Olayın kilit noktası bu olsa gerek, eğer farklı alan adı olacaksa siteyi bozmadan yepyeni bir proje olarak piyasaya çıkalım daha iyi. Bende bu alan adı ile ilgili olarak bu tarzda geniş bir kitleye hitap edileceğini düşünmüyorum. Eğer alt domain olarak kullanırsakta yıllarca emek verilmiş, aktif olunmasa bile üyeler tarafından zaman zaman göz atılan "u-s gecekuşları" gibi efsanevi konulara bakan üyeler bu olayı yadırgayabilir. Biraz geçmişimize hakaret etmiş gibi olucaz. Çok dikkatli düşünülmesi gerekilen bir konu..
domain'in eski olmasından dolayı bir seo etkisi var bu kaybedilir
Adept
4.3
Dedigim gibi ultima-strike.com adresini birakalim, onun etrafina daha genis bir portal örelim. Ultima Online ve Counter Strike ultima-strike.com'da kalsin. Alt domain gibi. Böylece SEO'dan halen yararlanilabilir ve US'in SEO artisi yeni domain'e de katki saglayabilir. Iki domain arasindaki bagin dogru düzgün olmasi lazim ama.
abi çoğu aramada sıçarız yeni domaine pek sıcak bakmıyorum açıkcası. şimdi konu olarak ne işliyeceğiz genel bir forum sitesi olmak bence pek yararlı olmaz. Online oyunlar üzerinden gitmek akıllıca olcaktır bunun içinde ultima-strike.com domaini kullanılabilir gibi geliyor.

Bu konu Uğur GÖK tarafından düzenlendi(2013-02-08 19:41, 11 yıl önce)
Geç bile kalınmış bi mevzu, artık adım atılması gerekiyordu zaten. Domain deişmemesi daha yararlı olabileceği kanısındayım.

https://akses.deviantart.com/art/Exxis-Dawn-For-Sale-146973582?q=favby%3Augurgok%2F7539732&qo=19

https://zblowfish.deviantart.com/art/Vindicated-Gaming-Website-106609925?q=favby%3Augurgok%2F7539732&qo=51

https://zblowfish.deviantart.com/art/Cycle-Gaming-Website-For-Sale-230290848?q=favby%3Augurgok%2F7539732&qo=14

Bu konu Kanglaoo tarafından düzenlendi(2013-02-14 18:36, 11 yıl önce)
domainin değişmesini düşünüyorsanız konuda değişebilir online gaming den çıkmak istiyor muyuz?

https://www.r10.net/google-optimizasyon/995017-10-yillik-domainin-degismesi.html

başlık açtım konuyla ilgili detaylı bilgi için ama pek geri dönüş yok gibi bilgisi olan var mı?

Bu konu Uğur GÖK tarafından düzenlendi(2013-02-22 03:05, 11 yıl önce)
Adept
4.3
Asil soru; online gaming'den cikip da neye yönelinebilir? Sorunun cevabi icin alternatif fikirler üretmemiz lazim.

SEO olayina gelirsek; https://www.highrankings.com/faq-domain-change

- Domain degisikliginde sifirdan baslamak gerekmiyor, ancak biraz SEO'da performans kaybediliyor.
- Eski bir Domain'den yenisine gecis icin en mantiklisi 301 yönlendirmesi. Bu yönlendirmenin tamamen calismasi icin arama motorlarinin 2-3 ay zamana ihtiyaci var.
- Iki Domain'in de ayni icerige yönlendirilmesi de bir opsiyon, ancak yeni Domain'in eski siteden olan bütün avantajlari biriktirmesi birkac yil alabilir.

EDIT:

Yeni domain icin en hayirlisi, önceden alip, belli bir süre az ama alakali bir icerik ile internette tutmakmis bu arada.
Büyük risk olarak görüyorum açıkcası 10 yıllık bir domaini bitirmeyi. Ama asıl sorun şu ekip için en ilgi çekici şeyin online gaming olduğunu düşünüyorum. Genel bir forumuda yani forumtr kıvamında bir forumuda saçma buluyorum açıkcası.
Adept
4.3
10 sene diyince, 7 yildir burada oldugumu farkettim, bir kötü oldum. :P

Acikcasi benim oyun ile pek alakam yok, genel olarak IT (Teknolojiler, Programlama, vs.) dersen, icerik/yardim konusunda seve seve yardim edebilirim. Bu konuda yan dal acmak ne derece mantikli olabilir? En iyi nasil realize edilebilir acaba?
Bakın hit kaybetse bile hala elimizde bir mücevher var. Bence sitelerin işlev olması için belli eşik hit barajlar vardır bence. Biz hala bunun üstündeyiz. Bu eşik üzerinden daha fazla kullanıcıya ulaşmak daha kolay olacaktır. Kullanıcıların bizden kopmayacağını düşündüğümüz kadar büyük bir bağımız olsa domain konusunda haklı olabilirsiniz ama bağ koptu kopacak. Ha tabi bu kitlenin ne kadar kaliteli olduğu tartışılır :)

IT sektörünün bir ürünüdür aslında online gaming. Sıkıldıkça oyun oynamıyor musun? eskisi kadar yoğun bir oyundan bahsetmiyorum. Ben mesela hala steam üzerinden girip oyun oynayabiliyorum sıkıldıkça.

Bu konuyu bir şekilde netleştirmemiz lazım beyler ki ona göre ben birşeylere başlayabileyim gerekirse görev dağılımı yapalım. Konuyu netleştirip bir karara varmadığımız sürece süreç dahada uzayacak.
Yapılıcak sistemde görev dağılımına hazırım. Herkez bir görev eşliğinde çalışırsa konularda daha etkili oluruz.
Şimdi yeni konsept ne oldu ?
Daha önceden dediğim gibi karar vermemiz gerekiyor ben domain'i değiştirmeyelim diyorum açıkcası 10 yıllık domainin seo açısından çok artısı var. Site konusununda online gaming üzerine olmasını düşünüyorum.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.