Selamlar;

Çok zamandır Ultima Online ile ilişkimi kestim ancak bu gün aklıma gelen bir fikri sizinle paylaşmak istiyorum. Fikrimin temeli krallıklara ve asilere dayanıyor. Sosaria'da kullanılmayan bir çok şehir var bu şehirlerin belli korumaları ve ticari alanları var ancak biz bunları değerlendirmiyoruz. Krallık sistemini kafamdakiler pek netleşmedi ama şu şekilde maddeler halinde özetleyebiliriz.

1 - Krallıklar sunucu açıldığı zaman yönetimsiz olucak ve yönetimi devr alabilmek için o anki şehir korumalarını etkisiz hale getirip kaleyi ele geçirmek gerekicek.
2 - Ele geçmiş krallıklar kontroldeki bölgelerden vergi alabilecek ( normal npc tradeleri, şehir vendorları, ev konumlama vergisi, ticaret vergisi vs .. )
3 - Her şehrin bir yada birden fazla üretim bonusu olmalıdır ( örnek : kumaş işciliği için vesper, hayvancılık için skara brae, odunculuk için yew, balıkçılık için britain, madenler için minoc gibi )
4 - Her oyuncu bonusdan yararlanabilmek için krallık üzerinde vatandaşlık başvurusu yapması gereklidir.
5 - Eğer oyuncular üretim bonusu istemiyor ve savaşcı olarak yer almak istiyorsa orduya başvurabilir.
6 - Ordu krallığın savunmasında görev alıcaktır. Bir krallık bir şehri ele geçirmek için kuşatma yapmak zorundadır.
7 - Kuşatmalar minimum 2 gün sürmelidir ve kuşatma süresince bir puanlama sistemi ile şehir düşüp savunulabilmelidir.
8 - Krallıklar kuşatma yapabilmek için ilk önce savaş açmaları gerekmektedir. Savaş açılan şehrin asil müttefikleri eğer savaş açan şehrin müttefiği ise müttefiklikden otomatik olarak düşmanlığa geçmelidirler.
9 - Savaş açılan şehrin müttefikleri savaş açan krallığa düşman olarak gözükmelidirler
10 - Hiç bir şehire bağlı olmayan oyuncular asiler olarak belirlenmeli ve hiç biyerle müttefik olmamalıdırlar.
11 - Eğer bir oyuncu belirli bir seviyeye gelmiş ve bir şehrin vatandaşı olmak istiyorsa o şehir vatandaşlığı için belirli görev yada ödeme yapmak zorundadırlar.
12 - Şehirin ordusu yaptığı savunma ve saldırı ile orantılı olarak toplanan vergiden pay alır. ( eğer savaşmayıp barışcıl bir toplum ise belirli bir minimal pay verilebilir )
13 - Binek PVP'si tamamen engellenmeldir. Bunun yerine kaleleri savunacak top, tüfek, paralı asker ( npc ) gibi sistemlere yönelinmelidir.
14 - Krallıklar ele geçirdiği şehirlerin vergilendirmesini yapabilir ve krallar şehirlere vali atayabilir.
15 - Halk kralı değiştirmek için oylama yapabilir. Bu oylama karşısında kral düşebilir yada krala karşı oylama yapanların vatandaşlığını kaldırabilir.


Şu anda aklıma gelen fikirler bunlar. Hepsi basit ve yazılabilir sistemler. Önerilerinizi bekliyorum
not : böyle bir sunucu açma planım yok hiç bir şekilde reklam yapmıyorum ancak açılırsa baş oyuncularından birisi olabilirim :)
Bende bayadır ultima ile ilşkimi kestim.Askerlik iş güç derken soğumuştum.Ama şimdi ufak bir sunucu açma hevesindeyim.Sade şık action'luk bir sunucu.Aslında bu dediğin fikir çok güzel.Oyuncular action istiyorlar amaç bu.
Expert
34.0001
Genelde fikir aşamasında herkes verir gazı, açıldıktan sonra oynayan 5 kişi falan belki bulursun. Açık ve oyuncusu olan bir sunucuda yavaş yavaş uygulanırsa çok sevilir ama.
KeLL : Genelde fikir aşamasında herkes verir gazı, açıldıktan sonra oynayan 5 kişi falan belki bulursun. Açık ve oyuncusu olan bir sunucuda yavaş yavaş uygulanırsa çok sevilir ama.

+1
KeLL : Genelde fikir aşamasında herkes verir gazı, açıldıktan sonra oynayan 5 kişi falan belki bulursun. Açık ve oyuncusu olan bir sunucuda yavaş yavaş uygulanırsa çok sevilir ama.
+1

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.