neden mı server acılmıyor arkadaslar
adam server acıyo gm den para ıstıyo aslında onun gm ye para vermesı gerekıyo
sucuların fıyatları aldı basını gıttı mıllet artık noip lerde derman arıyo ve 2 gune fush oluyo
onune gelen parayla admın oluyo
Parayla 40 tlye volcanıc steed satın alınıyo ve sanıyesıne edıt gm charı gelıp o atı kesıo adam para tuzagına tekrar dusuyo
World builder avrupada supervısor gıbı yetkısı var turkıyede nerdeyse gamemaster
Scripter ları 2snlık ıs olarak goruyolar bence bı adam wb ıle scp bılgısı yok sa server acmasın buna ornek 12312312 tane server verılerbılır
Yalancılıkda soz konusu bı rp sunucusu bız 5 senedır hıc kapanamadan acık kaldık tr nın en cok onlıne kalan sunucusuyuz ya arkadaslar 2000 yılındakı serverlardan 1 tane Rp server bas harfı A reklam olmasın 6 sene acık kaldı ve 2 kere sphere dosyasını yenıledı bı acılıp bı kapandı acc res bıle atmadı 2 edıt vakası oldu onlarda yarısmalarda fazla para aldı dıe

Türkiye bu yuzden kaybedıyo arkadaslar +15 katana vardı eksıden sımdı +30 unu bıle gorduk sacmalamayın ya +15 katanayı beyenmıyo artık mıllet rp serverda 50 k ymıs sasırdım eskıden 1m bayılırdık gozumz gıbı saklardık ya +15 spearımı kaptırmamak ıcın worldu bıle turladıgımı hatırlıyorum arkadaslar benım fıkrım tabı
@murathan Nebulanin Belirli Bi Oyuncu Kitlesi Var Buraya Katilan Yeni Kişiler 1 veya 2 Günde Pes Edip Birakiyo 1.si Skill Kasmak Oldukca Zor Bizim Türk Oyuncularimizdan Cogu Bu Kadar Zora Gelemez 1 Haftada Sw Kasip Diger Hafta Fence veya Tacic Ile Ugrasamaz Bencede Gereksiz Bişey Oyunda Skill Deyil Item ve Para Kasmak Zor Olmasi Lazim Skill Kasmak Insanlari Bayar.
geçen sene UO'nun çöküşü başlıklı topice yazdığım mesajı olduğu gibi kopyalıyorum

----2008-09-26----

Yukarda birçok şey yazılmş...

Ama en çok dikkatimi çeken:'bu tip topicler hala varmı' tarzında olanlar..
Yahu niye olmasın ? Sürünen biten Ultima değilmi.

Ben buna benzer yazıyı 2 sene öncede yazmştım.Kimisi yerinde yorumladı kimisiyse direk :'olurmu la öle şey bi git' deyip sövdü.

Uo dünyası çökmüştür bunun nedenleri sayılır yüzlerce çıkar belki ama ilk akla gelenleri sıralamak lazım.

-Ea games.Uo'yu ilk aldığında online oyun piyasasının lideriydi,türünün ilk örneğiydi.Hem grafiklerini hem oyun için dengeleri yıllar geçtikçe ilerletip geliştirebilirdi.Bunu yapmadı mı? Yaptı tabi hepten hakkını yemeyelim chivilary,necro gibi 3-5 skill ekledi.Peki koskaca 4-5 yıl da bu kadar şey yeterlimiydi ? Tabiki hayır.Şimdi kingdom reborn projesiyle karşımıza çıktı.Grafikleri değişmiş oyunun şahsen ben beğendim,birçok arkadaşımsa uonun anca 'wow-ko' tarzı görüntüye geçince eski günlerine dönebileceğini söylüyor..bu biraz yoruma açık ben şahsen diablo stilinden memnunum.Gelelelim oyun içi düzene.Değişiklik yok.Aynı tas aynı hamam.Oyuna yeni başlayan birinin o kadar skill arasından hangisi seçip kasabileceğini anlaması imkansız.Bence çoktan UO'da(craft skill özellikjlerini koruyarak tabi) skill tree benzerini sisteme geçmeliydi,onlarca yeni mage büyüsü eklenmeliydi.Classlar olurdu,warrior,mage vs benzeri.Düşündükçe bunlara yenileri eklenir tabi bizim yazmamız boşuna bu saatten sonra bir işe yaramaz.

-Sphere serverlar.Bilemiyorum diğer ülkelerde nasıl ama Türkiye'de görülüyorki:bu iş yürümüyor.Yukardada yazdım EA games zaten oyuna çok az şey kattı gelgelelim bizim sphere serverlarımız onlarıda almadı.Ömrünüz warriorsanız rakibinize çift tıklayıp kovalamakla(arada bi istemeden bleeding koyuyosunz),mageseniz in por in nox an mani 3-5 büyüyle geçiyor.Bu serverların yarattığı editler var tabi...Bayram harçlığıyla server açıp 2-3 ay sonra kapayanlarıda saymadan olmaz.Düşünün oyuna başlıyorsunuz item kasıyorsunuz tam 'he şimdi başlıyorum' dediğinizde ÇAT server kapanıyor.

-Pvp serverlar.Başa bir topicte görmüştüm,bi arkadaş yazmış: 'pvp serverlara neden bu kadar yükleniyorsunuz oyun tarzı meselesi o kadar'diye.
Kusura bakmayın ama ben uonun içinde sırf pvpye dayalı bi oyun tarzı olduğunu sanmıyorum.İlgilisi gitsin ko falan oynasın.

-WOW.Ne denirki başka.KO tarzı oyunlar kim ne derse desin UO'ya rakip olamazdı.Hatta Uo'nun içindeki küfürbaz,abi1kpls cileri toplayıp uoya iyilk ederdi.Ama Wow online oyun dünyasına bomba gibi düştü.İçindeki craft skilleriyle gerçekçiliği,oyun kalitesi vs vs say say bitmez devam edersm reklamı olucak zaten.

Biraz fazla karamsarım belki ama bence bundan sonra UO dünyasının toparlanması zor.hani imkanı olsada zamanda geriye gidilebilse neler yapılırdı:Sphere server olayı(imkanı varsa tabi) ortadan kaldırılırdı.Dünya genelinde UO oyuncuları(tabi usa europe diye ayrılarak) 10-15 servera hapsedilirdi.
Oyunda sayısız yenilik yapılırdı.Skiller büyüler eklenir classlar oluşturulurdu.Ea Games yetkililieri 10.cu seneyi beliyceklerine şimdiki KR tarzı görüntüye 3-4 sene evvel geçebilirdi.

Neler yapılabilirdi deyip 2 tane şey yazdım.Evet sadece ikisi işe yararmıydı.Evet yarardı.
Bitiyor UO.
Xearth : Bitiyor UO.

Bu oyuna yıllarımı verdim sayısız dost,arkadaş edindim hepside UOdaki samimiyet ortamının başka hiçbir oyunda olmadığını söylüyor...Gerçektende öyle...

Ve üzülerek söylüyorumki haklısın 'bitiyor'..Keşke böyle olmasaydı :(
Calligiato :
Xearth : Bitiyor UO.

Bu oyuna yıllarımı verdim sayısız dost,arkadaş edindim hepside UOdaki samimiyet ortamının başka hiçbir oyunda olmadığını söylüyor...Gerçektende öyle...

Ve üzülerek söylüyorumki haklısın 'bitiyor'..Keşke böyle olmasaydı :(

Walla Ne Yalan Söylüyüm Ki Kardeş Bende Sogudum Çok Zevkle Oynuyordum Ama Şimdi Hiç Oynayasım Gelmıyor Giriyorum Bi Kere Yatıyorum Çıkıyorum. Vede Oynamak İstemiyorum Açıkcası.
The Legend : @Keanu Araştirip Bizleri Bilgilendirdigin Icin Sana Teşekkür Ederim.

@tedbunndy Bak Kardesim Ülkemizde 2 milyon 405 bin Genç Var Bunlarin %90 ı Baba Parasi Ile Geciniyor Evt Senin Belki Böyle Bi Sorunun Yoktur. Ama Ultima Online Oynuyan Kişilerin %70 veya 80 i Genc Okuyan Kişiler Simdi Bunlara Gidip Aylik 20 Tl Verin Oynayin Dersek Ayip Olmazmi ?

Ben parası olmayana da illa wow oynucaksın demiyorum.Son cümleyi okursan ne demek istediğimi anlarsın.Fazla açıklama gerek yok.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.