Değerli eski ultima online server sahipleri ve scripter arkadaşlar.

Artık neredeyse çok az oyunucunun kaldığı; çok az serverin ayakta kaldığı ve bunların da son zamanlarının olduğu yıllardayız.

Deyim yerindeyse bu oyunu oynayan son nesiliz ve biz de artık yaşlanmak üzereyiz:) Kalan tek tük sunucunun da son günlerini yaşıyor olduğunu bilmemek de imkansız bir halde.

Belkide o sunucular son bir kez açık kalacak ancak bunu asla bir daha bilemeyecekler.

Ancak bunu kırmanın bir yolu olabilir mi diye aklımdan bir proje geçiyor.

Artık eski scpriptlerin kullanılmadığı , hiç bir şeyin yenilenmediği şu dönemde kendi imkanlarım ile server açmayı düşünüyorum. server makina ve bağlantısını organize edeceğim.

Gelin eski babalar birleşelim ve eski tarz Ultima Online serverimizi kuralım :)

Gelin güçlerimizi birleştirelim ve son şansımızı deneyelim. Eski tarz ultima online sphere sunucusu için scripter , admin ve programcılar

[email protected]  e mail adresinden iletişiminizi bekliyorum.

Sizi bekliyorum

Güzel düşünceler ama ben biraz yanlış yorumladım galiba.

Öncelikle oyun ölmüyor ve herzamankine yakın popülasyonda oyuncu var, 2004 senesinden beri bitti deniliyor ama herzaman güzel sunucularda snaz 100 tekil oyuncu oluyor.

Düşüncenizin aksine herşey yenileniyor. Görsel, sistemsel, alt yapı olarak çok büyük çalışmalar ve iyileştirmeler var.

Sizin sözlerinizi 'sunucu açasım geldi ama çoğu konuda bilgim yok, ekip kurup para ödemek istemiyorum. Elinizde olan bi packi koyun ortaya sunucu sahipçiliği oynayalım' gibi yorumladim...

Umarım içinizde yaşadiginiz bu heyecan ve heves yerini kötü düşüncelere birakmaz.

Profesyonel şekilde ücreti dahilinde script ve sunucu geliştirme hizmeti almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz :)

#429414 Nefrelius:

Profesyonel şekilde ücreti dahilinde script ve sunucu geliştirme hizmeti almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz :)

demişsin. yapacağın server eski tarz ve min 100 oyunculu kapasiteli olabilecek mi oldukça şüpheliyim:) açıp hiç oyuncu yok diye 1 ay sonra kapatılan bir serverdan başka bir şey olmaz emin ol. tersine iddian varsa beklerim :))))

beni yanlış anladın galiba. büyük serverlerin yöneticilerinden scpleri toplayıp kendim de düzenleyeceğim. çok da boş değilim kral :)

Hmm.... öyleli yani. Ozaman daha iyi.

Öncelikle merak ettiğin için cevap vereyim.

Ben zaten cok büyük kitleler toplayacağım, en iyi server ben olacağım, tüm oyuncular benim sunucuma akın edecek gibi bir idda ile sunucu hazırlamıyorum. Yakın çevremdekilere de herzaman 'benim sunucu tutmaz çünkü ben oyuncuya yağ çekemem, sapkın isteklere boyun eğemem' şeklinde de söylemekteyim zaten. Bu sunucu açma işi benim için bir vitrin. Güzel bie kitle toplanır ve keyifle oyun oynanırsa ne mutlu bize. Ultima online oyunu ile yapılabilecek ne varsa yapmış olmanın, hem yerli hem yabancı sunuculara iş yapmış ve gelir kazanmış ve hala kazanıyor olmanın, insanların bakış açısını bir nebze bile olsa genişletmiş olmanın verdiği bir rahatlıkta var açıkçası.

Ben sana boşsun gibi birşeyde demedim, dememde. Bu camia da birkaç kişi harici kimseye bireysel bir söz söylemem. Büyük serverlerin yöneticilerinden topladığın veya üzerinde oynadığın scriptlerle açacağın sunucu pekte sağlıklı olmayacaktır. Bence oyuncu olarak kalmanız en güzeli. Bol keseden herkese sallayabildiğiniz, istediğiniz zaman çıkıp gidebildiğiniz, bir kuruş masraf etmek zorunda olmadığınız pozisyondayken niye bir dünya stresin, maddi yükün, daha haberiniz bile olmayan sorumluluklarin altına girmek istersiniz hiç anlamıyorum. 

Bir sunucu açmak düşündüğünüzden saha zor ve profesyonel bir süreç. Umarım bu serüveninizin sonunda oyundan soğumazsınız ve ultima online bir oyuncu kaybetmez :(

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.