Herkese merhaba;
Forumda aktifliğim olmasa da eski sayılabilecek bir kullanıcıyım :) 5 senedir bir yanlışım olmadığını göz önüne alarak, bu başlığın reklam içerik ve amaçlı olmadığına inanırsanız sevinirim :)

Age of Shadows sürümünü esas alarak bir sunucu açıyoruz. Öncelikle düşündüklerimizi ve yaptıklarımızı söyleyim.
Paragon spawnı ve minor artifact dropları kaldırıldı.
PS düşme şansları şu şekilde değiştirildi: 120ps: %5 - 115ps: %35 - 110ps: %50 - 105ps: %10
Loot Haklarında oynama yapıldı ve eskisi gibi bir yaratığın cesedi iki oyuncuya birden açılmıyor. Eğer parti varsa, toplamda daha çok damage vuran parti, parti yoksa daha çok vuran oyuncu kutuyu lootlama hakkına sahip oluyor. Aynı şey champlarda da geçerli.
Çok sıcak bakmasam da bodcu sistemini çalışır hale getirerek 100 tailor ve/veya 100 blacksmith beceresine sahip karakterler bod haklarını diğer karakterlere aktarabilmesini sağladım. ( bod sistemi bana ait değildir, sahipleniyor gibi olmayım)
Aynı isimde farklı karakterlerin açılması engellendi.
Günde 1 veya 2 kere çalıştırılacak zar turnuvası scripti yazıldı. Katılım, yarışma ve ödüllendirme script tarafından kontrol edilir.
Young sistemi, Trammel ve Tokuno kullanımdan kaldırıldı.
Unicorn, NM gibi rare spawn alanlarına ve champ alanlarına ölü karakter konulması engellendi. (rare spawnları henüz konulmadı)
AutoAccount kaldırıldı, facebook üzerinden giriş yapılan bir sayfa aracılığı ile bir facebook hesabına 10 adet hesap alınabilecek. (tabi buradaki sayı yalnızca hesap çöplüğüne bir tedbir, 10 tane aktif hesabı olan bir kullanıcıya 11. hesabı açamazsın denilmez gerekli değişiklikler yapılır)

Öncelikli yapılanlar bunlar ama şöyle de düşüncelerimiz var,
Cure Potion a da 2 veya 3 saniye gibi bir zaman kısıtlaması koyalım veya cure şansını düşürelim.
Küfür konusunu kısıtlamak da serberst bırakmak da hoş olmuyor, sadece gz içinde küfürü yasaklayalım.
FireBeetle crafter karakterlere yakışıyor oyuna renk getiriyor, firebeetle spawnı koyalım. (firebeetle ore yakıp ingota çevirecek şekilde yazıldı)
Oyuncu sayısı sabitlenene kadar rare spawn, df koymayalım hatta gerekirse champları kaldıralım.

Oyunu etkilyeceğini düşündüğüm değişiklikler ve düşüncelerimiz bunlar, biz oyuncu olsaydık bunları isterdik dedik ve dediklerimizi yaptık. Bazılarına karar veremedik ve eminim bir çok şey de aklımıza gelmemiştir. Sunucumuzda olsaydınız yukarıdaki değişikliklerden rahatsız olduüğunuz olur muydu veya sizin bu da olsaydı güzel olurdu dediğiniz uygulamalar var mı?
"Küfür konusunu kısıtlamak da serberst bırakmak da hoş olmuyor, sadece gz içinde küfürü yasaklayalım"

herşey güzeldi ama burda yanılmışsın.Adam gzden bi kare öteye çıkar ana avrat söver .Küfürü engellemek için en güzel yol küfür edildikçe adamın bütün charlarından para alınsın.İlk küfür 10 ikinci 50 k 3. 100 k gibi.Parası yoksa 10 dakika stone kalsın adam.
Şu an mesajınız üzerine konuşarak şöyle bir sistem tasarladık,
.küfür ile rapor verilsin ancak online yönetici yoksa(varsa da yapılabilir) küfürt raporu web sitemize geçsin ve belirli bir süre içinde oylamaya açılsın. Haksız şikayet, para cezası, Jail gibi şıkların olacağı bir anketle cezaya karar verilsin. Tabi bu durumda çevresi kalabalık oyuncunun diğerlerine haksızlık yapmaması için kendi inisiyatifimizi de kullanmamız gerekebilir. Sizin öneriniz de çok mantıklı geliyor. Üzerinde tekrar düşünmeye değeceğini düşünüyorum
şöyle bişiy olabilir anket sisteminde.Mesela küfür eden adama gıcık birileri vardır.Ve ankette sırf inadına en kötü şıkkı seçerler.Yada sırf oyun oynamasın diye en kötü şıkkı seçerler.Yani sadece anket sonucuna göre değilde sizinde bi ağırlınız olursa daha etkili olur.
Abicim şu küfürü neden bu kadar ön plana taşıyorsunuz? Emin olun küfür etmek ayıp olmasaydı herkes gayet düzgün konuşurdu.Dünya üzerinde belkide bu küfüre takan tek millet biziz.Amerikanların ingilizlerin ne bileyim bi almanın fuck muck demeden kurmadığı cümle yok.Neyin tribindesiniz yahu? Bu küfür olayı çok salakça.Küfür edeceksin tabi.Küfür olayı serbest olmalı.Rahatsız olan olursa şikayet eder.Yolda geçerken biri "Amına koyim" dediğinde sen onu Allah'a şikayet edebiliyormusun? Yapmayın yahu biraz şu küfür olayını serbest bırakın artık.Bir şeyi ne kadar üstüne düşülüp tabu,yasak,ayıp yapılırsa okadar ilgi görür.
Ryuuzaki aslında ön plana taşıdığım yok zaten tamamen yasak etmeyi de düşünmüyorduk. Zaten cinayete izin verilen bir yerde küfüre yasak koymak çok mantıklı gelmiyor ama bu sefer de negativeday in dediği gibi ana avrat küfürler başlayınca olmuyor. Çözüm bulunabilecek bir konu olduğunu sanıyorum. Eğer daha ön planda tutmamız gereken bir konu olduğunu düşünüyorsanız, paylaşırsanız sevinirim
Küfürden kastın "salak aptal manyak sie a.q" gibi kelimelerse onlar edilmelidir çünkü onlar alışkanlık olmuştur.Fakat gelipte adam ağır bir küfür ediyorsa bunun bi cezası olmalı.Gerçek hayatta da öyle.Biri sana küfür ederse mahkemeye verebiliyorsun.Bi ceza olmalı.Olmamalı diye birşey yok.
Yok senin için demedim seyranlı, On planda olayı Türk halkında olan birşey.Tabiki yaptırımlar olabilir rahatsız olan olursa şikayet eder.Loglar incelenir bu kadar basit.
Teşekkür ederim arkadaşlar, daha fazla yardım alabileceğimi düşünmüştüm ama ikiniz de yeterlisiniz tabi :)
Malum sunucu açıkken serverın tutması çok zor allah kolaylık versin açarsanızda lütfen online sayıyı burada paylaşım benim tahminim max 50 oda multiyle.


Başarılar dilerim

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.