Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır Ultima-Strike sitesinde bildiğiniz gibi yetkiliyim. Yaklaşık 3 yıldır Ultima Online oynamamaktayım belkide 2 yıl tam olarak hatırlamıyorum ancak uzun zamandır oyundan uzağım hatta bilgisayarımda bile kurulu değil. Ancak cümleye girerken söylediğim gibi uzun zamandır burada yetkiliyim doğal olarak'ta Ultima'yı sadece yerli sunucular arasında takip ediyorum. Şu anda yerli olarak aktif Ücretsiz Ultima Online sunucuları takip ederken rastladığım bir yabancı sunucudan biraz bahsetmek istiyorum.

İlk izlenimim hazırlamış oldukları video sayesinde gelişti. Bugüne kadar EA Games dahil hiç bir sunucunun hazırladığı intro tanıtım videolarında seslendirme ile karşılaşmadım(kişisel tecrübem yapan varsa bilmiyorum). Öncelikle ilk izlenip ve karşılaşma neticesinde hazırlanmış olan görsel icraatların oldukça başarılı olduğunu söylemem gerek. Fazla sunucu yapısı hakkında inceleme fırsatı bulamadım ancak ilk gözlemim oldukça olumlu ve yıllardır ülkemizde gerçekleştirilmeye çalışılan eski ultima online zevkini ortaya koymaya çalıştıkları ve bunu başarabildiklerini düşünüyorum.
Konu hakkında görüşü ve bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa mutlu olurum.

Bağlantılar:
Web Site
Forums


Intro:



Ekran Görüntüleri:





Not: Sunucu RunUo[/youtube]
forever ve an corp dünyada şu an için yapılabilecek en iyi iki tercih zaten, foreverın trailerları ayrı bir başarılı, runuo emulator de ayrı bir pozitif etken
Ama run uo :(
An Corp pek mantıklı bir tercih değil.Im por ylem 2 adlı sunucunun kalıntıları "bakalım ne yaparız" diyerek açtıkları bir sunucu ve im por ylem 2 havasını nedense yakalayamadım.Forever gayet başarılı ^^
abi runuo dediğiniz şey EMULATOR sadece neyi anlamak istemiyorsunuz oyun türüyle bir alakası yok, sphere denilen dandik ötesi emulatorden her yönden daha iyi bir emulator, isterseniz birebir türk server tipi klonu da yaparsınız isterseniz türkiyede nerdeyse hiç yapılmamış gerçek uoyu da yaparsınız.
hala daha runuo'yu oyun stili sananları gördüm, üzüldüm
Bu konunun amacı RunUO ve Sphere arasında ki farklar değil. Ayrıca yıllarca Sphere sunucuda oynamış bir oyuncu ve sunucu sahipliği yapmış biri olarak söylüyorum ki; RunUO sphere'den daha mantıklı ve yetenek açısından daha kullanışlı bir emulator. Stilden kasıtları da benim anladığım kadarıyla kasılan yetenekler arasında ki farklar..

Sphere Sunucuda Tamer;

Animal Taming
Animal Lore
Veterinary
Mage
Hiding

Spawn gidiyorsun invis oluyorsun duvar kutu atıyorsun 2 güzel söz ile hayvanın sahibi oluyorsun.

RunUO sunucuda Tamer;

Yukarıda ki yeteneklere ek olarak Musician geliyor, bir kaç yetenek daha var ama uzun zamandır oynamadığımdan hatırlayamıyorum.
Burada da müzik çalarak hayvanları sakinleştirip güzel söz ile kandırıyoruz.

Bence bu tarz farklardan bahsediyor arkadaşlar. Evet sınıflar arasında bu tarz farklar var ama sphere sunucuda da yapılabilir.

RunUO sunucularında ultima'da mevcut olan her skill bir işe yararken Sphere'de her sunucuda 7 tane skill yeterli oluyor...


Daha çeşit çeşit örnek verilebilir ama bunlar şimdilik yeterli

Ve son olarak konuya dönecek olursak sadece sunucu hakkında yorumlar yapalım, RunUO ve Sphere için başka konu açar tartışırız.
bu farklar yabancı ile yerli sunucular arasındaki farklar işte, runuo ve sphereyle alakası yok

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.