Arkadaşlar Biraz önce bi link gönderdi arkadaşım paylaşmak istedim

İnternetten mp3 indirdiler, gözaltına alındılar!
İnternetten şarkı indirme dönemi sona erdi!. Emniyet ilk kez internetten müzik indiren 112 kişi gözaltına alındı..
Türkiye’de ilk kez internet üzerinden müzik indirerek, başkalarının kullanımına açan kişilere operasyon yapıldı.

Soruşturma, MÜ-YAP’ın (Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği), telif hakkına sahip olduğu müzik parçalarının internet üzerinde dağıtımının yapıldığını söyleyerek şikayetçi olması üzerine açıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada, internet kullanıcılarının “LimeWire” isimli programı kullanarak korsan müzik indirdikleri ve yine bu parçaları başkalarının alabilmeleri için kullanıma açtıkları tespit edildi.

Polis tarafından IP numaralarından önce bağlantı için kullandıkları telefon numaraları daha sonra da adresleri belirlenen korsan müzik dinleyen 112 kişi, gözaltına alındı.

Savcılık kararı ile bu kişilerin bilgisayarlarına incelenmek üzere el kondu. İfadeleri alınan korsan müzik dinleyicilerinin yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini söyledikleri belirtildi. Bilgisayarında korsan müzik parçaları bulunan A.K. (27) ifadesinde, “Birkaç kez sitelerden şarkı indirmiştim. Ancak bunların kullanıma açıldığından ve başkalarının bilgisayarıma girmesine izin verdiğimden haberim yoktu” dedi.

Kaynak
Master
59.2997
Her şarkı indireni alıcaklarsa Türkiye'de incelenmedik adam kalmaz =)
Bencede =) bence hapishane ye atıcaklarsa yer kalmaz ama ceza uygularlarsa iyi para kaldırırlar:D
Novice
0.1
evet yani türkiyenin çoğını gözaltına almaları gerekir :no
Türkiye'de milyonlarca kişi P2P programlar kullanıyor ve hangi dosyaların paylaşıma (share) açık olduğunu dahi bilmiyorlar... Ayrıca piyasa da bulamadığımız binlerce şarkıyı P2P programlar sayesinde bulabiliyoruz. Ama korsana karşı bir uygulama başlatılması iyi olmuş. Zaten beğendiğim ve destek verdiğim Türkçe sanatçı ve oyunları orjinal alıyordum. Ama her şeyi orjinal almakta imkansız. Ayrıca korsanı engellemek imkansız bana göre.(bkz: Dünya devi Microsoft'un bugüne kadar hazırladığımız en güvenli işletim sistemi dediği Vista'nın bir haftaya kalmadan kırılması).
İndirilen yer kapanmıyorda, indirenlermi cezalandırılıyor ? haber3 her zamanki gibi boş haber peşinde bence. :)
Master
59.2997
Yasakçı zihniyetle nereye gidecek bakalım Türkiye çok merak ediyorum. Farkındamısınız bilmiyorum ama TTNET in MP3 indirme sitesi açıldıktan sonra başladı bu gözaltı haberleri bir rastlantı olamaz bu. Gittikçe ilerliyeceğimize gerilemeye başladık. Birde Avrupa Birliği felan diolar bence daha çook bekleriz bu kafayla.
kaymond : İndirilen yer kapanmıyorda, indirenlermi cezalandırılıyor ? haber3 her zamanki gibi boş haber peşinde bence. :)

indirilen yer yokki Limewire ı örnek gösterebilirim =)
kaymond : İndirilen yer kapanmıyorda, indirenlermi cezalandırılıyor ? haber3 her zamanki gibi boş haber peşinde bence. :)

Bir site, bir kaynak ortada yok ki. P2P programları (Limewire, Ares, BearShere vb.) kullananların bilgisayarları var, bu da şu anki yasalara göre suçlu olduklarını kanıtlar.

LimeWire'ı örnek alacak olursak;

Bir şarkı ismi yazdığınızda LimeWire'a bunu sitede veya internette aramıyor. LimeWire kurulu olan bilgisayarlar paylaşıma açılmış (share edilmiş) klasörler mevcut. Bu mevcut klasörlerde arıyor, bulduğu zamanda sizin bilgisayarınızda ki paylaşılmış dosyaya indiriyor. Başkası sizden alıyor kendi bilgisayarına derken milyonlara ulaşıyor bu rakam. Ayrıca LimeWire'ın kendi dosya sunucuları da var, günün popüler dosyalarını bu sunucularda barındırıyorlar ve siz bazen bu sunuculardan da çekebiliyorsunuz dosyaları...

Dikkat edilmesi gereken mühim noktalar ise;

    1 - Proxy programları kullanın (ki bunlar sanıyorum yasal)
    2 - P2P programları indirdiği dosyayı kendi paylaşıma açık olan klasöre atar. İndirdiğiniz dosyayı hemen başka yere taşıyın.
    3 - Ya da diyorsanız ben zengin adamım o zaman iyisi orjinal müzik cd'leri, oyun cd'leri, yazılım cd'leri kullanın :)
ohoo bunLar eıce sacmaLadı :D butun herkes cezaevıne haydaa:D
pckopat77 : ohoo bunLar eıce sacmaLadı :D butun herkes cezaevıne haydaa:D

Bir yönden haklısın saçma olabilir ama bir de şu açıdan bakmayı denemeliyiz:

Sen aylarını ver, onlarca isimle çalış, binlerce YTL harca kaset, CD yap... Biri gelsin kırsın, internete versin senin hem zamanın, hem emeğin, hem de paran boşa gitsin...

Bunu sadece korsan CD üzerinde düşünmeyin, korsan kitaplar, yazılımlar neredeyse her şeyin korsanı var... İnsanlar bunlara emek harcıyor, zaman harcıyor sen bütün emeklerini boşa çıkartıp 5 kuruş bile vermeden alıp kullanıyorsun. U-S'te scriptlerin bile alıntı yapılması tartışılırken (gerçi insanlar artık kabullendi çünkü hırsızlar o kadar çoğaldı ki) böyle büyük korsanlıklar, hırsızlıklar bence de cezasız kalmamalı. Ama bir şey daha varki bunları kullananlardan önce yayınlayanlar ceza almalı!
DEdiğinde haklı olablirsin ama bu kadar kişi ben korsanla savaşıyorum Kasetim 30 milyon alın derse kim alır sence yap 5 milyon gidip seninkini alıyım 3 veren 5 de verir şahsen 3m verip korsan alıcağıma 5m verip orjinal alırım
tmm ceza aLınsın ama nsL enqeLLıcekLer kı herkes ındırebıLıyo yanı yada qıdeLım ttnet ın yaptıqı muzık portaLından ındıreLm hemde cok ucuza oda oLabıLır....

Hernse sacmaLık ama $u anda yapıLan caLı$ma
Silindi
Members
0
ben hep ındırıyorum kapıya gelmıyoerlar yaw :D (gece 3 de gelsınlerde bakam :D)
Hey allahım. Bukadar dert varken şu memleketde millet iyice interner e sarmaya başladı. Ben indiriyorm hergün 5-10 tane göz altına alan olmadı daha :D



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.