Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



.........................................................



Bu konu Bozo-Real tarafından düzenlendi(2020-05-10 17:53, 3 yıl önce)
Kardeş şöle bişey demişsin

Fakat +15 katanalı birisini 1vs1 de Eğerki Pvp’niz İyi İse ( El yatkınlıgınız , tuşlara hızlı Basabilmeniz ve beyninizi Hızlı Kullanabilmeniz) +6 katanalı Birisi Kesebilir.Bunlar Tamamen Beyin kontrolü ile ilgilidir.

bu bazı serverlarda kalmadı. Örneğin yazında pyramid uo geçirmişsin. Orda ya warrior olacan +15 katana alcaksın eline yada warlock olup parrying kasıp +15 kalkan ve +15 katana alacaksın. +15 Katana çok saçma :DD
Nedemek İstedigini Anlamadım.
lafım sana değil de , belki nexima fln görürde bi hal çaresine bakar.
Bendede vardı bi ara katana ben bile yuhhh diyodum yani. O değil katanalı adamlardan kaçınca ezik diyolar kaldıramıyorum
Teşekkürler
Neophyte
-1.7
Zahmet edipte yazdığın için teşekkür ederim. Hepsini okumadım ama okuduğum birkaç yerde doğru anlatıyorsun, başlamak isteyenlere çok yardımı olur. :)
Yazında bu oyunu sadece item skill olarak göstermişsin ama.
Yanlış anlama ama yeni uo'ya başlamış olsam dedikllerinle yola çıksam bildiklerimide unuturum.

[Yeni başlayan birisi skill kasmayi , skillerin ne işe yaradiğini bilmesi gerekir ilk olarak . Yok mage , warlock , warior olması bir şey ifade etmez.]

Sayın uzmanım.
@Marlock Yazımı Birdaha Baştan Sona Doğru Okursan , Herşeyin İtem Olmadıgını Bas Bas Bağırdıgımı Görürsün...Yazımı Düzgün Okuyup Yorum Yapın Lütfen...

@Any! Yazımın Hangi Kısmından Bahsediyorsun.Bunu Açıklarsan Gerekli Açıklamayı Yaparım...

Şuna Emin Ol Any.Bu Devirde Kimse Uo ya Yeni başlamaz.Yeni Başlayanlar Görselliğe Aldanıp Wow Oynar , Knight Oynar v.s Oynar.Saten Onları Oynayan Kişilerde Mage nedir Warlock nedir Bilirlerki + Olarak Ultima Strike'ıda Araştırırsan Orada Skill Dökümanını Bulursun.Sırf Skill Değil Stat Dökümanınıda Bulursun.Ultimaya Başlamayı Kafaya Koymuş Birisi SAten Ultima Strikeya KEsin Uğrar ( Googleye Ultima skiller yazdıgında saten us cıkar ).Ben Bilinen Şeyleri TEkrar Tekrar Etmektense Bİlinmeyen Şeyleri Yazdım.
Başlığında yeni başlayanlara diyor ? Onun için böyle cevap yazdım , birde bazı bug dediğin şeyler artık serverlarda kaldı mı , Cesede item atma bugundan bahsettim.


Neyse yazı için sağol , yeni başlayanların okuması şart.
güzel olmuş :)
Suan Anlattıklarımın Oldugu Tr Serverları Mevcut.Ornegin Pyramidde Cesede İstedigin kadar item at Res Yapabiliorsun.SAten bunu fixleyen Turkiyede Server Yok.Nebulada da Fixli DEğil , Revo dada Fixli Değil.Cünkü Pek bilinen birşey değil.Benim cok yakın arkadaşlarım server açtıklarında Fixletttirdigim birşey.

Sadece Yeni versionda vendorlar 225 tane reg satior ondan sonra 0 oluyor.Ama bazı Serverlar da Durum böyle değil.Ornegin Sanırsam andorida 1 dk icinde size 40 k Boş scrol 40 tane res Scrol Regi Toplarım ( yeterki Para olsun ) Buda gece 10'larca m ye denk gelir.

Yazdıgım şeyler Güncel Şeyler Arkadaşlar.Eskimiş bugları Yazmadım buraya. Yazmamda.Suan bildigim şahsa zarar veren buglarda mevcut onlarıda yazmam buraya.Bu buglar kimseye zarar vermeyen , Biraz daha kolay kasmanızı sglayan buglar.Sonuçta 2004 yılından önce Makro programı bile kullanmak Bug Abuse Suçuydu...
Gayet güzel bir yazı olmuş.
Gayret gösterip uzun bir yazı yazmışsın, gayretini tebrik ederim. Ancak hemfikir olmadığım noktalar var. Bir tanesinden bahsedeyim:

"Öncelikle Ultima Online Dünyadaki Hiçbir Online Oyuna Benzememektedir.Saten Ultima Online İle Tanışan Kişiler Ne Knight Oynayabilir , ne Wow Oynayabilir nede Buna Benzer Oyunları Oynayabilir.Yanlış Anlamayın Aslında Bu Oyunları COk İyi Oynar ama Zevk Almaz.Şahsen Kendim Baya bir Süre Yukarda Saydıgım Oyunları Oynadım , Knightta da Metin 2 dede 80’er Levellera Kadar Ulaştım.Knightta +9 setler Silahlar Sahibi Oldum.Fakat Zevk Felan alamıyordum bu Oyunlarda.Cünkü Bu Oyunlar Bana COk fantastik Geliyor.Ben Role Play Seviyorum.Saten Ultima Online Bu Yüzden Bagımlılık Yapıyor.İstersen Terzi Olursun İstersen Blacksmith ( Zırhları Yapan Class) istersende Savaşçı Olup Eşi Benzeri Olmayan Bir Savaşın İçinde Kendinizi Bulabilirsiniz.(bence bulabilirdiniz artık zor)."

Doğrudur, Ultima Online her zaman kendine has olma özelliği ile dikkat çekmiştir. Ancak UO ile World of Warcraft gibi, çıktığı gün yapılmış MMORPG'ler arasındaki en geniş 2. haritaya sahip bir oyun ünvanını almış bir oyunla karşılaştırmak yanlış. 99 yılında UO'ya, iki yıl önce ise WoW'a başlamış bir oyuncu olarak elimin altında bu iki oyun olsa ve ikisinin de çok sağlam sunucuları olsa tercih edeceğim oyun WoW olur ki çok uzun bir süre UO oynayıp, bunun belki de dörtte biri kadar bir süre WoW oynadım ama oldukça eğlenceli.
İkinci katılmadığım nokta ise oyunların çok "fantastik" geldiği ve Role Play seviyor oluşun. Şimdi, Role Play'in temeli zaten fantastik olmasında yatar. Ufak bir çelişki olmuş burada. FRP = Fantasy Role Playing. Bunu da geçtim, UO'nun Role Play yönü ile WoW'un Role Play yönünü karşılaştırırsak UO'yu RPG'den bile sayamayız. Çünkü UO'nun 9 bölümlük singleplay oyunlarının hikayesi hep aynı çerçevede, aynı karakterlerle dönmektedir. Warcraft'ın hikayesi ise Twisting Nether ve Titanlar ile başlar ve her ek pakette "hikayede açık bırakılmayacak şekilde" yenilenmektedir. (Ek kitapları saymıyorum bile)
Diğer bir katılmadığım nokta ise Sphere ve risk bağlantısı. Evet, eşyalarını riske atıyorsun ancak riske attığın eşyalar eğer aktif bir oyuncuysan, kolaylıkla aynısını bulabileceğin eşyalar. Özel bir eşya yok. Dolayısıyla aktif bir oyuncu için daha da önemlisi oyunu eğlenmek için oynayan bir oyuncu için UO'da eşya kaybı bir anlam ifade etmiyor "telafi ederim, bu bir oyun" deniyor. Ancak World of Warcraft'ta 25 kişilik (hatta eski versiyonlarda 40 kişilik) bir raid e katılıp, raidden bir eşya bile alman zor olabiliyor. Aldın diyelim, dinamik oyun yapısı yüzünden her ek paketi yeni eşya sınıfı getiriyor beraberinde. Yani eşyaların bir sürekliliği yok, değiştirmek gerekiyor. RunUO tabanının mantığı da bu şekilde işliyor. Detaylı eşya seviyesi yükseltebilme seçenekleri ile eşyanızı eşsiz kılabiliyorsunuz. Hatta çoğu sunucu Sphere tabanında bu sistemi etkin kullanmak için entegrasyon ile uğraştı/uğraşıyor. O yüzden "eşyası olan kazanır" mantığı tamamen yanlış. RunUO'daki PvP sanıldığı gibi eşya tabanlı değildir. Yine deneyim ve bilgi tabanlıdır. WoW konusundan bahsetmek bile istemiyorum. Tamamen Furious sete sahip bir oyuncu ile PvE setine sahip iki Mage'in savaşını ve PvE'nin kazanışına tanık olduğum zamanlar oldu.
Diğer bir nokta ise katılmamaktan çok bilgi yanlışını düzeltmekle ilgili. Ultima Online'ın çıkış tarihi 25 Eylül 1997'dir. Yani bir oyuncu, resmi sunucuda oynamak istediyse 13 yıldır UO oynuyor olabilir. Elbette 15 yıl, 20 yıl gibi deyişler saçmalıktır. Böyle geldi, böyle gidecek gibi görünüyor. Milletin ağzı torba değil malum. Ben ilk başladığımda da 7 - 8 senedir oynayanlar vardı. 1999 - 7 = 1992. Yani malum arkadaşlar UO çıkmadan 7 yıl önce oynamaya başlamışlar. Onları bu başarılarından dolayı ayrıca tebrik ediyorum.
Son olarak, 2000 yılında Türkiye'de UO sunucusu vardı. Adını da duymayan yoktur tahminime göre; Nebula. O zamanki sunucu adıyla Nebula NORTH. Hatta açılış tarihi 1999'a dayanır. Sanane ise bundan daha eski bir sunucudur ve yanlış hatırlamıyorsam açılış tarihi 1998'dir.

DipNot: Yazım saldırı amaçlı anlaşılmasın ancak gördüğüm hatalı bölümleri söylememem de benden beklenmesin. Saygılarımla;
Yadigar Uçanpehlivan.
Uyarıların İçin Çok Teşekkürler Roleplay Konusunda Guzel Bir AÇıklama Yapmışsın.Ben Yanlış Anlatmışım.Role Play Den kastım Ultimada Her Klass'a sahip olabilmen.Craft Savaşçı balıkçı dilenci hırsız v.s v.s...Wow Oynamadım Açıkçası oynayan cok arkadasım vardı ve onlarda Pek fazla Isınamadı Uo'dan sonra. Oynadıgım oyunlar metin 2 ve knight online idi.Bu oyunları oynamak için Aşırı Beceriye sahip Olmak Gerkemiyor Gerçekten.İtem Kimdeyse O DAha guclu mantıgı var.Ultima online ise Böyle Değil , En azından Sphere Böyle değil.İtemden Çok Kabiliyete Bakan bir Oyun diye düşünüyorum. Oranları ise Bence %30 item %50 kabiliyet.
SOn Olarak NEbula Açılış Tarihini ( Nebula North ) ben 2000 Yılı olarak Biliyorum.Saten Sitesine Girdiginiz zamanda Since 2000 Yazısını Görebilirsiniz.Simdi Tekrar Hesaplamalar Yaptım Sanırım NEbula Tam Açılış Tarihi 2000 yılı Kasım Ayı idi.SAten Sanane Kapandıktan 1 ay kadar süre sonra açıldıgını Hatırlıyorum ( Emin Değilim ).Ama Ben Killeny Adlı Servera başladıgım Türkiyede Ultima Online Oyunu olsa neden oynamayalım Sorunuda kendime soruyorum.Demekki Ozamanlar yoktu veya İnternet bukadar yaygın olmadıgı için Gözümüzden kaçırmıştık.Fakat Sananenin 1999 dan önce Açılmadıgına eminim...

Çok Saol Yapıcı Eleştirilerin için , En Azından RolePlay Eleştirin İçin.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.