Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Herkeze selamlar arkadaşlar, şu 64 bit sistem kullanan arkadaşlar ve bende dağil, gerçekten büyük bi zorluk çekiyorum çoğu program 64 bit'i desteklemiyor kafayı kırmak üzereyim online başka bi oyunu denemek istiyorum 64 bit'i desteklemiyor nedir arkadaş bu durum gerçekten anlamış değilim,

biraz kendi aramızda tartışmak istedim, bu sorun ne zaman kalkar, ne zaman 64 bit, sorunsuz bi şekilde çalışır ve şunuda sormak istiyorum,
64 bit ile, 32 bit'in arasındaki fark nedir ?
64 bitteki sorunlar hiç bir zaman kalmaz. 64bit işletim sistemi olan bilgisayarlar genellikle büyük şirketlerde veya bir grafik tasarım şirketlerinde kullanılır. 32bit işletim sistemi ise daha basit ev kullanıcıları için çıkarılmıştır.
64 bitle 32 bitin farkını şöyle açıklayabiliriz.

Misal hafızamız satırlardan oluşsun.
her satırda 32 bitlik adresleme yapabiliyorsak 32 bitlik budur. Eğer 64 bitlik ise 64 bitlik olmuş oluyor :D yani bir satırda 4 bytelık bir veri tutuyorsak 64 bitte 8 byte oluyor. Decimala dönüştürürsek 32 bitte max 4294967296 sayısını saklayabiliriz(yanlış hesap yapmadıysam) 64 bitte ise 4294967296**4 olarak hrsaplayabiliriz. Aradaki fark bu :D Tabiki ayrıntıları bende bilmiyorum.
Bu konu beni de deli ediyor hala Creative ses kartımı tanıtamadım. Eski Realtek ses kartımla idare ediyorum.
Bende 64bit kullanıcısıyım w7 var. Fakat böyle sorun çekmiyorum sanırım w7'da 32bit programlarda sorun yapmıyor çünkü 2 tane program files klasörü var birinde 64bitler toplanıyor diğerinde 32bitler.
Infernus : Bu konu beni de deli ediyor hala Creative ses kartımı tanıtamadım. Eski Realtek ses kartımla idare ediyorum.

Dön o zaman 32bit^e ne bu kadar kasıyorsun kendini :D

Chip.com.tr bir kullanıcının mesajından alıntıdır. ;

ari Windows Vista'nın 32 bit sürümleri Windows Vista'nın 64 bit sürümleri
Sistem gereksinimleri 1 gigahertz (GHz) 32-bit (x86) işlemci veya 64-bit (x64) işlemci, 512 MB RAM 1 GHz 64-bit (x64) işlemci, 1 GB RAM (4 GB önerilir)
Bellek erişimi Windows Vista'nın 32-bit sürümü en çok 4 GB RAM'e erişebilir. Windows Vista'nın 64-bit sürümü 1 GB'den 128 GB'ye kadar RAM'i destekler.
Sürüm başına bellek erişimi Windows Vista'nın tüm 32-bit sürümleri en çok 4 GB RAM'e erişebilir. Windows Vista Home Basic - 4 GB RAM
Windows Vista Home Premium - 16 GB RAM
Windows Vista Business - 128 GB RAM veya daha fazla
Windows Vista Enterprise - 128 GB RAM veya daha fazla
Windows Vista Ultimate - 128 GB RAM veya daha fazla
DEP Windows Vista'nın 32-bit sürümleri DEP'nin yazılım tabanlı bir sürümünü kullanır. Windows Vista'nın 64-bit sürümleri donanım tarafından desteklenen DEP kullanır.
Çekirdek Düzeltme Eki Koruması (PatchGuard) Bu özellik Windows Vista'nın 32-bit sürümlerinde kullanılamaz. Bu özellik Windows Vista'nın 64-bit sürümlerinde kullanılabilir. Çekirdek Düzeltme Eki Koruması, Windows Vista çekirdeğinin kötü amaçlı bir program tarafından güncelleştirmesinin engellenmesine yardımcı olur. Bu özellik, çekirdek modu sürücünün diğer çekirdek hizmetlerini genişletmesini veya onların yerine geçmesini engeller. Bu özellik ayrıca çekirdeğin herhangi bir bölümünün üçüncü taraf programlar tarafından güncelleştirilmesinin (düzeltme uygulanmasının) engellenmesine yardımcı olur.
Sürücü imzalama Windows Vista'nın 32-bit sürümlerinde imzasız sürücüler kullanılabilir. Windows Vista'nın 64-bit sürümleri tüm aygıt sürücülerinin geliştirici tarafından dijital olarak imzalanmış olmasını gerektirir.
32-bit sürücü desteği Windows Vista'nın 32-bit sürümleri, Windows Vista için tasarlanmış 32-bit sürücüleri destekler. Windows Vista'nın 64-bit sürümlerinde 32-bit aygıt sürücüleri desteklenmez.
16-bit program desteği Windows Vista'nın 32-bit sürümleri 16-bit programları kısmen destekler. Windows Vista'nın 64-bit sürümlerinde 16-bit programlar desteklenmez.
Realtek istediğimi veriyor bana yine ya o yüzden sorun yok. Yoksa bir saniye bile durmam, sessiz bilgisayar mı olurmuş :)
Lucretius : Bende 64bit kullanıcısıyım w7 var. Fakat böyle sorun çekmiyorum sanırım w7'da 32bit programlarda sorun yapmıyor çünkü 2 tane program files klasörü var birinde 64bitler toplanıyor diğerinde 32bitler.

Lucretius, Cs oynamak istiyorum bazen Sxe, hata verdiği için oynayamıyorum ve Ko Pvp serverleri dağil sende bu sorun yok mu bende windows 7 basic kullanıyorum
Bilgde 4 gb ram var ama x64 de sorunlar olduğu için bende win7 x86 ultimate kurdum x64 le çok fazla da fark yok arasında.Tavsiye ederim.
32bit işletim sistemleri en fazla 3gb Ram destekler. Örnek olarak 4gb Raminiz varsa 3gb gözükür ve 64bit programları yükleyemezler. 64bit işletim sistemi yüklerseniz, 3gb ve üstü Ramleri tanır. Buna ek olarakta piyasadaki ünlü programların çıkardıkları 64bit versiyonlarını yükleyebilirsiniz. 64bit programların özelliği ise hızlı olmasıdır. 64bit işletim sistemi yükleyenler 64bit program kullanmak zorunda değiller. 32bit programlarıda yükleyebilirler. Birde Vista 64bit yüklemek isteyenler, harddiskte minimum 110gb boş alanı olmalıdır...
Eğer DEP ile ilgili hata alıyorsan 64 bit işletim sisteminde o uygulama ile ilgili dep ayarını kapatmalısın. Orjinal programların çoğunluğu 64 bitte genelde çalışıyor. Cracklenmiş bazı uygulamalar kullanılan yöntemlerden dolayı çalışmaya biliyor. Framework yardımı ile yazılmış programlarda eğer program içerisinde 64 bit çalışmayan bir api kullanılmışsa uygulama 64 bitlik dll'i arayacağı için hatayla karşılaşılabilinir. Bu yüzden framework destekli yazılan programlar build edilirken sadece 32 bit çalışması için ayarlanması gerekli.
Silindi
Members
0.1
xp kullanıosanız 32 win 7 ise 64 bit

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.