayıf olduğundan clienti istediğiniz kadar fixleyin bir şekilde konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar istedikleri şekilde client editing yaparak hile açabiliyorlar.
speed, uonun bizzat kendi paketleriyle engellenen ve engellenmesi desteklenen bir şey ancak muhteşem hızlı çalışan devler 13 senedir ekleyemedi bunu. her emuda var maşallah sphereserver ekleyemedi hala.
Sinir bozucu bi konu ama mutlaka bir yolu olmalı.
speed icin client 5 ve ustunu kullanin %98 kisim speed yapamaz . ama easyuo extra bi yazilim olmadan mlsf engellenemez...
sphereinda yapabilecegi birsey yok buna bunlar clientsel.
kazmaya çift tıklayınca 2+2 ne eder diye sordur sen de sfdsasd
easyuoda herşey kazmaya iki kere tıklatmaya yaramıo lol
valla mı la :S:S:S ilk kez senden duydum bunu vuhuu başka nabılıyo
Sadece speed veya easy uo'da değil genel olarak bi güvenlik önlemi almak mümkünmü diye düşünüyordum ama yorumlarınız biraz umutsuzluğa itti.
Bence 6x clientlerdeki o attan inip binme makro olayıda kalkması gerekir.
Oyunda speedin haricinde kötü yanlarıda easyuo. Binek inip binme olayları yapılmakdır. Bu tür hileler yüzünden 1.5 yılda tam 5 farklı connectör yapımcısı ile anlaşıp kullandım. Her birine ortalama 150 Tl gibi bir miktar vermiş sayarsak 750 Tl gibi bir miktar ortaya çıkıyor. Yıllardır bu sorunlara çözüm bulunamıyor neredeyse.

Genel güvenlikten kastınız nedir? Sunucu remote güvenliğinde mi bassediyorsunuz acaba?
Evet remote'nin güvenliği başta olmakla birlikte diğer klasik speed,easy vs. sorunları. genel kapsamlı bi güvenlik sağlıycak bi çözüm arıyorum
Novice
12.5
Nelph : Bence 6x clientlerdeki o attan inip binme makro olayıda kalkması gerekir.
Oyunda speedin haricinde kötü yanlarıda easyuo. Binek inip binme olayları yapılmakdır. Bu tür hileler yüzünden 1.5 yılda tam 5 farklı connectör yapımcısı ile anlaşıp kullandım. Her birine ortalama 150 Tl gibi bir miktar vermiş sayarsak 750 Tl gibi bir miktar ortaya çıkıyor. Yıllardır bu sorunlara çözüm bulunamıyor neredeyse.

Genel güvenlikten kastınız nedir? Sunucu remote güvenliğinde mi bassediyorsunuz acaba?


Bu binek inme binme olayını tam bilmiyorum ancak bir bineğe indikten (@dismount,@mount) sonra binmek için 5 saniyelik bir bekleme ile sanırım sorunu çözebilirsin.

Birde easy uo ile kolay potion içme olayı varmış.Bu easy uo scriptlerini tam anlamam ancak "itemdef" üzerinden bir işleme yapıyorsa potionların id'lerini değiştirerek bir çözüm bulunabilir sorun type ise yeni typeler yazılabilir.Eğer id numarası ve ona göre muldan okuyorsa mul dosyalarında potionların numaraları değiştirilebilir.

@[Nores]
Remote güvenliği için şifreni tahmin edilemeyecek bir şey belirle ve kimseyle paylaşma.Sphere, mysql kod yazarken kullandıktan sonra db.close komutunu kullanmaya özen göster.Account sistemine dikkat et.
@Mortal eğer söylediğin yöntemle saniye ile kontrol ettirirsen spear ile adamı attan düşürdüğün zaman adam bildiğin öldü yani artık kaçış şansı yok :)
Novice
12.5
Tymaron : @Mortal eğer söylediğin yöntemle saniye ile kontrol ettirirsen spear ile adamı attan düşürdüğün zaman adam bildiğin öldü yani artık kaçış şansı yok :)

Basit çözüm Ardıl eğer speaer ile düşürülen adama bir item verdilir timer 5-10 ayarlanır.@mount triggerinde bu item var mı yok mu kontrol edilir =) Bayağı unutmuşsun Ardıl :D



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.