Mercury Ultima Online Sunucusu

                                                                   
Merhabalar; Bu konu başlığını burada paylaştığım için verdiğim rahatsızlıktan dolayı affınıza sığınıyorum a dostlar. Öncelikle hepinize iyi forumlar dilerim. Uzun zamandır üzerinde uraştığımız Power Play / Role Player sunucusu Mercury Ultima Online uzun uraşlar sonucu bir noktada kesişmiş zihinlerin ve sizlere parlak bir ultima online geleceği sunabilmek adına yaratılmış bir sunucudur. Bu noktada yapmamız gerekenleri tam anlamıyla yaptık. Sizler için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadık. Ve sonucunda Mercury Ultima Online adı altında tekrar hayatlarınızda yer etmeye geldik. Yapmanız gereken tek şey oyun kurallarına eksiksiz bir şekilde uymaktır. Bunun dışında sizden talep edilen tek şey iyi niyetiniz ve dostluğunuz olacaktır. Mercury Ultima Online sunucusunda sizlere garanti ediyoruz ki.. Hilesiz pürüssüz küfürsüz saygı ve sevginin hakim olduğu dileğenin Role Play diliyen oyuncularmızın Player Versus Player veya aklınıza gelen her ne ise... Biz alışılmışın dışında 1991 - 2008 arası kafası yaşatmayı amaçlayan biraz geri kafalı veya bilmiyorum yenilikçiliksizlik dışı insanlar olabiliriz. Öle görünebiliriz tamam bunuda kabul ediyoruz.:) Ama eski ihtiyalarımızın da dediği gibi eskinin adı yenini tadı.. Açıkcası dostlarım... Bizimle keyiflik vakit geirmek isterseniz sizleri aramızda gormekten mutluluk duyacağız. 

Giriş : Oyuna giriş için yapmanız gereken website üzerinden kayıt olup ardından bağlantı dosyalarını indirmek hespi bu.!

                                                

 Merhabalar; Bu konu başlığını burada paylaştığım için verdiğim rahatsızlıktan dolayı affınıza sığınıyorum a dostlar. Öncelikle hepinize iyi forumlar dilerim. Uzun zamandır üzerinde uraştığımız Power Play / Role Player sunucusu Mercury Ultima Online uzun uraşlar sonucu bir noktada kesişmiş zihinlerin ve sizlere parlak bir ultima online geleceği sunabilmek adına yaratılmış bir sunucudur. Bu noktada yapmamız gerekenleri tam anlamıyla yaptık. Sizler için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadık. Ve sonucunda Mercury Ultima Online adı altında tekrar hayatlarınızda yer etmeye geldik. Yapmanız gereken tek şey oyun kurallarına eksiksiz bir şekilde uymaktır. Bunun dışında sizden talep edilen tek şey iyi niyetiniz ve dostluğunuz olacaktır. Mercury Ultima Online sunucusunda sizlere garanti ediyoruz ki.. Hilesiz pürüssüz küfürsüz saygı ve sevginin hakim olduğu dileğenin Role Play diliyen oyuncularmızın Player Versus Player veya aklınıza gelen her ne ise... Biz alışılmışın dışında 1991 - 2008 arası kafası yaşatmayı amaçlayan biraz geri kafalı veya bilmiyorum yenilikçiliksizlik dışı insan olabiliriz. Öle görünebiliriz tamam bunuda kabul ediyoruz.:) Ama eski ihtiyalarımızın da dediği gibi eskinin adı yenini tadı.. Açıkcası dostlarım... Bizimle keyiflik vakit geirmek isterseniz sizleri aramızda gormekten mutluluk duyacağız. 


Giriş : Oyuna giriş için yapmanız gereken website üzerinden kayıt olup ardından bağlantı dosyalarını indirmek hespi bu.! Bir konuda sizleri aydınlatmak isterim.. Eski tame yarışmaları dungeon guild actionları mezar muhappetleri dungeon günleri ve daha bir çoğunu tatmak tekrardan o günlere donmek isteyebilirsiniz. Evet tamda doğru noktadasınız.
Bu sunucuda herhangi bir necro büyüleri veya extra eklenmiş özellikler veya silahlar göremeyebilirsiniz. Stabil silah damageleri sizlere düşük gelebilir. Veya herhangi bir extra robe giymediğiniz için ölüm şansınız veya güçlü bir bineğe sahip olmadığımız için öldürme şanısınız daha az olabilir ... Ama lütfen sıkılmayın. Bunlara takılmayın. Sizlere vereceğimiz keyif yaşatacağımız günler bunları telafi edecektir.:)Bu sizin geleceğiniz... Sizlere bunu yaşatmaya hazırız. Ya siz?

                             
                                             -  WEB LİNK -

                                             * web *
                                              * kayıt Ol *
                                              * forumlar *
                                              * dosyalar *
                                           

                                           
                                         
                                             - Sistemler -

                                            * aile sistemi *

Soyad almak için gerekli olan belgedir. Bu belgeyi Provisioner vendorlarından 750000 gp karşılığında alabilirsiniz. Belgeyi aldıktan sonra karakter adlandırma kurallarına uygun olarak doldurmanız gerekir. Sonrasında aile talebiniz, otomatik olarak yetkililere iletilir ve gerekli kontroller yapıldıktan sonra aile onaylanır.

Aile onayı için page atmanıza gerek yoktur.

Aile komutları için boynunuzdaki kolyeye tıklayıp işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Aile yüzüğüne çift tıklayarak aileye alım yapabilirsiniz. Ailenize alacağınız kişinin üzerinde (Çantasında) 75.000 gp olması gereklidir.

Aynı hesaptaki diğer karakterleri aileye alma :

- Aile Belgesi'ne çift tıklayarak kendinizi seçtikten sonra hesabınızdaki karakterlerin listesini göreceksiniz.
- Hangi karakterinizi aileye dahil edecekseniz yanındaki butona tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
- Ücret, işlemi yapan karakterden alınmaktadır.

Not : Aile devretme mümkün değildir. Aile kurduğunuz karakteri dikkatli seçiniz.
                                                
                                                 * ev sistemi *

[url=https://hizliresim.com/zvdEky][img]https://i.hizliresim.com/zvdEky.png[/img][/url]

Amansız bir savaşın ardından zaferinizi kutlamak için şöminenin karşısında birer kadeh mey içmek istemez miydiniz ? Ya da yorucu bir iş gününün ardından yorgunluğunuzu atabilmek için sıcak bir yuvanız olsa fena mı olurdu ? Belki de lonca arkadaşlarınızla toplanacağınız güçlü bir kale karargâhınız olacaktır?
 
Sosaria'da her zaman sizi bekleyen sıcak bir yuvanızın olması mümkün. İster savaşın ortasında sığınabileceğiniz bir çatı, ister ganimetlerinizi saklayabileceğiniz bir kasa, isterseniz tenha bir muhitte kendinizi dinleyebileceğiniz bir yuva.
 
Evlerinizi döşeyebilir, zevkinize uygun bir yuva haline getirebilir ya da düşmanlarınıza korku salacak bir görkemle tasarlayabilirsiniz.
 
Mimar (Architect) tezgahtarlardan beğendiğiniz evi alarak kurallar çerçevesinde dilediğiniz bir yere kurabilirsiniz.
 
Evinizin tabelasına çift tıklayarak evinizin yönetim paneline ulaşabilirsiniz. Yönetim paneli aracılığı ile eviniz hakkındaki tüm bilgileri görebilir, güvenlik ayarları yapabilir, evinizi halka açık ya da özel duruma getirebilir ve daha birçok işlemi yapabilirsiniz.
 
Evinizin içindeyken “komutlar” veya “house help” yazdığınızda, evinizin içindeyken kullanabileceğiniz komutların listesi ve bu komutların açıklamasını barından bilgi menüsü çıkmaktadır.


 
Komutlar;
 
“Remove thyself” ve “I ban thee” komutlarıyla seçtiğiniz kişiyi evinizden dışarı atabilirsiniz. Fakat kapınızı kilitlemediğiniz sürece evinizden atacağınız kişiler tekrar evinize girebilirler. Ban komutunu 3 saniyede bir kullanabilirsiniz. Üst üste banlama komutu kullanmanız, engellenmiştir.
 
“Item up” ve “Item down” komutlarıyla evinizin içindeki veya evinizin sınırları dahilindeki eşyaları yukarı ve aşağı hareket ettirebilirsiniz.
 
“I wish to lock this down” veya “lock” komutlarıyla istediğiniz eşyaları sabit hale getirebilirsiniz. Evinizde sabit hale getirdiğiniz eşyalar, sabitliği kaldırılmadığı sürece hiç kimse tarafından yerinden oynatılamaz lakin sabitlediğiniz eşya bir çanta, kasa, kitaplık gibi bir konteynır ise açılabilir ve içindeki eşyalar alınabilir.
 
“I wish to release this” komutuyla evinizde daha önceden sabitlemiş olduğunuz eşyanın sabitliğini kaldırabilirsiniz.
 
“I wish to secure this”  veya "secure" komutuyla daha önceden evinize sabitlediğiniz içine eşya koyabileceğiniz kitaplık, çanta, sandık, kasa gibi konteynırların diğer oyuncular tarafından açılmasını/açılmamasını yönetirsiniz. Seçtiğiniz konteynırın kimler tarafından açılmasını istiyorsanız önünüze çıkan menüden gerekli güvenlik seviyesini ayarlayabilirsiniz.


 
“I wish to place a strongbox” veya “strongbox” komutlarıyla evinize güvenli bir sandık (strongbox) yerleştirebilirsiniz. Evin ortaklarının da bu komut ile eve güvenli bir sandık (strongbox) yerleştirebilirler. Ev sahibi tüm sandıkları açabilirken, ortaklar sadece kendilerine ait sandıkları açabilirler.
 
“I wish to remove this” veya “remove” komutlarıyla evinizde olan size ve ortaklarınıza ait güvenli sandıkları (strongbox) silebilirsiniz. Unutmayınız ki bu işlemle sandığı sildiğinizde içerisindeki eşyalarda beraberinde silinecektir.
 
“Resurrect” komutu ölen karakterinizi kısa bir sürenin ardından diriltebilirsiniz.


Ev/Kale anahtarı kopyalama: 

''Tinker vendorlarda'' satılan ''copper key'' alıp, ''Tinker karakterinizle'' evin anahtarına çift tıklayıp, vendordan aldığınız copper key i seçerek anahtar kopyalayabilirsiniz.


Önemli Notlar:

- Evlerinizi yenilemediğiniz takdirde 14 (ondört) gün sonunda otomatik olarak yıkılacaktır. 

- Eviniz yenilenmediğinden dolayı yıkılırsa eğer kurulu olan vendor da silinecektir. Sadece eviniz çantanıza deed olarak düşecektir. Silinen evlerden ve vendorlardan Nebula Staff sorumlu olmayıp itemlerin iadesi mümkün değildir.

- Halka Açık hale getirilen evlerin kapıları kilitlenmemektedir.

- Hesap (Account) başına en fazla 1 (bir) adet ev kurabilirsiniz. Aynı hesaptaki tüm karakterler evin sahibidir.

- Aynı IP üzerinde birden fazla karakter oyunda iken ev kurulumunu gerçekleştirmesi engellenmiştir.

- Ev kurulumu için 550.0 skill cap zorunluluğu vardır.

- Her ev türünün eşya sabitleme limiti ve çalıştırılabilecek tezgahtar limiti farklıdır.

- Ev kurulum şartları için lütfen 

- Kapıya 2 kare yakına eşya sabitlenemez, item up ve item down komutları kullanılamaz.

- Ev sisteminde staff onayı gerekmektedir bu konuda page atmanıza gerek yoktur. Ev kurulduğunda sistem yetkililere bilgi vermektedir.

- A Tower 450, A Keep 550, A Castle 650 sabitleme limitine sahip olup bunun dışındaki yapılar 400 sabitleme limitine sahiptir.

- Sunucumuzdaki ev tiplerine ve bu evlere ait detaylı bilgilere ulaşmak için,

                                           * kill düşürme sistemi *
 Katil oyunculara müjde.! Aldığınız killeri gold karşılığı düşürme sistemi sistemde mevcuttur. 1 kill düşürme değeri 
80k olarak belirlenmiştir. Kill düşürme işlemleriniz için delucia bankta bulunan peder beyi ziyaret edebilirsiniz.

                                           * bank balance sistem *

 Bank'a sisteminden yararlanabilmek için aktif World üzerinde bulunan tüm bankerleri kullanabilirsiniz. Bank yazmanız dahilinde açılan menüden 
- Havale işlemleri
- Herhangi [red]bir eşya satış işlemi[/red] not: Tüm satış işlemleri sadece bankerlere yapılmaktadır.
- İtem transferinde kullanabilirsiniz.
                                             * kumbara *

Alışveriş, birikim ve transfer gibi finansal işlemlerinizi kolaylaştırmak adına hizmetinize sunulan Kumbara sayesinde artık paralarınızı kumbaranızda biriktirebilir, istediğiniz zaman kumbaranızdaki paranızı çeke çevirebilir veyahut aynı hesaptaki başka bir karakterinize para transferi yapabilirsiniz.
 
Banker vendorlara çift tıklayarak çıkan menü aracılığı ile alabileceğiniz kumbaranız sadece bankanızdayken çalışacaktır. Banker vendor aracılığı ile kumbarayı almak için çantanızda 100 altın olmalıdır.
 
Bankanızdaki kumbaraya çift tıkladığınızda artık kumbara karakteriniz üzerine zimmetlenecek ve aynı hesaptaki diğer karakterleriniz dâhil kimse tarafından kullanılamayacak ve yerinden oynatılamayacaktır.
 
Kumbaraya çift tıkladığınızda çıkan imleç ile para veya bir çeki seçmeniz halinde paranın miktarı veya çekin değeri kadar meblağ kumbaranıza eklenecektir. (İşlem yapacağınız para ve çek yine bankanızda olmak zorundadır.) Yine kumbaraya çift tıkladığınızda çıkan imleç ile kumbaranızı seçmeniz halinde karşınıza işlem menüsü çıkacaktır.
 
Bu menü aracılığı ile:
 
Nakit Akışı; 

Kumbaranızda bulunan bakiye üzerinden belirttiğiniz miktarı altına çevirmenize yarar.
 
Çek İşlemleri;

Kumbaranızda bulunan bakiye üzerinden belirttiğiniz miktardaki para çeke dönüştürmeye yarar.
 
Havale İşlemleri;

Hesabınızdaki diğer karakterlere para transfer etmenize yarayan işlem seçeneğidir. Çıkan menüden istediğiniz karakteri seçip aktarılacak tutarı belirtmeniz halinde, belirttiğiniz tutarda para, transfer edeceğiniz karakterinizin bankasına çek olarak gönderilmektedir. Havale işlemi 10K ile 10M gold arasında bir değerde olmalıdır. Daha düşük ya da daha yüksek havale işlemi yapamazsınız belirtilen değerler arasında.

                                                * player menü *

 Kapsamlı olan oyuncu menümüz üzerinden tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilmektesiniz.(.player veya .oyuncu) yazarak ulaşabilirsiniz.

                                                * düello sistemi *
Arkadaşlarınızla yada ezeli rakiplerinizle pvp şartlarında kozlarınızı paylaşabileceğiniz bir sistemdir. Moongateden duello alanına geçip duello hakemini çift tıklayarak kuralları belirlersiniz. Sonra karşılaşmak istediğiniz rakibinizi seçip onun kabul etmesini beklersiniz. Eğer ki kabul ederse duellonuz başlar.

                                                 * power hour *
 İlk ay %100 olarak tüm skillerde power hour aktif edilmiştir. İlerleyen dönemlerde Taming ve craft skilleri %30'a çekilecektir. Diğer tüm skillerde power hour değişikliği hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir.

                                               * hazine sistemi *

 Hazineler World üzerinde bulunan NPC'lerden random olarak lootlanmaktadır. Bulacağınız haritalar 1-2-3-4-5 Level üzerinden oluşmaktadır. Hazine içinde bulunan ganimetler hazine levelına gore düşmektedir. Bol şans..!

                                               * Bonuslar * 
Evaluating Intelligence + Inscription Bonusu
Bu bonus skill sahiplerinin bazı büyülerde daha fazla atak vermelerine yarar.Büyüler aşağıda belirtilmiştir. Fazladan verdiğiniz hasar ekranın sol tarafında belirtilir. Verdiğiniz hasar evaluating intelligence ve inscription yeteneğinizin yüksekliğine ve hangi büyüyü attığınıza göre değişir. Aşağıda evaluating intelligence ve inscription bonusunu kapsayan büyüler belirtilmiştir.

Flamestrike (Kal Vas Flam) 
Energy Bolt (Corp Por) 
Fire Ball (Vas Flam) 
Lightling (Por Ort Grav) 
Mind Blast (Por Corp Wis)

Not : Evaluatingintel ve inscription bonusu 60.0 yeteneğinden sonra aktif edilir.

Meditation Bonusu
100 meditation'a sahip ve savaş yeteneği olmayan oyuncular .medi komutunu kullanabilirler. Bu komut belirli aralıklarla +6 mana verir. Class ve war/peace durumu farketmemektedir.

Bleeding
Tek el swordsmanship silahlarında aktif olan bir bonustur. Rakibinize ölümcül yara açabilirsiniz. Ölümcül yara belirli araklılkar ile rakibinizin kan kaybetmesine neden olacaktır.Bandajla tedavisi için 70 healing, 70 anatomy yeteneği gerekir. Spirit speaking ile tedavi edilemez. Bleeding potion ile tedavi edilebilir.

Paradarbe
Çift el fencing silahlarının bonusudur. Rakibinizi belirli bir süre hareketsiz kılarsınız. Bu süre içinde herhangi bir hasar alan rakip paradarbe durumundan çıkar. 

Rakibinizin Kalkanını Düşürme

Sadece hammer pick silahlarında olan bir özelliktir. Rakibinizin kalkanını belli bir oranda elinden düşüreceksiniz. Rakibinizin kalkanını düşürdükten sonra 4 saniye boyunca kalkanını kullanamayacaktır.

Dismount
Uzun, ağır silahların (Bardiche Halberd spear black staff) ve özellikle heavy crossbowun bonusudur. Rakibiniz eğer binek üzerinde ise bineğinden düşebilir. Heavy Crossbow'u diğer silahlardan ayrı tutmamın sebebi şansının diğer silahlara göre yüksek olmasıdır. 

Armorunuz 30'dan düşükse binekten düşürme bonusu (dismount) üzerinizde daha etkili olacaktır.

Set Parçalama
Özellikle tek el mace fighting silahlarının ve az da olsa black staffın özelliğidir.Rakibinizin zırhına %5 değerinde random olarak hasar verecektir.

Stam Shoot
Bütün mf silahları rakibinizin staminasını düşürür. Fakat bu konuda en iyi silahlar staff tipi macefighting silahlarıdır.

Stun
Wresling yeteneğine sahip oyuncuların rakiplerini sersemletmesiyle sonuçlanan bir bonustur. .stun komutu ile aktif edilir. Sersemletme süresi paradarbeden daha kısadır ve aynı şekilde hasar alan sersemleme durumundan çıkar. Wrestler karakterin elinde kalkan varsa .stun komutunu yazabilir fakat karakteri kalkanı taşıdığı sürece sersemletmeyecektir.

Disarm
Wrestling yeteneğine sahip oyuncuların rakiplerinin ellerinde tuttukları silahları ve diğer nesneleri çantalarında düşürme yetenekleridir.disarm komutu ile aktif hale getirilir. Çantaya düşen silahın şarjı silinir. Stun gibi bu bonusda wrestler karakterin elinde kalkan varken çalışmaz. Ayrıca rakibinizi disarm ettikten 4 saniye sonra silah veya kalkan alabilir.

Lumberjacking Bonusu
Swordsmanship yeteneğine sahip karakterler 99,9 lumberjacking skilline sahipse balta tipi silahlarda fazladan atak elde edecektir. Bu bonus rakibinizin armorundan çok etkilenmektedir. Bonus değerleri ekranın sol tarafında yazmaktadır. 

Önemli : Bonuslardan yararlanabilmek için : Yukarıda sözü edilen silah tipinin magicalleri yada silverlarını kullanmanız gerekir. a silahlar bonus vermez. Bonusları kullanabilmek için Sözü edilen combat skilli ve tacticsinizin 100 olması gerekir. Anatomy 60tan sonra bonus vurabilme olasılığını arttırır. Lumberjack bonusu için Swordsmanship tacticse ek olarak Lumberjacking gerekir. 

Önemli : Wrestling bonuslarını kullanabilmeniz için ellerinizde hiç bir eşya olmamalıdır. Stun ve Disarm bonusları aynı anda açık durabilir. Fakat bir atakta rakibinizi hem sersemletip hemde silahsızlandıramazsınız.

Önemli : Evaluating Intelligence Bonusu ve Meditation Bonusu dışındaki bütün bonuslar olasılıktır. 
Olasılık ile ilgili bilgi edinmek için ; Lütfen Tıklayınız.

                                               * komutlar *

.oyuncu : Oyuncu menüsünü açar.
.profil : Hesabınız ve karakterinizle ilgili detaylı bilgilerin menüsünü açar.
.charsil : Hesabınızdan karakter silmek için kullanabilirsiniz. Bu işlemin geri dönüşü yoktur
.disarm : Wrestling yeteneğinin bonusu olan disarm özelliğini açıp kapatabilirsiniz.
.gc : guild chat kullanmanızı sağlar.
.hungry : Karakterinizin açlık seviyesini gösterir.
.ingots : Çantanızdaki eritilmiş maden listesini gösterir.
.katil : Gm topuk yarışmasına katılmanızı sağlar.
.ores : Çantanızdaki eritilmemiş maden listesini gösterir.
.potions : Çantanızdaki iksir şişelerinin listesini gösterir.
.regs : Çantanızdaki büyü malzemesi listesini gösterir.
.skilldusur : Skill düşürme menüsünü açar. * 0.1 ve 10.0 olmak üzere iki seçenek vardır.
.stat : Stat değerlerinizi düşürebilir, ayarlamak için düşüşe alabilir ve ya statlarınızı kilitlemek için kullanabilirsiniz.
.hediye : Nebula Hediye Menüsünü açar
.makelast : En son ürettiğiniz eşyayı tekrar üretir.
.online : Online oyuncu menüsünü açar. Oyuncuların nerede olduğunu gösterir. Bu listede görünmek istemiyorsanız ''Gizlen'' butonuna tıklamanız gerekmektedir.


[red]- Gemi Komutları[/red]

Forward         : İleri
Back              : Geri
Right             : Sağ
Left                : Sol
Forward right  : Sağlı ileri
Forward left    : Sollu ileri
Back right       : Sağlı geri
Back left         : Sollu geri
Turn right      : Sağa dön
Turn left         : Sola dön
Turn around  : Geri dön

[red]- Ev Komutları[/red]

i ban thee   : Evinizden istemediğiniz npc ya da oyuncuyu atar.
Remove thyself : Evinizden istemediğiniz npc ya da oyuncuyu atar.
Strongbox  : Evinize güvenli kasa koymanızı sağlar.
Lock            : Evinize eşya sabitlemenize yarar.
Release       : Evinizdeki sabit eşyayı bırakmanıza yarar.
Secure        : Evinizde sabit olan kasa, poşet gibi eşyaları güvenli moda geçirmenize yarar.
item up       : Evinizdeki sabit eşyaları yukarı hareket ettirmenizi sağlar.
item down : Evinizdeki sabit eşyaları aşağı hareket ettirmenizi sağlar.
Remove      : Strongbox eşyasını kaldırmanıza yarar.
Evden ayril  : Yabancı bir eve girdiğinizde o evden 10 saniye içinde ayrılmanızı sağlar. Bu süre boyunca hareket edemezsiniz.
Resurrect    : Evinizde canlanmanızı sağlar.
House Help  : Ev komutları menüsünü açar.
                                       
 
                                    
                                           

12 seconds dakika sonra eklendi:

Konu başlığı güncellenmiştir.

 



Bu konu Mercuryuo tarafından düzenlendi(2020-12-28 16:36, 3 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.