Sunucunun kapalı beta dönemini kısaca özetleyeyim ;

Sunucu web sitesi normalde 1 ay önce aktif olacaktı. 1 aydır beklettiler dün ise dandikten bir siteyi aktif etmişler. Yahu kardeşim siz bunun için mi bir ay beklediniz demezler mi adama ?
- Kapalı beta açılışı yaklaşık 1 hafta gecikti. Her seferinde insanlara bu gün kesin açıyoruz diyerek umut verip günlerini saatlerini pc başında bekleyerek geçirmesini sağladılar.
- Kapalı beta açıldı. Sorunlar günlerce bekledi çünkü sunucuyla ilgilenen tek staff Joker. O da günde 2 saat girdi. Bazen fixledi bazen ertesi güne bıraktı.
-Kapalı beta bitişi normalinde 4-5 gün sonrasına sarktı.
- Kapalı beta sona erdi. Normalde 3-4 gün sonra açılacaktı lakin aradan 2 haftadan fazla zaman geçti. Forumlarda hiç bir açıklama yapılmadı. Yapılan tek açıklama 2 güne açıyoruz tarzındaydı. 1 aydır connector hazırlandığı söyleniyor ama hala ortada bir connector yok. Zira Eagames'in Ultima'yı baştan yazması bile bu kadar sürmemiştir :)
- En sonunda 1 hafta öncesinden Ayın 7'si olan Cuma günü için söz verilmiş. ''ARKADAŞLAR BU SEFER KESİNLİKLE SÖZ VERİYORUZ'' Denilmişti. Tabi ki server dün de açılmadı. Üstüne insanlardan gelecek tepkinin görülmemesi için forumlar da kapatıldı.

SİVANA BAŞLAMADAN BİTMİŞTİR. HENÜZ BETA SÜRECİNDE BİLE BU DENLİ İNSANLARIN EMEKLERİNİN HİÇE SAYILDIĞI BİR SERVERDA OLUR DA AÇILIRSA KESİNLİKLE ZAMAN KAYBETMEYİN ÇÜNKÜ AÇILSA DA 1 AYDAN FAZLA DAYANMAYACAKTIR.
allahu ekber sivana biter
Çok başlayıp biten server'a şahit oldum ama daha açılmadan kendisini bitirene ilk kez rastlıyorum :)

Sivana bu konuda çıtayı baya yükseltti tebrik ediyorum.

Bu konu athos tarafından düzenlendi(2015-08-09 15:10, 8 yıl önce)
Valla iyi kafa kesiyorsunuz.. Sabırsız oluncak bişey yok.. Zorla oynayın diyende yok.. Açılırsa oynarsınız açılmazsa ne emeğiniz var ki şimdi atıp tutuyorsunuz. Açık olan sunuculardan birini seçip zamanınızı öldürebilirsiniz..
0.1
Bu devirde uo oyuncusu böyle işte. Bu adamlara açıcan sunucuyu 2 edit basıcan 2 ay sunucuyu açık tutucan kapatıcan. Kaliteli iş öyle ha diyince olmuyo demekki. Adamlar hazır olmadan açmıyorsa ya hazır olana kadar beklicen Yada gidip mysteriousun dediği gibi üç kuruşluk serverlarda oynayacan
Walkova : Bu devirde uo oyuncusu böyle işte. Bu adamlara açıcan sunucuyu 2 edit basıcan 2 ay sunucuyu açık tutucan kapatıcan. Kaliteli iş öyle ha diyince olmuyo demekki. Adamlar hazır olmadan açmıyorsa ya hazır olana kadar beklicen Yada gidip mysteriousun dediği gibi üç kuruşluk serverlarda oynayacan


Adamlar betaya açmış beta sunucu kapalı
0.1
Zeki arkadaşım benim forumu okumadan atıp tutarsan betanın bittiğini de yazdılar. Hey Allah'ım bu kadar Zayıf anlayışlı adamlar böyle bi oyuna nasıl Gönül veriyo hayret ya
Ayıp olan sadece neydi biliyomusunuz. Cuma günü ne olursa olsun sunucuyu açıyorum (7/8/15). Yurt dışından anca gelebildim Tr ye hemen ilgilenip aktif hale getiricez deyip. Sonra hiç birşey olmaması. Onada tamam ama o kadar betada beraber zaman gecirdik forumlarda sohbet muhabbet ah be arkadaş bi çıkıpta açamıyorum arkadaş şu probemler var o yüzden böyle böyle oldu denilebilirdi. Ayıp oldu denilecek bişey yok. Herşeyin hayırlısı olsun.
UO player'i böyle işte falan diye birde sabrı taşan arkadaşlara lö lö yapmışsınız bilip bilmeden?

Server'i bil fiil adı geçtiği ilk günden beri bekliyorum kaç ay, kaç gün oldu inanın bir fikrim yok, çok da sıkı takip ediyorum kafa kesme niyetinde falan değiliz sabrımız taştıysa çok haklı sebeplerden taştı! Buna joker bile hak verip çok bile beklediniz çok haklısınız diyorsa size ne oluyor?

Sabrımızın taşması mı bu kadar zorunuza giden? Salak yerine koyulmaya olan tepkimizi ortaya koymamız neden sizi bu kadar rahatsız etti? Hepinizden çok biz istiyoruz açılmasını kapalı betada da en çok online süreye sahip player olduğumun bahsine girerim!

Bir söz veriliyorsa tutulur! Eğer tutulamıyorsa da geçerli sebepleri açıklanır! Çok zor değil günümüz teknolojisinde telefondan yada başka bir aygıttan forum sitesine girip durumu olup biteni seni bekleyen onlarca player'a açıklamak! Desin ki seneye açıyoruz arkadaşlar bekleyelim! Ama ha bugün açtık, ha yarın açılacak, dur beta bi kapansın açarız ile yürümez bu iş!

Tepki göstermemiz de en doğal hakkımız. Eğer bir server kaliteli ise her yönüyle bunu kullanıcıya hissettirmeli, gelecek tepkileri bertaraf etmek için forum'u kapatmak da kalitenin bir göstergesi! Ya söz verme, ya da verdiğin sözde dur!
İnsanları yüzüstü bırakma konusunda hakikaten üzerlerine yok. Çevremdeki bir çok insan, heyecan içinde bu sunucuyu bekliyorlardı. Ben de ara ara çalışmalarını takip ediyordum. Açıldıktan sonra da girip deneyecektim. Fakat habire ertelenen açılış tarihi, üzerine bir de takipçilerin sesini kesebilmek için forumların kapatılması, hakikaten utanç verici olmalı.

Ayrıca "Site hazır, istersem birazdan aktif ederim ancak doğru zamanı bekliyorum" diyip, üzerine gelen tepkilerden sonra "Tamam, birazdan siteyi aktif ediyorum" diyip, aradan geçen saatlerden sonra kıytırık bir indeks atıp, bu sefer oyuncuları salak yerine koyduğunu fark edip, forumları kapatması, Joker'in zekasına olan hayranlığımı pekiştirdi. Yazık ve günahtır bu yaptığınız. Acilen bir açıklama yapıp, projeyi sonlandırmanızı temenni ediyorum.


Geç de gelse açıklama bir bakıma sevindirdi, umarım size inananları bir kez daha yüzüstü bırakmazsınız.
Umarım bu kez samimidir. Hala bekleyen insanların olduğunu biliyorum. Hata yapma şansları kalmadı artık. Ne diyelim, başarılar.
Ne ultima bir liman, ne sivana bir gemi
Bu kafayla gidersek çok öperler bizi :)

Joker herzamanki bahanelerini atıp atıştırmış. Ulan senin 2 aydır açamadığın sunucuyu kim kaale alıp da saldırsın ? sürekli bahaneler sürekli birşeylerin arkasına sığınma. Kabullen kardeşim sen ve senin gibiler ultimayı bitirenlerdi.

Mağlubiyeti kabullenmek bir çok şeyin arkasına sığınıp kabullenmemekten daha onur vericidir.

Sivanada en çok online süre geçiren 5 player'dan biri olmama bir çok bugu belirtmemin yanında bütün charlarımı kasmama olmama rağmen bu sunucuda kesinlikle oynamayacağım ve yakın çevremin de oynamaması için elimden geleni yapacağım. Bizlerin emeğini hiçe saydınız yaz başlarken sunucuyu açacaktınız yaz bitti hala açacaksınız. Başkalarının da emeklerini 2 günlük eğlenceniz için hiçe saymanıza izin vermeyeceğiz.
Kusura bakmayın da şu mesaja tek diyeceğim "haydi ordan" olur.

Gecikmenin sebebi hiçbir zaman biz değildik ne demek? Forumda joker kendisi "yurtdışındaydım anca gelebildim" diye özrünü dinlemedi mi? Neyin kıvırması bu şimdi?

Wordpress açığıyla siteyi boşaltmışlarmış. Piyasada milyon tane wordpress site var. hiçbirisine bir şey yapılmıyor daha açılmamış Sivana'nın içi boşaltılıyor. Yine "haydi ordan". Hadi olduda siteyi boşalttılar forumu neden kapattınız? Biliyorsunuz ki tepki gelecek. Buna cevap yok ama.

Siteyi düzeltmek 3 hafta mı sürdü? Joker birde web programcısı olacaksın. Düzeltmen bu kadar zamanını mı aldı yoksa yine işlerinden bakmadın başkasında da yetki yoktu iki dakika ne var ne yok bakayım derken düzelteyim mi dedin?

Şu mesajla 3 haftalık gecikmeye kılıf bulduğunuzu düşünüyorsunuz da "haydi ordan". Yine süre vermemişsiniz. Artık aralık gibi açarsınız.

Adam gibi kafamızda soru işaretleri var baştaki heves gitti baydık açsakta bir halt olacağı yok nasılsa erteleyip unutturuyoruz diyin. İşinize gelince forumlarda reklam yaptırmayı altına yazıp "bizi bilen bilir" diye milleti terslemeyi iyi biliyorsunuz. Ama iş ters gittimi tek laf yok. Ha laf söylesenizde inanıyormnuyuz? Tabi hayır. Forumda da ne laflar ettiniz. Yönetici "ama aşırı eleştiriyorsunuz ayıptır" diye tersledi. Gördük kimin neyde haklı olduğunu.

Şimdi o mesajlar görünmesin diye "forumda hacklendi tüh" diyip mesajları da siliverin öyle açın hiçbir şey olmamış gibi takılalım. Ne güzel iş valla. Aferin.
Hiç açılmasın bu saaten sonra hiç gereği kalmadı. zaten açsa da devamından şüpheliyim o yuzden gerek yok.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.