Eskiye Bakilirsa Ultima Online Gittikce Ilerlemiş Ama Oyuncu Bakimindanda Bi O Kadar Geri Gitmiştir. Bunlar Belki Bizim Hatalarimizdan Belkide Bilmedigimiz Nedenlerden Dolayi Olmus Olabilir. Biraz Acikliyalim

Ultima Online Sunucularimiz Gittikce Azalmaktadir Eskiye Dönüp Bakarsak Her Msn Nickinde Bi Server'in Ismi Yazardi Yaklasik 25-30 Sunucudan Assagiya Dustugune Yeni Yeni Sahit Oluyorum Simdi Bakarsak Suanda Aktif 9 veya 10 Sunucu Bulunmaktadir. Burada Demek Istedigim Sey Haydi Arkadaslar Herkez Sunucu Acsin Deyil. Demek Istedigim Sey Türk Ultima Online Sunucularini Canlandirmaktir. Yani Oyuncu Kazandirmaktir. Eskiden En Kötü Sunucularda Bile Player Sayisi 20-30 Dan Assagiya Inmiyordu. Simdiki En Iyi Ultima Online Sunucumuza Bakarsak Player Sayisi Şişirmeler Ile Beraber 100'ü Gecmemektedir. Ultima Online'ın Bu Duruma Düşmesinin Nedenleri Belki Acilan Pvp Shardlar,Belki Oyuncular,Belkide Gereksiz Sistemlerdir Bunlar Cok Tartisilip Uzatilabilir ama Ultima Online Eski Haline Gelmesi Icin Tüm Ultima Strike Üyelerinden Ultima Online'ı Eskisi Gibi Sevilir ve Taninmiş Bi Oyun Haline Getirmek Icin Yardima Bekliyorum. Görüşlerinizi ve Bu Konu Hakkinda Neler Yapilabilecegini Bu Topic Üzerinden Belirtebilirsiniz.
Çalıştığım sunucuda her yaştan kitlemiz var. 40 yaşında da 14 yaşında da. Bu iş tutku işi. Eğlenme işi. Kalıcılığı sağlayan herserver bence başarılıdır.
Olabilir Ama Bunlarin Sayisi Gittikce Azaliyor Baslıyin 1 Ise Birakan 2 Bu Boyle Devam Ederse Sence Ne Olur ?
Noxier : Çalıştığım sunucuda her yaştan kitlemiz var. 40 yaşında da 14 yaşında da. Bu iş tutku işi. Eğlenme işi. Kalıcılığı sağlayan herserver bence başarılıdır.

Calıstıgınız Sunucuyu Pm Atarmısınız (:
Sıkılmadınız aynı konuları açmaya arama butonuna tıklayın yazın ultima bitiyormu kaç konu çıkacak of allam ya
:gorme 25 - 30 sunucudan 10 a inmesi daha iyi ya 10 yaşındaki daha kendi egosunu tatmin edememiş kişiler sunucu açmaya kalkmıyor. Tabi önümüz bayram 1 aylık paket sunucular 2 haftaya kalmaz açılır.. :)
erelbanu :
Noxier : Çalıştığım sunucuda her yaştan kitlemiz var. 40 yaşında da 14 yaşında da. Bu iş tutku işi. Eğlenme işi. Kalıcılığı sağlayan herserver bence başarılıdır.

Calıstıgınız Sunucuyu Pm Atarmısınız (:

banada atın :)
Ultima Online, diğer online oyunlara göre daha eski olduğu için geriliyor. Tabi bu sadece Türkiye'de ... Ama şu yandan bakarsak bence bu güzel birşey. Çünkü zaten bağımlılık yapan bir oyun ve genellikle küçük yaşta ki çocuklar başlıyor ve bırakmaları zor oluyor. Kısacası hayatları alt-üst oluyor. Bence Türkiye'de ki tüm online oyunların sonu gelmeli!
some, sana katılıyorum bize de abilerimiz öğretti benım basladığım da daha 11 yasındaydım amatör zamanlarından çıkıp adam kesme zamanlarına gelince daha tutkulu olmaya baslıyor ve her server da kasıyor o server'un kralı olacağını hissediyor server azalması en iyisi hiç olmazsa bi kaç server da bir çok iyi veya kötü oyuncular birleşiyor ortaya daha neşeli bir oyun cıkıyor UO bitmez tükenmez bi sevda değil UO bi yaşam tarzı da değil bunu zevk için oynuyanlarımız da var bu işi kendisine meslek edinmiş gibi görenler de var .
Valla hiç de sona yaklaşmıyo , bütün paticik forumlarındaki üyeler bi sunucuda oynuyor runuo ben de orda oynuyorum herkes eli yüzü düzgün insanlar. Çok da mutluyum.
O ilk zamanlardaki hazzı artık hiç bir sunucuda alamıyorum , alabileceğimi de düşünmüyorum ; dolayısıyla benim için uo bitmiştir , bi daha da olsa gelmem .
Superadminstratours : Sıkılmadınız aynı konuları açmaya arama butonuna tıklayın yazın ultima bitiyormu kaç konu çıkacak of allam ya

Oncelikle Dedigin Seyi Yaptim Arama Buttonuna Ultima Online Bitiyormu Yazdim Karsima 3 Tane Topic Geldi Biri Benim Actigim Diyerleri Ise Konuyla Alakali Olmayan Seyler. Bak Simdi Güzel Kardesim Ben Bu Konuyu Ultima Online'ın Eski Halini Almasini Istedigim Icin Actim.Senin Dusuncen Bu Sekilde Olmaya Bilir Bunada Saygi Duyarim.
Free serverlar hiçbir oyun için istatistiksel değer ifade etmez. Oyunların durumunu, pazardaki payını ve ömürlerini değerlendirebilmek için bakmamız gereken grafikler official serverlara aittir. Türkiye'yi baz alarak konuşacak olursak çook uzun süre önce öldüğünü söyleyebiliriz zira şuanda sürünmektedir ve oldukça rahatsız edici, seviyesiz bir oyuncu kitlesinin yaygın olduğunu söylememiz gerekir. Böyle faktörler anıldığında sosyal etkileşimli bir oyun zaten ölmüş/öldürülmüştür.

Herneyse birazda official bazda değerlendirme yapalım.







Ultima Online 2004 yılı itibariyle en yüksek kullanıcı sayısı olan 250.000'e ulaşmıştır ve akabinde bu noktada tutunamayıp ufak tefek düşüşler yaşamaya başlamıştır. 2008 yılına girildiğinde rakam 60.000 dolaylarına kadar düşmüştür. Yaşadığı %77lik küçülmenin nedenleri; yanlış pazarlama stratejisi ve mmorpg pazarının ihtiyaçlarını karşılayamamasıdır.

Bir zamanlar iyi olan bir oyun günümüzde neden beğenilmiyor ? Sebebi; yenilikçi olmaması, oyunun geliştirilmemesi (ek paket sürmek oyunu geliştirmek demek değildir..) ve oyunun günümüz standartlarına getirilmemesidir. Günümüz standartlarında olmayan bir oyun piyasadaki diğer oyunlarla nasıl rekabet edebilir ? Edemez.. İşte bu yüzden uo 2005-2006 yılında hasta adam oldu 2006'dan 2009'un son çeyreğine kadar geçen süre içerisinde iyice zayıfladı ve son zamanlarına girdi. Tahmini oyuncu sayısı 10.000'in çok çok altında olduğu yönünde ve grafiğin dibinde yer alan mmorpglerin sona ermesi çok fazla vakit almamaktadır.
hayatımın 7 senesini böle gereksiz bi oyuna ayırdıyım için kendime acıyorum en güzel yıllarımı burda item kasmak adam kesmek spwam beklemek normal hayat da kimsenin edemedi küfürleri her gün oyunda sana denmesi tabi güzel yönleride var eğleniyorsun değişik kişilerle tanışıyorsun TÜRK' YEDE ADAM AKILLI SUNUCU KALMADI KALSA
Ultima online bitmiyor 2002 - 2005 arası herkez server açmaya meraklı değildi açılmış serverde oynamaya meraklıydı şimdi her bayram sonrası piyasa server doluyor 2 ay sonra kapanıyor böyle oluncada playerler diyo bunebiçim iş bende açacam server hop o gidio o gidince bi başkası gidio derken adam kalmadı işte. Player yine var şahsen ben bi playerim ama şuanda oynayabileceğim bi server yok oynamaya değicek 2-3 tane server var geri kalanı fasa fiso hele hele piyasadaki PVP tarzında acık olan serverlerin hiçbiri beş para etmez simdi birisi cıkar der sen cok biliosan aç oynayalım açarız yapın sponsorluğu hiç kapanmıyacak bi şekilde açalım.PP serverlerinde çoğu aynı connectörü kullanıyor o connectöründe açıkları var zararları var ama kimse bana inanmıyo sanırım yane UO dedigin 64 mb ram isteyen bi oyun p2 işlemcide bile oynarsın ama bu connectöre amd sempron +4400 2.8 işlemci 1 gb ram yetmior :D
İnş biraz daha zaman geçtikten sonra yine o eski tadına döncek ultima .... :)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.