Merhaba,
saat 19:50 civarlarında sitede admin olan slazy accountu hacklenmiştir slazy accountu üzerinden siteye sadece haber atanmıştır.. herhangi bir kayıp yok. veya sitede herhangi bir açık yok sadece admin accountu hacklenmiştir..
yarın itibari ile accountu hackleyen ve siteye haber atayan arkadaş hakkındaki logları ve ip si ile birlikte cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaktır..
şimdilik bu kadar herkeze geçmiş olsun
neyse olan oldu yinede zafer bizim bizi kimse ayıramz :D
Canı çıksın hangi nonoşsa..
Yukarýda bahsettiðim yasal takip için ayrýntýlarý yazayým;

TCK'nýn 243, 244 ve 245. maddelerine göre þikayetçi olma hakkýn var:

Biliþim sistemine girme
MADDE 243. - (1) Bir biliþim sisteminin bütününe veya bir kýsmýna, hukuka aykýrý olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye iki yýla kadar hapis veya adli para cezasý verilir.

(2) Yukarýdaki fýkrada tanýmlanan fiillerin bedeli karþýlýðý yararlanýlabilen sistemler hakkýnda iþlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarý oranýna kadar indirilir.

(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiði veriler yok olur veya deðiþirse, iki yýldan dört yýla kadar hapis cezasýna hükmolunur.

Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya deðiþtirme

MADDE 244. - (1) Bir biliþim sisteminin iþleyiþini engelleyen, bozan, sisteme hukuka aykýrý olarak veri yerleþtiren, var olan verileri baþka bir yere gönderen, eriþilmez kýlan, deðiþtiren, yok eden kimseye bir yýldan üç yýla kadar hapis cezasý verilir.

(2) Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluþuna ait biliþim sistemi üzerinde iþlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarý oranýnda artýrýlýr.

(3) Yukarýdaki fýkralarda tanýmlanan fiillerin iþlenmesi suretiyle kiþinin kendisinin veya baþkasýnýn yararýna haksýz bir çýkar saðlamasýnýn baþka bir suç oluþturmamasý hâlinde, iki yýldan altý yýla kadar hapis ve beþbin güne kadar adli para cezasýna hükmolunur.

Banka veya kredi kartlarýnýn kötüye kullanýlmasý

MADDE 245. - (1) Baþkasýna ait bir banka veya kredi kartýný, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartýn kendisine verilmesi gereken kiþinin rýzasý olmaksýzýn bunu kullanarak veya kullandýrtarak kendisine veya baþkasýna yarar saðlarsa, üç yýldan altý yýla kadar hapis cezasý ve adli para cezasý ile cezalandýrýlýr.

(2) Sahte oluþturulan veya üzerinde sahtecilik yapýlan bir banka veya kredi kartýný kullanmak suretiyle kendisine veya baþkasýna yarar saðlayan kiþi, fiil daha aðýr cezayý gerektiren baþka bir suç oluþturmadýðý takdirde, dört yýldan yedi yýla kadar hapis cezasý ile cezalandýrýlýr.

Tüzel kiþiler hakkýnda güvenlik tedbiri uygulanmasý

MADDE 246. - (1) Bu Bölümde yer alan suçlarýn iþlenmesi suretiyle yararýna haksýz menfaat saðlanan tüzel kiþiler hakkýnda bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur. 
Cezasını cekmeli...Umarım sadece sözde kalmayıp bu işi yasal olarak halledersiniz ! Ve tabiki de geçmiş olsun birdaha olmaması dileğiyle !
Bence bu sitesi veya serverı hacklenenler için güzel bi yazı, onlarda hukuki haklarını kullanıp, kendilerini "Hacker" sananların cezalarını çektirmeleri gerekir..
Helal olsun Lucre sonuna kdr arkandayım keske herkez senn gıbı hakkını arasa
Hack deil bence büyük ihtimal deneme yanılma olayi kasmiş bulmş hekır cok artık bilionuz :D
Novice
0.1
lamer olmasa adam gibi hack yapar lamer olmayan adamda yakalanmaz zaten. adslden catur cutur girmiştir lamer işte adı ustunde :)
ya abi hacker olsa admin acc unu deil ftpye dalardi:D
Open Computer Tuşuyla Pc lere Girmeye İmkan sAglayan Programlar Çıktıkça bu işin sonu gelmez kötülemiyorum bende kullanıyorm ama gercekten cok feci bir olay yani bu kadar kolaya inmesi :p bu arada herkeze geçmiş olsun
Ülkemizden bir 'hekır' manzarası daha yurdum insanı işte...
Hekır deil abi Hekir bunlar :)
Geçmiş Olsun...
Silindi
Novice
0.1
Uzun süre giremiyoruz neler neler olmuş ya :( geçmiş olsun..



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.