Merhabalar arkadaşlar;

Forum başlığındada belirttiğim gibi UO Host hakkında bilgisi olan arkadaşlardan birkaç bilgi alacaktım.Ve sorum şu;

Lokasyon : Almanya ve İngiltere
Ram : 2 gb DDR III
HDD : 500 gb ve 4 çekirdekli

Sizce Almanya veya İngiltere lokasyonuna ait bu makinada Ultima Online sunucusu kurulsa lag sorunu yaşanırmı ?
Hiçbir zaman yurtdışından gerekirse Hollanda&Almanya olsun makina alma. Elbet bazı sorunlar yaşanıyor, internet hızı çok yüksek olsada..
Türkiye lokasyonlu sunucu her zaman daha iyidir.
Hmm... Tavsiyeniz için teşekkürler.. :)
Firmadanfirmaya göre değişir özellikler açısından sorun olmaz ama bağlantıda olur. Örneğin biz müşterilerimize Almanya lokasyon satıyoruz hiçbir sorunda yaşanmıyor , ayrıca Türkliye lokasyon sunuculardan da çok daha iyi yerine göre değişiyor.. Bir çok türk firmasıyla çalıştım ve şu anda almanya lokasyon sunucu kullanıyorum. Türk alt yapısından daha güvenilir ve daha iyi alt yapıya sahip anlıcağın senin alcağın yere göre değişir.
Önce kendine şu soruları sorman gerek;

Donanım veya yazılım bakımından yeterli mi?

Bir bilgisayarın donanımı ne kadar iyi görünürse görünsün, kullandığı kişi bilgisiz ise hiçbir zaman tam performans alamazsınız.Sis bu sistemle win server 2003 kurarsınız büyük olasılıkla ( kuruluda olabilir ) küçük bir virüs bulaşır alın başınıza belayı.Ben eğer oyun emülatörlerinin "linux" desteği var ise windows bir işletim sistemi kurmam.Şöyle ki sizin o sistemde gördüğünüz oyuncu sayısı x ise linux işletim sisteminde xx olacaktır ki güvenlik bakımından çok ileri düzey olacaktır.Buraya kadar devam ise ikinci soruyu soralım...

Hedef kitlem neresi?

Türkiye olarak varsayıyorum.Türkiye'de UO ile ilgili verilen hiçbir para, emek karşılığını bulmaz.Alın o parayı okula giden birkaç çocuğa bölüştürün bu sizi ruhen ve zihnen mutlu edicektir.(Zihnen uo ile uğraşmadığınız için zamanınız size kalmış demektir).Diyelim ki yine de sunucu açmayı planlıyorsunuz, herşeyden önce size ayrılan bant hızının kaç mb/s olduğunu öğrenin(upload/download) dahil ve bunun garantisini isteyin, Sunucunun bulunduğu datacenter'ın yangın söndürme sistemi var mı?, Elektrik kesintisine karşı gerekli enerjiyi karşılayabilecek ek jenaratör tarzı bir uygulaması var mı?, herhangi bir afet sonucu oluşabilecek hatalardan veya zararlardan müşterilerini mağdur etmeyecek şekilde hizmet sözleşmesi imzalıyorlar mı? veya bir hosting firmasından alıyorsanız bu aldığınız hosting firmasının yer sağlayıcı faaliyet belgesi var mı ?Türkiye'de kalıplaşmış uygun fiyatlı ve güvenilir firmalar var birkaçını saymak gerekirse;Natro, Karıncahosting, Güzelnet gibi.Bilindik ve olumsuz müşteri yorumlarının en az olduğu firma ile anlaşın.

Onu bunu birşekilde hallettik web site işi ne olacak?

Önünüzde iki yol var, biri ana sunucuya yönlendirilmiş bir web adresi(UO sunucusunun kurulu olduğu sunucu.) ki tavsiye etmem.İkinci yol; Ayrı bir webhosting paketi alıp uo sunucusu ile gerekli bağlantıyı (telnet, ftp, mysql) gibi yolların herhangi birisi ile yapmak.Peki birinci yolu tercih ettim sunucuma web sunucu kurmam gerekli; Peki burada kararım ne olmalı.Eğer asp için şart koşuyorsanız windowsdan vazgeçemeyeceksiniz ve tercihiniz win server serisi olabilir.Ama ben php kuracağım derseniz linux şiddet ile tavsiye ederim o sunucuda.

Peki herşeyi anladıkda gecenin bu yarısında bunları neden yazdın?

Çok sıkıldığım için birşeyler yazmak istedim sadece bu.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.