Expert
34.0001
@atacker

Devletiniz.. size eğitim veremez, üni için dershaneye.. iyi bir eğitim için özel okula gitmeniz gerekirse..


katılmamak elde değil.


@ByTymaron

sen bostancı doğa kolejinde veya gökdil veya tepe demi okudun? ben şuan bostancı doğa da okuyorum ve tepeden gelenlerdenim.
özel okulda okumanın güzel taraflarından biri herşeyin özel


özel gömlek pantolon kravat

her türlü laburatuvar bulunuyor

bilgisayar odaları

özel salon
Anadolu öğretmen lisesi mezunuyum. Okulumda gayet harika bi eğitim + öğretim vardı. Ne haltlar yedik... Hocalar anlayışlarıyla herşeyi öğretti bize. Yabancı dil konusunda özel okullardan daha iyiydi bizim okul. İngilizce + Almancam gayet iyi seviyede. Yine matematikte de çok çok üst seviyedeydik. ( Şu anda okuduğum bölüm için de yabancı dil ve matematik çok önemli.) Ayırca sınıfımız 18 kişiydi ve ordaki arkadaş ortamı hiçbir yerde yoktu. Demek istediğim kısaca şu: Eğer iyi bi lise kazanırsan özel okullarda alacağın eğitim ve öğretimin çok daha kalitelisini alabilirsin.
Ozel daha disiplinli, kurallari uyguluyor ve egitimide tabii ki daha iyi oluyor ... Ben Lise 2'den sonra devlete gectim onun disinda hep ozelde idim ... Bayagi iyi ve hostu benim icinde 2 taraf... Ozelde de cok anim, Devletttede cok anim bulunmakta yani ... Hicbir sekilde insan ayrimi vb. yapmam asla.
Özelde okumadım ve okumuyorumda ama bazı devlet liselerinde disiplin olarak Ozelden daha dikkatli Örn Bizim Lise.
Ama geri kalan herşeyde Ozel derim.
Master
59.2997
Okumaya niyeti olan, gerçekten okumak isteyen adam her okulda okur. Sonuçta okulda öğrettikleri şeyler aynı farklı bir şeyler öğretmiyorlar (birkaç istisna olabilir dil vb. şeyler)
Silindi
Master
59.2997
Bostancı Tepede Okudum Adım Ardıl ILGİN gökdil ile birleştiğind oklu bıraktım başka bir okula gittim aykut kratlı falan vardı sınıf arkadasımdır
Expert
34.0001
aykurt mu ? nasıl 18 yaşında oluyorsun o zaman benden 2 sene önce mezun oldu onlar tepe gökdille birleşmeden önceki son hazırlık sınıfıyıdık o zaman biz
Burjuva Hümpelerinin gittiği yer.

Slothere:
(birkaç istisna olabilir dil vb. şeyler)



Tekrar Slothere:
Okumaya niyeti olan, gerçekten okumak isteyen adam her okulda okur. Sonuçta okulda öğrettikleri şeyler aynı farklı bir şeyler öğretmiyorlar

+1881
Silindi
Novice
5
Aykut Benden kucuktu 93 yazar kimliğinde ama 92 liyim der sen 92 li bir kişide bu sene mevzun olucak ayrıca ben aykuttan buyum msn gelırsen söylerim özel durumlarımı herkesle paylasmak ıstemem [email protected]
İstek Özel Acıbadem Fen Lisesinde okuyorum . 72 kişiyiz 3 sınıf var . Herkes burslu 450 puan ve üstüyüz hepimiz . Aileleri herkesin orta dereceli genelde , bazılarının iyi . Ne olanaklarımız var ? Yatılımız var okulumuzun 2 kat üstünde sınıflarımızın mükemmel bir şey . Labatuvarlarımız var . Her fen dalından 2'şer tane labaratuvarımız var ve kullanıma hep açık . Yönetimimiz inanılmaz sıkı . Lacoste içine beyaz tişörtten başka bir şey bile giydirmiyorlar . Bilgisayar odamız var mükemmel bilgisayarlar ve 40 tane ve yurda her zaman kullanıma açık . Kütüphanemiz var , olimpik yüzme havuzumuz ve salonumuz var . Fitness mekanımız var . Konferans salonumuz var ve ben davulcu olduğum için haftasonları okulun davulunu kurup rahatça çalabiliyorum . İnsan olarakta herkes burslu olduğu için devlet ortamında hissediyorum kendimi . Hepimiz kardeş gibiyiz . Ama her yerde olduğu gibi 3 - 5 kopuk bizde de var elbet . Tek kötü yanı : inanılmaz dedikodu dolaşıyor . Öyle böyle değil yani . Devlette böyle olmaz biliyorum .
Expert
34.0001
İstek okulları her zaman çok güzeldir.

Bizim bostancı doğa kolejinde ne var ?
eskiden laboratuvar olan ama şimdi daha fazla müşteri! alabilmek için sınıfa dönüştürülmüş yerler var.
içinde lavabo bulunan yine daha fazla müşeri için yapılmış sınıflar var.
stajyer olduklarından emin olduğumuz daha Türkçe konuşmayı bilmeyen öğretmenler var.
yaşlılıktan adını unutan ve az para aldığı için hala çalıştırılan öğretmenler var.
kendi sınavlarının olucağı günü bizden öğrenen öğretmenler var.
ve işlenmesi gereken bi dersi öğretmenine sölemeyi dönemin son haftası hatırlayan bir yönetim var =)


artı olarak;
sınıflarda akıllı tahta ve 7/24 internet erişimi var bize yetiyor :D


yazımı okuyup ismimi öğrenirlerse okuldan atılırım zaten beni atıcak yer arıyorlar ama siz siz olun doğa koleji ismini gördüğünüz yerde kaçın.
Hmm özel okulda okumak... Hiç devlet okulunda okumadım hala kolejdeyim. ted ankara koleji şöyle diyim değişen şeyler nelerdir. Bence en önemli değişken ortamdır. Ankarada oturan bilir Seyranda oturuyorum ben. Güzel bir semt diildir Ankarada yani ünü iyi değildir. Ben hem kolej ortamında hem böyle bir mahallenin ortamında bulunuyorum. İster istemez insan farklılıkları anlıyo. Yani en basitinden aynı konularda konuşamıyosun. Kolejin orta halli öğrencilerindenim ve yinede kolejdeki arkadaşlarımla konuştuğum konular bile mahalledeki arkadaşlarımla konuştuğum konulardan çok farklı oluyor. Aynı konuları mahalledede konuşabilirim tabiki ama ne kadar sürebilirki bu konuşma çünkü adamın o konu hakkında bir bilgisi yok. Dersler konusunda devletle özel arasında hiç bir fark olduğunu sanmıyorum. Sonuçta tek fark olarak gösterilen ingilizce ve şuan türkiyede ingilizce sadece iş bulmak için işe yarıyo bide büyük üniversiteleri bitirmek için ama şunu rahatca söyliyebilirim yani 10 yıldır gördüğüm bu ingilizceyle "ki ingilizcem 3. sınıftan sonra hiç 2 olmadı hep 1'di" Devlet liselerinin özel uğraşı dil olmayan öğrencilerinden 3-4 kat daha iyi bi ingilizcem var. En basit örnek ben devletdeki 9. sınıf ingilizce derslerini 6. sınıfta öğreniyordum. İnsan olarak ben ankara bazında bakıyorum okullara ted ankara kolejinde düzgün insan bulmak kolay değildir. Herkes bir i*nelik yapar sana. Bunu çok yaşadım. Ama şimdiye kadar mahalle arkadaşlarımdan böle bi i*nelik yaşamadım. Paranın delirttiği insanlarla aynı yerde eğitim görmek kolay değil. Bunada örnek olarak şuanki cumhurbaşkanımızın oğlunu verebilirim. Babası dışişleri bakanıyken sütün teki olan bu çocuk şuan kendini bi b*k sanıyo bizde bişi yapamıyoruz bir keresinde yeltendik hocalar bizi tehdit etti en ufak bir kavgada okuldan atılacağımız konusunda.

Diğer arkadaşlarım okulda istediğimizi yapıyoruz gibi birşey söylemiş. Şahsen ben öyle istediğim herşeyi yapamıyorum. Tabiki devlet okullarından daha çok olması gerekiyo hoşgörüsü ama devlet okullarında yapılan şeylerin çoğunuda en azından bizim okulda yapamazsınız. Okulda hocaya bıçak çekip okuldan atılmamış kişiler tanıyorum. Okulun bu hoşgörüsünün nedeni maddi açıdan öğrenciye muhtaç olup olmamasıdır. Eğer muhtaç değilse o okulda elin kolun bağlıdır.

Özel okulun en önemli avantajı bence iş hayatında meydana geliyor. Ablamdan biliyorum odtü mezunu bir çocuktan işini kaptı ted kolej+gazi üniversitesi olmasına rağmen.

Bana göre avantajları bukadar. Tek sorun ailenin dakika başı kafanıza o paraları boşuna mı veriyorum diyerek başınıza kakması bu sözden çektiğim kadar hiç birşeyden çekmedim

Umarım sıkmamışımdır sizi :D

Not: Sınıflar bizim okulda 25-30 kişi arasında ortaokulda 29-37 kişi arasında değişiyordu ilkokulda 28-32 kişi arasında değişiyordu.
Not2:Hocalara gelirse hocaya göre değişir kolejler ztn öğretmenlerin emeklilik yıllarını geçirecek hobi olarak görebiliriz. Devletden emekli olup koleje giden 100 kadar hoca var bizim okulda.

Bu konu Basic tarafından düzenlendi(2008-01-30 03:39, 16 yıl önce)
Kusura bakmayın ama Özel okullarda hiçbirşey yok.Resmen züppe yetiştiriliyor.Para için g*tunu satar özel okulları.Devlet okullarında hiç değilse disiplinin ne olduğunu bilirsin.
Şimdi size bir soru?
Devlet okulunda okuyan insan mı askerde disiplin yönünden rahatlık çeker,özel okulda okuyan mı?

Özel okulun tabiki avantajları var,yabancı dil vb. fakat Gökberk'in dediği gibi okumak isteyen her şekilde okur.Dikkatinizi çekerim tabiki de ayrıca yabancı dili herkes özel okuldan öğrenmiyor.Şahsen ben sözlüklerden carttan curttan videolarını izleyip öğrendim.
Silindi
Expert
2.6
Ben okulumu seviyorum özel olmasına rahmen özelde kendimi buluyorum. Nasılmı şöyle 1 sınıftan beri özelde okudum lise'ye geldiğimde annemler beni devlete vermek istedi sesimi çıkarmadım 1.sınıftan 8.sınıfa kadar derslerim çok iyidi ve diploma ortalamam 4.12 gibi birşeydi. Lise 1 de devlet okuluna gittim ve arkadaş cevrem yuzunden derslerde konuşmaya falan başladım ve ders notlarım duştu hayatımda hiç yapmadıgım şeyi okuldan kaçmaktı okuldan kaçtım ve sene sonunda anlıcagınız gibi sınıfta kaldım şimdi lise sondayım ve 2 senedir çok rahatım derslerim çok iyi devlet okulunda gördüğüm disiplini 2 katı özelde görüyorum bütün hocalarımız 20 ile 30 arası hepsi çok genç almanca hocası hariç hepsi universite öğrencisi kişiler hocalarla aram iyidir.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.