Öncelikle herkese merhaba

Konu başlığında olduğu gibi yeni bir proje var aklımda fakat 3-4 yıldır Ultima-Online camiasından uzakta olduğum için sizin fikirlerinize ihtiyacım var.Role Play bir sunucu düşünüyorum açıkcası ve ciddi derecede ümitliyim eski ortamları tutturmaya çalışıcam.Fakat içimde bir tereddüt var , o kadar araştırmama rağmen Role Play sunucu reklamlarıyla karşılaşmadım ister burada ister diğer forum sitelerinde.Son söz olarak şunu sorucağım size; Bir Role Play sunucusu açıcam ve içeriğinde ne tür şeyler olursa daha dikkat çeker olumlu veya olumsuz olucak her türlü fikirlere açığım şimdiden herkese teşekkürler.
Yıl olmuş 2014 hala uo sunucusu acıcam diye uğraşanlar var. :con
Nelph : Yıl olmuş 2014 hala uo sunucusu acıcam diye uğraşanlar var. :con

Dostum naparsın Ultima-Online seninde bildiğin gibi bir efsane.Efsaneler kolay kolay ölmez...Elimden geleni yapmaya çalışıyorum sadece bende bir ümit....
Afedersinde @Nelph bundan sanane herkes istediğini yapar neden adamın hevesini kırmaya çalışıyorsunki isterse 2025 olsun yine açar sen açtında ne oldu ayrıca ?
Uo_Meadhros Dostum desteğin için teşekkür ederim.Böyle kişilikler olduğu sürece ilerlemesi zor bu oyunun
yıl 2014 olunca sunucu açılmıyor mu yani :-)
Oda ne dediğini bilmiyor laf olsun diye yazmış
Yıl olmuş 2014 hala sunucu sahipliği yapan ve millete sataşan insanlar var. Projen de başarılar..
Destekleriniz için hepinize teşekkürler.
Silindi
Members
0.9
Kardeşim hiç boşa heves edipte açma.1. olarak yazılabilecek bütün scriptler yazılmış,yeni bişey yazabilmen için süper bi yaratıcılık ve zaman gerekiyor.Ayrıca ultima online efsane bir oyun doğrudur fakat efsaneler anılarda kalmalı artık.Klasik "Türk" oyuncusunun oynamaması gereken ve yeni nesil oyuncuların tamamen metin 2 oynayan velet seviyesinde olduğunu varsayarsak,tutma olasılığı %0.001 civarındadır.Buda ölü harcama ve egoşst oyuncu kitlesi olarak sana geri dönecektir.Ayrıca birbirini çekemeyen ve her fırsatta birbirine saldıran sunucu sahipleri + her yaz düzenli olarak açılıp klişe bahanelerle (askere gidicem,aile problemleri,hastalık,ev taşıma,tuvalet ihtiyaçları) kapatılan serverler genel oyuncu kitlesi üzerinde aşırı bir güvensizlik bıraktığından bu işe başlamadan bırak derim.Hevesini kırma gibi bir derdim yok,para senin paran sadece uyarmak istedim.
Questleri otomatik sisteme bağlamak yerine bi' questwriter al sunucuya, vatandaş sürekli kısa-uzun bi' şeyler yazsın. Mega-questleri önceden bir hikaye ile duyurun, ufakları online sayısı 20-30 falan olunca yapın aktif olarak.

RP sunucusu için PP'nin unsunlarından vazgeçmeyin, PvP turnuvalarını süsleyerek yapın misal: "Davullar çalsın, kuzular kavrulsun! Tanrıların huzurunda şampiyonlar çarpışsın!..." gibi gibi.

Irk sistemi yapacağım diyorsanız ne olur Paladin'i ırk olarak yedirtmeye çalışmayın, tüküresim geliyor. Velev ki düzgün bir ırk sistemi yaptınız, ırklara oyuncular arasından liderler seçin ama bu adamların Türkçesi düzgün olsun, Rivendell'de vampirlerin lideri "wanpirlik zor işler..." macrosu ile dolaşıyordu, etmeyin.

Irk, krallık, hedelik hödülük - üstteki gibi bir sistem yaparsanız diplomasi-vergi sistemleri getirin. Oyuncular savaşıp-şehirleri kuşatabilsin.

Klasik spawn sistemi yapmayın, kıçı kırık vahşi at (Mustang) için cehennemden fırlamış onlarca yaratık gardiyanlık yapmasın.

Vesaire vesaire.
Paladin zaten ırk değil sınıf abi.Aynı zaman da bard gibi paladininde oynayabileni çok azdır.Bunun dışında diğer portalda da yazdığım gibi somut bir şeyler koy.Sana 50ye yakın kullanılmamış taze fikir ve role play sunucusu için geliştirdiğim yayılma stratejisini paylaşayım.
Ben ne yazmışım yukarıda?
Master
59.2997
Yapılması gereken bence en önemli şey kitap kurgusu orta çağ tiplemelerini oyuna entegre etmek yerine oyunun hikayesiyle paralel bir işleyiş hazırlamak. Bunun için de oyunun hikayesini öğrenmen gerekiyor. Hem böylece sonradan bir ton eşya eklemen, sistem yazman da gerekmez. Zaten oyun içinde tonlarca materyal mevcut. Bir çoğu Nebula sunucu mantığı ile zamanında kenara atıldığından ötürü Türkiye'de tanınmıyor. RunUO'yu göz önüne al. Sadece oyunun sistemlerini birbiriyle ilişkili hale getirerek neler yapıyorlar ve kaç kişi oynuyor. Ben Türkiye'de yıllarca bu oyunu oynadım ve oyunun gerçek dinamiklerini kullanan yalnızca Jeem'in eski sunucusunu gördüm. Her zaman her sunucu devşirme sistemlerle yürümeye çalıştı. Bazıları işi abarttı filmlerden gördüklerini entegre etmeye niyetlendi. O dönemle alakası olmayan, oyuna hiçbir şekilde yakışmayan tonlarca şey eklendi. Eldekini kullanmayı bilirsen az işle çok daha fazla verim alırsın. Zaten sphere'a eklediğin her ekstra hazırlanan kompleks sistem, emülatörün yetersiz altyapısı yüzünden hem sunucunun daha çabuk yorulmasını hem de savunmasız hale gelmesini sağlıyor.
Aynı şeyleri yazmışız :no taklit etme beni

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.