Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Konu silinebilir

Bu konu Sidious tarafından düzenlendi(2013-04-12 13:55, 10 yıl önce)
Bizde 5 gp 5 gp kasalım parayı. Nerde o eski serverler ....
Relax ile çok ahım şahım bir muhabbetim yok, zamanında staff olarak bir süre çalıştım kendisiyle egosu konusunda şunu diyebilirim.Benim seneler önceki gözlemim şu şekildeydi .Genelde oyunda olduğu zaman kadrosunu starda ister sağda solda gezmesini istemezdi.Birisi hata yaptıgı zaman katı kurallar uygular stafflığını alırdı.Lakin böylede olmak zorunda en baştaki insanın egosu yüksek olmazsa bu işin cılkı çıkar.Ne staffına söz geçirebilirsin nede playerına buna en basit örnek askerliktir.Gidince yönetimin nasıl işlediğini görürsünüz.

Şimdi donate sistemi bağış bildiğiniz üzere ama her ne kadar bağışda olsa aldığı meblağları kağıt üzerinde göstermesi gerekir.Ama sonuçda bir sanal oyun sunucusu işletiyorsunuz.Büyük getirileri olmadığı için sunucu sahiplerinin sanal post kullanmasını beklemek biraz abest olur.Eğerki elinizde haksız kazanç sağladığını düşündüğünüz belgeleriniz var ise bunlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.Herşey güzel peki süreç nasıl işleyecek ,bu işler için bir avukatınız varmı aylar sürecek git geller sonucu alacağınız 500 tl için mahkeme masraflarını avukat parasını nasıl vereceksiniz.

Olduda mahkeme sizin lehinize karar vermeyebilir.Ve alacağınızıda tahsil edemeyip üstüne avukat ve mahkeme harcıyla beraber tahmini 2000 tl para gidecek.

Merak ettiğim konu neden donate alıyorsunuz .Almayın oyun içinde kendi egonuzu yükseltmek kendinizi tatmin etmek için item alınca iyi adam ego yapıncamı kötü oluyor.

Tartışma yaratmak amacı ile yazmıyorum 4 seneyi aşkın süredir pyramidin forumuna bile bakmadım.Boş işlere para yatırarak kendinizi resmen kandırıyorsunuz.Knigt wow lol vs para verince okey ultimaya verince niye hayır almayın oynamayın o zaman .
Böyle şeyler için savcılığa başvurmak gerekmiyor.. Maliye bakanlığına belgelerle şikayet etmek yetiyor..

Yönetici kısmında egolu olmalı düşüncenize katılmıyorum. Yönetmek ile ego sahibi olmak farklı şeylerdir. Tam tersi yönetici egolu olmamalıdır. Yönetimin gerektirdiği işlevleri yerine getirmelidir.

Ben kişileri tanımam, yöneticilik konusunda ki fikirlerimi beyan ettim.
Vergi levhası olması gerekir tabi,fakat kimsenin pekte detaylı bir biçimde inceleyeceğini sanmıyorum.Burası turkiye küçük kıza tecavüzden içeri atılan kişi 5 yıl hapis yerken,sokak ortasında açlıktan kırılan bir adam baklava çaldı diye 12 yıl hapis alıyor yani burda bu ülkenin adeletini tartışırsak işin içinden çıkamayız.Size bir örnek daha vereyim benim babam rusyada myropol limanında rusların saldırsına uğradı,allahtan sigorta yaptırmıştı hayat sigortası direk 1 ay sonra çıkarıp bize 70 milyar para ödediler sorgusuz sualsiz.Ama bizim ülkemiz ankarada bir evrağı üst kata çıkarmak için tam 10 ay bekliyor,yargıtay keyfine göre karar veriyor,hakimde aynı şekilde.Bu ülkede adalet yok.Diyeceksinizki bunlara ne gerek var ben bunları açıklama ihtiyacı duydum kendimce.

Bak adamlar 390 euro verip aylık sunucu alıp turkiyede'ki bütün sunuculara saldırı yapıyorlar.İpsini biliyorsun gidip savcıya desen sana s.g der emin ol uğraşmaz.Nettetescil firmasına saldırı yapıyorlar diyorum ipyi bulalım bişeyler yapalım yardımcı ol diyorum,adam resmen saldırı yapıldığı için beni dövecek gibi konuşuyor.Firewall satayım diyor sana uyduruk firewallardan bide üstüne 300 lira para istiyor.Ayrıca makina 3 gündür kapalı arıyorum diyorumki böyle bir sorun var adam diyorki benim suçummu makinanın kapanması,diyorum ulaşamıyorum,diyorki bende ulaşamıyorum,yapabileceğim birşey yok.Bu ülkede para para para...Varsa kralsın yoksa aptalsın.

Gelelim pyramid'e bende pyramidde adminlik yaptım relax çok iyi bir insandır,disiplinlidir,kuralcıdır.Fakat sizin burda bazı şeyleri yazarken biraz düşünmeniz gerek,bu sunucuya bu adam aylık 400 lira masraf yapıyor ne için ? Sizler için rahatça egolarını tatmin etsinler,rahatça millete küfür etsinler,dalga geçsinler diye.Bence hakkı...Bide üstüne üstlük oyum silindi,yok bana yardım edin,serverınızı çökertecem gibi pagelerlede karşılaşabiliyorsun.İşin açıkcası abi bu ülkede her şey paradır buna sende bende dahiliz.Parayı veren düdüğü çalar.Kimsenin zoruna gitmesin.
Öyle ne vergiler kaçıranlar var 500 milyonda neymiş,ülkeyi sömürenler var bak kimsenin sesi çıkmıyor,emin ol bundada çıkmaz.
Beyler kim kimle ugrastı bu zamana kadar allah askına söylermisiniz bir ultima online sunucusu icinde vergi levhası sacmalık cünki ultima online'nın bir gelecegi kalmadıgı gibi bir sey yapmayın allah askına.
TİB'in yanlış hatırlamıyorsam bunlarla ilgili bir çalışması vardı. Bakanlığa falan başvuruda bulunmuştu.
Ristie : Hiç bir şekilde online oyunların vergi ödemesi gibi birşey söz konusu değildir. Bölgenizdeki maliye bakanlığından yada en basit yöntem olarakda bir mobil ödeme şirketiyle görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz bu konuda. Var olmayan bir ürün faturalandırılamaz.

Geçmişte bu tarz olay yaşıyanlar ceza alanların tek hatası kendi şahsı hesabını değil firma üzerinden yani kurumsal hesabına gelen ücretlerini muhasabeye bildirmeyip fatura kesmediği için ceza almıştır.

Saygılarımla

+1 herhangi bir işlem yapılmaz. Kurumsal bir şey yok ortada ltd. şti. vs. vergi kaçırmakta ne ya hu :huh
@Xandra
şirket olmasına gerek yok vergi kaçırması için.
0.1
Messenger ve türevlerinin kayıtlarının yayımlanması yasak değil miydi?
Birtakım sunucular hakkında açılan karalama kampanyalı messenger-skype konuşmaları anında silinirken Pyramid sunucusu hakkında açılan bir başlıktaki screenshotların silinmemeside enteresan..
Bunların paylaşılması yasak hiç bir yetkilinin saatlerdir online olmadığını var sayıyorum bende.

Bu işin takibi yapılamaz .Eğer bu kadar kararlıysan hakkını ara bizde sonucu görelim.Bu şekilde cok konu açıldı mahkemeye vericem yok hukuki işleme basvurduk .1 kişide koymadı suraya sonucu.
Ortalık arcanum gibi serverlerla doldu ver parayı oyna hırsız ugursuz doldu uo camiası :(

Bu konu xemus tarafından düzenlendi(2013-04-12 09:22, 10 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.