Arkadaşlar Warcraft (dota) oynarken birsüre sonra Mavi ekran geliyor bazen olmuyor şimdi yenibi oyun yükledim . Biglisayar sandığım kadarıyla Ram i kullanmaya başlayınca Mavi ekran geliyor oyun açılırken pc res atıp mavi ekran geliyor bilgisayardan anlamam fzzla yardım ederseniz çoksevinirim.
Aynı sorun yüzünden yeni makine almıştım 2 yıl önce.

Terfi zamanı gelmedi mi ?

Sorunu söyleyim ; Ram kaynaklı bir sorun. Ram(ler) read olamıyor. Sebebini ben de anlayamadım. Bazı indirdiğin winrar dosyalarında da crc hatası almaya başlarsın yakında.
Pyscho_Teller : Arkadaşlar Warcraft (dota) oynarken birsüre sonra Mavi ekran geliyor bazen olmuyor şimdi yenibi oyun yükledim . Biglisayar sandığım kadarıyla Ram i kullanmaya başlayınca Mavi ekran geliyor oyun açılırken pc res atıp mavi ekran geliyor bilgisayardan anlamam fzzla yardım ederseniz çoksevinirim.

Görkem'cim benim bildiğim bunun 2 tane sebebi vardır.

1. Dediğin gibi ram fazla yediği zaman kapanıyor olabilir.. 1gb altı ram kullanıyorsan yapıyordur, 1gb ve üzerinde sorun yapacağını sanmıyorum..
2. Kasanın içi çok fazla pislik dolmuştur ondan yapıyordur. Bende, pislikten dolayı yapıyordu Ayda en az 1 kere kasayı açıp elektirik süpürgesi ile içindeki tozları çekiyorum. Bilgisayarcıya götürüp temizletirsen özel makinalarla pırıl pırıl yaparlar ve bu seni uzun süre idare edebilir.
Novice
12.5
Ardıl'ın dediği gibi kasa için havalandırması yetersiz ve ramlere overlock yaptıysan ramlerde sıcaklıkla ilgili mavi ekran hataları alabilirsin.Ben ram dolma problemi bu zamana kadar hiç yaşamadım 256mb ram kullanmışlığım da vardır.Eğer donanımsal olduğuna inanıyorsan arkadaşlarından parça toplayarak tek tek test etmeye çalış.RAM'le alakalı olduğunu düşündüğün için işlemci ve gpu sıcaklıklarına baktığını tahmin ediyorum.

Tukrok'un dediği gibi eğer imkanın varsa bilgisayarını güncelle ama benim tavsiyem ilk olarak yazılımsal problem olduğunu düşün belki seni büyük masraflardan kurtarabilir.
Şimdi Sırayla cevapv eriyim arkadaşlar çok sağolun öncelikle ilgilendiğiniz için.Tukrok Bilgisayar bi ara bilgisayarcıya gitti ondan sonra geldi böyle yapmaya başladı ondan önce sorunum yoktu. @ Tymaron ram 2 gb dşükte değil yani okadar ama dedğin gibi bir temizlicem çok sğaln.@Mortal Havalandırması yetersiz olabilir dedinde bilgisayardan fazla anlamam ama bilgisayarı ilk açtığımda direk oyuna tıklıyım gene mavi ekran geliyor sıcaklıkla alakası olduunu sanmıyorum . Yazılımsal problemler derken örnek verirsen çok sevinirim
Bu sorunun 3 adet nedeni olabilir.
1. Mesajlardada belirtildiği gibi Ram(ler)sorunu.Ram(ler)read olmuyordur.
2. Bilgisayar kasası pislik toz kaplamış ve ısınıyordur.
3. ise oyunu portable olarak kullanmanız veya oyunun düzgün yüklenememiş olmasıdır.
Aynı sorun ev arkadaşımda vardı.Biz dota oynarken mavi ekran hatası veriyordu.Yalnız o windowsun crackli sürümünü kullanıyordu.Format attıktan sonra başka,windowsu başka şekilde crackledik ve sorun çözüldü.Ayrıca bilgisayarın özellikle harddiski çıkartılıp tekrar takıldıysa bu sorun olabiliyor.3 -4 kere başıma gelmişti.Formattan sonra bütün sorunlar düzeliyor.
sistem boştayken (hiç bir program oyun vs. calısmıyorken) işlemci ısısını bir kontrol et buraya yaz.
sorunu buldum bilgisayarcılar anakartı değiştirip aynı ram i takmışlar :S
O kadar teknikten anlamıyorum ama öğrenmiş oldum, hadi geçmiş olsun :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.