Silindi
Öncelikle saygılarımla ;

Ultima Online deyince aklıma şu gelmeye başladı; Seviyesiz , bilgisiz , kültürsüz , terbiyesiz insanların bir araya geldiği topluluk...Ha ben bunların içine Terbiyelisini , sorumluluk sahibini , kültürlüsünü karıştırmıyorum. Elbet vardır kalmıştır böyle insanlar. Ultima Online çok küçük yaşlara kadar düşen bir oyun her online oyun gibi ve buda kalitesini öldürüyor.Çoğu serverda stafflık yaptım.Artık stafflarda egolarını tatmin etmek için playerlarını eziyorlar.Bu yüzden stafflarıda fes geçtim artık.Bu ultima böyle insanlar yüzünden nereye kadar gider çok merak ediyorum. Nerde o güzel soteler? Nerde o güzel arkadaşlıklar? Nerde dayanışma...Şöyle geriye baktığımda güzel anılarım var ama bugune döndüğümde herkez bir sinirli , asabi oyunu oyun olarak görmüyorlar.Onlar için bir yaşam biçimi olmuş. Ne ana ne baba bırakıyorlar.Burdan herkeze sesleniyorum. Ultima Online gittikçe seviyesiz ve kalitesiz bir oyun olmaya başlıyor.Bence herkez kendini toplamalı ve bunun zevk alınmak için oynanan bir oyun olduğunu farketmeli. Söyleceklerim bu kadar.Herkeze iyi oyunlar.

Not: Server açan arkadaşlarımada burdan sesleniyorum. İlerisini getiremeyecek ve üstünden kalkamayacaksanız insanların emeklerini boşa harcamayın server açmayın.
Master
59.2997
Eski sunucuların tadını bir daha Türkiye üzerinde görmek maalesef imkansız. Gerçek oyun tadı ve gerçek Ultima Online tadına varabilmek için, bu oyunun Türkiye ayağındaki tüm tecrübelerinizi unutup, bu oyunu orjinal sunucularında oynamak gerekiyor. Bu saatte sonra Türkiye'de hiç bir şeyin kalıcı olarak değişeceğini düşünmüyorum açıkçası. Gidilen yoldan çoktan sapıldı ve bu yola tekrar geriye dönülmesi çok zor, hatta imkansız.

Ve son olarak şunu söylemeliyim ki yazınızdaki "Ultima Online gittikçe seviyesiz ve kalitesiz bir oyun olmaya başlıyor" cümlesine katıldığımı söyleyemem. Eğer Türkiye için ise bu sözleriniz tamamen arkanızdayım ancak genelleme yapmak doğru değil. Bu oyunu, hâla ilk günki seviyesinde oynayan kitleler - Türkiye dışında - mevcut.
Türkiyedeki uoyu bitiren nokta uoya bakış açısıdır.İtem kasıp action atmak oldugundan dolayı baydı artık.Hangi server bir hikaye dogrultusunda ilerledigini gördünüz pardon şöyle diyim hangi server bu hikayeleri süre getirip bozulmadı. [ Nebula ] Hariç.onlarda hakettikleri yerde degiller bence.İmkanım olsa para verip oynayım bu oyunun orjinalini.
PehLee , çok uzağında değil. Mondain hikaye üzerinden 5 player ile gitti.
Silindi
Master
8.5
@Slothere

Türkiye çapında demeyi unutmuşum. Yabancılar böyle oynamıyor yada oynuyor mu bilemem.
Konu eski ama Fikrimi söylemek istiyorum..
@peehleevan .......
nebula https://uo.stratics.com Allahını seviyorsan burası ultimanın offical straticsi..Second age vardır ..ya bir bakın ne tarafı benziyor,Ultima nerlerde nebula nerde ?..Bir burdan yanlış yapıldı.Ultima ilerlerken kimse gercek ultimayı sunmadı.Sphere elimatörden vazgecilmedi.nedeni ise Runuo nun c++ ile yazılmasından ,dolayı ozr geldi.Bizler zoru severmiyiz asla yanından bile gecmeyiz.Dogrumudur dogrudur..Ultimayı katlettikmi her acıdan evet hemde dibine kadar...
ultimayı kimse ögrenmek istemedi..herkes bir önce oynadıgı serverda bildiklerini heleki bir kaç adam kesince bu oyunu bildigini farzetti.Özellikle staff lar coderlar ve bilimum etkenler..NEdeni ise adam gidip trialine bile girmekde gidip orjinal servera bakıyım demekden aciz kaldı.Ultima nasıl bir oyundur diye merak etmedi.bildigi tek şey dedigim gibi bir önceki serverdaki adam kesme stilinden dogan ultima oldu..2 senede meshur oldugunu farzederek server actı.Server acanların yüzde 98 si oside oynadıgını yüzde 90 nının ise osi diye bir yerin varlıgını bile bilmedigine eminim..Bu şekil olunca Bir öncekiserverındaki aile sistemi modasında hangi ailede ise ordaki ortama göre ultima ögrendiki Bu ultima degil acayip mutant olan bişi idi.Türlü türlü boyalı hayvanlar türedi.acayip orelar,acayip sistemler,Kimisi uydu kimisi unutulup gitti.Bu arada Staff ların editleri Staffların oyuncu bulmak icin yaptıkları onca taklalar soncunda meyvelerini verdi.peşkeş cekmeler..Sonunda ultimaya kendileri gibi kitleyi cektiler.ne oldu ultimanın icinde gercek kemik kitleyi oluşturan kesim ki bu kesim kaliteli Kendi halinde kibar iyiliksever sagduyusuna ve kendine sahip kişileri kırdı.ki bunlar oyun icinde sevilen dengeyi oluşturan yetiştiren kişilerdi.Bunlar küstürüldümü.küstürüldü.Bu kitle ortadan kalkdı neden sanki desteklercesine 3 ayda bir acılan kapanan serverlardaki oluşan bok cukurundan daha da pis bir ortamın ortaya cıkısından.kenar mahalle kabadayıları,Harnutcu tiplerin ultimaya girmesi,paranın karısması,Zart zurt derken ultima bu günlere geldi..
bakıyorum Sphere cilere yemin ediyorum ..Bir taneside bir tanesini göriyim uostraticsi okusun veya uoguide ı acsın incelesin veyahut onu gectim..Birisi gitsin oside 15 gün trialde takılsın hicbirinin haberi yok(yüzde 95 diyebilirim) cünkü sistemler diye övündükleri şeylerin cok daha üstünü ORJİNAL inde var..ya bir tane bir cisim veya bir eşya.Veya onu gectim ..osiyi osi yapan eventlerinden efsane olmuş ki kitap bile yazan var nerdeyse invassion larından bir tanesi yapılmışmı türkiye'de. yok ,Trinsic invassions ya üzerinden seneler gecti hala osi forumlarında hatırlanıyor..yani bu akdar arastırmıyan.okumuyan bir milletizki işte ultimayı nasıl bambaska mutant bir oyun haline getirdik.Oyuncuda degil suc arkadaslar STAFF larda..Ne verirsen onu alır player.vermedigin bişi icinmi sucluyorsunuz ki playerları ?.Neden DEMİSE HYBird de budedikleriniz olmadı hic ? cünkü verilmedi..Verilmezde RYAN var cünkü MARK var...Adamlar Eski osi oyuncusu,runuo yu kurdular.Hemde cok iyi osi playerı idiler..Sphere kuranlarda öyle .ama su second age den vazgecmediler.tamam sphere ın baska yönleri var .Richard garrets bırakdı ultima bitti mantıgı katılmamak elde degil ama bir gercek var.Sphere ci olabilirsin bu engelmi sana OSiyi takip etmemen icin.Lord MONDEİN hikayesini bir kişi anlatsın bana elini öperim.Yabancı kim bilen varmı yok.ULTİMA nın ne oldugunu bilen kalmadı..ya Moonglow Un ne oldugunu bilen varmı,Trinsic nedir,Sehirleri bilenvarmı yok..illhesenarı bilen varsa birisi yazsın..hani ultimacılar nerde.oynadıgınız oyunun hikayesini bile bilmedikden sonra RP imiş falan filan bunların hepsi vızıltı geliyor bana..Ondan sonra Player diyorsunuz.Bunları bilen playerları kacırttınız .kaçtılar bıktılar sündüler,üzüldüler ultimayı bırakalı bu adamların üstünden 6-7 sene gecti Bütün suc staff ların tutumundadır.Onurlu ve hassiyetli davransalardı(Genel dir bu toplama vurun sayılarını) bu tür oyuncular bırakmazdı oyunu bıktırmazdı diger apachi ler onları...bence budur ultimanın bitmesinin en büyük sebebi.....Bu oyunu ögrendiginiz zamana dönün hatırlayın.hep bir abiniz yaşı büyük sevilen birisi vardı cevrenizde eminim .......Bu oyunu bilen iyilik sever birileri şimdi girin bakın hiç biri yok.............
Msnimi eklersen anlatırım sana bütün ultima hikayesini
Xantier : Msnimi eklersen anlatırım sana bütün ultima hikayesini
Burda kişi bazına indirgemedim genel cogunlugu konustum..yüzde 98 i bilmiyorsa ultimanın gercek hikayesini burda sorunlar baslıyor demekdir.Bu yüzde ikilik kesimin icinde olmak azınlık oluyor eskiden bu oran 500 kişi varsa 400 ü biliyordu ultimayı.şimdi 200 kişi varsa 190 ını bilmiyor.10 biliyor ki bu 10 kişiyi tüm iyi niyetimle yazıyorum.hatta abartıyorum diyebilirim...
O değil de biraz satır başı, noktadan sonra boşluk kullanıp cümleleri tane tane yazsan daha okunaklı olacak. Okuyana kadar canım çıktı.
Xantier : O değil de biraz satır başı, noktadan sonra boşluk kullanıp cümleleri tane tane yazsan daha okunaklı olacak. Okuyana kadar canım çıktı.
Forumu bir türlü algıyamadım ; daha dogrusu alışamadım forumun formatına o yüzden sanırım..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.