Şuanda Türkiye'de adından söz ettirebilen (şahsi fikrimdir kimse kırılmasın gücenmesin) Runuo ve Sphere toplam 10 sunucuyu geçmez.
Öncelikle şuna karar vermeliyiz biz bu sayının artmasını mı istiyoruz yoksa azalmasını mı ? Artmasını istiyorsak şuanda yapmadığımız şeyleri yapmak zorundayız misal daha çok scriptsel destek. Çoğu kişi script kodlamayı bilmiyor, bilmek isteyen çok kişi var fakat U-S de ve başka platformlarda da bazı burnu havada kişiler bu öğrenme isteği içinde olanları hor görüyor (Dikkat 3-5 kişi dedim üstünüze alınmayın). Öncelikle bu sorunu halletmemiz gerekiyor.
Diyorsanız ki az olsun öz olsun, şu saatten sonra bu biraz bana zor gözüküyor, kendi adıma buna bir çözüm bulamayacağımızı düşünüyorum.

Diğer konuya geçecek olursak,Lucretius bazı açıklamalar yapmış. Mesela bazı kategorilerde yeterli katılım bulamamış. Sanıyorum ki bunlardan birisi de RP server kategorisi. Günümüz gençliği c-s, knight, metin2 v.s oyun tarzları ile tanıştığı için RP yapacak bir kitle bulunacağını sanmıyorum, bulunsa bile bunun 50 player'ı geçeceğini sanmıyorum. Köklü oyuncular ise zaten zamanımızda pek kalmadı. İşin aslı Lucretius'un da dediği gibi Ultima ölüyor. Fakat yukarda belirttiğim gibi, eğer ki scripting dersleri v.s gibi şeyler yeni gelen kitlelere, gençlere öğretilir, aktarılır ise Ultima oyuncu sayısının da buna bağlı olarak artacağı kanaatindeyim. Belki bunları birisi öğrenip yeni Ultima ile tanışan bu kişi 1 ay açık kalacak bir sunucu açacak fakat bu kişinin ve arkadaşlarının Ultima'yı tanıtacağı kişi sayısı da olacak. Bu 1 aylık server kapandığında da oradaki yeni Ultima oyuncuları köklü serverlara yönelecektir.
Şahsi fikrim bu yöndedir.
iyi olan kazansın. başarılar.
En'lere ne oldu yaa :) 2011 dakilerle toptan yazıcaz heralde hehe :)
U-s durakladı :)
Master
59.2997
bu kadar ertelendiğine hatta unutulduğuna göre pek katılım yok gibi görünüyor.
Hayat online Ultima offline :)
Zaten hepinizin aslında tahmin ettiği ve bildiği gibi yeterli katılım sağlanamadığından yarışma iptal edilmiştir. Önümüzdeki sene başka bir formatta yapmayı planlıyoruz.
Gecikmeli açıklama için kendi adıma özür dilerim.



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.