Michaell nedeni budur. cunki butun server sahipleri Durust olmaya calişiyor. İnsanlari serverlardan sogutmak icin ellerinden geleni yapiyorlar.Sırf bazi itemler pahali olsun diye butun dengeyi bozup tum oynama hevesini kaçiriyorlar.o adamin 2 3 item fazla kasmasi seni ne etkiler ki ? amaciniz yeni gelen playera itemin fazla bol olmadigini o da kasabilicegini gostermek degilmidir ? Elinde sonunda o adam o itemleri o parayi kasicak altina en guzel bineği cekicek ne için bu kadar eziyet cektiriliyor playerlara anlamiyorum. Sonrada Başliklar açiliyor 10 yıl oncesinde ultima turkiyede ultima oldu sen playerin oynama hevesini kaçirirsan ölur tabi.
Master
59.2997
Şimdi bu "multiyi engellemek hata" mantığına dayanıp, "oyuncuları cezbetmek için yıllardır üzerinde durulan ve engel olmaya çalışılan bir illeti serbest bırakıcaksak eğer sunucularımızı tekrar revision serisine döndürüp teot, speed, easy uo ve benzeri programları da serbest bırakalım, nasılsa oyuncuları cezbedip çekmek amacımız var" şeklinde düşünürsek bu iş uzar gider, ucu güzel yerlere varmaz.

Ultima Online denge üzerine kurulu bir oyundur. O dengenin sağlanabilmesi amacı ile de sunucuda belli bir finans yönetimi olmalıdır. Eğer bu şekilde bir şeyi serbest bırakabiliyorsanız, sunucudaki finans dengeleri ve bununla bağlantılı olarakta sunucu dengeleri ile bir hamlede oynayabiliyorsunuz demektir. Geçen aylarda kapanan ve Türkiye'nin köklü sunucularından birinin forumlarında karşılaştığım bir olay vardı. Bir binek satışı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bir Cu Sidhe için verilen rakamlar gerçekten korkunçtu. 200-300m gibi fiyatlar dönüyordu ortalıkta. Şimdi sorarım size; sunucuda bu tarz bir ekonominin olmasını mı isterdiniz, yoksa daha tertipli ve düzenli bir ekonominin olmasını mı?

Ayriyetten bu durum direk olarak kitleyi de etkiler. Herşeyin bu kadar kolay elde edilebileceği bir sunucudaki kitlenin zeka yaşının +13 yaşı geçmesi çok zor bir ihtimal -mutlaka istisnalar bulunur-. Mesela şu an açıkça örnek vermek gerekirse madem bu konu Nimloth üzerinde dönüyor Nimloth'u örnek verebiliriz. Sanırım Türkiye'deki en kısır ve kötü kitle şu an Nimloth'da. Daha bu olaylara tam olarak izin verilmeden bir sunucu bu halde ise sonrasında olabilecekleri tahmin etmek güç olmasa gerek.

Kısacası siz önlemini alın, insanlar yasak olduğunun bilincinde olsun. Engellenemeyip yasak statüsünde olması, hiç yasak olmayıp insanların bunun serbest olduğunu bilmesinden daha iyidir. Eğer serbest bırakırsanız ipin ucunu zor toparlarsınız, daha sonralarda ve başlıklara yazmaya başlarsınız "Türkiye'de kitle yok, Türkiye'de bu oyun öldü" şeklinde.
Yanlısı sizde anlayacaksınız.. İlk item res attıgınızda..
Michaell : Multiyi engellemek için ben bir sebep göremiyorum. Diğer başlıkta da söyledim. Birçok online oyunda multi sınırlaması yok. Yabancı Uo sunucuları da buna dahil. Biz neden multiyi engelleyip online oyuncu sayımızı kısıtlamaya çalışalım ki ? Şöyle ki Ragnarok gibi oyunlarda binlerce online oyuncu gözüküyor ve bu rakamlar sayesinde yeni oyuncuları çekiyorlar. Halbuki tekil hit o kadar yüksek değil. Atıyorum 1200 kişi gözüküyorsa bir ragnarok serverinda halbuki 600-800 lük bir kitle söz konusu. Ama o 1200 rakamı yeni oyuncu çeker.

Ultima zaten artık yeni kitleyi cezbetmezken bir de online sayısının düşük olmasının hiçbir mantığı yok. Şöyle bir gerçek var ki her zaman kalabalık sunucu tercih edilir. Yeni oyuncuların bir sunucuya girerken baktığı iki şey var. Ph ve online sayısı.

Ben sunucumda yüksek online olmasını istiyorum. Multinin verdiği fazla onlinedan bahsetmiyorum. Multi dolayısıyla artan online sayesinde gelen oyunculardan bahsediyorum. Sunucumda atıyorum 100 kişi oynuyor tekil olarak. Multi özelliğini aktif ediyorum. 150'ye çıkıyor diyelim. Bu aradaki 50 online yeni gelen oyuncu sayısını etkiler.

Tabuları yıkmak lazım. Bırakın multi açsınlar. Bırakın fazla para kassınlar. Piyasa zaten kendi kendini dengeleyecektir. Desert ostard 300 k iken 600 k olacak. Dengeyi kurabildiğiniz sürece multinin sunucuya zararı olmaz.


Bunu bir yetkili mi söylüyor bu oyunu bırakmak lazım.
Ultima Online eskisi gibi değil o yüzden kim ne yapsa kendi tercihidir eleştirmek bence yanlış bana kalırsa içinde Skill Dummy olan tüm serverlarda ezik serverlardır [ içinde skill dummy olmayan server mı kaldı :( ] insanların zekası ve çıkarları doğrultusunda zaten bitmiş rezil durumda olan ultima online dahada kötü yerlere sürükleniyor

Phsiz kapanmayacak sade dummysiz cart curtsuz eskisi gibi bi server olsa bide 300-400 player i olsa / eski nebula gibi yine 1 aydada olsa kasarımda bunlar hayal olarak kaldı malesef

Demek istediğim ultima online in bu rezil durumunda kimin ne yaptığını eleştirmek yanlış

Açıklıyabildiysem ne mutlu bana
Siz o sade serverleri doldurmadıkça nasıl 300-400 olmasını bekliyosunuz ki

@vengeful , server sahiplerinin player hırsından korkuyorum artık
Michaell in düşüncesinin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu sunucusuna girdiğinizde hemen anlayacaksınız zaten.Multi serbest denildiğinde arkadaşlarım 12 balıkça çar bırakıp günde 50 60m arası para kaldırmaktaydılar bunun sunucudaki piyasayı nasıl etkileyeceğini bir düşününüz.
Multi açılan bir sunucuda piyasa diye birşey kalmamakta.
Diğer açıdan da bakacak olursak Michaell in de haklı olduğu yerler var.Sunucunuz için orjinal sistemler yazıyorsunuz gelen playerların hiçbiri bu sistemlerden haberdar bile değiller.Ha bu bu sunucunun kadrosu iyi sistemleri sağlam denilmemekte.Gelen oyuncu arkadaşına sormakta gelen cevapta ph açık ve online sayısı yüksek ise kanka başlayalım demekte.Böyle seviyesiz,yenilikten yoksun bir oyuncu kitlesi için de ne sistem yazmaya gerek var nede multiyi engellemeye.Ph aç piyasanın anasını bellet senden iyisi yok durumuna geldi artık.
Syntax : Michaell in düşüncesinin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu sunucusuna girdiğinizde hemen anlayacaksınız zaten.Multi serbest denildiğinde arkadaşlarım 12 balıkça çar bırakıp günde 50 60m arası para kaldırmaktaydılar bunun sunucudaki piyasayı nasıl etkileyeceğini bir düşününüz.
Multi açılan bir sunucuda piyasa diye birşey kalmamakta.
Diğer açıdan da bakacak olursak Michaell in de haklı olduğu yerler var.Sunucunuz için orjinal sistemler yazıyorsunuz gelen playerların hiçbiri bu sistemlerden haberdar bile değiller.Ha bu bu sunucunun kadrosu iyi sistemleri sağlam denilmemekte.Gelen oyuncu arkadaşına sormakta gelen cevapta ph açık ve online sayısı yüksek ise kanka başlayalım demekte.Böyle seviyesiz,yenilikten yoksun bir oyuncu kitlesi için de ne sistem yazmaya gerek var nede multiyi engellemeye.Ph aç piyasanın anasını bellet senden iyisi yok durumuna geldi artık.

hemen hemen aynı düşüncedeyiz ismail ultima da tartışılcak bi kalite kalmadı kim ne yaparsa yapsın kimse tartışamaz

bu arada sormak istediğim bi soru var konu ile alakasız ama ;

eskiden mezarda skill kasar pk larla falan uğraşır ölebbi zevk alırdık o zevk imizi bile elimizden alan skill dummy sistemini türkiyede kim icat etti ? bunu hiç bilmiodum şimdi mrak ettim
Hala gerçekleri bir kenara atıp kendi ütopya ultimanızın kurallarını söylüyorsunuz bana. Cidden üzülüyorum. Ben size ultimada olması gerekeni değil şuanda olan bir durumdan bahsediyorum. İçler acısı ama gerçek olan durumdan. Ben de isterim bazı şeylerin önüne geçmek. Adam gibi kitle ile oyun oynamak oynatmak. Ama öyle bir kitle yok. Elimizdeki kitlenin özelliklerini 100 bin defa söyledim heryerde zaten. O kitle ne istiyorsa onu veriyorum.

Ayrıca bir allahın kulu da çıkıp bana hala şu soruların cevabını vermedi. Madem multi bu kadar kötü birşey neden Türkiyedeki Uo hariç tüm dünyadaki online oyunlarda yasak değil. Neden Razor, UOgateway gibi üzerinde binlerce sunucu barındıran bağlantı programlarında multi yasak değil ? Neden gelmiş geçmiş en büyük uo sunucularından birisi olan Hybird'da yasak değil ? Neden WOW da Knight da Ragnarok da multi yasak değil ?

Çok kısır düşünüyorsunuz. Dengeden bahsetmişsiniz. Oyundaki dengeyi 150 m kasan player mi sağlıyor da dengeyi bozabilsin. Nimlothda kimse öyle 10 12 client açamaz. En fazla 3 client açılabiliyor.

Neyse ben burda sayfalarca yazı yazsam boş. Ne demek istediğimi yakın süreçte anlayacaksınız.
Maykıl senle soldat oynuodk hatırlıonmu herneyse.
Michaell bence bu durumu değiştirecek bak ben bile nimlothtaki player sayısını görüp uygun zamanda tekrardan oynıyacağım.Zaten 1-2 hafta oynamıştım ve gayet beğenmiştim serveri.lütfen çatmayın artık şu adama , sidinin ilk sayfada dediğine tamamiyle katılıyorum adam akıllı bir server olsa kasarım abi.^^
Some_one : Slothere'ye tamamen katılıyorum, birde alcholic(mert) arkadaşımız bizim sunucuda multi açıldığını söylemişti. Ben sadece öğrenmek için, kendisinden bizim sunucuda multi client ile bağlanmasını rica ediyorum. Birde Nebula yetkililerinin, bu başlık altında kendi sunucularında multi açılıp, açılmadığını bildirirse çok memnun olurum.

Nebulada, multi clint açılıyor fakat orda açmak biraz cesaret ister, çünkü görüldüğü taktirde banned!

Bunu hiç kimse göze alamaz, orası nebula ;)
Oyuncunun ne istediği tabii ki önemlidir. Ancak multi konusunda değil..
Multi clienti illaki clienti kırma olarak algılamayın, en katı connectorlerin olduğu serverlarda bile windowsun birkaç özelliğiyle multi açılabilir. Yada virtualboxla windowsun içinde ayrı bi windows çalıştırırsın gene oyuna 2 tane acc ile bağlanabilirsin. Neticede multiyi engelleyemezsin yada engellemeye çalışırsın paranı ve zamanını harcarsın. Bunun yerine insanları multiye itecek sebepleri ortadan kaldırmayı denediniz mi? Kimse multi ile action yapmaz, yani 2 char soktuysa 2 siyelede actiona çıkmaz birini makroda bırakır. Eğer sen pvm ile kazanılacak parayı makrodan daha karlı hale getirecek bi sistem yaptıysan kimse makroda karakter bırakmaz.(para kasmayı zorlaştırmaktan bahsetmiyorum zevkli hale getirmekden bahsediyorum). Yada o kadar dandik bi clientin vardır 5 dk da bir client çöküyordur ve yenisiyle bağlanmak zaman alıyordur insanlar 2.yi yedek bekletir sırf haybeye ölmemek için.

Adam akıllı ve eğlenceli sürekli ve güncel quest sistemleri kurmayı deneyin. Bu konularda yazılmış yenilikçi scriptler yok ve suda varki zaten makroyla en fazla para kasarsınız item kasamazsınız ve paranız ne kadar çok olursa itemlerin fiyatıda o kadar artar değişen bir şey yok. Bir serverda marenin fiyatı 1m ken diğerinde 10m ise bu diğer serverda para kasmanın 10 kat kolay olmasından ibarettir ve değişen tek şey rakamlardır 1m u olanda mare alır 10m olanda aradaki 9m luk farkı gözünüzde büyütmeyin.
Michaell : Multiyi engellemek için ben bir sebep göremiyorum. Diğer başlıkta da söyledim. Birçok online oyunda multi sınırlaması yok. Yabancı Uo sunucuları da buna dahil. Biz neden multiyi engelleyip online oyuncu sayımızı kısıtlamaya çalışalım ki ? Şöyle ki Ragnarok gibi oyunlarda binlerce online oyuncu gözüküyor ve bu rakamlar sayesinde yeni oyuncuları çekiyorlar. Halbuki tekil hit o kadar yüksek değil. Atıyorum 1200 kişi gözüküyorsa bir ragnarok serverinda halbuki 600-800 lük bir kitle söz konusu. Ama o 1200 rakamı yeni oyuncu çeker.

Ultima zaten artık yeni kitleyi cezbetmezken bir de online sayısının düşük olmasının hiçbir mantığı yok. Şöyle bir gerçek var ki her zaman kalabalık sunucu tercih edilir. Yeni oyuncuların bir sunucuya girerken baktığı iki şey var. Ph ve online sayısı.

Ben sunucumda yüksek online olmasını istiyorum. Multinin verdiği fazla onlinedan bahsetmiyorum. Multi dolayısıyla artan online sayesinde gelen oyunculardan bahsediyorum. Sunucumda atıyorum 100 kişi oynuyor tekil olarak. Multi özelliğini aktif ediyorum. 150'ye çıkıyor diyelim. Bu aradaki 50 online yeni gelen oyuncu sayısını etkiler.

Tabuları yıkmak lazım. Bırakın multi açsınlar. Bırakın fazla para kassınlar. Piyasa zaten kendi kendini dengeleyecektir. Desert ostard 300 k iken 600 k olacak. Dengeyi kurabildiğiniz sürece multinin sunucuya zararı olmaz.




destekliyorum seni multinin ne zararı var ?
işlerine gelir herkesin multi ne kadar cok player o kadar iyi düşünceside var.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.