ya yemin ediyorum böyleleri yüzünden yabancı bir ülkeye gittiğimde gururla ben müslümanım diyemiyorum şuraya bak hepsi özenti ya yok ingilizler olsaydı o zaman ben daha rahat başörtü takardım lan mal sen ingiltereye amerikaya gittiğinde onlar seni küçümsüyor o başörtüyle ırakta amerikan askerleri müslüman kapalı kadınlara napıyorlar sen al hümeyniyi git dağda yaşa kur bir tanede okul kendi çapında oku ya küfür edicem edemiyorum yok olmaz böyle birşey ya geri zekalı kız... Sen ATATÜRKÜ sevme zaten ATATÜRKÜN adını kirletiyorsun mal kadın ya hay senin ben off ya sövücem sövemiyorum rahatliyamıyorum o karının ben.....
Ya ben teketeki izlerken ekrana 10 dk bakakaldım resmen beynim dondu. Fatih altaylı zaten bi gazetede köşe yazısınşey şöle demiş :"... kalp ağrılarım başldı sabaha kadar uyuyamadım..."
Oradaki kızların fikirleri ve söylemleri gerçekten çok temelsizdi..
Orada oturan diğer 2 kız niye oraya konulmuş onu da merak ediyorum doğrusu.
Ağızlarını açıpta bu temelsiz fikirleri orada ezebilecekken, tek kelime edemediklerine şaşırıyorum.
Ya bilgisizlerdi, ya da eşitlik (!) sağlansın diye oraya oturtulmuşlardı.
Neyse...
Gelelim, Başıma bir iş gelmeyecekse lafına.
Atatürk'ü sevmiyorum dersen başına bir iş gelir evet.
Hem de öyle bir gelir ki..
Atatürk'ün bir sözü var,
" En büyük demokrasilerde bile, devrimi korumak için sert tedbirlere başvurulur. Biz ki, devrimi korumak için daha sert tedbirlere muhtacız. "
Türban, 40 yıl önce sorun değildi.
Ne zaman, Pis siyasetçiler Türbanı bir bayrak olarak tek eline aldı.
Türban, karşı devrimin simgesi oldu.
Her rejim kendini korur.
İşte, devrim ve rejim o simgeye karşı durdu.
Eğer, o bayrak kazansaydı,
Kemalistler 0 - 1 Dinciler ( Bakın Dindar demiyorum )
olacaktı.
Rejim kendini tabi ki koruyacaktı.
Yoksa, zaten üniversitede başını kapayan kaç kişi var ki ?
İlk konuşan kızın öyle temelsiz fikirleri var ki..
İran'da karşı-devrim yapan adamı tereddütsüz sevdiğini söylüyor.
Ama düzeni desteklemediğini söylüyor.
Nasıl bir çelişkidir bu.
Hümeyniden önce İran'da modern hayat yaşanırken
Hümeyniden sonra Baskıcı rejim oluşmuştur.
O kız işte bu baskıcı rejimi kuran Hümeyniyi severken
Tabi ki Mustafa Kemal'i sevmeyecektir.
Çünkü, Hümeyni'nin karşı olduğu sistemi Türkiye'ye kurmuştur Mustafa Kemal
Çünkü Mustafa Kemal Anti-Emperyalist bir sistem kurmuştur.
Çünkü Mustafa Kemal Milliyetçi bir sistem kurmuştur.
Çünkü Mustafa Kemal Laik bir sistem kurmuştur.
Kız, ne de güzel diyor.
İngilizler olsaydı daha özgür olacaktım belki diye.
İnsan buna bir tarafıyla gülüyor.
Ve aklına direk Neyzen Tevfik'in bir şiiri geliyor.
ne ararsin tanri ile aramda!
sen kimsin ki orucumu sorarsin?
hakikaten gozun yoksa haramda,
basi aciga niye turban sorarsin!
raki, sarap iciyorsam sana ne.
yoksa sana bir zararim, icerim.
ikimiz de gelsek kildan kopruye
ben durustsem sarhosken de gecerim.
esir iken mumkun mudur ibadet?
yatip kalkip ataturk e dua et.
senin gibi durzulerin yuzunden,
dininden de soguyacak bu millet.
isgaldeki hali sakin unutma,
ataturk e dil uzatma sebepsiz.
sen anandan yine cikardin amma,
baban kimdi bilemezdin serefsiz...
37
Izmir/Trabzon:)
, Türkiye
194.58
467
0
Fatih Altayli eğerki bukadar kötü duruma düşüceği bir soruyu, o biçimde sormazdı.
Cevabın ne olduğunu bildiği için o soruyu rahatlıkla sordu.
Şimdi, bu ülkede özgürlük söz konusu ise, Allah'ı sevmiyorum diyebilen, Peygamberi sevmiyorum diyebilen bir zihniyet dışlayıp, küçümsemiyorsak kabulleniyorsak, Atatürk'ü sevmiyenleride kabullenmek zorundayız.
Bu durumda suçlu o programa katılan kişiler değil, onları oraya getiren kişiler.
Laik görüşlü, Atatürk'çü kaç tane genç kızlarımız var? Onlardan birileri değilde neden bu ikisi?
Mantıklı düşünürsek hepsinin bir düzmece olduğunu cıkartabiliriz.
Mesajlarda argo tarz konuşmalar tespit ediyorum, bu topic'in sağlıklı kalması ve yasak olmasına rağmen düzgün bir uslub ile yetişkin ve olgun arkadaşlarımızla tartışılabilir.
Sonuç olarak bizi ayırmak isteyen ki bunlar güçlü bir devlet oluşumu istemiyorlar (Yunanistan için de aynı şeyler geçerli)
Yani Yunanistan'a giderseniz (gitmedim ama) göreceksiniz orda siyaset sorun değil ama mesela orda tarihlerinde birilerinin onların yerinde gözü var bunu görüceksiniz.Yani bizim Türk-Ermeni sorunu gibi veya buna benzer sorunlar göreceksiniz...Şöyle söyleyeyim,bu bizim gelişmemizi istemeyen arkadaşlar Yunanistan'da da Bulgaristan'da da Afganistan'da da uyuşturucu,terör,mafya,hede,hödö gibi daha bir sürü sorunu destekleyen yatırımlar yapıp rakiplerini elemek için onlar aralarında boğuşturup kavga ettiriyor.Sonuç olarak bunlar eğer akılsız birer mahluksa birbirine bizimkiler gibi giriyor.Dayağı yiyen yine bizim devlet oluyor.Şu kadar eşhit verdik.Darbe oldu.Parti kapatıldı. vs,vs...
Yani dini sömürmeseniz insalık namına veya parayı düşünmeseniz iki şu devleti şu milleti düşünseniz,
Kadın arkadaşımız orda ne demiş?İngilizler bizi ele geçirseydi en azından adalet olacaktı, istediğimizi düşünebilecektik.
Hımm bu kadına denmeli ki İngilizler(haçlı bayrağı onların bayrağı) Kudüs'ü işgal edince kismeyi sağ bırakmadı,
Fransız,İngiliz ve İtalyanlar hep bizi soykırıma uğrattı ve hatta Fransız yazarlar bu olayı mutlu ve kutlu bir oaly olarak anlattı.Yani Eğer İngilizler olsaydı sen doğmayacaktın, doğsaydın da elalemin savaşta ruh hastası olmuş ruhları dindirecektin dediğinde bu arkadaşın gözü önüne o dehşeti getirmek lazım.O sanıyor ki doğmayacaktı ne acı çekecekti ne birşey.Harbuki doğacaktı ve çok acı çekecekti.Herkes acı çekecekti.Hatta köle olacaktı.
36
İstanbul / Göztepe
, Türkiye
184.70
154
0
Nuray Bezirgan: Yani İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı. Zaten mesele bu yani. İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk'ü sevmemi bekleyemezsiniz.
ben onu bunu anlamam yok tarafsız yok bilmem ne ona diycek tek soru var bu ülkede beğenmiyorsan ..... git ! daha açık bişey varmı ? konuyuda uzatmaya gerek yok gereksiz insanlar için yorum yapıyoruz bana göre onların konserveden farkı yok.
sacmalik ! bugün atatürk sayesinde orda oturabilme ve konusabilme hakkin var !
kafa hava almadığı için , beyninin %99 unu aldıran adamla aynı şekilde çalışıyo..
Arkadaşım Bunu Alacaksın Şehir Merkezinde Asacaksın 1 hafta öyle kalacak Millete İbret olsun bak sonra bidaha böyleleri Cıkıpta öyle şeyler diyebiliormu bak arabistana adamlar hırsızlık yapıor çat el gitti Sonra hırsız mırsız kalmadı ülkede...Ülkemiz Cok Özgürya Herşey olmaya basladı bunları geçtim Önce genclerin Bilinclenmesi lazım uymuşlar Bi ROCk ayakına gidiorlar ...nereye gidiolar Ebee..... :D:D:D:D:anyanyanyanynanyanyanD::D:D
@kedi777
Bilinclenmesi lazım uymuşlar Bi ROCk ayakına gidiorlar ...nereye gidiolar Ebee.....
ne alaka ? kro olupta bır elımızde tesbıh gomlıgımız 5. dugmesıne kadar acıkmı dolasalım yolsa ıken yerlere tukurp herkezın ortasında AGA BANA BİR ÇAY KAP GETİR diye bagıralımmı ?
Sonuna kadar Metalciyim kişiliğim bu !
'' Gölge etme başka ihsan istemem . ''
Bu ülkeyi ve izlediği rejimi beğenmiyormusun ?
O zaman istediğin düşünceyi paylaşabilme hakkını kullanmak yerine , istediğin zaman bu ülke sınırlarını terkedip istediğin ülkenin sınırları içine girebilme hakkını kullanmalısın.
kukla bu kizlar, demesi gereken $eyleri söylüyor, gelen tepkilere kém küm cevaplar veriyor, ama arkasindan gelen aciklamalari gayet akici bir $ekilde iletiyor, hatunun kendi du$unceleriyle konuya kattigi tek kavram hitap etme mevzusu acildigi siralarda 'ne tür bir zamir kullanmam gerekli?' demesi, fatih altaylinin ayibi, kimse de kimseyi sevmek zorunda değilki karde$im madem sevmiyor, sanane niye sevip sevmediği türkiyede büyük yanki uyandiricak, ortaligi kari$tiricak bir söylemin üzerine niye gidiyorsunki bukadar? okadar savunduğuna bakmayin reyting olarak geri dönecek tabiki. aslinda kimi sevip sevmediği umurumda bile değil ancak cidden bir oyun var burada, ve büyük bir oyun. bu sözler tüm türbanlilara maal edilecek, humeyni i$i de yalan dolan, rejim isteyen/seven turbanli ezilmi$ kiz kimliği olu$turuluyor acikca. böylelerini hicbir$ey yapmayacaksin, yayın organlarindan uzak tut yeter. mustafa kemali gerçekten sevmeyen insan bulup cikarticaksin oraya ki fikir özgürlüğü belli olsun.
Bu konu 05 tarafından düzenlendi(2008-06-12 03:54, 16 yıl önce)
Bizim Allah'a Peygamber'e inanmıyorum diyene söyleyecek tek bir sözümüz vardır ."Allah islah etsin"
Bizim Atatürk'ü sevmiyorum diyene söylecektek tek bir sözümüz olmalı. "Sen bilirsin"
Ben Hamd olsun kadın olmamışım.Eğer olsaydım eminim ki şu an Atatürk'ü sevmiyor olacaktım.Kadının konuşmalarını dinlerseniz ilerliyen bölümlerde neden sevmediğini açıklıyor.Tamamı doğrumu derseniz ben sadece içinden doğruyu seçip aldım.