Merhaba Arkadaslar Dizustu Bilgisayar Alıcam Arastırmaktayım Onerileriniz Ne Olur Hangi Marka Hangi Model Olabilir 17inc Olanlara Daha Yatkınım Bilen veya Takip Edenler Varsa Bi Öneride Bulunabilirmi ?
https://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32525

ben bunu aldım gün önce şu anda çok memnunum tavsiyede ederim.
peki amd ile intel arasında ne gibi fark olabilir amd alsam sorun yaratırmı
Silindi
Novice
0
farklar
- proses metodu 130nm,95nm,65nm gibi transistör boyutu küçüldükçe tüketilen enerji ve dolayısı ile ısı miktarı azalır. intel şuan prototip olarak 45nm işlemci üretti ve stabıl şekilde çalıştığını gösterdi.
- bellek denetleyicisi AMD nin kendi üzerinde İntelde değil
- L1 L2 bellek AMD giriş çıkışta data akışını iyi optimize ettiği için büyük tampon bellek ihtiyacı yok, intelde ise tampon bellek miktarı arttıkça performans artıyor, yani mevcut intel işlemcilerde in-out data akışı iyi optimize edilmemiş.
- işlemcinin dedteklediği kodlar. SS3 vb. AMD bu konuda eskiden geride idi ama artık değil. bu komutlar işlemci içinde hard olarak desteklenir. Buda bu komutların kullanıldığı programlar çalıştırıldığında performans demek. Aynı ekran kartları gibi Hardware rendering software rendering gibi bariz performans farkı ortaya koyar.
- PC lerde kullanılan bütün işlemcilerin temeli aynıdır X86 değişen kısımlar, transistör boyutları, işlemciye entegre edilen denetleyiciler, tampon bellek boyutları, ek komutlar, Adresleme kapasiteleri, data işleme kapasiteleri, saat frekansları, herbir cycle da yaptığı işlem sayısı, intel için HT sanal işlemci mimarisi vb. yani aynı temel üzerine biri gökdelen konduruyor, biri villa yapıyor. Temel X86 yetersiz kaldığı içinde üreticiler darboğazı aşmak için farklı yöntemler deniyor.
Ama arkadaşların dediği doğru bu farklılıklar markadan çok işlemci modeline göre incelenmeli, AMD nin gökdelen gibi işlemcisi olduğu gibi gece kondu türü işlemciside var aynı şey intel içinde geçerli. iki farklı firmanın eşdeğer performanslı iki işlemcisini alıp karşılaştırırsan daha iyi olur.


NOT=ALINTIDIR


Ben Amd Kullaniyorum Masaüstü gunde 10 12 saat online yim bir sorun yok dizüstündede olmaz diye dusunuyorm ama bilemiyorm guvenme bana xD

Bu konu XoniOr tarafından düzenlendi(2008-06-12 23:25, 15 yıl önce)
Amd'yi genel de oyun tutkunları kullanıyor.Önbellekleri daha küçük oluyor Intel'e göre ve Amd Intel'e göre çok ısınıyor yani laptopda soğutucu alman gerekebilir.
Amd deki ısınma problemi tamamiyle çözülmüş durumda artık. o olayda kapandı.
eet
bu bilgisayar degermi bukadar paraya cok hosuma gitti ama emin olamadım

Toshiba
Asus önerimdir

Toshiba sırf ısımden satıyor

15 sana yeter laptop için yeter sanırım fılm ıcın vs. ise 17 al

Amd de oyunu rahat oynarsın ama ıntel onerımdır
Bence Sony al.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.