Helal olsun ya.Göğsüm kabardı bak.:yes
Türkiye de 3 bin sattı

1 HAFTADA 3 bin adet satıp rekor kıran ve 3 kardeşin rüyalarını gerçekleştiren Crysis oyunu, Türkiye de de büyük ilgi gördü. Türkiye nin en büyük oyun dağıtıcısı Aral birkaç ayda yapmayı planladığı satışı 1 haftada yaptı. Tamamen Türkçe, 49.99 YTL fiyatla 1 haftada 3 bin adet satılan Crysis oyununun ikinci bölümü bekleniyor. Ancak oyunun 18 yaşından küçüklerin oynaması tavsiye edilmiyor.


1 yılda 2 milyondan fazla satış bekliyoruz

OYUNUN
gördüğü büyük ilgi Hollywood film stüdyolarının da dikkatini çekmiş. Yaklaşık 16 milyon Euro ya mal olan Crysis oyununun 1 yılda 2 milyondan fazla satması bekleniyor. Intel in katkısıyla Türkiye ye tanıtım için gelen Yerli kardeşler tanıtım turuna Ukrayna da devam ediyor. Faruk Yerli, SABAH a yaptığı açıklamada "Biz oyunun Türkçe sürümünün çıkması için ısrarcı olduk. Üstelik fiyatının da 50 YTL civarında olmasını hedefledik. Türkiye de çok düşük adetlerde satılmasına ve korsan oyun piyasasının yaygın olmasına rağmen Türkçe oyun için çok çaba harcadık. Film stüdyoları ile Crysis oyununun hakları için görüşüyoruz. Zaten oyunun detayları film senaryolarına ve canlandırmaya çok yatkın" dedi.




Yerli biraderlerin oyunu Hollywood a senaryo olacak

Giresunlu Yerli ailesinin Almanya doğumlu 3 çocuğunun yarattığı bilgisayar oyunu Crysis, Türkiye de bir haftada 3 bin adet sattı. Oyunun dağıtım hakkını EA aldı, Hollywood senaryonun peşine düştü..

Hayallerini bilgisayar oyunları tasarımıyla gerçekleştiren Almanya doğumlu 3 Türk kardeşin Türkçe ilk oyunu Crysis kapışıldı. Türk adını oyun dünyasına yazan Cevat, Avni ve Faruk Yerli adlı üç kardeş, 2007 yılının tüm dünyadaki oyun tutkunlarınca merakla beklenen bilgisayar oyunu Crysis in de yaratıcısı. Cevat Yerli, dünyanın en saygın ve aranan oyun geliştiricilerinden biri ve pek çok teknoloji firmasının fikir danıştığı önemli bir isim. Cevat Yerli nin hayatı, henüz 10 yaşlarında bir çocukken hediye edilen bir Commodore 64 ile değişiyor. Üç kardeşin bilgisayar oyunu tutkusuyla başlayan hikayesi, bugün dünya oyun pazarında adeta bir efsane. Bu üç kardeş, 1999 da bir gecede Crytek adlı şirketi kuruyor. Cevat Yerli bugün bu şirketin yöneticisi ve baş tasarımcısı. Faruk Yerli, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Avni Yerli de Operasyon ve Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı. Şu anda oyun tanıtımı için dünya turuna çıkan Yerli Kardeşler geçtiğimiz hafta Türkiye ye gelmişti. FarCry oyunu ile tanınan kardeşler 1 milyon adetten fazla satınca dikkatleri üzerine çekti. Crytek özellikle kendi geliştirdikleri teknoloji ve arkalarında hiçbir sermaye grubu veya ortağı olmadan elde ettiği başarı ile tanınıyor.

SAVAŞ VE DAYANIŞMA
Yıl 2020. Dünyaya devasa bir meteor düşüyor. Meteorun düşmesi haberi her tarafa yayılıyor. İlk önce Kuzey Kore hükümeti meteorun düştüğü adayı abluka altına alıyor ve adanın tüm girişlerini kapatarak meteor ile ilgili çalışmalarını sürdürmeye başlıyor. Çünkü bu meteorun sıradan bir taş parçası olmaması ve gizemli bir şeylerin olması Kuzey Koreli bilimadamlarını şaşırtıyor. ABD hükümeti de bu meteoru araştırmak için adaya özel bir tim gönderiyor. Özel tim adaya vardığında karşılarında Kuzey Kore ordusunu görünce savaş başlıyor. Ancak meteordaki gizem gün ışığına çıkıyor ve meteor beklenmedik bir şekilde patlıyor. Tüm ada buz kesiliyor. Bundan sonra Kuzey Koreli ve ABD li askerler ölüm kalım mücadelesi veriyor. Kurtulmaları için işbirliği yapmalılar. İşte bu şekilde müthiş macera başlıyor. Crytek ortaklarından Avni Yerli şunları söylüyor: "Crysis in Türkçe versiyonunu duyurmaktan gerçekten büyük gurur duyuyoruz. Bu oyunun Türkiye deki başarısı ve oradaki oyun sektörünün gelişmesi bizim için en büyük önceliklerden biri. Türk oyuncuların da bu jesti takdir edeceklerinden ve bizi tüm kalpleriyle destekleyeceklerinden eminiz." Çok sağlam ve kullanımı kolay mod aracı ile oyuncular hem çokluoyuncu, hem de tek kişilik oyun modları için kendi bölümlerini rahatça yaratabilecekler. CryENGINE 2 sayesinde son derece gerçekçi ortamlar, göz alıcı özel efektler, fizik motoru ve düşman yapay zeka dikkat çekici. Sürekli gelişen oyun; oyunda yaptığınız eylemler oyundaki geleceği etkileyerek her oyuncunun kendine has bir deneyim yaşamasını sağlayacak.

Kaynak : Sabah Gazetesi

Bu konu **Bilocan** tarafından düzenlendi(2007-11-23 19:03, 16 yıl önce)
Silindi
Journeyman
8.7
**Bilocan** : 1.5 gb işi tamam da Dx10 with Vista işi yaş xD

dx10'da very high'da oynuyorsun sanırım vista gerekli değil config ayarlarını değiştirerek aynı seviyeye ulaşabilirsin ayrıca

mastik750:
Graphics: Nvidia 7800GTX/ATI X1800XT (SM 3.0) or DX10 equivalent

7800GTX ile anca mediumda aa kapalı düzgün oynayabilirsin atinin 1800 serisi içinde aynı şeyi söylüyebilirim
Silindi
Journeyman
8.7
Low - 800*640 - da rahat rahat oynarsın =)


BAŞARDIK.!!

Hürriyet in bugün yayınlanan haberinde Crysis in daha önce belirttiğimiz ilk beş günde ilk parti olan 3000 kopyasının satışının büyük bir başarı olduğu bildirildi. Habere göre EA bundan sonraki oyunlarında da Türkçe seslendirme ve menü sistemini kullanma konusunda karar aldı.

Crytek firmasının 3 yılda 16 milyon Euro harcayarak tamamladığı yapım daha önce firma yetkililerinin de belirttiği gibi Türk oyun sektörü için büyük bir testti ve Türkçe içerik konusunda dev adımı böylece Türk oyun kitlesi başarmış oldu. Habere göre;

"Türkiyedeki oyun piyasası için sınav niteliğindeki Crysisın satışı başarılı devam ederse EA bundan sonraki oyunlarında da Türkçe mönü ve seslendirme kullanacak. Bu nedenle internetteki forumlarda biraraya gelen Türk oyunseverler bu fırsatı kaçırmamak için birbirlerini orjinal oyun kullanmaları yönünde teşvik ediyor."

Haberdeki bir diğer önemli detay ise Aral firması tarafından Türkiye ye getirilen 3 bin kopyanın 5 günde tükenmesine ilişkin: Oyun büyük ilgi görünce 3 ay sonra dağıtılması düşünülen 2nci partinin gelişinin de erkene alındığı belirtiliyoR.

Kaynak : TrGamer


Oh be sonunda amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum.! Ne mutlu :)

Bu konu **Bilocan** tarafından düzenlendi(2007-11-24 21:23, 16 yıl önce)
Ne mutlu bize.Sonunda gücümüzü duydular.İleri bilime de sıra geliyor.

Aslında bu haberi okuyup da gülenler de olabilir bence.Oyun falan deyip geçişrenler.Onları kınıyorum ben :no


Ne de olsa ruhsal ihtiyaç.Değil mi?
Master
59.2997
Güzel haber türkçe menü ve seslendirme olması.

M.Ceritoğlu msn aç bu arada :)
ASUS EN8800GT CRYSIS Edition sürümü ile CRYSIS Special Edition ücretsiz geliyor. ASUS EN8800GT modeli ise Company of Heroes: Opposing Fronts oyunu ile geliyor. 8800GT alacaklar için güzel bir haber.


Büyük


Büyük
Sevindim düşünseneze Medal of honor ı türkçe oynuyorsun =) Fifa yada=) aklıma gelmeyen birsürü oyun zevkli olur
Evet MOHAA gerçekten zevkli olurdu.NFS serisi için biraz geç kaldık ama o da mükemmel olurdu.Ben Indiana Jones hayranı olarak Indy nin mayısta çıkıcak Indiana Jones and the Kingdom of the Crystall Skull filminin oyununda Türkçe olmasını çok isterim.İnşallah Ea Games den sonra Lucasarts da özenip Türkçe oyun yapar :)
yani bi yerde de Electronic Arts be (böylemi yazılıodu anlayan anladı) =)
Yukardaki fotoğrafta Cevat Yerli nin üstündekinde yazan yazı güzelmiş. "FCUK" :D Şimdi dikkatimi çekti.
arkadaşlar Crysis de Korsana Bulaşdı :D bende hemen damladım korsan cd sı 4 ytl hemen uctum aldım
ve 256 mb ram 256 mb ekran kartı windows xp istiyor ve su agnda onu kurmak la urasıorm :) 49 yerın 4 verdım :D



benim pent 3 xp sp2 256 mb ekran kartı 512 mb ram ve sahane de oynuor tık kasıorsa neyımsımdıde p4 512 mb 256 bit ekran kartı 1gb ram sp2 pc ye yukluorum su agn..

Bu konu ExHumed61 tarafından düzenlendi(2007-11-26 19:24, 16 yıl önce)
@ExHumed61
İşte 49 yerine 4 vererek oyun yapımcılarını bitiriyoruz.Neden türkçe dil destegi yok oyunlarda?İşte bu yüzden hop korsan alıoruz adamlarda türkçe cıkarmıo :no..

Kınıyorum..



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.