Topic daha ilk mesajdan beri karalama amaçlı olarak açılmış gibi gözüküyor.
bu konuda uzarda uzar malesef
[Alcholic] : Topic daha ilk mesajdan beri karalama amaçlı olarak açılmış gibi gözüküyor.

Kesinlikle öyle bir amacım yok. Ben eldeki sunucu için birilerine sataşmıyorum. Konu serverler değil başlıkta belli. Ayrıca o karalama bu karalama diye diye sağlıklı tartışma yapamaz olduk..
Multi bundan öncede vardı bundan sonrada olucak , Nimloth serbest bırakana kadar böyle bir tartışma olmadı. Zamanlaması beni bu yönde düşündürdü.
Zamanında vardı multi fakat illegal yöntemlerle yapılırdı. İnsanların gözüne sokarak alın size multi 12312312 accountla girin denmezdi :) Bu arada mutli engellenemez diyen arkadaşlara öneri vereyim bi oturumda sadece 1 tane char ile girmeyi sağlayabilirim :) Bunun garantisinide verebilirim :) Ama bilgisayarda aşılmayacak hiç birşey yokdur, sadece usta olmak gerekir...
Sağlam bir işlemci ve yeterli ram ile ben sana bir makinada 3 windows birden çalıştırayım ve 3 farklı oturumla 3 farklı char sokayım, yönetmeside zor değil farklı browser açmışsın gibi, ama dediğim gibi oyuncuyu multiye iten sebepleri araştırıp kaldırmak var birde yapılacağını bile bile yasaklamak var. Şahsen daha kazançlı ve keyifli bir para kasma metodu varken kimse makroya bırakıp scroll yazmaz. Bir balronu yada ancient wyrm ı envayi büyüeden etklilenmez kılıp kesimine 30 dk gibi süreye cıkartıyorsan ve çıkan para yada item bu emeğin karşılığı vermiyorsa sen zaten playerlarını makroya yönlendirmişsindir.Benim görüşüm bu yönde.
buffa : Multi clienti illaki clienti kırma olarak algılamayın, en katı connectorlerin olduğu serverlarda bile windowsun birkaç özelliğiyle multi açılabilir. Yada virtualboxla windowsun içinde ayrı bi windows çalıştırırsın gene oyuna 2 tane acc ile bağlanabilirsin.
@--> Connectorde yapılan ufak bir network kart filitrelemesiyle bu sorun ortadan kaldırılabilir. Ne kadar virtual machine açasan aç internete çıkmak için tek bir network kartı ( veya birden fazlada olsa ) kullanman gerek. Virtual machineler senin CPUID, NICID,CPU TIME gibi özelliklerini klonlarlar.

Neticede multiyi engelleyemezsin yada engellemeye çalışırsın paranı ve zamanını harcarsın. Bunun yerine insanları multiye itecek sebepleri ortadan kaldırmayı denediniz mi? Kimse multi ile action yapmaz, yani 2 char soktuysa 2 siyelede actiona çıkmaz birini makroda bırakır. Eğer sen pvm ile kazanılacak parayı makrodan daha karlı hale getirecek bi sistem yaptıysan kimse makroda karakter bırakmaz.(para kasmayı zorlaştırmaktan bahsetmiyorum zevkli hale getirmekden bahsediyorum). Yada o kadar dandik bi clientin vardır 5 dk da bir client çöküyordur ve yenisiyle bağlanmak zaman alıyordur insanlar 2.yi yedek bekletir sırf haybeye ölmemek için.

@--> PVM ve Makro para kasma konusunda Türkiye de sadece bir saçmalıktır. Türk oyuncuları oyunu role play için değil bir nevi counter strike oynamak için oynamaktadır. Eşyamı çekerim adamımı keserim mantığı vardır. Bu nedenle istersen bir yaratıkdan 10 gp istersen bir yaratıktan 100m para çıkart değişen sadece sunucunda ki oyuncu sayısı olacaktır

Adam akıllı ve eğlenceli sürekli ve güncel quest sistemleri kurmayı deneyin. Bu konularda yazılmış yenilikçi scriptler yok ve suda varki zaten makroyla en fazla para kasarsınız item kasamazsınız ve paranız ne kadar çok olursa itemlerin fiyatıda o kadar artar değişen bir şey yok. Bir serverda marenin fiyatı 1m ken diğerinde 10m ise bu diğer serverda para kasmanın 10 kat kolay olmasından ibarettir ve değişen tek şey rakamlardır 1m u olanda mare alır 10m olanda aradaki 9m luk farkı gözünüzde büyütmeyin.
@--> Yukarıda değindiğim nokta aynı şey zaten. Bir oyuncu için bu oyun artık sadece ego tatmini. Eskiden insanların oynayış stilleri , klavye kullanışları, bağlantıları kıyaslanırdı. Artık sadece üzerine xy seti çekmiş, eline zv silahını almış, atlında ab atı var bu adam kral diye değerlendiriliyor. Bunun nedeni artık o kadar kolaya alıştırdık ki biraz zorlaştırırsak insanlar hemen vazgeçiyor..
Online oyunlarda multi kısıtlaması yoktur ama cezalar çok ağırdır . bknz. World Of Warcraft multi serbest ama gel görki farklı hesaplarda multi serbest ama yakalandığın taktirde çok fazla bir ceza kısıtlaması var yani pek kontrol edilmiyor, ama yakalanlarlar sonu ağır oluyor. A

Ayrıca kalabalık sunucu tercih edilir ama hak ediyor ise, örnek bir sunucuda 500 player vardır çok multi vardır oynıyan azdır onlar hareket etmez pek genel davranmaz, diğerinde 200 vardır veya 100 vardır o adamlar yerınde durmuyodur o sunucu tercih etmezler belki ama aradan 1-2 ay geçtiğinde göreceksinizki kalabalık olan sunucu ilgi azalmış , herkezi kafasında şüpheler uyanmış ve diğer sunuculara ani yüklenme olduğu görülecektir.
buffa : Sağlam bir işlemci ve yeterli ram ile ben sana bir makinada 3 windows birden çalıştırayım ve 3 farklı oturumla 3 farklı char sokayım, yönetmeside zor değil farklı browser açmışsın gibi, ama dediğim gibi oyuncuyu multiye iten sebepleri araştırıp kaldırmak var birde yapılacağını bile bile yasaklamak var. Şahsen daha kazançlı ve keyifli bir para kasma metodu varken kimse makroya bırakıp scroll yazmaz. Bir balronu yada ancient wyrm ı envayi büyüeden etklilenmez kılıp kesimine 30 dk gibi süreye cıkartıyorsan ve çıkan para yada item bu emeğin karşılığı vermiyorsa sen zaten playerlarını makroya yönlendirmişsindir.Benim görüşüm bu yönde.

Dikkatli oku tek oturum dedim :) Mac adresi ile de filtre yapabilirsin :) Databasede tutarsın Mac adresini, o mac adresine bağlı 2. bi connector açılırsa şuanda devrede başka bi conneector var eğer açık olmadığını düşünüyorsanız lütfen bilgisayarınıza restart atıp deneyin dersin :) İşlemi bitirirsin.
Awe : işlerine gelir herkesin multi ne kadar cok player o kadar iyi düşünceside var.

Doğruya doğru yeni açılan sunucuların tutmama nedeni genelde çalınt script ve oyuncu olmamasından kaynaklı ee ne demişler nerde çokluk orda .... :)
Ya çoğu arkadaş söylemiş, bi insan gerekmediği sürece açmaz, Bide şu olay var yasaklar insanı kışkırtır, :D çiğnenmek içindir...

Ve multi zararsızdır, player'ı sarmaz, para veya char kasabılırsın bundan baska bısey yapmazsın zaten, fakat 10-20 tane acarsan abartı olur belli bi sınır getirilir o şekilde devam eder bence bi sorun yok, isteyen açar istemeyen açmaz bu kadar basit :D
Sonuç olarak piyasa işi yapıldığı için ve sadece playere odaklı bir oyun sunulduğu için şu anda batmakta olan sunucular görünmektedir. Zamanında bas bas bağırıyoruz ama velet o dinlemeyin demek kolay oluyor tabi.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.