Master
59.2997
İnternet aktivistlerinin yoğun protestolarına rağmen dün, 21 Avrupa Birliği ülkesi Korsan Ürünlerin Ticaretiyle Mücadele Antlaşması’na (ACTA) imzayı attı.

Korsan ürünlerin ticaretiyle mücadele etmek amaçlı Avrupa Birliği muktesabatına sokulmak istenen anlaşmaya sadece Almanya, Hollanda, Estonya, Kıbrıs ve Slovakya imza atmadı.

Anlaşmaya onay veren ülkelerden en çok Polonya’da yoğun protestolar gerçekleştiriliyor. Başbakan Donald Tusk ise tüm eylemlere rağmen aldıkları karaın arkasında:

“Ben böyle uluslararası kararların, anlaşmaların daha önce Polonya yasalarına aykırı bir internet kullanım alışkanlığı olan kitle tarafından hoş karşılanamayacağını düşünüyorum.”

Anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için haziran ayındaki oylamada Avrupa Parlamentosu’ndan geçmesi gerekiyor.

Diğer yandan bu anlaşmayla program, müzik ve video paylaşımına sınırlamalar gelerek internette özgürlüğün kısıtlanacağını savunan Anonymous grubu Avrupa Parlamentosu’nun internet sitesine sanal saldırı düzenlendi.

Anlaşma, Avrupa’nın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Japonya’dan gibi birçok ülke tarafından da kabul edilmiş durumda.

KAYNAK: https://tr.euronews.net/2012/01/27/acta-yi-21-ulke-imzaladi/

------

ACTA Hakkında Detaylı Bilgiler: https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement

Bulgaristan'ın da imzalamasıyla dünyaca ünlü bir torrent sitesi (zam..a) de bu tehditin altına girmiş oldu.

Ayrıca bu sözleşme sonrasında SOPA ile oluşan tehdit, Amerika sınırlarının dışına çıkıp Avrupa çapında uygulanabilecek hale gelecek. Dünya çapında büyük kitlelerce protesto edilen bu uygulama hakkında Türkiye ajanslarının hiç birisinde en ufak bir haber dahi geçmemesi de teknoloji konusunda ne kadar geri olduğumuzu gösteriyor. Olaya sırf warez paylaşımının önüne geçilmesi olarak bakmayın. Bu anlaşmalar sonunda birilerinin eline tam hakimiyet verilmiş olacak. Bizim ülkemizi etkilemez diyeceklere de bir uyarı; onların engelledikleri doğrudan bizleri de etkileyecek. Hem de Türkiye'deki Youtube engellemesi gibi olmayacak. Bizim milletin çevik zekası bile bunlara çözüm bulamayacak.

Birazcık duyarlı olun, en azından haberlerden ve gelişmelerden haberdar olun.
Neophyte
26.6001
Sopa, Pipa, Acta devamı da gelir bunların. Sansür anlaşması kısaca. Birilerinin sanal aleme de hükmetmesi gerekiyor.
dün za...da ya girmeye çalıştığımda anasayfasında bu konu ile alakalı herkesten imza toplandığı ve toplu olarak mail atılmaya çalışıldığını gördüm.Ne kadar etkili olur orası sorgulanır tabi ama bir şekilde seslerini duyurmaya çalışıyorlar.Olayın ucu büyük ihtimal bize daha da fazla dokunacak gibi geliyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.