tamam işte her probleme yardımcı olabileceğimi yazdımda bu kadar açık yazmayı düşünmemiştim :D
Staff uyerlerinin çoğu yönetmek kavramını padişahlık ile karıstırıyor. Yönetim insan ilişkileri sabır çözüm üretmek orta noktada durmak anlaşmazlıkları çözmek doğru olanı güzel bir anlatım dili ile oyuncuya kabul ettirmek (genelde stafflar kural budur istersen oyna istersen kapı orda der) bir staffda olması gereken baslıca özelliklerdendir. Staff üyeleri oyuncu ile oyun harici konusmaz sohbet etmez. Mesafe herzaman olmalıdır. Yoksa cılkı çıkar. Staff sıkılmaz yenilik heyecan aramaz. Online iken takip eder page okur. Starda gazete değil.. Staff da insandır doğru sıkılabilir. Player olup oyun oynayabilir (istifasını sunar öyle) Yönetmek yetki sahibi olmak sorumluluk gerektiren bir iştir. İşini iyi yapabilir ama eğitimli ve yası olgun olmalıdır..




Demiştim bir postumda..
Zaten kaliteli yetkililerin hepsi eğitimini kalitelilerden alıyordu şimdiki yetkililer evde sunucu acıp direk owner başlıyıp heyoo bakın zıtaffım ben diye ortalıkta dolaşıyor..
bu konuda haklısın abi işte ben bıraktım uo yuztn arkadaşada söyledim owner yap beni sadece scriptsleri deneyecem o kadar oyuna girmem... Canı çekmiyor insanın saçmalamaya doğru gidiyor uo...
herkez aynı şeyleri söylüyor ancak hiç kimsede icraat yoktu ilk adımı ben attım ^^
Nemesis Berk ekledim : [email protected] Kabul edersen konuşurz
Hayırlı olsun umarım aradığını bulursun Berk.

Maltepe Team asdf.:p
senide bekliyorum gurur ^^
Kanka ben app alchmist. fix bombacı mülayım nickiyle ordayım :)
Nemesis'in açtığı projeler genellikle uzun sürüyor... Umarım bunu engelleyecek kişilere rastlamazsın. /Başarılar
Sağol teşekkürler
Ben bir çok sunucuda görev aldım.Ultima dışı oyunlarda ve bazı platformlarda da bir çok deneyimim var.Referans göster dersen sadece bir kaçını gösterebilirim.8 senelik ultima deneyimim var bozulan yapının içine bende karıştım ve 2 sene ara verdim.Senin sunucuna hiç birşey katamam çünkü bir bilgim yok.Her nekadar suanda veritabanı bölümünde okusamda hiç script yazımına bulasmak istemedim.Bir yeteneğim yoksa nasıl bir çok yerde görev aldım ? İnsanlar beni güvenilir buluyor sanırım bunu onlara sormak lazım bende şaşırıyorum zaman zaman.Kötü yanım yokmu tabi var cabuk sıkılırım.Görev aldığım yer ne kadar kaliteli veya kötü olursa olsun iki ay ya dururum ya durmam :) Bunların en uzunu 1.5 sene oldu hala devam ediyorum.Bir diğeri ise Türkiye'de sayılı olan frp oyunlarının arasına katıldık.Arkadaşım aylarca calısarak smf foruma bir çok mod yazdı.Türkiye'de en tanınanlar arasına girdik.Fakat ben 1 ay sonra sıkılarak bıraktım gibi ...
buyur profilimden mail adresimi alırsın iletişime geçeriz...
Sorunun Cevabı:

Ben yetkili olduğum sunucuya huzur, kalite, öz veri, eğlence ve profesyonellik katarım. Bir yetkilinin oyuncularla yeri geldiğinde samimi yeri geldiğinde mesafeli olmalıdır. Oyuncuların espirilerini kaldırabilen, yönetim kadrosu ile uyum içersinde olan yeni fikirler sunan birisi sunucuyu aynı zamanda sahiplenirse sunucunun gelişmesinde, yükselmesinde büyük etken sağlar. Ben olsaydım en basit örnek huzuru sağlamak için en yakın arkadaşım oyun içersinde ana bacı küfür ediyorsa arkadaşlığımı takmaz banımı atardım. Daha pek çok örnek verilebilir tabi.



Güzel bir soru beğendim umarım cevabımda anlaşılabilir olmuşumdur. Uzun uzun yazardım ancak öz olmasını istedim.

Bu konu Tymaron tarafından düzenlendi(2009-05-16 05:21, 14 yıl önce)
teşekkürler



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.