Motoi Uo - çok eski bir Ultima Online serveridir.

Sunucu Özellikleri
Sphere 56b server, Cliend Versiyon 7.0.10.3 2003 den beri. Yabancı Alman sunucu. İngilizce gm desteği veriliyor.
Rp , pve , pvp , fun , level server.
Website : Motoi Uo
Account : Kayıt
Download : Cliend


SUNUCU HAKKINDA BİLGİ&SSS
Evet sevgili arkadaşlar alışılmışın dışında bir ultima online tarzı karşınızdayız.
Tanıtım Videosu
Asasin Skill Tanıtım

Account : Bir accountta maximum 2 karakter açabilirsiniz. Level 8 Görevinden sonra 3 karaktere izin vardır. Ve sadece bir ip üzerinden(istisnalar hariç) bir kişiye tek bir account hakkı vardır. Multi account kullananlar banlanır.

Level : Sunucudaki maximum level 8 dir. Normal bir karakterin tam özelliklerini alması level 7 de olur ve level 7'ye kadar kasma konusunda biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Level 8 için sizi zorlu bir görev bekliyor, sistemler kısmında detaylıca anlatılmıştır.

Para kasma: Sunucuda 2 çeşit para birimi vardır. Gold ve Erz. Para kazanmak için yaratık kesmeniz veya belirli yerlerdeki Erzquelle taşına tıklamanız gerekmektedir. Ayrıca Etkinliklerden yüklü miktarda para kazanabilirsiniz.

Yeni başlayanlar : Nujel'm de bulunan ''Lamont, Der Raisemagier'' isimli npc den Noob Dungeon yani kasma alanına gidebilirsiniz. Burada kendinize bir yaver satın almalısınız ''Anheuern'' komutu ile çantanızda yeterli Gold varsa alabilirsiniz. Yaveri küçültmek için ise .schrumpfen yazmanız yeterlidir. Potionları mecbur kalmadıkça içmemenizi tavsiye ederiz çünkü çok pahalıdır. ''Trank der match'' potionu bulursanız için kalıcı olarak bütün statlarınız +5 artar. Büyücü değilseniz iyi bir can çalan özellikli silah almanızda fayda var.

Etkinlikler : Her pazar saat 5 de. Quest Sandığı kazanabilirsiniz.Çeşitli etkinlikler vardır.
Pvp, İtem arama , Etaplı etkinlikler, Zeka oyunları, Rulet , Festival gibi.

Oyun fonksiyonları: İtem olarak sadece silah, kalkan , yüzük ve kask takabilirsiniz. İtem detaylarını sistemler kısmında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ölürseniz bir kaç dakika süre işler ve sürenin bitiminde safe alanda reslenirsiniz. Ölünce itemleriniz gitmez korkmayın :). İtem düşürmek için yaratıklardan çıkan sandıkları açmanız gerekir. Rastgele bir item cantanıza düşecektir. Gilga sandıkları bosslardan düşer ve iyi item çıkma ihtimali vardır.

Bölgeler ve Zindanlar: Safe alan Nujel'm de bulunan ''Palast'' adı verilen yerdedir. Bunun dışında Minerstadz(Occlo), Hellandria(Trinsic ve civarı) , Grenzinsel(Trinsic etrafındaki Adalar) gibi genel alanlar vardır.
Bu şehirlerden gidilebilecek yerler:
Nujel'm : Nujel'm mezardan gizli bir kapı ile GrayLand'a gidilir. Veya ''Lamont, Der Raisemagier'' den karşınıza gelen menüden istediğiniz yere gidebilirsiniz. Turnuva alanı gibi çeşitli kapılarda buradadır.

Hellandria : Trinsic, ElementalDungeon, Snake Dungeon(wasteland), Ork Dungeon(Wrong) , Sirk Dungeon. Ratten Dungeon(Brit altı).
Grenzinsel: İmp dungeon(hythloth), Monsterverstack(Shame) Dungeon , Harabe(covetous) Dungeon, Kapılardan ise Minerstadz,Hellandaria,Rialon gidilebilir.

Minerstadz: Yeraltı zindanı(ice dungeondaki gidilen yer), Magier Dungeon(gizli bir portal kapısından kod ile girilir), Fire Island, Gray Fabrika, Zombie Dungeon , Hayalet Dungeon, Titan Dungeon(destard).

Fire Island : Goblin Dungeon, Cehennem Dungeon, Ork kulesi, Yeraltı Dungeon.
İce İsle : Buraya Goblin zindanından gidebilirsiniz. Ayrıca goblin zindanından trethan keep e de gidilir. İce isleden ise , İce dungeon , deceit , fire dungeon gibi yerlere ulaşabilirsiniz.

Tanrılar Zindanı : Bazı özel npclerden açılan kapı ile veya Sihirli sandıktan düşük bir ihtimalle bi büyü parşomeni ile gidilir.
Special Dungeon : Level 8 Zindanıdır. Kapı sadece belirli alanlarda belirir. Minerstadz , Hellandria , Grenzinsel de çıkmaktadır.

Komutlar :
Kaufen - Npc den satın almak için kullanılır. Örneğin : Katha Kaufen. Npc ismi ile birlikte yazılmalıdır.
Tele - ''Lamont, Der Raisemagier'' npcsinden ışınlanmak için kullanılır.
Gold Tauschen - Erz ile Gold veya tam tersine para dönüştürmek için kullanılır. Almak istediğiniz paranın yarısı verilir.
Abgeben - Minerstadzdaki bulunan ve kitap ile açılan npc den 10 votka karşılığında kapı açmasını sağlar.
Anheuern - Level 6 ya kadar bu komutla yaver alabilirsiniz. Kasma alanından temin edebilirsiniz.
titel - Wally isimli npcden ünvan alabilirsiniz.
.buch - Skill listesini açmanızı sağlar
.chat an - Chati açar
.chat (yazı) - bütün oyuncularla konuşmanızı sağlar.
.schrumpfen - pet veya atınızı küçültür.
.trank - otomatik olarak heal potu içer.
.regen - regeneration olan skillerde kısayol.




SİSTEMLER

Level atlamak : Nujel'm de bulunan küreye çift tıklayarak karşınıza çıkan menüden level atlayabilirsiniz.
Bu menüde gerekli koşullar , yeterli exp ve erz(para) dır.
Yeterli koşulları sağlıyorsanız. Örneğin : Erzmagister des Himmels karakterini beğendiniz ve bunu seçmek istiyorsunuz. Wanderer -> Novize -> Ordensnovize -> Adept -> Himmelsmagister -> Erzmagister des Himmels şeklinde her level bu seçenekleri seçmeniz gerekmektedir.
Hangi karakteri seçmek isterseniz Websitesinde bulunan karakter sayfasına girip detaylı bilgi alabilirsiniz.
Karakter Detaylı Bilgi (TIKLA)





Irk/Sınıf Sistemi: Toplam 33 tane karakter sınıfı mevcuttur. Karakterler aşağıda gösterilmiştir. Daha detaylı bilgi almak isteyenler websitesinden skill,stat,fonksiyon lara bakabilirsiniz. Sayfayı sağ tıklayıp çeviri yapmayı unutmayın :)
Motoi Uo'den İnformationen > Rassen&Klassen > Menschen > Hell > Erzmagister des Himmels gibi bakabilirsiniz.

Işık - Işık sınıfı kısaca iyiler diyebiliriz , İnsan ırkının normal büyücü ve savaşçılarıdır.



Karanlık - Kötü karakterlerdir. Kara büyü ve karanlık güçleri kullanırlar.



Doğa - Doğayı ve elementleri severler. Dünyanın özünden güçlerini alırlar.



Chaos - Yıkım ve savaşı severler.



Orklar - Orklar güçlü bir sınıftır. Yüksek hasar potansiyeline sahiptirler Ve Mekaniker diğer hiç bir sınıfa dahil değildir.



Ratten-Fareler Bu sınıf farelerin evrimleşmesi ile yeraltı dünyasının efendileridir.



Griler ve Şekildeğiştirenler Griler uzaydan gelen,normal bir insandan daha narin olmalarına karşı yüksek teknoloji kullanan bir sınıftır. Şekil değiştirenler ise her türlü canlının şekline bürünen tuhaf yaratıklardır. Başlangıç olarak bu sınıfları tercih etmiyoruz. Yüksek maliyet gerektirir ve zordur.








İtem Özellikleri:
Sunucuda Silahlar , Kalkanlar Ve Kasklar özellikli olarak bulma ihtimaliniz vardır.
Bunları 6 kategoride inceleyebiliriz.
Normal İtem: Özelliği olmayan düz silahlardır. Nadiren 1 özellikli olabilir.

Büyülü İtem: 1-2 Özellikli itemlerdir. Yeşil yazılıdır. Rastgele özellikleri vardır. Örneğin: Dragon ve Daemonlara karşı ekstra hasar veriyor.


Nadir İtem : 2 Özellikli yada Büyülü nadir bir özellik gelebilir. Mavi renktedir. Örneğin : Büyü direnci ve Ateş Direnci verir.



Efsanevi İtem : 2-3 Özellikli veya Büyülü bir özelliği bulunan güzel itemlerdir. Drop şansı çok düşüktür. Turuncu renktedir. Örneğin : bu itemde +15 saldırı hızı +10 dex vermektedir.



Set İtem : Sadece o sınıfa ait karakterler kullanabilir. Eğer komple bir set yaparsanız, karakterinize ekstra bir özellik eklenecektir. Detayları sınıflar bölümünden inceleyebilirsiniz. Örneğin : Paladin kalkanı 5str 5dex birde diğer set itemleri ile birleşince skilleri güçlendirir.



Tanrısal İtem : Level 8 olduğunuzda karakterinize özel bir item yapabilirsiniz. Sadece bir defaya mahsustur ve 4 özelliklidir. Özelliklerini kendiniz belirleyebilirsiniz. Örneğin : %30 büyü hasarı, Hit başına Can ve Mana Çalma , Lighting Damage.



Ayrıca : Silah , kalkan ve kasklara soket yerleştirebilirsiniz.
Öncelikle bir yaratıktan ''mücevher sandığı'' düşürmemiz gerekiyor. İçinden rastgele bir mücevher çıkacaktır.



Daha sonra ''Marco, den Schmied '' isimli npc den önce silahımıza soket açtırmamız gerekiyor. ( komutunu unuttum eklerim buraya)
Bunun için sizden jungwolffell(Genç Kurt Derisi) ve bir miktar Erz(para) isteyecektir.



Soket açtırdıktan sonra sıra taş koymaya geldi. Taşa Çift tıklayıp iteme tıklamanız yeterlidir.



Mücevherlerin Özellikleri :


Ametist - Silah : İnt arttırır Kask : Görünmezlik verir Kalkan : %10 Magic Rezist


Elmas - Silah : Büyülü yaratıkları yok eder, Rakip kendini tedavi edemez. Vampirler için ek hasar Kask : %20 Magic Rezist Kalkan : %10 Buz Direnci


Yakut - Silah : STR arttırır Kask : +1 Hp regen Kalkan : %10 Ateş Direnci


Tourmalin - Silah : DEX arttırır Kask : +%40 Meditasyon Kalkan : %10 Elektrik Direnci


Safir - Silah : %60 oranla silah kritik vurur. Sadece ilk vuruşta geçerlidir. Kask : +%50 Taktik Kalkan : +%30 Parry


Zümrüt - Silah : Birden fazla kişiye vurabilir. 5. kez vuruşta ek hasar alır. Kask : +%20 SW, +%10 taktik +%20 Archery Kalkan : %10 Zehir Direnci




Vendorlar: Verdorların bulundukları yerler ve işlevleri, faydalı olabilir.
VENDOR





Büyüler Menüsü
Karakter büyüleri için ''.buch'' yazınca açılan menüde karakterinizin kullanabileceği skiller vardır. Büyüler hakkında detaylı bilgi için website yada açılan menüde informationen kısmından görebilirsiniz.



Açılan skill menüsünde ''sağ tıklayıp'' kapattığımız zaman karşınıza bir menü daha çıkacaktır.



Gördüğünüz gibi buraya 5 tane sürekli kullanabileceğiniz skilleri yerleştirebilirsiniz.Skill yerleştirmek için soru işaretine tıklamanız yeterlidir.
Kullanılan skill'i değiştirmek için ise çarpı kısmına tıklayıp yeniden skill koyabilirsiniz.




Sihirli Kapı Sistemi: Dünya üzerinde çeşitli kilitli kapı bulunmaktadır. Bu kapılar sadece soruyu cevaplayanlara açılır. Kapıya Çift tıkladığınızda size bir soru sorar. Bilirseniz geçebilirsiniz.




Tuzak Sistemi: Dünya üzerinde çeşitli gizli tuzaklar vardır. Belki bir kafese kapatılırsınız , taş düşebilir , yanabilir, soğuktan kardan adam olabilir veya npc ler tarafından tuzağa düşebilirsiniz. Tuzaklar dikkat edilmezse ölümcül olabilir.


Loto Sistemi : Düşük bir ihtimalle lotoyu kazanabilirsiniz. Menuden numara seçip 500 erz karşılığında bilet alabilirsiniz.
1 karakter sadece 5 defa oynayabilir. loto kumarhanede bulunmaktadır.


Kumarhane : Evet arkadaşlar açıklamaya gerek yok. oyun oynayıp chip kazanın ve ''Hadiya'' isimli npc den ödüllerinizi alın.


Erzquelle : bu taş sayesinde belirli aralıklarla bir miktar Erz(para) verir.


Quest Sistemi : Oyun içinde ''Marek'' ve çeşitli npclerden görev alabilirsiniz. Görev almak için npc ye çift tıklamanız yeterli.


Yaver Sistemi : 1-6 level arası ''Lamont, Der Raisemagier'' den ''tele'' komutuyla kasma alanına gittiğiniz zaman size yardım edecek npc ler olacaktır belirli bir miktar altın ile ''anheuern'' komutu ile bir yaver satın alabilirsiniz.


Player Monster : Eğlence amaçlı bir sistem safe alandan Hundarena ya ışınlanarak gidilir. Karşınıza çıkan menüden bir yaratık seçersiniz ve aralarında pvp yaparlar.




Boss Sistemi : Bosslar gerçek anlamda öldürülmesi zor yaratıklardır. Bir boss herhangi bir canlıyı öldürdüğü zaman gücü gittikce artar. Eğer öldürmeyi başarabilirseniz çeşitli sandıklar çıkar. Örn : Gilga sandığı içinden silah vb düşebilir.


Sandık Sistemi: Sandıkların içinden çeşidine göre eşyalar düşürebilirsiniz. Eğer bir boss keserseniz güzel bir item de çıkabilir.
Örnek : Mücevher sandığı


Hazine Sistemi: eklenecek
Undergrund Turnier: eklenecek
Diğer sistemler en yakın zamanda eklenecektir.

Gerçekten beğeneceğinizi düşünüyorum. Alışılmışın dışında zor ve eğlenceli bir server. Run Uo tarzı diyenler olabilir.
Skype : anti_dont

Bu konu rambo655 tarafından düzenlendi(2015-06-19 02:32, 8 yıl önce)
almanca bilen arkadaslara basarılar dilemek duser bizlere oyleyse
lisede öğrendiğim 'ich bin daniel spielst du mit ?' cümlesini kullanabilirim belki artık :D
Benimde bildiğim unde bach unde bach :D Artık nerden bildiğimi izleyen bilir :p
ich liebe dich
Ja Das is Richtig desem
Nein nein das is nich schön. Das ist wunderbar. Ich sprehe deutch. Ich komme aus Istanbul. Bitti benim almanca ben gidiyim artık.

@Branxian
wunderbar diye yazılıyor ama senin izlediğin nasıl bi yerde undebah undebah diye kalmış aklında :P
Expert
34.0001
ich bin fünfzehn jahre alt.
Branxian : Benimde bildiğim unde bach unde bach :D Artık nerden bildiğimi izleyen bilir :p
wunde bach değil wunderbar :D ayrıca nich değil nicht arkadaşlar :) almanca okuyor olmanın şu an artısını gördüm :D
Konuşmaya konuşmaya unutmuşuz :P Altı üstü bi T harfinin lafını mı yapıcan GodFather :(
yok diğer arkadaşlar yanlış öğrenmesin :D
Türçeyi alıştıramadık .Almancayı kavrayalım diyorsun.Sırf sen oynuyorsun diye profesyonel lamer olucaz şimdi ,bilemedim valla.
Server tanıtımı güncellenmiştir. sss - sistemler ve resimler eklenmiştir.
rambo655 : Server tanıtımı güncellenmiştir. sss - sistemler ve resimler eklenmiştir.

Şu heriflerle bir iletişime geçin, türkçe desteği de versinler. belki o zaman zevkli olur. türkler almanlara karşı askjdhkjf.
Güncel

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.